Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bianchi speed 1000 eski kasa çoktan buldum bu arada bayağı komikti haha
1 - Telefonun otomatik tamamlama özelliğini kapat.
2 - Telefondan yazmıyorsan, bu senin kendi ifadense, kendini yazılı olarak düzgün ifade edebilmek için 1-2 seans Türkçe dersi al.
3 - Sıradan bir 26 jant çelik mtb. Orjinal Bianchi değil. Çin malı çakma Bianchilerden.

Scudo
2-3 sene önce, ortak "Çok keyifli olm bi dene" diyince Martıyı denedim bir gün. Bütün bir ay işe onla gidip gelmeme sebep oldu bu. Hemen ardından da bi scooter aldım. Bir gün scooter'ın lastiği patlayınca "Buna yedek olsun diye bir de bisiklet alayım" dedim. Onu da aldım. Çok çok daha keyifli ama 43 yaşında, yazın düşük enerjili yüzmek dışında doğru dürüst hiç spor yapmamış biri olunca akşam eve dönmek zor geldi. İşe giderken yer çekimi, gelirken bacak itimi. Kışın ışıklarda beklerken terim üzerimde soğuyup hasta oldum işlerin yoğun olduğu dönem. Dedim "Bunu satıp elektrikli bir tane alayım bari en azından mecbur kalınca elektriği açarım." Eski bisikleti uzun süre satamadım ama yenisinin elektrik desteğine aşık oldum. Her yer düz yol gibi. Yorulmak istersen kapatıyorsun, istemezsen açıyorsun. Ve bu gün, çocukluğumdan beri belki ilk defa 30km yol yaptım bisiklet üzerinde desteksiz. Resmen çocukluğuma dönmüş gibiyim. :)

c77f2714-bb5e-41c5-ae8c-b689827ceab6.jpg

1 - Telefonun otomatik tamamlama özelliğini kapat.
2 - Telefondan yazmıyorsan, bu senin kendi ifadense, kendini yazılı olarak düzgün ifade edebilmek için 1-2 seans Türkçe dersi al.
3 - Sıradan bir 26 jant çelik mtb. Orjinal Bianchi değil. Çin malı çakma Bianchilerden.

1- Acilen kişisel gelişim serileri okumayı bırakıp, insanlara çok bilmişlik taslamamayı öğrenin.
2- Herkes profesyonel bisikletçi olmak zorunda mı? Toplama bir bisiklet yapmak için soru sordum. Bu size kaba davranma hakkı mı tanıyor?
3-Türkiyede forum kültürü, sizin gibi toksik insanlar yüzünden gelişemiyor. Tavrınız için sağolun. Sonuç olarak burada vakit kaybetmemi önlediniz. Hayatta bir şey başarmanın gururuyla yaşayabilirsiniz sıhhat ve sağlıcakla kalın.

Bugün öğlen aracımla kırmızı ışıkta beklerken, arkadaki aracın salak sürücüsü sürekli kornaya basınca camdan parmağımla trafik ışığını işaret ettim. O da biraz ilerle sağa yanaş diye işaret etti. Hiç görmemiş gibi yaptım, kornaya bastı durdu, hem zorba hem salaktı kısacası. Durduk yere adamın başını belaya sokacak bu tipler.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve el Cezeri
Bugün öğlen aracımla kırmızı ışıkta beklerken, arkadaki aracın salak sürücüsü sürekli kornaya basınca camdan parmağımla trafik ışığını işaret ettim. O da biraz ilerle sağa yanaş diye işaret etti. Hiç görmemiş gibi yaptım, kornaya bastı durdu, hem zorba hem salaktı kısacası. Durduk yere adamın başını belaya sokacak bu tipler.
Beni 5 yıl önce ışıkta beklerken arkadaki minibüsün kornalarına aldırış etmeyince tamponuyla ittirmişti g*t herif. Bu Kadıköy-Pendik hatlı minibüsler bi acayip varlıklar gerçekten.

