Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Burası Boyabat, gönlünüz ferah🤣 Yazmamak icin çok zorladım kendimi, kusura bakmayın :)

• Hahaha
Tepkiler: Ricochet
Scudo
kaldırımdan sürme sorunsalı:
ben kesin ve net olarak kaldırımdan bir bisikletlinin yaya kurallarına uyarak sürmesinin doğal ve güzel olduğunu düşünüyorum.. parklara girip çıkıyorum, kaldırımlardan yaya kaldırımlarından geçiyorum. ışıklı uyarılarımı ihmal etmiyorum. yayaları rahatsız etmeden sürme şekillerini deniyorum vs.. içinde yaşadığınız şehrin kültür seviyesi ile de alakalı.. ankara kızılay bahçeli civarında böyle güzel bir konsensüs oluşmuş bu güzel..

Yabancı bisiklet forumlarına bakıyorum da resmen ölmüşler... bizim forum sadece Türkiye kapsadığı halde oldukça aktif.

istifa edeli 4 ay oluyor, takılıyorum öyle zamanında koyduğum bir miktar birikim ile.

zaman farklı bir özgürlük, sabit bir gelir kaynağı bulursam kesinlikle uzun süre bir işle meşgul olmayı düşünmüyorum.

sabah işe giden insanları izliyorum öyle, bu şekilde bir süre daha idare edebilirim.

hayat garip bir döngü, bir yerden kazanıyorsan bir yerden kaybediyorsun. bilmiyorum, tercihi zamandan yana kullanmanın bir bedeli vardır elbet. belki eskisi gibi istediğim bir şeyi aynı gün sipariş veremiyorum fakat sabah 6:30 da da uyanıp trafik çekmiyorum. bence iyi bir anlaşma benim için, neyse. keşke dünya eşit bir yer olsa idi. çoluğu çocuğu olup ta sürekli bu savaşın içinde olanlar var, hayırlısı.

istifa edeli 4 ay oluyor, takılıyorum öyle zamanında koyduğum bir miktar birikim ile.

zaman farklı bir özgürlük, sabit bir gelir kaynağı bulursam kesinlikle uzun süre bir işle meşgul olmayı düşünmüyorum.

sabah işe giden insanları izliyorum öyle, bu şekilde bir süre daha idare edebilirim.

hayat garip bir döngü, bir yerden kazanıyorsan bir yerden kaybediyorsun. bilmiyorum, tercihi zamandan yana kullanmanın bir bedeli vardır elbet. belki eskisi gibi istediğim bir şeyi aynı gün sipariş veremiyorum fakat sabah 6:30 da da uyanıp trafik çekmiyorum. bence iyi bir anlaşma benim için, neyse. keşke dünya eşit bir yer olsa idi. çoluğu çocuğu olup ta sürekli bu savaşın içinde olanlar var, hayırlısı.
Bence de iyi bir anlaşma, sizi yürekten tebrik ve accık ama zarar etmeyecek kadar da haset ederek saygı ile selamlıyorum ...

Yabancı bisiklet forumlarına bakıyorum da resmen ölmüşler... bizim forum sadece Türkiye kapsadığı halde oldukça aktif.

Yaş olarak tam forumcuyum :)

Forumlara ne oldu ki sorusunu ara sıra ben de kendi kendime soruyorum. Cevabı çok basit, "sosyal medya". Ama sosyal medya ve forum aynı değil.

Eskiden ortak ilgi alanı olanlar için newsgroup yada grouplar vardı (usenet babaları), sonra group mantığı ile bu forumlar kuruldu. Esasen forumların geçmişi de çok uzun değil.

Bu tip yerler soru sormak ve fikir alışverişinde bulunmak için ideal yerlerdi. Şimdi ise facebook grupları, twitter, vs. Bunlar fikir alışverişinden çok sidik yarıştırılan ve tartışma ortamları gibi. Twitterda benim bisikletim senin bisikletini döver tartışması kesin vardır.

Belki de sosyal medyayı ben etkili ve verimli kullanamıyorum. Bana forum daha kolay geliyor.

Yaş olarak tam forumcuyum :)

Forumlara ne oldu ki sorusunu ara sıra ben de kendi kendime soruyorum. Cevabı çok basit, "sosyal medya". Ama sosyal medya ve forum aynı değil.

