Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Çiğ balık kültür ortamında yetiştirilir
aslında tam olarak doğru değil doğadan da yaklanan var kültür de mesela en çok sevilen unagi çoğunlukla doğadan, bu arada sen biliyorsundur zaten özellikle ilk kez deneyenler için pişmiş sushiler de var. Pişmiş bile olsa tavuk özellikle de tavuk döner çiğ balıktan daha riskli.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
26 ağustos 1922 zafer bayramınızı kutlarım.

Türkler 1071 den önce de Anadolu'da varlardı. İngiliz oyununa gelmeyelim gençler. 1071 den önce Türkler Anadoluda yoklardı, zamanı gelince sizi bu diyarlardan atacağız demek istiyor İngiliz siyasası.

26 ağustos 1922 zafer bayramınızı kutlarım.

Türkler 1071 den önce de Anadolu'da varlardı. İngiliz oyununa gelmeyelim gençler. 1071 den önce Türkler Anadoluda yoklardı, zamanı gelince sizi bu diyarlardan atacağız demek istiyor İngiliz siyasası.
Evet, Göbeklitepe kazılarında Türklerin o bölgede yaşadığı belirlenmiş o yüzden kazılar durmuş mesela geçen birisi anlatıyordu. Sonra mesela 15 bin yıl önce ilk Türk kağanı dünyaya gelmiş. 100 bin yıl önce Türkler’in bi kısmının Afrika’ya göç ettiği biliniyor, Afrotürkler olarak bilinir hatta bunlar. Dinozorların neslini de gök taşı kuruttu diye bilinsin ister bu İnglişler ama gerçek öyle değil, Türklerin bu kadar iyi avcı olmasının sebebi dinozor avlamalarından gelir, dinozor neslini de yine Türklerin bilinçsiz avcılığı sonlandırmıştır.

Evet, Göbeklitepe kazılarında Türklerin o bölgede yaşadığı belirlenmiş o yüzden kazılar durmuş mesela geçen birisi anlatıyordu. Sonra mesela 15 bin yıl önce ilk Türk kağanı dünyaya gelmiş. 100 bin yıl önce Türkler’in bi kısmının Afrika’ya göç ettiği biliniyor, Afrotürkler olarak bilinir hatta bunlar. Dinozorların neslini de gök taşı kuruttu diye bilinsin ister bu İnglişler ama gerçek öyle değil, Türklerin bu kadar iyi avcı olmasının sebebi dinozor avlamalarından gelir, dinozor neslini de yine Türklerin bilinçsiz avcılığı sonlandırmıştır.
Yaman geyik çıktın deliğanlı. Anglosakson tarihinden devam eyle sen. Orta Asya nın asıl isminin Türkistan olduğu kaynaklara kadar sakın inme e mi? Hadi kal sağlıcakla.

@Cemal Ç. Neredesin Yörükoğlu?

Cemal görüşemiyoruz. Forumun kedisi olarak kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Bundan dolayı artık seni "Kedicell" e kayıtlı yeni müşteri hizmetleri üzerinden 0 850 222 MİYAV -0 850 222 64928 numarasıyla yeni çalışanım "Pisiker" arayacak. Aradığında "Bütün miyavlamalarımız kayıt altında filan feşmekan" diyor, sakın şaşırma. Sana ulaşamadığımdan buradan yazdım telefonun açık olsun.
Screenshot_20250830_150650.jpg

@Cemal Ç. Neredesin Yörükoğlu?

Cemal görüşemiyoruz. Forumun kedisi olarak kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Bundan dolayı artık seni "Kedicell" e kayıtlı yeni müşteri hizmetleri üzerinden 0 850 222 MİYAV -0 850 222 64928 numarasıyla yeni çalışanım "Pisiker" arayacak. Aradığında "Bütün miyavlamalarımız kayıt altında filan feşmekan" diyor, sakın şaşırma. Sana ulaşamadığımdan buradan yazdım telefonun açık olsun.

"Görseli ben sildim"
Kedi alerjisi olan insana neden böyle yaklaşıyorsunuz yahu?
Alerji derken hastalığım falan yok ama ben kedigillerden hiç hazetmem. Bu neredeyse nefret boyutunda. 😅
Bu arada sırtlan hayvanı kedigiller ailesi üyesiymiş.
Zaten her zaman bu köpeğe benzeyen güçlü hayvanı ben niye sevemiyorum diyordum. 😁

ben kedigillerden hiç hazetmem. Bu neredeyse nefret boyutunda
Cemalim Cemalim beni de mi sevmiyon?Bir de nefret ha...
Eğer ki dünyaya ikinci defa gelmek diye bir şey olsaydı; kendimin yine kedi senin de fare olarak gelmeni isterdim.;)