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: MakRo ve firestone
Aracımla 2 şeritli yolun sol şeridinde, bir virajın sonundaki trafik ışığına yaklaşıyorum. Yolu ezbere bildiğimden, ışığın ilk gözüktüğü noktada kırmızı yandığını görüp boşa aldım, araba kendi hızıyla ilerliyor. Arkadan "azarlama kornası" olarak bilinen kesintisiz korna geldi, aynadan baktım, yeni alındığı belli bir BMW. Yazlık beldeye para ezmeye gelmiş, oranın yollarını bilmeyen, sol şeritte önünde biri olunca sinirlenen hanzolardan. Suratımda "ışığı görmüyo musun salak" ifadesiyle elimle ışığa yaklaştığımızı gösterdim dikizden. Işıkta yanıma geldi, yan koltukta annem oturuyor. Hanzonun yanında da bir hanzo var, kaşlarını çatmış bakıyolar.

- Hanzo ("herif beni g.t etti, nasıl kıvırsam" diye düşünerek) : Işık olduğunu ben de biliyorum, direksiyonu hafif sağa kırar gibi yaptın, ikaz olarak korna bastım.
- Ben : Heee.... Yedim ben de... Işık olduğunu biliyosan neden 100 kilometre hızdasın 50 metre kalmışken?
- Hanzo (Yemedi... Bi daha g.t etti beni. Bunun altında kalamam, kaba kuvvetsel laflar sarfederek altta kalmayacağımı belirteyim): Dua et yanında annen var, yoksa dayağı yemiştin.
- İç ses: "2'ye tek döverler muhtemelen, bi de annem bu hanzolarla benim arama girmeye çalışır, kadına bişey olur neme lazım". Ve bişey demeden hanzoya bakarım.

Sonrasında sarı yanınca hanzo lastikleri pati yaptırarak fırlar gider.

• Beğen
Tepkiler: makaram
@Can Çelik Tarım bakanımızın birinin dediği şu söz tamamen doğrudur; "Avrupa'da en çok sığır bizim ülkemizde".

• Üzgün
Tepkiler: Can Çelik
Bianchi speed 1000 eski kasa çoktan buldum bu arada bayağı komikti haha
Bak genc arkadasim, komik olan nedir önce bana bunu anlatirsan memnun olurum. Sonra burada yardim istiyorsan bisikletinden güzel sekli semasi görünür ve anlasilir fotograf atarsan bizlerde sana memnuniyetle yardimci olmaya calisiriz. Yalniz bize baskasinin fotografini oda fotogragda ne oldugu belli olmayan bir bisikleti atarsan bizden de fazla yardim bekleyemesin, sonucta bizler mediyum degiliz.

Sorun aynen su sekildeydi.....
- "Elimde bu bisikletin aynısından var.(fotoğraf bana ait değil)"
Yukarida da dedigim gibi attigin fotografda bir sey belli olmadigi icin bu konuda sana yardimci olabilecek kisilerde olamaz.

- "bisiklet memlekette jant boyunu vs... bilen veya fotoğraftan anlayabilecek eksper arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?"
Jant boyunu eski celik bisikletlerden oldugu icin muhtemelen 26" ama baska da bir sey söylemek mümkün degil. Fotografda markasi bile okunmuyor. Diyelim arana carptilar ve ekspere e-mail üzeri googleden arabana benzer fotograf indirdin ve buna benziyor araban, kaza gecirdim sag camurluk da hafifi sedelenma var diorsun. O eksoer sana nail bir cevap verecegini düsüne biliyormusun.

- "Bisikleti toparlamak istiyorum. kadroyu kullanabilir miyim?"
Buda cok tuaf bir soru olmus, bizler nereden bilelim kadroyu kulanip kullanamayacagini.

- "forumda yeniyim bu arada hepinize selamlar"
Son olarak selamini da alip seni hoslamistim diye hatirliyorum.

Simdi komik olan nedir bana lutfen acikla.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Bmw kitlesinin %75'i sorunlu:mad: (kendi analizim :D). Bisiklet kullanırken yanımdan yakın geçen çok bmw oldu.

