Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Forum hakkındaki şikayetleri çözelim son sayfadaki yeni başlık açmak isteyenler bakınız ben başlık açabiliyorum hem de baktığım her konu altında bu seçenek çıkıyor. Başlık açsam taşınır mı durur mu bilemiyorum ama şuan için bunu gerektiren bir durum bulunmuyor anca bir tura çıkmam veya yeni bisiklet toplamam gerekir.
Ekran Alıntısı.JPG

Dosyalar

• Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    36,6 KB · Okunma: 7
  • Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    50,1 KB · Okunma: 7
  • Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Scudo
Bisikleti normal pedal ile sürdüğüm için bacaklarımın ön kasları gelişiyor ancak arka taraflarını güçlendirmem lazım, ne yapmak gerekir? Uzun vadede kilitli pedal gerekliymiş onu da anlamış oldum.

Bisiklet tamircileri fahiş fiyattan parça satmaya kalktığı sürece iflas etmeyi hak ediyorlar.
Altı üstü bir fren balatası için 500 tl isteyip bir de üstüne benim balatalarım üst kalite demesi insanı güldürüyor.

Aynı fren balatalarını şişman bisiklet üzerinden tanesini 115 tl ye alıp kendim değiştirdim mis gibi oldu. Hani derler ya yerel esnafı destekleyin... Bir sor bakayım yerel esnaf benim paramı hak ediyor mu?

Bisiklet tamircileri fahiş fiyattan parça satmaya kalktığı sürece iflas etmeyi hak ediyorlar.
Altı üstü bir fren balatası için 500 tl isteyip bir de üstüne benim balatalarım üst kalite demesi insanı güldürüyor.

Aynı fren balatalarını şişman bisiklet üzerinden tanesini 115 tl ye alıp kendim değiştirdim mis gibi oldu. Hani derler ya yerel esnafı destekleyin... Bir sor bakayım yerel esnaf benim paramı hak ediyor mu?
Bu tür hobby amaçlı sektörlerin hepsi aynı galiba, ne esnafı adam gibi müşteriyle ilgilenir, nede sattığı malın arkadaşında durur. Çoğu zamanda karşısındaki insanları tabiri caizse enayi yerine koyarak ben bundan ne koparabilirim kafasında, istinalar haric tabiki, bir büyüğüm 1 ay olmadı av malzemeleri satan dükkanlar içinde bu şekilde yakınıyordu. İçeri giriyorsun gelen adamın yüzüne bile bakmıyorlar, sebebi malum malı durduğu yerde zaten zamlanıyor. Birde işin içine sanal satış işi girince hepten işin suyu çıktı.

Bisikleti normal pedal ile sürdüğüm için bacaklarımın ön kasları gelişiyor ancak arka taraflarını güçlendirmem lazım, ne yapmak gerekir? Uzun vadede kilitli pedal gerekliymiş onu da anlamış oldum.

Ters yönde pedal çevirmeyi deneyebilirsin :)

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Kalpiye denilen pedal bağlantı aparatları var. Bunlara da bakabilirsiniz. Ben de düşünüyorum. Kilitli pedal bana şehir içi trafikte tehlikeli geliyor.

Kalpiye denilen pedal bağlantı aparatları var. Bunlara da bakabilirsiniz. Ben de düşünüyorum. Kilitli pedal bana şehir içi trafikte tehlikeli geliyor.
Kilitli pedaldan önce bunları farklı zamanlarda deneme imkanı buldum. Kalpiyeye ayağı geçirdikten sonra kayışını tam sıkmazsanız pedala yeterli güç uygulayamıyorsunuz, normal pedaldan farkı olmuyor. Tam bağlantı olduğunda da riski, kilitli pedaldan farksız oluyor. En azından kilitli pedalda ayağınızı nasıl çıkartacağınızı biliyorsunuz. Bende iyi bir intiba uyandırmadı açıkçası.

Bence kalpiye kilitli pedaldan epey daha tehlikeli. Yol kullanıcıları için bir önerim yok ama trekking/MTB kullanıcıları Click'r pedallarla birlikte de gelen (link) kallerle kilitli pedala geçmeyi çok kolaylaştırabilirler.

