Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

İstanbul kadıköy ve pendik arasında bulunan uzun bisiklet yolunda hafta sonu sahil bisikletçilerine çok merak ettiğim bir soru var. Burada bu kitle var mı bilmiyorum da yine de sormak istiyorum. Sadece cumartesi veya pazar günü sürecek isen neden altında 200 bin TL lik bisiklet ve üstünde full rapha vs gibi kıyafetler kullanıyorsunuz ki?

Scudo
Emlakçılardan tiskiniyorum.

İstanbul kadıköy ve pendik arasında bulunan uzun bisiklet yolunda hafta sonu sahil bisikletçilerine çok merak ettiğim bir soru var. Burada bu kitle var mı bilmiyorum da yine de sormak istiyorum. Sadece cumartesi veya pazar günü sürecek isen neden altında 200 bin TL lik bisiklet ve üstünde full rapha vs gibi kıyafetler kullanıyorsunuz ki?

Keyiften, ya da paşa gönlümüzün böyle talep etmesinden de olabilir.

Sadece haftasonu süreceksen neden bi Ferrari, Lamborghini, vs. alırsın diye sorunca daha bi mantık kazanıyor bu soru. Çünkü benim şirket Astra’sından fazlasına gücüm yetmiyor, onunsa haftaiçi ve haftasonu, aileyle ve arkadaşlarla, iş için ve günlük gezinti için gibisinden farklı çeşitler satın alabilecek gücü var :)

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Kişisel tercihtir, zevk meselesidir ben bir şey demem. Bisiklete yatıracak o kadar param olsa ben yatırmam o ayrı 😀

Nihayetinde ne kadar ince işçilikli ve teferruatlı olabilir ki? Dünyanın en güzel ve basit ulaşım araçlarından biri. Basit derken kullanması da tamiri de basit. Çok fazla detayı yok yani. Olmasına da gerek yok böylesi daha güzel.

Bu arada düşünmemiz gereken "Bu adamlar neden böyle yapıyor?" olmamalı bence 😀 Biz neden içimizden geçeni rahatlıkla alamıyoruz. Sorulması gereken soru bu. En azından ben kendime hep bunu soruyorum.

Adam dövizle maaş alıyordur. Belki bir maaşı ile o bisikleti alabiliyordur. Hatta belki padişah soyundan geliyordur hiç çalışmamıştır. Şaka bir yana hobisine değer veriyordur ama az vakit ayırabiliyordur. Saygı duyarım.

Bence bisiklet teorisinde iyi bir bisiklete sahip olmak istiyorum cümlesinin karşılığı , önce iyi bir kadro bulmalısın cevabıdır. İyi bir kadro senin istediğin kadro demektir. Bisikletler kadro ile anılır. Kalan unsurların hepsini ağır ağır tamamlarsın. Bu tamamlama seni sonraki yükseltme çabasından kaynaklanan maliyetlerden korur.

Bence bisiklet teorisinde iyi bir bisiklete sahip olmak istiyorum cümlesinin karşılığı , önce iyi bir kadro bulmalısın cevabıdır. İyi bir kadro senin istediğin kadro demektir. Bisikletler kadro ile anılır. Kalan unsurların hepsini ağır ağır tamamlarsın. Bu tamamlama seni sonraki yükseltme çabasından kaynaklanan maliyetlerden korur.
Katılıyorum. Şuanki bisikleti alırken vites seti, fren seti ve göbekler istediğim gibi değildi. Ama kadro tam aradığım kadroydu. Yavaş yavaş yükseltirim düşüncesiyle aldım bakalım hayırlısı 😀 ürünler ömürlerinin bir kısmını tamamlayınca değiştirmeyi planlıyorum.

Mesajım neden silindi ki?

eğer diyorlar kendileri, zamanında jipe binen biri müslüman kardeşimize sormuştum, Hz. Muhammed zamanında en iyi deveye binerdi diyor ve ekliyor, şu an yaşasaydı, Hz. Muhammed de jipe binerdi.

Buna benzer bir anektod da ben aktarayım....

Fetullahçı çetenin "cemaat" olarak anıldığı ve muteber olduğu dönemlerde, cemaatin önde gelenlerinden İhsan Kalkavan, bir sabah İstanbul'daki yalısından özel şoförlü lüks aracıyla çıkış yapmış. Tam o esnada, cemaatin ışık evlerinde, 30 kişilik odalarda kalan bir üniversite öğrencisi, Kalkavan'ın aracının önünü kesmiş. Daha sonra aralarında şöyle bir diyalog geçmiş:

- İhsan abi.. Hocaefendimiz her sohbetinde "Lüksten, şatafattan kaçının. Peygamber efendimizin sünnetine uygun, 'bir lokma, bir hırka' ile yaşayın" diye öğütler. Peki abi bu yalı, bu araba, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
- Evladım. Hocafendi elbette ki doğru söylüyor. Lakin mülk Allah'ındır. Bizler sadece kiracısıyız.
- Abi madem öyle diyorsun, şu evin arabanın anahtarlarını bana ver de... Biraz da ben kiracılık yapayım!

Merak edip Bisan'ın (link) modelinin özelliklerine bakayım dedim, site Ingilizce olarak açıldı. Hem 105 hem de Ultegra modelinin fotoğraflarında Dura Ace kullanılmasını geçiyorum, özelliklerde ağırlıklar da aynı yazılmış nasıl oluyorsa. Ama en çarpıcı konu çeviriler. "Kadro" kelimesi, Ingilizce'ye "Frame" yerine "Staff", yani çalışma ekibi olarak çevrilmiş. Desteklenen bir başka dil olan Almanca'ya bakıyoruz. Orda da "Mitarbeiter" yani birlikte çalışılan iş arkadaşları anlamına gelen kelime.

