Eren Çalışkan
Alter ego
- Tepki
- 332
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- Trek
Bisiklet ne yazık ki lüks bir spor dalı oldu. Bir futbolcu olmak için vucuttan başka yapacağınız az bir yatırım var. Ama bisiklette bu iş böyle değil. Sanırım bundan. Emin değilim.Bugün TDF izlerken hiç siyahi bisikletçi olmaması dikkatimi çekti. Atletizmde olimpiyatlara ambargo koyan bu arkadaşlar bisiklet sporuna ilgi mi göstermiyor? Dünyanın en ünlü yarışının yapıldığı Fransa'da bile çok sayıda siyahi var halbüki.
Bugün TDF izlerken hiç siyahi bisikletçi olmaması dikkatimi çekti. Atletizmde olimpiyatlara ambargo koyan bu arkadaşlar bisiklet sporuna ilgi mi göstermiyor? Dünyanın en ünlü yarışının yapıldığı Fransa'da bile çok sayıda siyahi var halbüki.
Merhaba,bisiklet kaskı giriş seviyesi için sedona-29 ve moon mv-88 arada fiyat farkı var. Önerisi olan?
Caddebostan ve pendik arası sabah 6 civarlarında grup sürüşü oluyor. Genelde arkadaş canlısı insanlar katılmanızda sorun olmuyor. Eğer sonradan bir pelotona habersiz bir şekilde katılmak istiyorsanız ilk önce bir selam verin sonra katılın derim. Selam vermeden katılınca genelde tuhaf gözle bakarlar yine de sorun çıkartmazlar.Böyle bir başlık varsa bilgi veren olursa sevinirim.
Tuzla Maltepe arasında git gel yaparken bir bisikletli ya da grup yakalarsam rüzgar koridoruna giriyorum. Zaman zaman zaten kendileri de davet ediyor. Ayrılacağım esnada muhakkak teşekkür ediyorum tabi bazen yol trafik anlık durum buna müsaade etmeyebiliyor. Benim merak ettiğim konu bunun için bir başlık ya da hakim görüş var mı? Tanımadığımız biri davet etmezse rüzgar koridoruna girilir mi? İzin istemek bilgi vermek bisiklet üstündeyken nasıl olur?
Soğuk iklimde daha kolay egzersiz yapılıyor düşüncesindeyim. Tabii, iyotlu besinlerle daha kolay beslenmek de cabası. Bisiklet 60kg insanların sporu. Bir jokeyle tanışmıştım, sporu için etten vazgeçmiş sadece hafta bir balık yiyorum diyordu.TDF'da yarışan neden hiç Türk sporcu yada takım yok? mesele maddi imkanlar, sponsorluklar mı yoksa bu tarz etkinliklerde yarışacak kalibrede sporcumuz mu yok? Strava'da Cavendish seviyesine watt basan arkadaşlar kamyon arkası bisikletçisi mi?
TdF katılım için takımların WT olması gerekir. Bunun yanında en iyi PRT takım direk kazanma şansını elde ediyor. 2 PRT takımda davet ile katılıyor, genelde bunlar Fransız takımı olur. Neden Türk takımı olmadığınıa gelince bu seviyede Türkiyede bir takım yok. Türk takımları CT sınıfında.TDF'da yarışan neden hiç Türk sporcu yada takım yok? mesele maddi imkanlar, sponsorluklar mı yoksa bu tarz etkinliklerde yarışacak kalibrede sporcumuz mu yok? Strava'da Cavendish seviyesine watt basan arkadaşlar kamyon arkası bisikletçisi mi?
Hafta sonu gerçekten aşırı sıcak dikkat edin.Hafta sonu hava biraz daha serin olsa da sıcaktan eriyip sıvı hale geçmeden rahatça bisiklete binebilseydik.
Bırakın bisiklet sürmeyi evden çıkamayacağız gibi :/Hafta sonu gerçekten aşırı sıcak dikkat edin.
"Hooptica" isimli sitede çok güzel sporcu gözlükleri var. Oakleyler de indirimler oluyor bu sitede. Websitesini incelemek isteyen baksın. Ben Oakley ve gözlük ipi aldım baya da hızlı geldi. Şu sıralar sporcu gözlüklerinde sorun var zor bulunuyor.
Çok güzel bir tartışma konusu aslında. Onlarca pro takım, hepsinin 25-30 tane sporcusu var yarıştırdığı, Türkiye'de bunların bir tanesinden bile daha iyi seviyede sporcu olmadığını düşünmemek lazım. Sorun aslında Türk sporcu olmamasıyla değil, bu sporculara yatırım yapılmaması (veya doğru yatırım yapılmaması), imkan sağlanmamasıyla ilgili.TDF'da yarışan neden hiç Türk sporcu yada takım yok? mesele maddi imkanlar, sponsorluklar mı yoksa bu tarz etkinliklerde yarışacak kalibrede sporcumuz mu yok? Strava'da Cavendish seviyesine watt basan arkadaşlar kamyon arkası bisikletçisi mi?