Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Dün 3-4 kişiyi gördüm "durmuş" lar ata sporumuz olan çalışan inşaat makinesi izliyorlar.
Gittim yanlarına "Abilerim 'durmuşsunuz' anarşik misiniz, yoksa polis amcalar sizi alırlar miyav miyav" dedim

Ülkede futbol hariç tüm sporlar suç.

Scudo
Dün 3-4 kişiyi gördüm "durmuş" lar ata sporumuz olan çalışan inşaat makinesi izliyorlar.
Gittim yanlarına "Abilerim 'durmuşsunuz' anarşik misiniz, yoksa polis amcalar sizi alırlar miyav miyav" dedim
Bunlar bir de özgürlükçü sivil anayasa yapacaklarmış. Halkımızı darbe anayasasının prangalarından kurtaracaklarmış. Yersen....

Okur-yazar oranı 97.8% olarak açıklanmış. 2.2%'ilk dilimdeki insanlara denk geldim.

Son 1 ayda öyle kişiler gördüm ki, durup ne yaşıyoruz biz diye sorguladım. Yeni işe başlatılan 2 personel, okuma-yazma sıfır. İmza nedir bilmiyorlar. Bir başkası, adını soyadını yazmak için adeta savaş veriyor. Kağıdın boşluk bırakılan yerine mi yazılır, yazı sığar mı, bitişi mi yazılır, büyük harf mi kullanılır. Yazım kurallarından bihaberler. 2025 yılında halen okuma-yazması olmayan, 40 yaş altı insanlar nasıl var olabiliyor anlamak zor. Hiç merak etmemeleri mi yoksa bundan rahatsız olmamaları mı daha kötü bilemiyorum.

Hafta sonu, metro avm'nin dışında otoparkta bekliyordum. 2 kişi yürüyerek yaklaşırken, aralarındaki diyalog dikkatimi çekti -İkisi de tahminim inşaat işçisi- Yanındaki arkadaşıyla konuşurken, ne olduğunu bilmediğim bir şeye sinirlendi, tartışırken şunu söylüyordu: "abey okumam yoktur, gel kurban olam". Okuma yazması olmayan da, içeri girdiğinde herhalde ne yazdığını anlayamayacağı için döndü. İkisi de küfürler ederek farklı yönlere yürüyüp ayrıldılar.

Okur-yazar olmak ne kadar önemli. Şu insanların yaşadığı hallere bak. Basit bir işini bile göremiyorsun... Milli eğitim atılımını yapan, harf devrimini sağlayanların ne kadar kıymetli bir iş yaptığını görmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MakRo
Bunlar bir de özgürlükçü sivil anayasa yapacaklarmış. Halkımızı darbe anayasasının prangalarından kurtaracaklarmış. Yersen....
yanılıyorsun yeni anayasaya ihtiyacı olan bizmişiz, kendileri tamamen bizim için mücadele veriyormuş.
Okur-yazar oranı 97.8% olarak açıklanmış. 2.2%'ilk dilimdeki insanlara denk geldim.

Son 1 ayda öyle kişiler gördüm ki, durup ne yaşıyoruz biz diye sorguladım. Yeni işe başlatılan 2 personel, okuma-yazma sıfır. İmza nedir bilmiyorlar. Bir başkası, adını soyadını yazmak için adeta savaş veriyor. Kağıdın boşluk bırakılan yerine mi yazılır, yazı sığar mı, bitişi mi yazılır, büyük harf mi kullanılır. Yazım kurallarından bihaberler. 2025 yılında halen okuma-yazması olmayan, 40 yaş altı insanlar nasıl var olabiliyor anlamak zor. Hiç merak etmemeleri mi yoksa bundan rahatsız olmamaları mı daha kötü bilemiyorum.

Hafta sonu, metro avm'nin dışında otoparkta bekliyordum. 2 kişi yürüyerek yaklaşırken, aralarındaki diyalog dikkatimi çekti -İkisi de tahminim inşaat işçisi- Yanındaki arkadaşıyla konuşurken, ne olduğunu bilmediğim bir şeye sinirlendi, tartışırken şunu söylüyordu: "abey okumam yoktur, gel kurban olam". Okuma yazması olmayan da, içeri girdiğinde herhalde ne yazdığını anlayamayacağı için döndü. İkisi de küfürler ederek farklı yönlere yürüyüp ayrıldılar.