Eee... Bu devirde BMW almak kolay mı... O kadar çalışmış BMW almış. Egosunu tatmin edecek tabi. Sol şeridi kimseye vermeyecek. Soldan yavaş gidenler olunca yolları makas manyağı yapacak, hallaç pamuğu gibi atacak. Logo bile "makas at" diyor.

8729f86b34712ca81cc8315005685e05.jpg

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Boşverin nazar boncuğu olarak kalsın. Benim de bir üst kadro borusunda biz çiziğim var, yaslandığı korkulukların hatırası. Bir de selenin arka kenarını bir yere sürtmüşüm, biraz deforme olmuş, nasıl oldu bilmiyorum. Buraya bir şeyler yazmak için girmiştim fakat ilk çiziğin yaşattığı üzüntüyü bildiğim için mesajınıza kayıtsız kalamadım.

Yol bisikletlerini yumuşatarak trekkinge çevirmişler de hala tekerleri, yapısı bana güven vermeye yetmiyor. Dağ bisikletlerini de şehire adapte etmek de bize düşüyor anladığım kadarıyla. Ben de bu yönde çalışmaya devam ediyorum. Hızlanma anlarındaki öne eğilme sonucu kontrolü zorlaşan gidonu bir miktar ileri almak gerekiyor sanırım. Eğilirken kürek kemiklerim ne şekle gireceğini şaşırıyor. Uzatma için açısı ayarlanabilir gidon boğazlarına baktım ki yine gözüm kesmedi, dayanıksız ve eğreti duracak gibi geldi. Orjinal gidon boğazının uzunundan takacağım. lastikler keza incelip dişleri törpülenmeli. Bir çok kişiden sonra ben de 2,25ten 1,75e geçiş yapıyorum. Yakın çevre sıkmaya başladı, biraz menzil fena olmaz.
Yakışmayacağını sanıyorum ama hafiften bir çamurluk gerek, bu gün az bir sudan makul bir hızla geçtim, geçmez olaydım. Neyse ki barajdan gelen temiz sulama suyuydu, belki biraz da boy atmışımdır iyi sulandıysam. Yarın öbür gün kanalizasyon, ya da çamurlu, pis sulardan da geçicez. MTBciye "Ay şurdan bisikleti elle geçireyim bari" demek yakışmaz. O yüzden çamurluk iyidir. Henüz uzun yolları yüklü gezme durumum yok. bagaj bekleyebilir, belki de alınmaz. Aklıma gelmediği için haliyle şu an "aklımdan geçmeyen" şeyler de vardır kesin. Kusuruma bakmayın :) Aklıma geldikçe yazarım.

Merhaba. Uzun gidon boğazı nereden temin edebiliriz acaba? Geçenler ayarlı gidon boğazı aldım gidonu yükseltmek için, quill denilen boğazlardan. Aslında sistem çok sağlam ama gereğinden fazla yükseltmem gerekiyor, istediğim sürüş pozisyonu için. O yüzden ben de standarttan daha uzun bir gidon boğazı arıyorum. En olmadı artık bir BMX gidonu ve BMX gidon boğazı alacağım, sonra o da falso olacak :)

Triban RC100'ün üstünde gelen 700x32'leri dün 700x28 Vittoria'larla değiştim. Yav bu kadar mı fark eder, gençleştim resmen :) Şakası bi yana, gerçekten bu kadar fark eder mi yav? Son zamanlarda boğaz civarlarında takılıyorum, yani en yüksek sürat ortalamam 25km/s'yken şimdiye kadar bugün şıppadanak 27'yi geçtim ilk defa. 20-25'lerle sürdüğüm yerlerde 30-35'lerde çok rahat sürer oldum. Nedir bu, var mı böyle bir şey gerçekten?

Triban RC100'ün üstünde gelen 700x32'leri dün 700x28 Vittoria'larla değiştim. Yav bu kadar mı fark eder, gençleştim resmen :) Şakası bi yana, gerçekten bu kadar fark eder mi yav? Son zamanlarda boğaz civarlarında takılıyorum, yani en yüksek sürat ortalamam 25km/s'yken şimdiye kadar bugün şıppadanak 27'yi geçtim ilk defa. 20-25'lerle sürdüğüm yerlerde 30-35'lerde çok rahat sürer oldum. Nedir bu, var mı böyle bir şey gerçekten?
Tamam lastik önemli de 5-10 km hızlanacak kadar değil, başka birşey olmuş mesela rüzgar arkanızdan esmiştir :D. Ben 25 den 32'ye geçmiştim beklediğim hız farkı olmadı. Şunu da söyleyeyim önemli olan yuvarlanma direnci belki sizin ilk lastik gerçekten kötüdür.

