Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Üst kısım çok dert değil ama menteşe yakında kendini salabilir ayrıca ilk mesajda dediğim gibi aynısından bir tane daha vardı onun kapağı tuzla buz olduğu için attım metal saklama kısmı duruyor.

Dosyalar

• IMG_20231202_192518~2.jpg
    IMG_20231202_192518~2.jpg
    51,9 KB · Okunma: 14
Üst kısım çok dert değil ama menteşe yakında kendini salabilir ayrıca ilk mesajda dediğim gibi aynısından bir tane daha vardı onun kapağı tuzla buz olduğu için attım metal saklama kısmı duruyor.
02168a8888be836626bf5e00979576ed_display_large.jpg

Parça büyük ihtimalle bu. Dosyasını da atayım 3D çıktı alan birisinden fiyat alıp bastırın.

Dosyalar

• files.rar
    125,3 KB · Okunma: 3
Yazın bisiklet ile uzun yola çıkmayı planlıyorum.

- powerbank
- çadır, tulum, mat
- pompa, yedek iç lastik, yama seti

Bunlar dışında yanıma almam gereken şeyler var mı? Ne kadar az şey olursa benim için o kadar iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Tuzla buz olduğunu söylediğim kapağı atmadığımı fark ettim, menteşesinden ayrıldığı için o kullanılmaz haldeydi bodruma indirmiştim.

Aklıma iki kapağın da sağlam tarafını birleştirip en azından bir tane tam sağlam bir kapak olsun fikri geldi menteşesini ayırmak biraz riskli idi baya zorladı ama kırmadan hallettim.

Dosyalar

• IMG_20231203_002236.jpg
    IMG_20231203_002236.jpg
    102,7 KB · Okunma: 21
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar

- powerbank
- çadır, tulum, mat

Bunlar dışında yanıma almam gereken şeyler var mı? Ne kadar az şey olursa benim için o kadar iyi olur.

Quicklink
Çeşitli boylarda kablo bağı=cırt=plastik kelepçe
Elektrik bandı

Benden size bir tavsiye aliexpress üzerinden ucuz diye bisiklet ürünü kolay kolay almayın. AE üzerinden geçen sene aldığım furş kapağı kırıldı. Şu ucuz seleleri düşünemiyorum bile, düşünsene ucuz diye AE den sele alıyorsun ve sürüş esnasında çatlayıp kırılıyor.

Katlanır bisikletleri sevmem ama şu 10 inç tekerlileri bir kez denemek isterdim. Gerçi ben hangi bisikleti görsem çocuk gibi bir denemek istiyorum.

Dünyanın en gelişmiş ekonomisi arasındaki Almanya ve Japonya bisiklet cenneti resmen.

Öte yandan Mercedes yeni E serisini ilk Türkiye'de satışa sunuyor, dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülke, ne yaman çelişki.

Dosyalar

• IMG_20231203_144048.jpg
    IMG_20231203_144048.jpg
    144,6 KB · Okunma: 35
  • IMG_20231203_150821.jpg
    IMG_20231203_150821.jpg
    126 KB · Okunma: 34
Bisikletin arka tekerleğinden bu ses geliyor.Nereden kaynaklanıyor olabilir ?

(link)

- powerbank
- çadır, tulum, mat

Nasil bir bisikletle yola cikacaksin bu onemli gravel yada yol bisjkletiylede tura cikan var. Mtb yada tur bisikletiylede. Tavsiyem kesinlikle gravel yada yol bisikletiyle hafif ekipmanlarla yola cikman.

Fren kaliperinin vidalarını gevşetin. Sonra frene basıp, basılı halde tutarken kaliperin vidalarını yeniden sıkıp deneyin. Kesin işe yarar mı birşey diyemem. Arasıra düşük profil jant setini çıkarıp, yüksek profil olanı takınca böyle sürtme oluyor. Bahsettiğim şekilde yapınca sorun ortadan kalkıyor.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Nasil bir bisikletle yola cikacaksin bu onemli gravel yada yol bisjkletiylede tura cikan var. Mtb yada tur bisikletiylede. Tavsiyem kesinlikle gravel yada yol bisikletiyle hafif ekipmanlarla yola cikman.

Mosso monza 2019 var. Cyclecross diye geçiyor ama tam cyclecross değil bildiğim kadarıyla. Onunla çıkacağım.

hafif ekipmanlarla yola cikman.

Fazla bütçem olmadığı için çoğu ekipmanım bisikletim gibi giriş seviye olacak ve muhtemelen bu yüzden de ağır olacaktır. Olabildiğince az ekipmanla çıkmak istememin sebepleri de zaten maddi açıdan daha az zorlaması ve daha hafif olması.