Okur-yazar olmak ne kadar önemli. Şu insanların yaşadığı hallere bak. Basit bir işini bile göremiyorsun... Milli eğitim atılımını yapan, harf devrimini sağlayanların ne kadar kıymetli bir iş yaptığını görmek lazım.
Image 12.jpeg

Üzülme Herkes için ölümden beter değil demek ki :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bunlar bir de özgürlükçü sivil anayasa yapacaklarmış.
''Bunlar'' ve ''özgürlükçü'' aynı cümle içinde kullanarak oksimorona örnek vermişsin.Bugünlerde oksimorona taktım,ülkedeki zengin söz sanatları bile yeterli gelmiyor artık:kötü:

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Noraly'nin kullandığı motorların markalarını soruyorum Grok'a alttaki liste çıkıyor, son sezon hariç hepsi Honda görünüyor oysa Ortadoğu gezisinde Yamaha kullandı. Ondan sonra Noraly'nin motorunu çalanlar neden kablolarını kesmiş olabilirler diyorum, bu kez yanıtlarda Erbil'de Yamaha'sı çalındı yazıyor. Ulaşabileceği bir bilgiyi eksik paylaşıyor eğer sen detaylara hakimsen foyası ortaya çıkıyor.

Neden Kablolar Kesildi?
Motosiklet hırsızları, Noraly’nin 1987 Yamaha Ténéré XT600z model motosikletini (Frankie) çaldığında, kabloların kesilmesinin birkaç olası nedeni olabilir:
  1. Hırsızlık Kolaylaştırma Amacı:
    • Hırsızlar, motosikletin çalışmasını engellemek veya kendi kontrollerine almak için kabloları kesmiş olabilir. Özellikle eski bir motosiklet olan Yamaha Ténéré’de immobilizer gibi modern güvenlik sistemleri bulunmadığından, kabloları keserek kontak sistemini devre dışı bırakmayı veya yeniden kablolama yaparak motosikleti çalıştırmayı planlamış olabilirler.
  2. Parça Çıkarma veya Sabotaj:
    • Hırsızlar, motosikleti parçalara ayırmak için kabloları kesmiş olabilir. Elektrik sistemini devre dışı bırakmak, bazı parçaların (örneğin farlar, gösterge paneli veya diğer elektronik bileşenler) çıkarılmasını kolaylaştırabilir. Alternatif olarak, motosikletin izini kaybettirmek için kabloları kasten sabote etmiş olabilirler.
  3. Amatör veya Aceleci Hırsızlık:
    • Hırsızlar profesyonel olmayabilir ve motosikleti çalmaya çalışırken kabloları yanlışlıkla veya aceleyle kesmiş olabilir. Noraly, videoda motosikletin geri bulunduğunu ancak kabloların düzgün bir şekilde kesilmediğini, dağınık bir şekilde zarar gördüğünü belirtmiştir. Bu, hırsızların teknik bilgi eksikliğinden veya panikle hareket etmelerinden kaynaklanabilir.
  4. Güvenlik Sistemini Atlatma Çabası:
    • Noraly’nin motosikletinde herhangi bir ek güvenlik sistemi (örneğin disk kilidi veya alarm) varsa, hırsızlar bu sistemleri devre dışı bırakmak için kabloları kesmeyi denemiş olabilir. Ancak Frankie’nin klasik bir motosiklet olması nedeniyle bu olasılık daha düşük.
Olayın Detayları
  • Noraly, videoda motosikletin Erbil’de çalındığını ve geri bulunduğunda kabloların kesilmiş olduğunu açıklar. İlk başta kabloları tamir ettiğini düşünse de, sorunların devam ettiğini ve tamiratın beklenenden karmaşık olduğunu belirtir.
  • Kabloların kesilmesi, motosikletin çalışmasını engelledi ve Noraly’nin yolculuğunu ciddi şekilde aksattı. Yerel bir tamirciyle çalışarak kabloları onarmaya çalıştı, ancak bu süreç zaman aldı ve ek komplikasyonlar yarattı.
  • Noraly, bu olayda sakinliğini koruyarak durumu çözmeye odaklandı ve motosikleti tekrar çalışır hale getirdi.