Merhaba. Uzun gidon boğazı nereden temin edebiliriz acaba? Geçenler ayarlı gidon boğazı aldım gidonu yükseltmek için, quill denilen boğazlardan. Aslında sistem çok sağlam ama gereğinden fazla yükseltmem gerekiyor, istediğim sürüş pozisyonu için. O yüzden ben de standarttan daha uzun bir gidon boğazı arıyorum. En olmadı artık bir BMX gidonu ve BMX gidon boğazı alacağım, sonra o da falso olacak :)
Ben öne uzatma amaçlı aşağıdaki gidon boğazını almıştım.
(link)
IMG_20230815_183443_370.jpg
2.jpg
x.jpg
Ama sanırım siz yükselme aparatı arıyorsunuz. Bir çok siteden kolaylıkla bulabilirsiniz. "Gidon yükseltme" yazarak aratırsanız kolaylıkla istediğiniz ürünün satış sayfalarına ulaşabilirsiniz.
(link)

(link)

Bu ilginçmiş biraz;
(link)

Bisikletinizin modelini bilmiyorum ama kelebek gidonları da inceleyebilirsiniz. BMX gidonuna benzer bir tutuş sağlayabilir.

Son düzenleme:
Ev sahiplerinden de onları şişiren emlakçılardan da nefret ediyorum. Milleti düşürdükleri durumlara inşallah bir gün kendileri de düşerler.

Ev sahiplerinden de onları şişiren emlakçılardan da nefret ediyorum. Milleti düşürdükleri durumlara inşallah bir gün kendileri de düşerler.
Emlak soruyorsun, o emlak satıldı diyor, karşı soruyla sizin ne kadar paranız vardı diyorlar. Konudan sapmıyorsun hangi tarihte satıldı diyorsun, çat yüzüne kapatıyorlar. Hepsinin eli milletin cebinde.

Emlak soruyorsun, o emlak satıldı diyor, karşı soruyla sizin ne kadar paranız vardı diyorlar. Konudan sapmıyorsun hangi tarihte satıldı diyorsun, çat yüzüne kapatıyorlar. Hepsinin eli milletin cebinde.
Resmi oranın üzerinde artışlar yapılıyor her sene. Ona rağmen kira ekonomide düşük kalıyor diye ev sahiplerini kışkırtıyorlar. 2500 liralık kirayı 15000 yapma derdindeler. Hayır zaten sürekli fahiş artış yapılıyor. Bu sene 8'i kabul etsen seneye 20 diyecek. "Abi senin ev 15'ten aşağı gitmez" muhabbetinden olan oluyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Hergün işe sıkılarak mı gidiyorsunuz?
Bu işinizi sevmeme sebebi mi? Hayattan mı bunaldınız? Düzelmeyen sağlık sorunları ile mi? Bitmeyen borçlar mı?

Her sabah bir heyecanla işime gidiyorum ama öğleden sonra bir sıkılma bunalma geliyor :/

Resmi oranın üzerinde artışlar yapılıyor her sene. Ona rağmen kira ekonomide düşük kalıyor diye ev sahiplerini kışkırtıyorlar. 2500 liralık kirayı 15000 yapma derdindeler. Hayır zaten sürekli fahiş artış yapılıyor. Bu sene 8'i kabul etsen seneye 20 diyecek. "Abi senin ev 15'ten aşağı gitmez" muhabbetinden olan oluyor.
Bir evin yıllık kirası evin değerinin 1/20 sinden düşükse kelepirdir.
Buna göre değerlendirme yapmanız daha sağlıklı olur, emlakçı tabi şişirecek ki komisyonu da daha fazla alsın.

Geri