Eskiden ortak ilgi alanı olanlar için newsgroup yada grouplar vardı (usenet babaları), sonra group mantığı ile bu forumlar kuruldu. Esasen forumların geçmişi de çok uzun değil.

Bu tip yerler soru sormak ve fikir alışverişinde bulunmak için ideal yerlerdi. Şimdi ise facebook grupları, twitter, vs. Bunlar fikir alışverişinden çok sidik yarıştırılan ve tartışma ortamları gibi. Twitterda benim bisikletim senin bisikletini döver tartışması kesin vardır.

Belki de sosyal medyayı ben etkili ve verimli kullanamıyorum. Bana forum daha kolay geliyor.
Eskiden beri forum ortamlarını hep sevmişimdir. Çok önceden frmtr vardı ondan önce de forumup mevcuttu şuanda hala var mı bilmiyorum. Diğer forumlarda da zamanında senelerce vakit geçirdim fakat bu sosyal medya çıkınca forumlardaki aktiflik oranları büyük ölçüde azaldı. Ben şahsen sosyal medya platformlarını hiç bir zaman güvenli, düzgün ve samimi bulamıyorum, hiç biri forumların verdiği hazı ve zevki vermiyor. Hatta hala istiyorum ki keşke şu MSN geri gelse de güzel günlere geri dönebilsek... ne instagram ne başka bir şey hiç biri şu güzelim mazinin yerini tutamadı. İsmini tam hatırlamıyorum da birde mircc vardı ne güzel sohbet muhabbetler dönerdi zamanında.
2021-11-23-image-8.jpg

• Muhteşem
Tepkiler: MakRo
Hocam zaten araştırmanı yapmışsın. Benim hanımda termos takıntısı var biraz, evde 5-6 çeşit termos mevcut (yemek ve kupa termoslarını saymıyorum). Geçenlerde yine BİM'den indirimde diye stanley marka termos almış, ki ben özellikle alma dedim. (kredi kartı borcunu kapatamıyoruz).

Thermos ve Stanley markaları bu işin piri, daha iyisi yok. Çok ucuz termos alma, çok çabuk soğuyor.

Yalnız senin baktıkların 1,4lt ve 1,2lt. 1,4lt olandan bizde var, çok iyi bir termos ama doğa yürüyüşü için uygunluğu konusunda emin değilim. Ben 4-5 kişilik sıcak su taşımak istiyorum derseniz olabilir.

Şahsen yürüyüş için biraz daha küçük bir termos tercih ederdim. Suyu 5-6 saat sıcak tutması yeterli, küçük termoslar daha çabuk soğuyor. Biz ailecek uzun yürüyüş yapacaksak ben orta boy termos ve kamp ocağı alıyorum yanıma.

Termostan beklenti kişiden kişiye göre değişiyor. Karar sizin.

Teşekkürler, doğa yürüyüşlerinde genelde 10 ile rotasına göre 50 kişi oluyor. Zaten gittiğimiz yerlere de 40 litrelik çanta ile çıktığımızdan illa ki yer ve ağırlık oluyor. Çok sıkıntısı olmayacak kendi adıma. Aktif olarak 3 yıldır ara ara katıldıklarımla da 7 yıldır bu grupla yürüyorum sürekli diğer kişilerden içince biraz da yüzsüzlük yapmış gibi hissettiğim için olmuşken 1 litre olsun demiştim.

