Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Daha durun, bunlar iyi günlerimiz. Birde şimdi rezerv alan olayı çıktı. Bakalım o başımıza nasıl bir çorap örecek.

Scudo
Daha çok doğ yürüyüşlerinde kullanmak üzere termos arıyorum ve tercihen 1 litre modellerini düşünüyorum.

Hocam zaten araştırmanı yapmışsın. Benim hanımda termos takıntısı var biraz, evde 5-6 çeşit termos mevcut (yemek ve kupa termoslarını saymıyorum). Geçenlerde yine BİM'den indirimde diye stanley marka termos almış, ki ben özellikle alma dedim. (kredi kartı borcunu kapatamıyoruz).

Thermos ve Stanley markaları bu işin piri, daha iyisi yok. Çok ucuz termos alma, çok çabuk soğuyor.

Yalnız senin baktıkların 1,4lt ve 1,2lt. 1,4lt olandan bizde var, çok iyi bir termos ama doğa yürüyüşü için uygunluğu konusunda emin değilim. Ben 4-5 kişilik sıcak su taşımak istiyorum derseniz olabilir.

Şahsen yürüyüş için biraz daha küçük bir termos tercih ederdim. Suyu 5-6 saat sıcak tutması yeterli, küçük termoslar daha çabuk soğuyor. Biz ailecek uzun yürüyüş yapacaksak ben orta boy termos ve kamp ocağı alıyorum yanıma.

Termostan beklenti kişiden kişiye göre değişiyor. Karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba, gravel bisiklet almayı düşünüyorumda sizce Bisan all trail eco claris mi daha iyi yoksa Corelli goat 2.0 mı?

Üstüne binmeden internette görüp bisiklet sipariş etmek büyük cesaret, elimdeki iki bisikleti ölçüyorum, biçiyorum neden birinde rahat hissederken diğerinde rahatsızım çözemiyordum. Kadro boyu ikisinde de aynı, ikisi de 26 inç teker, gidon sele arası 40 cm civarı ama böyle bir ölçüm şekli var mı yok mu bilmiyorum ama dağ bisikletinin gidonu yerden 95 cm, şehir bisikleti ise 115 cm.

Acaba gidon değiştirmeden ne kadar yükseltebilirim dağ bisikletini ona bakacağım bir ara.

Üstüne binmeden internette görüp bisiklet sipariş etmek büyük cesaret, elimdeki iki bisikleti ölçüyorum, biçiyorum neden birinde rahat hissederken diğerinde rahatsızım çözemiyordum. Kadro boyu ikisinde de aynı, ikisi de 26 inç teker, gidon sele arası 40 cm civarı ama böyle bir ölçüm şekli var mı yok mu bilmiyorum ama dağ bisikletinin gidonu yerden 95 cm, şehir bisikleti ise 115 cm.

Acaba gidon değiştirmeden ne kadar yükseltebilirim dağ bisikletini ona bakacağım bir ara.
Kendi kullanımın alanlarına bağlı olarak şehir bisikletleri düz yolda sakin ve rahat sürüşler yapmak için ağırlığın daha çok seleye merkezlendiği bir tasarım ile konfor odaklı, dağ bisikletleri ise engebeli, bozuk arazi şartlarındaki sürüşlerde kontrolü sağlayabilmek, yoldan gelen darbelerin, tepmelerin bizi bisikletin üzerinden atmaması için gerektiğinde selenin kullanılmayacağı bir sürüş pozisyonun sağlanabilmesi için tasarlandığı üzere iki farklı geometriye aynı beklenti ile yaklaşmak yanlış olur. Zira boyumuza uygun bir şehir bisikleti için önerilen kadro boyu 52cm iken, dağ bisikleti için önerilen kadro boyu 45-48cm dir. (bisiklet kadro boyu, pedal göbeği ile sele borusunu sabitlediğimiz mandal/kelepçenin bitimine kadar olan uzunluktur. Geometri resmindeki A harfi ile gösterilmiş ölçü) Yani kullanım alanları farklı, buna bağlı olarak geometrik yapıları da farklı.
Elinizde bulunan bir dağ bisikletini değerlendirmek, arazide değil de şehir içinde daha konforlu kullanmak istiyorsanız gidon yükseltici aparatlar sayesinde gidonunuzu yükseltebilirsiniz. Ancak oluşan yeni sürüş pozisyonunda seleye binen yük daha fazla olacağından muhtemelen bu sefer de dağ bisikletinin selesinden rahatsızlık duyacaksınız ve onu da daha konforlu belki yaylı bir sele ile değiştirmek durumunda kalacaksınız. Bunu yaptığınızda da arazi sürüşü için uygun olmayan bir dağ bisikleti kullanıyor olacaksınız. Bu tarz yollara çıktığınızda olumsuzluklarını yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Tabi kullanım şartlarınızı, amacınızı siz biliyorsunuz ve tercihlerinizi de buna bağlı olarak siz belirleyeceksiniz. Umarım dilediğiniz özellikleri sağlayan bir sonuca ulaşırsınız.