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Cemalim Cemalim beni de mi sevmiyon?Bir de nefret ha...
Eğer ki dünyaya ikinci defa gelmek diye bir şey olsaydı; kendimin yine kedi senin de fare olarak gelmeni isterdim.;)
Az önce gün doldurayım diye dolanırken centre commercial (Türkiye'de ki AVM gibi ama tek bir bina değil) tarafındaki büyük bir döner kavşağa Hınzır'la yokuşu inip bir girişim vardı, görmeniz lazım. Arabalar tutkala takılmış hamam böceği gibi dondular beni görünce. 😁
Ya bu Hınzır'ı alın benden, öldürecek bu beni.
Tabanda fixie ya, bir tuhaf hareketleri var.
Lan kendi mi gidiyor?
Hee, sen sürüyon.
O zaman biri beni durdursun. 😭
Geç o işleri, iyiyiz böyle. 😁
Pfff!

Bir ülkede mevcut yöneticiler vergi veren vatandaşını nasıl sağar nasıl aşağılar çok açık bir örnek

Image 9.jpeg

...
Az önce son çare Decathlon'dan bir tayt alayım dedim. Yazlık tayt yok, bende InterSport'a bakayım dedim. Sezon sonu diye silikon destekli tayt 45€... hemen kaptım. Daha önce XL beden Castelli almıştım, çok iyi olmuştu. Bunu da XL aldım ya biraz büyük gibi sanki.
Yıkamada falan hafif çekme yapsa tam olacak lakin çekmezse 45€ çöp olur. L beden ile değiştirsem mi ki pazartesi?
Ben gıcık olurum böyle sorulara, değiştireceksen değiştir, ne kafa sekiyon?
Decathlon ürünü çekmişti gerçi.
Değiştirip L al, o da küçük gelirse iade edersin.

...
Az önce son çare Decathlon'dan bir tayt alayım dedim. Yazlık tayt yok, bende InterSport'a bakayım dedim. Sezon sonu diye silikon destekli tayt 45€... hemen kaptım. Daha önce XL beden Castelli almıştım, çok iyi olmuştu. Bunu da XL aldım ya biraz büyük gibi sanki.
Yıkamada falan hafif çekme yapsa tam olacak lakin çekmezse 45€ çöp olur. L beden ile değiştirsem mi ki pazartesi?
Ben gıcık olurum böyle sorulara, değiştireceksen değiştir, ne kafa sekiyon?
Decathlon ürünü çekmişti gerçi.
Değiştirip L al, o da küçük gelirse iade edersin.
L al taytlar esniyor zaten

• Üzgün
L al taytlar esniyor zaten
Decathlon taytları çekiyor. 😅 Üç defa L aldım Decathlon'dan, üçüde yıkama sonrası çekti.
Yanlış yıkandığından da olabilir gerçi, pazartesi L ile değiştiricem zaten. 😌

Decathlon taytları çekiyor. 😅 Üç defa L aldım Decathlon'dan, üçüde yıkama sonrası çekti.
Yanlış yıkandığından da olabilir gerçi, pazartesi L ile değiştiricem zaten. 😌
Sentetik kıyafetler pek çekmez aslında, benim hiç bir taytım çekmedi, decathlondan hiç tayt almadım bu arada
Genelde çeken kıyafetler pamuklu, doğal keten olur tabi 30derecede yıkaman lazım kıyafetleri

• Üzgün
yalan söylemek ne ara bu kadar kolay oldu?

doğru insanları konunun dışında tutarak birkaç örnek vereyim.

hafta içi iş yerinde, hafta sonu alışveriş yaptığın yerlerde derken onlarcasını duyuyorsun.

işe geç kalan insan ya da ipin diğer ucundaki patron, ya da ne bileyim köşe marketteki esnaf neden yalan söylemek durumuna girer?

hadi biraz daha uç bir örnek vereyim, bir insan ihtiyacı yokken neden yalan söyleme gereği duyar? ( yalan bir ihtiyaç değildir, sadece durumu betimlemek için örnek verdim. )

bir şeyin gerçeğini anlatmak ya da olanı söylemek bu kadar mı zor yani?

ne bileyim siparişler bu hafta yetişmez demek bu kadar mı zor? ya da sabah geç uyandım bir yerlere bu yüzden geç kaldım demek?

ne bileyim bir şey satarken vuruğunu, kırığını belirtmek?

işin garibi karşıdaki gözlerinin içine baka baka yalan söylüyor ve sen bunun farkında oluyorsun. millet olarak nereye gidiyoruz bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Her

cümleden

sonra

2

kere

enter

tuşuna

basmalıyım.

Böyle

daha

etkileyici

oluyor.

• Beğen
Tepkiler: brk34
@Can Çelik bende 2 enter yapınca paragrafın daha vurgulu olacağını düşünenlerdenim.

Bu arada yol ve tur bisikletlerimin lastiklerini değiştirmem lazım. Cüzdanım bayağı zayıflayacak.

Geri