Google Translate 1 : Bisan 0.

"Maşa" kelimesine bakıyoruz, Ingilizce'ye "Table", Almanca'ya "Tisch" olarak çevrilmiş. Ingilizce ve Almanca tutarlı ama "Masa" ne alaka derken AAAAA oluyoruz.

Google Translate 2 : Bisan 0.

Siz de karbon iş arkadaşlarına ve karbon bir masaya sahip olmak isterseniz, Bisan'ın Mithra modelini tercih edebilirsinz.

Iyi haftalar

Ama en çarpıcı konu çeviriler. "Kadro" kelimesi, Ingilizce'ye "Frame" yerine "Staff", yani çalışma ekibi olarak çevrilmiş. Desteklenen bir başka dil olan Almanca'ya bakıyoruz. Orda da "Mitarbeiter" yani birlikte çalışılan iş arkadaşları anlamına gelen kelime.

Çevirileri patronun oğlu yapmış. Nişantaşı Üniversitesi'nden çift anadal işletme ve moda tasarımı mezunu olur kendisi. Anadili gibi İngilizce, derdini anlatacak kadar da Almanca bilir. Şirkette "iş geliştirme direktörü" olarak görev yapıyor; sürekli meeting set edip yeni fırsatlara fokus oluyor.

Merak edip Bisan'ın (link) modelinin özelliklerine bakayım dedim, site Ingilizce olarak açıldı. Hem 105 hem de Ultegra modelinin fotoğraflarında Dura Ace kullanılmasını geçiyorum, özelliklerde ağırlıklar da aynı yazılmış nasıl oluyorsa. Ama en çarpıcı konu çeviriler. "Kadro" kelimesi, Ingilizce'ye "Frame" yerine "Staff", yani çalışma ekibi olarak çevrilmiş. Desteklenen bir başka dil olan Almanca'ya bakıyoruz. Orda da "Mitarbeiter" yani birlikte çalışılan iş arkadaşları anlamına gelen kelime.

Google Translate 1 : Bisan 0.

"Maşa" kelimesine bakıyoruz, Ingilizce'ye "Table", Almanca'ya "Tisch" olarak çevrilmiş. Ingilizce ve Almanca tutarlı ama "Masa" ne alaka derken AAAAA oluyoruz.

Google Translate 2 : Bisan 0.

Siz de karbon iş arkadaşlarına ve karbon bir masaya sahip olmak isterseniz, Bisan'ın Mithra modelini tercih edebilirsinz.

Iyi haftalar
PRE-TRANSFER REAR TRANSMITTER ön ve arka aktarıcıyı unutmuşsunuz, dünya çapında her bisiklet ve bisiklet parçası satan sitede derailleur diye geçerken bisan tamamen yeni kelimeler eklemiş, kendileri yeni bir standart oluşturmaya çalışıyor galiba. Konu hakkında kendilerine mail attım ama tıpkı Accel Bisiklet, Mosso, Corelli ve yine kendilerine çok daha öncesinde yazdığım gibi benim mailde cevapsız kalacaktır. Hatta corelli bisikletin instagram sayfasında vakti ile engellenmiş, bisan'ın preator tanıtımındaki paylaşımda yazdığım mesajım da silinmişti.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

parası olan alıyor , bu sizi niye rahatsız ediyor? illaki sürmek zorunda da değil , belki bu şekilde hobi icra etmek istiyordur?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Eren Çalışkan
Uzun uzun cemaatlerle ilgili yukarıdaki mesajlardan alıntı yapmayacam. En iyi yaptıkları şey takiye yapıp günü kurtarmaktır, başından beri de böyledir.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
parası olan alıyor , bu sizi niye rahatsız ediyor? illaki sürmek zorunda da değil , belki bu şekilde hobi icra etmek istiyordur?
Süren sürsün, benim komiğime gidiyor 10km sürüp 10 kere fotoğraf çeken hafta sonu sürücüleri.

Süren sürsün, benim komiğime gidiyor 10km sürüp 10 kere fotoğraf çeken hafta sonu sürücüleri.

bu mantıkla bende geçen sene 18k sürdüm. sizin sürdüğünüz de bana komik gelmeli.

bazı insanlar sosyallik için sürüyor bazıları antreman.

herkes kendi tekerinin önüne bakmalı bence , kim nasıl mutlu ise.

bu mantıkla bende geçen sene 18k sürdüm. sizin sürdüğünüz de bana komik gelmeli.

bazı insanlar sosyallik için sürüyor bazıları antreman.

herkes kendi tekerinin önüne bakmalı bence , kim nasıl mutlu ise.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.

bazı insanlar sosyallik için sürüyo

Neden bu kadar tetikleniyorsun ki kendi düşüncelerimi paylaştım diye?

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Neden bu kadar tetikleniyorsun ki kendi düşüncelerimi paylaştım diye?

Ama düşüncelerimizi paylaşırken kimseyi de kırmamak gerekiyor.
Bana da aynısını yapmıştınız.
Ben lafımı söylerim arkamı dönüp giderim, pek çalışmıyor. Çalışmamalı da.
Herkesin kendine göre sosyal durumu var. Biri tofaş ile kampa gider bir başkası helikopter ile. Ama ikisi de mangal yapar. Beraber çay çorba içer. Bizi birleştiren taraflara odaklanırsak çok daha iyi olmaz mı? Ayrıştıracak konular yeteri kadar fazla.

Saygılar sunarım.

Geri