Forum hakkındaki şikayetleri çözelim son sayfadaki yeni başlık açmak isteyenler bakınız ben başlık açabiliyorum hem de baktığım her konu altında bu seçenek çıkıyor. Başlık açsam taşınır mı durur mu bilemiyorum ama şuan için bunu gerektiren bir durum bulunmuyor anca bir tura çıkmam veya yeni bisiklet toplamam gerekir.
306971 dosyayı görüntüle
Bizim mesaj sayımız 50 olmadığı için açamıyoruz. Bu sınırın biraz düşürülmesini talep ettik sadece.

Bence kalpiye kilitli pedaldan epey daha tehlikeli. Yol kullanıcıları için bir önerim yok ama trekking/MTB kullanıcıları Click'r pedallarla birlikte de gelen (link) kallerle kilitli pedala geçmeyi çok kolaylaştırabilirler.
Abi ben Shimano'nun PD-M324 pedallarıyla SH51 kal kullanıyorum, SH56'dan farkı nedir tam olarak bilemiyorum veya pedaldan mı kaynaklıdır onu da bilemiyorum ama kullandığım kombinasyon gayet acemi olan benim gibi biri için bile oldukça güvenli. 1 defa sol 1 defa da sağ ayağımın üzerine düşecek gibi olduğum panik yaptığım 2 olay yaşadım, ikisinde de öyle çapraz falan değil can havliyle allah ne verdiyse ayağımı pedaldan çektiğim gibi kilitten kurtuldu. Ama mesela geçenlerde 2 bacağıma da kramp girdiğinde sadece çekerek tırmandığım bir yokuş oldu yaklaşık 500 metre kadar, o zaman da hiç kilitten kurtulacak gibi olmadı bile çıkana kadar. Bence kilitli pedal kullanmayı insanlar biraz gözünde büyütüyor, iddia edildiği gibi tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. BENCE HERKES KİLİTLİ PEDAL KULLANSIN.

Uzun zamandır kilitli pedal kötüleyen yok forumda ya harman kaldık, bi kıvılcım çakayım dedim hadi hayırlısı artık :)

Abi ben Shimano'nun PD-M324 pedallarıyla SH51 kal kullanıyorum, SH56'dan farkı nedir tam olarak bilemiyorum veya pedaldan mı kaynaklıdır onu da bilemiyorum ama kullandığım kombinasyon gayet acemi olan benim gibi biri için bile oldukça güvenli. 1 defa sol 1 defa da sağ ayağımın üzerine düşecek gibi olduğum panik yaptığım 2 olay yaşadım, ikisinde de öyle çapraz falan değil can havliyle allah ne verdiyse ayağımı pedaldan çektiğim gibi kilitten kurtuldu. Ama mesela geçenlerde 2 bacağıma da kramp girdiğinde sadece çekerek tırmandığım bir yokuş oldu yaklaşık 500 metre kadar, o zaman da hiç kilitten kurtulacak gibi olmadı bile çıkana kadar. Bence kilitli pedal kullanmayı insanlar biraz gözünde büyütüyor, iddia edildiği gibi tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. BENCE HERKES KİLİTLİ PEDAL KULLANSIN.

Uzun zamandır kilitli pedal kötüleyen yok forumda ya harman kaldık, bi kıvılcım çakayım dedim hadi hayırlısı artık :)
Bende kısa zaman önce kilitli pedal ve ayakkabı aldım. Evde bir kac kez deneyimledim. Sol ayağımı rahat çıkarırken sag ayağımı çıkmıyor 😂 işin aksi tarafı ben solağım ve duracağım Zaman sağ ayağımı yere basıyorum. Aniden birşey önüme çıkınca çıkaramazsam nane yerik 🙄 birde kal ayarını çağrı terzioğlu nun videosu ve forumda abilerime danışarak yapmaya çalıştım. Olmadı galiba bu aksam bir daha kalleri söküp tekrar ayak kemiğime göre ayarlamaya çalışacağım. Bu arada pedalların sertlik seviyesi en düşüğe aldım. Yinede sag ayağımı çıkaramıyorum. 😂

