Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

konuyla ilgim yok ama , adam yapay zeka gibi ismini verdi çat dosyayı buldu. Maşallah dostum sana
Teşekkür ederim faydalı olabildiysem ne mutlu.
Benzin istasyonun da lastiklere ne zaman 80 psi hava bassam çevremde ki amcalar sanki uzaylı görmüş gibi şaşırıyor 80 psi rakamını görünce.

*Yeğenim az bas patlayacak lastik bak sonra yolda kalacaksın*
Arkadaşımın babası sanayide usta,kalibre edilmemiş makinenin fazla hava basması sebebiyle lastiği patlattıktan sonra arkadaşımın babası aracıyla beni almaya geldi bu durumu anlattım kamyonlara bile o kadar basmıyoruz hata yapmışsın dedi neyse anlattım ikna olmadı arkadaşıma demiş ki ben yarın şu ustaya soracam :D

Scudo
Toxic ebeveynlere maruz kalan varsa Allah yardımcınız olsun.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
9x2 sora kullanıyorum. Arka ruble 5 ön 1 de 24km, ön 2. viteste iken 32km hızla gidiyorum. Sonuç olarak 24km den 34km hıza çıkmak yoruyor. Ne şekilde vites değiştirmeliyim? Bazen arkayı 4e düşürüp önü 2ye yükseltiyorum daha rahat oluyor diye.

9x2 sora kullanıyorum. Arka ruble 5 ön 1 de 24km, ön 2. viteste iken 32km hızla gidiyorum. Sonuç olarak 24km den 34km hıza çıkmak yoruyor. Ne şekilde vites değiştirmeliyim? Bazen arkayı 4e düşürüp önü 2ye yükseltiyorum daha rahat oluyor diye.
2x4 normal bir oran bence. rahat ediyorsanız sorun yok. zaten 9lu ruble var. 4 ortalara denk geliyor. çapraz kullanım senaryosuna aykırı değil.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
...kamyonlara bile o kadar basmıyoruz...

Lastiğe ne kadar hava basılması gerektiği lastik hacmi, lastik malzemesi, yük ve kullanım koşullarıyla ilgili. Aynı yük altında aynı özelliklerdeki lastiğin hacmi büyük olanına daha az basınç gerekir. Kamyon lastiğinde bisiklet lastiğine kıyasla devasa hacim var. Bisiklet lastiği basıncına isteseler de ulaştıramazlar zaten. Bisiklet-araba-kamyon lastiği kıyaslamaları elma-armut kıyaslamalarından abes. Elma ile askerdeki pilav kazanı karşılaştırması olabilir.

24/27 vites ile 30 arasında çok fark olur mu? Özellikle uzun yol için

Ben 11'li 11-30'da önü 42'den 52'ye yükseltirken arkayı 2 düşürüyorum. İdeali bulmak için her kombinasyonun oranlarını hesaplamak lazım. Diyelim ki genelde 1x7'de ön vitesi büyütmeye karar veriyorum;
Ön 52-42, arka 11-12-13-14-15-17-19-21-24-27-30.
1x7'deyken ön 42 arka 15 iken oran 2.8
önü yükseltip arkayı 2 düşürünce 2x5'te ön 52 arka 19 iken oran 2.73 olur, hafif bir sertleşme ve hız artışı olur
bir düşürsem 2x6'da ön 52 arka 17 iken oran 3.25 olur
hiç düşürmesem 2x7'de ön 52 arka15 iken oran 3.46 olur
üç düşürsem 2x5'te ön 52 arka 21 iken oran 2.47 olur, vites değişikliğinden öncesinden daha yumuşak olur.
Bunlara bakınca önü büyütürken arkayı 2 düşürmem ideal, biraz daha fazlasını istediğimde 1 düşürebilirim.

Jantıma en ince hangi lastiğin takılacağını nasıl öğrenebilirim? Jant seti sanırım starrim J14A

Somali cumhurbaşkanının oğlu, yolunda giden motosikletli kuryeye konsolosluk aracıyla arkadan çarpıp ölümüne sebep oluyo ve serbest bırakılıyor.

Millet kuru ekmeğe muhtaçken birileri kara para aklayıp köşeyi dönüyo, vergilerimizle maaş alan memurlar yıllarca farkına varmıyor.

Vatandaşın nüfus cüzdanındaki fotoğraftan ikamet adresine, aile bireylerinin telefon numaralarından hangi ilacı kullandığına kadar bütün kişisel bilgileri para karşılığı satılıyo, adına kredi çekiliyo, mahkemede ispat edene kadar da bu kredileri ödeyebiliyosa ödüyor.

Daha çok var da, işte böyle bi ülke.

Öldükten sonra, bizi tanıyan son kişi de öldüğünde bu dünyada hiç yaşamamış olacağız. (İstisnalar hariç...) :kötü: Tıpkı bizden önce yaşamış olan milyonlarca insan gibi. :krktm:

Ne zaman biri bu tarz bir şey söylese aklıma bu geliyor:
images (4).jpeg

Millet kuru ekmeğe muhtaçken birileri kara para aklayıp köşeyi dönüyo, vergilerimizle maaş alan memurlar yıllarca farkına varmıyor.

Bir arkadaşım vergi denetmeni oldu. Torpil denen sistemle. Memuriyetinin memuriyetinin 2.yılı şu an memurun ömrü boyunca çalışarak alamayacağı bir araca sahip. İstanbul'da yaşıyor.

