Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bazıları onuda kabul etmiyor. Artık herkes işi dala vere ye çevirmiş, malzeme aldım dedin mi , suratları bir eskiyor. Yada aldığın malzemeyi karalar 😂 kendileri hem işçilikten hemde aldığı malzeme fiyatlarını da fazla yazarak iki yerden adam soymanın peşine düşer olmuş.
Jant ve akord ayarı için bisikletçiye gittiğimde diskin de eğri olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bende diğer işleri ne zaman yaparsın diye sorduğumda haftaya dedi o zaman diski ben alırım dedim,sen uğraşma biz hallederiz dedi.

Scudo
Balık avı forumunda aktifken de aynı şey olmuştu. Üyeler tarafından yakalanan balıkları görünce sanki herkes her gün sabahtan akşama kadar balık tutuyormuş, sanki herkesin evinin bir odası tamamen olta ekipmnlarıyla doluymuş da sanki bir tek ben bunlardan mahrum ve eksik kalıyormuşum gibi hissediyordum. Sonra ister istemez kurtlanıp alışveriş sitelerinde alıyorsun soluğu. Şuraya gitmek için şu lazım, şu balığa böyle olta lazım, Aaa! Bu neymiş ki böyle, kesin bundan da lazım. Alıyorsun veya almıyorsun sorun o değil, sorun kurtlarını dökememek. Sonra biraz zaman geçiyor ve çevreni tanıyorsun, kbulleniyorsun, gerçekte nelere ihtiyacın var görüyorsun, e fırsat bulup kurtlarını da dökebildiysen ne mutlu sana. Bense şu an bisiklet konusunda mutlu değil kurtluyum ve daha önceki tecrübeme dayanarak alışverişten uzak duruyorum.
Gerçekten bu şekilde gelişiyor. Daha öncesinde ben de kitap forumunda aynı şeyi yaşamıştım. Bisiklette de yine aynı tongaya düştüm :D Pişman mıyım? Tam olarak pişman sayılmam ama bir 5-6 sene iki bisiklete de kendim bakım yapmam lazım ki harcadığım şeyleri amorti etsin. Biraz daha vicdanımı rahatlatmak için işe bisikletle gitmeye devam etmeyi düşünüyorum. Şu ölümcül sıcak günleri biraz geçelim de.

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Gerçekten bu şekilde gelişiyor. Daha öncesinde ben de kitap forumunda aynı şeyi yaşamıştım.

Demek ki neymiş? Forumlar insana faydadan çok zarar veriyormuş :)

Çocukları ve gençleri muzır neşriyattan korumakla görevli olan devleti göreve çağırıyorum: #forumlarkapatilsin

Demek ki neymiş? Forumlar insana faydadan çok zarar veriyormuş :)

Çocukları ve gençleri muzır neşriyattan korumakla görevli olan devleti göreve çağırıyorum: #forumlarkapatilsin
İroni bir yana gerçekten insan bir hobiyle uğraşırken hayatın sorunlarından uzaklaşıyor. Günümüz şartlarında kafayı boşaltıp rahatlatabilmek önemli. Ufkumu açtığı için foruma da teşekkür ederim :) Tek sıkıntı şu ki ekonomik koşulların malum durumu insanlara bırakın hobiyi bir yemek alırken bile parasını düşündürtüyor.

Dipnot : Yahu bir de bu bisiklet aletleri de ne kadar uçsuz bucaksızmış onu toplamaya başladıktan sonra fark ettim. Göbek anahtarı dediğin tek olmalı ya :D

Neticede akord, gerginlik ve uyum üzerine kurulu bir sistem ve doğru gerginlikteki bir telin de bir notası olmalı. önce doğru notanın ne olduğunu öğrenirsem gitar akordu için kullanılan nota analiz programı aracılığıyla jant akordumu yapabilirim. Lakin önce bunu okuyan birinin en azından bir "La" sesi vermesin lazım. Örnek: "Ne diyon La?"

Tek nota kesmezse veya amaaaan! akord olsa ne olacak diye düşünürsek; çatala, tellere değecek bir pena bağlayıp, jant tellerine sevdiğim bir şarkının nakaratını da notalayabilirim.

Neyse jantı, akordu filan boşverelim. Biz zihnimizi örgür bırakalım. Dönerse bizimdir, dönmezse fren pabuçları sürtüyordur.

Son düzenleme:
Ülkeye dair hiç iyi bir şey görünmüyor:(

• Üzgün
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Şu sahil bisikletçileri yok mu sizden çektiğim nedir arkadaş sanki hepinizi bir ana doğurmuş gibi. Kulaklık takarlar yolun ortasından giderler, solundan geliyorum panik yapma diye seslenirim duymazlar, yolda zig zag çizerek giderler kaza yapmak için ellerinden geleni yaparlar, hiç bir el hareketi ile ikaz vermeden lak diye dururlar veya ani dönüşler yaparlar bıktım be sizden.

Bisiklet zinciri WD-40 ile yağlanır mı?

Bisiklet zinciri WD-40 ile yağlanır mı?

Çok kısa süreli kayganlaştırma sağladığı için yağlanmaz. WD-40'ın asıl görevi adında saklı: "Water Displacement 40th formula": (link)

(link)

Önerdiğiniz bir ürün varmı peki?

Önerdiğiniz bir ürün varmı peki?

würth hhs 2000 kullanıyorum memnunum. Yine shimano vb. yağlayıcıları kullanabilirsiniz. Kuru ve ıslak tip yağlamaları araştırın. Siz siz olun kirli zincire temizlemeden yağ uygulamayın. Sonra çamur gibi oluyor. :)

Kaydettim. Düz bezle temizlesek olur mu :)

Kaydettim. Düz bezle temizlesek olur mu :)
Kavanozda yapabilirsin. Bez çok tasvip edilen birşey değil. Ozcycles temizlemede benzinle gazyağının bile farkının olduğunu söylüyor. Ne kadar iyi temizlersen, o kadar az baklaların arasında toz kalır, zincir az aşınır, uzun dayanır. Yağlarken parafin mumu öneriyor yine aynı nedenle; parafin yabancı cisimleri zincirden uzaklaştırıyor.
WD-40 çok kötü birşey değil. Pasla metalin temasını kesmek gibi olağanüstü özellikleri varmış, ama bir yağlayıcı değil, yağ sökücü. Ona dikkat etmek gerek.

Daha önce zincir sökmedim hiç. O yüzden elimde kalırsa üzülürüm :)

Geri