2023 yılının şubat ayında firmada oluşan bir kaç problem ve çözüm noktası olmayınca karşılıklı olarak anlaşıp haklarımı da alarak çıkmış ilk 2 ay zaten kesinlikle iş bakmayıp kafamı toplama düşüncem vardı, sonrasında da kesinlikle okuduğum bölümün işini yapmam gerektiğini düşündüğümden bu yönde iş arama sürecine girmeyi istiyordum. Sizin dediğiniz gibi o 6:30 gibi işe yetişmek için oradan oraya gidenlerden olmamak çok güzeldi. Ama elinde belirli bütçe ve bunu en uygun şekilde kullanmak adına bir çok şeyden kaçınmanız gerekiyordu. Yaz dönemi lise arkadaşları ile çok görüştüm bir yere gidecek olunduğu zaman kendi kafamda oluşturduğum aylık bütçe doğrultusunda katılıyor yada katılmıyordum. Şükür istediğim mesleki anlamda devam edebileceğim bir işe girdim 1,5 ay oldu bir şekilde gidiyor. Hatta bana mesleki anlamda gelişmenin ötesinde araç direksiyonun da gelişme fırsatı verdi. 2012'de ehliyet aldım en son 2015te çalıştığım yerde ısuzu d-max kullanmıştım o gün bugündür direksiyon başına geçmemiştim. Bugün patron ve diğer elemanın İstanbul'a kuruluma gitmesi ile ilk kez yoğun bir iş çıkış trafiğinde doblo ile diğer personelleri bırakıp eve geldim (2stajyer ve muhasebedeki abla) Bir noktada yeşil yanmadan korna basanlar yüzünden bir "stop etme vakası" olsa da kazasız belasız geldim. Bakalım 2 gün boyunca nasıl geçecek. İş konusun iyi yönü mesleki anlam ve bu gibi gelişmelerin yanında bir şey lazım olduğunda alacak maddi gücün olması. Hafta başında telefon kendini kilitledi, sonrasında kabından çıkarıp bakarken elimde kaydırıp elektrik panosuna düşürdüm ve arka cam komple kırıldı. 500 lira tamir ücretini tamam diyip ödemek bile o an çalışmanın belirli bir gelirin gerekliliğini hatırlattı.

Yabancı forumlara ben de bakıyorum sürekli ve gerçekten ölüler.
Aslında değiller ama bize ölüymüş gibi gelmelerinin sebebi gerekli gereksiz her şeye yazmıyorlar. Sadece bilgi paylaşıyorlar.
Bizde eleman 2 dolara arka ışık bulmuş, almak istiyor, milletten yorum istiyor nasıldır vs, görsel paylaşmış, altında sayfa sayfa yorumlar, bazıları da yeni olduğu için başlık açamayıp alakasız birşeyler sormuş falan :)
Bisiklet forum mu, ülkenin küçük bir yansıması işte.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Forum formatını seviyorum. "Yaşanmışlık bırakmak" diye bi kavram çıktı hani son yıllarda... İşte onun internet halini en iyi forum formatı yansıtıyor. Bi 20 yıl sonra "bakayım 2023'te neler yazmışım" diye baktığımda çok zevk alacağımdan eminim :) Bisikletforum sen çok yaşa dinimiz amin.

Yalnız burasıyla ilgili de şu başlık enflasyonundan dem vurmak isteyen herkes nedense arka ışık başlıklarını referans gösteriyor, ben de öyle yapıyorum. Ne etti bu arka ışık almak isteyen/alan ve gelip burda başlık açan üyeler bize böyle eeeey gidi :)

Bu arada sabah farkettim ki arka ışığım bozulmuş :( Cidden gelip de forumda adam akıllı bi arka ışık konusu bulamadım doğru dürüst. Ama sebebi saçma sapan başlıklar değil, Moon Sirius çılgınlığı :D

Tuzaklı'dan dönüyorum yokuş aşağı.
Hızım 50 k.m. civarında, spor bir oto yanaşıp yavaşladı. Co-pilot camı açıp sarkmış vaziyette:- Abi yarışalım mı?- deyince ; - Yok oğlum ne yarışması - dedim. Sonra araç benim yol çizgime girmeye başlayınca bastım kalayı....
Zevzeklik ve absürt insan tipini bir arada yaşatan bu ekip, bir kazaya neden olacağını bilemeden hızlıca uzaklaştı...
Akşam serinliği başlamıştı, ruhum da hafiften üşüdü...

Tuzaklı'dan dönüyorum yokuş aşağı.
Hızım 50 k.m. civarında, spor bir oto yanaşıp yavaşladı. Co-pilot camı açıp sarkmış vaziyette:- Abi yarışalım mı?- deyince ; - Yok oğlum ne yarışması - dedim. Sonra araç benim yol çizgime girmeye başlayınca bastım kalayı....
Zevzeklik ve absürt insan tipini bir arada yaşatan bu ekip, bir kazaya neden olacağını bilemeden hızlıca uzaklaştı...
Akşam serinliği başlamıştı, ruhum da hafiften üşüdü...
İşte bu da tacize giriyor ama taciz diye adlandırılan ana olayları geçemiyoruz ki buna kadar gelelim 😡

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bunu karşı şeritten gelen iş makinesi şoförü bile yapabilir, üstüne gülebilir. Maksat özel alanınıza girmek. Şuurlu insan işi değil. Yakayı sıyırdığınıza şükredin, her gün böyle gerçekleşiyor otomobil cinayetleri.