Sezonlara Göre Kullanılan Motosikletler
  • Sezon 1-2 (2017-2018): Honda CRF250L
    • Noraly, ilk iki sezonunda Hindistan, İran ve diğer bölgelerde Honda CRF250L kullandı. Bu motosiklet, hafifliği ve dayanıklılığı ile uzun mesafeli geziler için uygundu.
  • Sezon 3-4 (2019-2020): Honda CRF250 Rally
    • Güney Amerika ve Afrika gezilerinde Honda CRF250 Rally modelini tercih etti. Bu model, CRF250L'ye göre daha fazla rüzgar koruması ve uzun mesafeli sürüş için optimize edilmiş özellikler sunar.
  • Sezon 5-6 (2020-2022): Honda CRF300 Rally
    • Honda'nın CRF300 Rally modeli, CRF250 Rally'nin geliştirilmiş versiyonudur. Daha büyük motor (286 cc) ve iyileştirilmiş özellikleriyle Noraly’nin Alaska ve Kuzey Amerika gezilerinde kullandığı modeldir.
  • Sezon 7 (2022-2023): Honda CRF300L
    • Afrika gezisinde Honda CRF300L kullandı. Bu model, Rally versiyonuna göre daha hafif ve sade bir tasarıma sahip, ancak aynı motoru paylaşıyor.
  • Sezon 8 (2023-2024): Honda CRF300 Rally
    • Batı Afrika ve diğer bölgelerde yine Honda CRF300 Rally ile devam etti. Bu model, uzun mesafeli maceralar için uygunluğuyla Noraly’nin favorisi oldu.
  • Sezon 9 (2024-2025): Royal Enfield Himalayan
    • Noraly, son sezonunda Royal Enfield Himalayan (450 cc) modelini kullandı. Bu, Noraly’nin Honda dışındaki ilk büyük marka değişikliği oldu. Himalayan, dayanıklılığı ve arazi kabiliyetiyle biliniyor.
  • Marka Özeti
    • Honda: Noraly’nin gezilerinin büyük çoğunluğunda (Sezon 1-8) Honda markasını tercih ettiği görülüyor. CRF250L, CRF250 Rally ve CRF300 Rally/L modelleri, hafiflik, yakıt verimliliği ve dayanıklılık açısından onun macera tarzına uygun.
    • Royal Enfield: Sezon 9’da Royal Enfield Himalayan ile farklı bir markaya geçiş yaptı. Bu motosiklet, daha güçlü bir motor ve farklı bir sürüş dinamiği sunuyor.
    • Notlar
    • Noraly’nin motosiklet seçimleri, genellikle hafif, dayanıklı ve yakıt açısından verimli modellere odaklanıyor; bu, uzun mesafeli solo geziler için kritik.
    • Motosiklet değişiklikleri, rotaların zorluk derecesine ve lojistik ihtiyaçlara bağlı olarak değişiyor (örneğin, CRF300L’nin hafifliği Afrika’nın zorlu yollarında avantaj sağlarken, Himalayan daha güçlü bir alternatif sunuyor).

Gazete Pencere’den Emre Özpeynirci’nin (link) trafikteki araçların yüzde 56’sı 10, yüzde 25’iyse 20 yaşında üstünde.

Habere göre Türkiye’de trafikte en çok bulunan otomobilse üretimi 2002’de duran TOFAŞ’ın ‘Doğan’, ‘Şahin’ ve ‘Kartal’ üçlüsünden oluşan ‘kuş serisi’.

Biz bisikletliler daha çok ölürüz...

Gazete Pencere’den Emre Özpeynirci’nin (link) trafikteki araçların yüzde 56’sı 10, yüzde 25’iyse 20 yaşında üstünde.

Habere göre Türkiye’de trafikte en çok bulunan otomobilse üretimi 2002’de duran TOFAŞ’ın ‘Doğan’, ‘Şahin’ ve ‘Kartal’ üçlüsünden oluşan ‘kuş serisi’.

Biz bisikletliler daha çok ölürüz...
Bu istatistiği ben de okudum, Kimse dile getirmemiş ama orada çok önemli bir veri var; Trafikte en çok bulunan otomobil 23 yıldır iktidarda olan, bizden önce buzdolabı bile yoktu diyen iktidardan önce satın alınmış

OJ Simpson geçen sene öldü Netflix fırsatı kaçırmadı hemen yapıştırmış belgeseli. Bu vatandaş iyi kurtardı paçayı Rodney King olayının ardından kendi davasının görülmesi ve polis ve olay yeri dedektiflerinin hataları sayesinde. Oysa apaçık katildi.

Önümüzdeki ay Kurt Cobain'in ölümünün yeniden ele alınması için avukatlar başvuruda bulunacaklar. Netflix bu veya gelecek sene yapıştırır bir Cobain belgeseli zaten kitle hazır, 90'larda olduğundan misliyle popüler Nirvana.