Mosso monza 2019 var. Cyclecross diye geçiyor ama tam cyclecross değil bildiğim kadarıyla. Onunla çıkacağım.

Fazla bütçem olmadığı için çoğu ekipmanım bisikletim gibi giriş seviye olacak ve muhtemelen bu yüzden de ağır olacaktır. Olabildiğince az ekipmanla çıkmak istememin sebepleri de zaten maddi açıdan daha az zorlaması ve daha hafif olması.
Bisikletiniz cok uygun tur icin.
Ama agirlik nekadar fazla olursa yokuslarda okadar fazla guc uretmeniz gerekecek bunu unutmayin. Yaniniza alacaginiz malzemeleri secerken bunu göz onünde bulundurun ve ona göre seçin.

Tamir kitinizde quicklink,igne iplik(dis lastik yarilirsa dikmek icin), 2 3 zipties, 2x ic lastik,levye,yama seti, pompa,zincir acma aparati olan multitools ,vites teli ve elektrik banti eksik olmasin. Zinciriniz ve lastiginiz donmeyi keserse yolda kalirsiniz haberiniz olsun :)

Ilk yardim seti edinin. Ilaclariniz var ise yaninizda olsun. Kas gevsetici hap. Allerji hapi ve agri kesici hap bulundurun.Antibiyotikli kremde(THIOCILLINE) yaninizda olmasi gerekenlerden. Vitamin ve takviye gidada faydali olur.

Issiz bir rotaniz yok ise su ve bir kac atistirmalik haric gida tasimayin. Yaptigim turlarda edindigim tecrubelere gore benim aklima bunlar geldi.

Iyi surusler simdiden.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
@Eray BAYĞAR daha önce uzun tura çıkmadıysan yanına ne alacağını tatbik etmek yerine önce bi yerleşim yerlerinden fazla uzaklaşmadan cebine az biraz para alıp uzun tur simulasyonu yapsan iyi olur. Akabinde eğer kendine güveniyorsan uzun tura çık tabi, yanına ne alman gerektiğini de şöyle söyleyeyim; kullanmayı bilmediğin şeyleri almadıktan sonra ne aldığının çok da önemi yok. Yemek içmek önemli, konaklamayı çadırla yapacaksan giyim kuşam önemli, bunların haricinde yolda başına bişey gelmesi durumunda kendini en yakın yerleşim yerine atabilecek ekipmanın olsa tamam. Şahsen uzun bi tur planıyla yola çıksam ve yolun daha ortalarına varmadan bisikletimde tamir edilmesi gereken bir problem yaşarsam en yakın yerleşim yerine varacak kadar tamir edip atarım bisikleti bi otobüse dönerim evime paşa paşa, o kadar tecrübe (halk arasında "toto" olarak da bilinir) yok bende ne yalan söyleyeyim :)

orta göbek değişecek gibi gitti 800 lira.. :agla:

• Üzgün
Tepkiler: -Deniz-
"Aman ha kaza yapma çünkü karına işte olduğunu söyledin"

(link)

Bir yaşıma daha girdim, gelişmiş motosikletlerde ABS sistemi olduğunu biliyorum ama bisikletlerde olduğunu hiç duymamıştım.

Bosch yapmış hatta kısa fren mesafesinden ziyade tekere patinaj çektirmek istersen diye sistemi kapama özelliği eklemiş kontrol ekranına, tabi ebike olmadan yani mekanik bir bisiklette böyle birşey olamaz. Bisikletler gitgide mekanik olmaktan çıkıyor elektrikli kablosuz vitesler, hatta vites değişmesi gerektiğini algılayıp kendi değiştiren şimdi de elektrikli frenler. Elektrikle tekere hava basan amortisör sertliğini değiştiren sistemler çok yakındır mekanik bisikletlerin antika olması.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Bisiklet sürerken bazen kendimi çevreye ve insanlara yabancılaşmış hissediyorum.İnsanların içinde olup ama onların kendi içindeki iletişim alanlarının dışında kalan tarafsız bir fotoğraf makinasının objektifi gibi hayattan anlık enstanteneler yakalayan bir aygıt gibi hissediyorum kendimi.Uzun lafın kısası bisiklet insanın bireysellik sınırlarını net bir biçimde çizip etkileşimi sadece göz temasıyla sınırlayan bir spor etkinliği olduğu için insanı sosyal çevreden soyutlayan bir araca dönüşüyor sanki.🤔

• Üzgün
Tepkiler: Robert Knepper
Geri