Dosyalar

• gidonyukseltici.jpg
    gidonyukseltici.jpg
    57,6 KB · Okunma: 9
  • geometri.png
    geometri.png
    70,8 KB · Okunma: 9
  • Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
İsrail, IDF tank ve zırhlı araçlarının depolarına koyduğu petrolü Azerbaycan'dan temin ediyor. Petrol, Bakü-Ceyhan boru hattından Mersin limanına geliyor ve limanda Türk gemilerine yüklenerek İsrail limanlarına taşınıyor.

İsrail, demir-çelik ithalatının %60'ını Türkiye'den yapıyor. IDF'in kara ve hava birliklerinin kullandığı ve Gazzelilerin başlarına yağan patlayıcı mühimmat, Türkiye'nin ihraç ettiği demir-çelik ile imal ediliyor.

Mücahidlerimiz ise yollara Coca Cola döküp Starbucks'ta oturanları taciz ederek İsrail devletini tir tir titretmeye devam ediyorlar...

Baba sözü dinlemekte fayda varmış, 1990 senesinde çok popülerdi dağ bisikletleri babama dağ alalım deyince "Şile'de dağ mı var ki, şehir bisikleti al" deyince keşke kulak verseymişim.

Bodrumumda duran 1990 model Active marka bisikletin bir üst modeline internette 430 Euro ilan vermişler, gözlerime inanamadım.

Acaba Bianchi dağ bisikletini değil de bunu mu adam etmeye girişsem karar veremiyorum aslında doğru dürüst bir bisikletçi de yok buralarda. 10 bine sıfır ebike varken bunun tekerini yaptır, zincir yenile, gidon değiştir frene bakım derken o fiyata çıkacaktır.

Dosyalar

• p4jfp74.jpg
    p4jfp74.jpg
    118 KB · Okunma: 54
  • Screenshot_2023-11-14-17-00-16-644.jpeg
    Screenshot_2023-11-14-17-00-16-644.jpeg
    65,6 KB · Okunma: 53
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Şu sıralar en çok ihtiyacım olan alarmlı bir kahve makinası. Şu an mesaideyim. Sabah kalkıp koşacağım. Her sabah kalk kahve çek kahveyi moka pota koy büyük uğraş. Alarmlı bir öğütücülü kahve makinası süper olurdu. Gece mesaisi zor gerçekten.

Şu sıralar en çok ihtiyacım olan alarmlı bir kahve makinası. Şu an mesaideyim. Sabah kalkıp koşacağım. Her sabah kalk kahve çek kahveyi moka pota koy büyük uğraş. Alarmlı bir öğütücülü kahve makinası süper olurdu. Gece mesaisi zor gerçekten.
İşten sonraki sabah harika enerjik geçiyor.

Alarmlı bir öğütücülü kahve makinası süper olurdu.

Zaman ayarlı diye aratınca çıkıyor. (link)

Isıtması zaman ayarlı olan espresso makinem vardı, yani kendi kendini ısıtıp sabah kullanıma hazır oluyordu. Şu an manuel Delonghi ve moka pot arasında gidip geliyorum.

Sizin gibi "sabah kahvem hazır olsun" düşüncesi ile hanım otomatik istiyor ama o kadar parayı şu an veremeyiz.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Zaman ayarlı priz ile filtre kahve makinesi çalıştırılabilir.

Denedim bunu geçtiğimiz yıl olmayan tek kısım kahve makinasının düğmesi. Bunun içinde mekanik akıllı butonlardan aldım ama telefon uygulaması zamanlama kurmadı. Böyle makinalar var ama biraz pahallı

Denedim bunu geçtiğimiz yıl olmayan tek kısım kahve makinasının düğmesi. Bunun içinde mekanik akıllı butonlardan aldım ama telefon uygulaması zamanlama kurmadı. Böyle makinalar var ama biraz pahallı
Zamanlı prizlerle hallolur diye düşündüm. Bizimkisi fişe takılıyken su bitene kadar kaynatıyor. Çok alengirli birşey değil. Bir arkadaş fason kahve almıştı, kağıt kahve filtresiyle mis gibi kahve yapabiliyor. He, bir de sanırım kaynar suyla ıslanması gerek kağıt filtrenin başlamadan, koku vermesin diye. Tek meselesi doğru dozlama, onu da paketinden okumuş.

Geri