(link) tek yönlü, (link) çok yönlü. SH56 ilginç bir ürün; yön gözetmeden çıkması gerektiğinde çıkıyor, gerekmediğinde çıkmıyor. Unutup ayağı pedaldan yere indirmeye çalışırken "unuttum"un ilk u'sunda çıkıyor. Bu kadar kolay çıkıyorsa gereksiz yere çıkar diye denemek için yaptığım garip garip hareketlerin hiçbirinde de çıkmıyor.
Kilitli pedaldan korkmak bilinmeyenden korkmak aslında (o kadar masrafa girmemek için bahane de olabilir tabii). Bir şans veren korkusunu kolayca yener diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Kilitli pedal, dur-kalkta çok tehlikeli ama kaygan zeminde çok güvenli.
Kilitli pedal olmadan da bacağımızın arkasını kullanabiliriz, hatta kilitli pedalla bacağımızın üstüne biraz daha yükleniriz, arkası biraz daha az çalışır. Bana kilitli pedal olmadan bisiklet sürmek daha dengeli bir egzersizmiş gibi geliyor, yürüme kaslarını kullandığımız için. Kilitli pedalla bunu yakalamak için seleyi aşağı öne çekmeniz gerekiyor, yani bikefit ayarı yanlışken kilitli pedal daha zor. Pedalda kilit olmayınca zaten sizi yönlendiriyor nerede daha çok güç üretebileceğinize göre. Kilitli pedal, bikefit olmadan doğru ayarda olmaz.

(link) tek yönlü, (link) çok yönlü. SH56 ilginç bir ürün; yön gözetmeden çıkması gerektiğinde çıkıyor, gerekmediğinde çıkmıyor. Unutup ayağı pedaldan yere indirmeye çalışırken "unuttum"un u'sunda çıkıyor. Bu kadar kolay çıkıyorsa gereksiz yere çıkar diye denemek için yaptığım garip garip hareketlerin hiçbirinde de çıkmıyor.
Kilitli pedaldan kormak bilinmeyenden korkmak aslında (o kadar masrafa girmemek için bahane de olabilir tabii). Bir şans veren korkusunu kolayca yener diye düşünüyorum.
Abi işin ekonomik boyutu ayrı bir şey, 16 sene önce geçirdiğim bir bisiklet kazasında uçup kolumu kırdıktan sonra yıllarca bisiklet binemedim. Şuan bile çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Forumda da kaldan ayağımı çekemedim yana düştüm yazılarını çok okuyorum. Bisiklete takılı bir şekilde takla atma fikri ürkütüyor.

Abi işin ekonomik boyutu ayrı bir şey, 16 sene önce geçirdiğim bir bisiklet kazasında uçup kolumu kırdıktan sonra yıllarca bisiklet binemedim. Şuan bile çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Forumda da kaldan ayağımı çekemedim yana düştüm yazılarını çok okuyorum. Bisiklete takılı bir şekilde takla atma fikri ürkütüyor.

İşte o "bisiklete takılı bir şekilde takla atma fikri" korkudan doğuyor. SPD + SH56 ile o tür olaylar tam olarak "ütopik". Hiç refleks olmaması, bir olay görünce tam olarak donup kalmak falan lazım.

Şu bıyıklı sinir oyuncu hollywood (meyve suyu) diyeti yapacağım derken karaciğer sirozu olmuş. Sürekli meyve suyunun insanı hasta edeceğini birisinin söylemesi gerekmez. Şekerden uzak durun!

Tam cevap bulamadım. Egzersiz olarak mesela ne yapılmalı?

Tam cevap bulamadım. Egzersiz olarak mesela ne yapılmalı?
Arka kas (calf) diye belirttiğiniz bölgeyi tam hedef almak istiyorsanız yavaş bir şekilde parmaklarınız üzerinde yükselin sonra yavaş bir şekilde inin. Alıştığınız zaman elinize ağırlık alarak yapabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Foruma dün üye olmuşsunuz; ilk ve tek mesajınız Hooptica reklamı. Sitenin "(link)" bölümüne bakıyoruz, bir de ne görelim? Firma Kocaeli'ndeymiş; tıpkı sizin gibi :)
Merak edip profil fotoğrafını Google'da aradım. Arkadaşın bisikletini Çanakkale'den birisi sahibinden'de satıyor. Uyarsak mı bilemedim?

yurtdışından yakınımız yanında bisiklet getirince Türkiye'deki gümrükte vergi alıyorlar mı ? bir adet biisklet getirecek .

Geri