Memleketti " teftiş " sistemi doğru çalışamadığı için tarım bile doğru yapılmıyor. Köyümde ki çiftçilere anlatıyorum memleket tarımla kalkınacak diye. Herkes soyanın, çeltiğin desteğinin peşinde. Mazot parasını alıp gezip tozma derdinde. Kalan ise her hanede tarım makinaları çöp oluyor. Yılda 1 ay anca aktif kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: firestone
Jantıma en ince hangi lastiğin takılacağını nasıl öğrenebilirim? Jant seti sanırım starrim J14A
Jantın üzerinde etrto etiketi varsa rahatlıkla öğrenebilirsin. Örneğin: 622x20 etrto.
Örnek benim bontrager jantlardaki etiket.
IMG_20231207_102440.jpg

Etrto değerini öğrendikten sonra ise aşağıdaki tabloya bakarak jantın desteklediği lastik ölçülerini bulabilirsin.
Dropbar_Tire_Rim_Compatibility.jpg

Bu konu da zamanında Barış abi bana çok yardımcı olup onun sayesinde öğrenmiştim.

Somali cumhurbaşkanının oğlu, yolunda giden motosikletli kuryeye konsolosluk aracıyla arkadan çarpıp ölümüne sebep oluyo ve serbest bırakılıyor.

İşin trajikomik yanı, Somali cumhurbaşkanının maaşının da bu milletten toplanan vergilerle ödeniyor olması :)

(link)

Jantın üzerinde etrto etiketi varsa rahatlıkla öğrenebilirsin. Örneğin: 622x20 etrto.
Örnek benim bontrager jantlardaki etiket.
312399 dosyayı görüntüle

Etrto değerini öğrendikten sonra ise aşağıdaki tabloya bakarak jantın desteklediği lastik ölçülerini bulabilirsin
Bu konu da zamanında Barış abi bana çok yardımcı olup onun sayesinde öğrenmiştim.

Daha önce bakmıştım ama göremedim. Okuldan çıkınca bir daha kontrol edeyim.

Daha önce bakmıştım ama göremedim. Okuldan çıkınca bir daha kontrol edeyim.

Her jantta olmayabilir. Benim yoldakinde var, trekking'e yeni taktığımda var, öncekinde yok, şehir bisikletlerimin birinin içinde boyayla yazılmış olarak var, birinde hiç yok. Jantın modeli belli olduğunda internetten de bulunabilir. J14A diye arattığımda Mosso'nun bazı modellerinde STARRIMS J14A bilgisine denk geldim.
1701935081908.png
Bu markayı Mosso herhalde bulunamasın diye bu şekilde STARRIMS diye yazıyor, oysa doğru adı STARS CIRCLE, sitesi STARS-RIM: (link)
Sitede J14A modeli yok ama diğer bütün J14 ile başlayanlar gibi 14 mm iç genişlikli olduğu isminden de belli.
1701935470478.png
14mm iç genişlik bilgisiyle 28 mm genişliğe kadar lastiklerin kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Bazı özel jantlarda bu tablolar geçerli değil, 19 mm iç genişliği olup en fazla 25 mm lastik takılan jantlar bile var ama genel olarak tablo iş görür. Kadronuzun hem yan hem düşey mesafelerinden emin olmak da önemli.

---

Aslında ilgili başlığı olan konuları o başlıkta sorup cevaplamak daha doğru ama bundan bahsedince kızan arkadaşlarımız var. Ben yine de yazayım dedim, belki bu serbest konuda araya giren soru-cevaplardan hoşlanmayan arkadaşlarımız olabilir.

fenomenler bitti şimdi de ünlü yemek dükkanları vergi kaçırıyor deniliyor. vergiyi de orta sınıf ödüyor, zenginlere bir şey yok. 50 tane şube açıp herşeyi gider göster, videoda yemek şov yap. kağıt üstünde bir şey kazanma, 2 kişiden 4 haneli hesap iste.

• Üzgün
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
fenomenler bitti şimdi de ünlü yemek dükkanları vergi kaçırıyor deniliyor. vergiyi de orta sınıf ödüyor, zenginlere bir şey yok. 50 tane şube açıp herşeyi gider göster, videoda yemek şov yap. kağıt üstünde bir şey kazanma, 2 kişiden 4 haneli hesap iste.

Her bir devletin uçurduğu paraları yönlendirme yapıp A kişisi, B Firması, C şeysi üzerinden günah keçisi ilan etmesi.. her ne hikmetse tüm devlet yetkililerinin bu fenomen ve şovmenlerle öyle böyle resmi , videosu, ses kaydı oluyor ... Acaba biz başka yerde mi arıyoruz suçluları?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Başak
Her bir devletin uçurduğu paraları yönlendirme yapıp A kişisi, B Firması, C şeysi üzerinden günah keçisi ilan etmesi.. her ne hikmetse tüm devlet yetkililerinin bu fenomen ve şovmenlerle öyle böyle resmi , videosu, ses kaydı oluyor ... Acaba biz başka yerde mi arıyoruz suçluları?
bilmiyorum artık hocam, bu ülkede hep orta sınıf eziliyor. sonuç olarak bir kesim gram vergi vermiyor. hayvan gibi kazanıp vergi vermeyen benim gözümde haindir.

bilmiyorum artık hocam, bu ülkede hep orta sınıf eziliyor. sonuç olarak bir kesim gram vergi vermiyor. hayvan gibi kazanıp vergi vermeyen benim gözümde haindir.

Hayvan gibi kazanmanın ilk kuralı zaten vergi vermemenin yolunu bulmak. Sadece Türkiye'ye özgü bir durum da değil, tüm dünyada böyle. "Rich Dad Poor Dad" kitabını herkesin okuması gerek.

Özellikle Amerika'da çok yaygın olan "Satın al, Borç al, Öl" şeklinde dilimize çevrilebilecek yöntemle ilgili bir kaynak bırakayım buraya: (link)

Geri