Sola dönüşte bisikletliye yol ver tabelasını görmeyip bir de kornaya basıyor yoldan çekil diye.Bir başkası da dörtlüleri yakmış,arabasını bisiklet yoluna park etmiş,sahilde belediye çöp konteynerini bisiklet yoluna koymuş.Bisikletliye kimsenin saygı duyduğunu düşünmüyorum ve bu bilinçle hareket ederek trafikteki tüm araçları potansiyel trafik canavarı olarak görüp yolda o şekilde ilerliyorum .

Sola dönüşte bisikletliye yol ver tabelasını görmeyip bir de kornaya basıyor yoldan çekil diye.Bir başkası da dörtlüleri yakmış,arabasını bisiklet yoluna park etmiş,sahilde belediye çöp konteynerini bisiklet yoluna koymuş.Bisikletliye kimsenin saygı duyduğunu düşünmüyorum ve bu bilinçle hareket ederek trafikteki tüm araçları potansiyel trafik canavarı olarak görüp yolda o şekilde ilerliyorum .
Geçen gün motorlu polis bana korna çaldı ve işin komik yani ara sokaktaydım. Cehalet diz boyu bu ülkede.

• İnanılmaz
Tepkiler: seko35.50
Geçen gün motorlu polis bana korna çaldı ve işin komik yani ara sokaktaydım. Cehalet diz boyu bu ülkede.

Motorlu yunus polisinin kaldırımdan yolun ters yönünde motor sürdüğünü de gördüm…Çevremde bile bisikleti boş zaman doldurma aktivitesi,basit bir çocuk oyuncağı olarak görenler de var .Üstelik bu insanlar okumuş olarak tabir edilen üniversite mezunu maalesef.Okumuş ama okuduğunu özümseyememiş,anlam çıkarıp kendi fikirleriyle harmanlayıp daha üst bir sorgulama ve bilinç düzeyine erişme yeteneğini kazanamamışlar.

Konuşulan konuya sadece korna çalma kısmıyla ilgili ufak bi yorumla müdahil olmak isterim; bisikletli olsun motosikletli olsun ve hatta yaya olsun aheste şekilde ilerliyorsak eğer yanlarından geçmeden ben de mutlaka ufak bi “dıt”latırım kornayı. Dalgınlığına gelir, karşıya geçecek olur, farketmemiş duymamış olur geldiğimi diye düşünerekten “ben burdayım birazdan yanından geçeceğim” manasında bi uyarı yapmayı amaçlarım. Ha uyarmak istediğim kişi hakkımda ne düşünür bilemem ama bana çalındığında da genelde “normal” olarak algılama eğilimindeyim.

Sürekli bi gerginlik sürekli bi anksiyete halinde olacaksam niye bineyim ki bisiklete..

Eskiden beri forum ortamlarını hep sevmişimdir. Çok önceden frmtr vardı ondan önce de forumup mevcuttu şuanda hala var mı bilmiyorum. Diğer forumlarda da zamanında senelerce vakit geçirdim fakat bu sosyal medya çıkınca forumlardaki aktiflik oranları büyük ölçüde azaldı. Ben şahsen sosyal medya platformlarını hiç bir zaman güvenli, düzgün ve samimi bulamıyorum, hiç biri forumların verdiği hazı ve zevki vermiyor. Hatta hala istiyorum ki keşke şu MSN geri gelse de güzel günlere geri dönebilsek... ne instagram ne başka bir şey hiç biri şu güzelim mazinin yerini tutamadı. İsmini tam hatırlamıyorum da birde mircc vardı ne güzel sohbet muhabbetler dönerdi zamanında.
2021-11-23-image-8.jpg
o (msn messenger) zamanda bu yaşımda olmak isterdim.

Geri