KEŞKE pazar günü yapılacak olan bisiklet organizasyonu iptal edilmeseydi

Neden iptal edildi?

edit ilginç öyle olması gerekiyormuş

İptal edilmemiş, ertelenmiş.

OJ Simpson geçen sene öldü Netflix fırsatı kaçırmadı hemen yapıştırmış belgeseli. Bu vatandaş iyi kurtardı paçayı Rodney King olayının ardından kendi davasının görülmesi ve polis ve olay yeri dedektiflerinin hataları sayesinde. Oysa apaçık katildi.

Önümüzdeki ay Kurt Cobain'in ölümünün yeniden ele alınması için avukatlar başvuruda bulunacaklar. Netflix bu veya gelecek sene yapıştırır bir Cobain belgeseli zaten kitle hazır, 90'larda olduğundan misliyle popüler Nirvana.
Eline bi ayfon aldın mı hemen bişeyleri sinematik şekilde çekebiliyor ve azcık aran varsa birileriyle bunu Netflix benzeri platformlara satabiliyorsun. Bu işin ne kadar basit olduğunu platformların nasıl birer içerik çöplüğüne dönüştüğünü görünce anlıyor insan, alim olmaya gerek yok valla. Şöyle bi baktım uzun zaman sonra Netflix’in yeni içeriklerine de, Kimi Antonelli’nin bile belgeseli var. İzlemedim, iyidir kötüdür gibi bi yorum yapmıyorum zaten şu an ama böyle çok içerik var, kalitesine göre çöplük olarak nitelendirmedim bu arada yanlış anlaşılmak istemem ama gerçekten çok gereksiz işler bunlar.

Eline bi ayfon aldın mı hemen bişeyleri sinematik şekilde çekebiliyor ve azcık aran varsa birileriyle bunu Netflix benzeri platformlara satabiliyorsun. Bu işin ne kadar basit olduğunu platformların nasıl birer içerik çöplüğüne dönüştüğünü görünce anlıyor insan, alim olmaya gerek yok valla. Şöyle bi baktım uzun zaman sonra Netflix’in yeni içeriklerine de, Kimi Antonelli’nin bile belgeseli var. İzlemedim, iyidir kötüdür gibi bi yorum yapmıyorum zaten şu an ama böyle çok içerik var, kalitesine göre çöplük olarak nitelendirmedim bu arada yanlış anlaşılmak istemem ama gerçekten çok gereksiz işler bunlar.
ünlü bir düşünürün de dediği gibi ''Medium is the Message''

İptal edilmemiş, ertelenmiş.

O.J Simpson davasının hakim hariç tüm taraflarını toplamışlar olay yerinde cesetlerin üstüne evden aldığı çarşafı örterek DNA delilini yok hükmünde olmasına sebep olan polisten hayatını kaybedenlerin kardeşine hatta bazı jüri üyelerine kadar.

Bence oldukça iyi iş çıkarılmış ama en enteresan noktası Simpson'ın arkadaşının mahkemenin onu salıvermesinden sonra evde havuz başında sohbet ederlerken "o akşam ne oldu Simpson" deyince "eski karım kapıyı bıçakla açmamalıydı" demesiydi. Bir nevi itiraf bu, zaten arabasının içinde kan var, kendi eli kesik, bir ifadesinde elimi bardak kesti diyor 15 dakika sonra arabanın içinde telefonum düştü onu alırken kestim" diyor.

Bir insan henüz kapanmamış kanayan yarasının ne sebeple olduğunu nasıl karıştırabilir? Netflix iyi iş çıkarmış ama Simpson toplumda sadece siyahların tam desteğini almakla kalmamış beyazların da güvenini kazanmış biri. Kaliteli avukatların da yapamayacağı şey yok, adam Bill Cosby'den dahi daha popüler bir karakter, polis delil toplamada böylesine hayati hatalar yapıp bir de üstüne ırkçı olunca davadan beraat çıkıyor ama 2 yıl sonra 33,5 milyon dolar mağdur ailelerine ödemeye de mahkum ediliyor tazminat davasında. Nerdeyse tüm hikayeyi yazdım yahu amma kaptırmışım kendimi :/ 94-95'te de ben çok takılmıştım bu mevzuya.

Hınzır'ın dün tekerlerini değiştirip yazlık şekline çevirdim. Maxxis Holy Roller 20X2,125 tekerlerden B'Twin Trekking 20X1,75 tekerlere döndük.
Daha akıcı gidiyor ama sanki 700X25 üzerinde gidiyormuşum gibi bir his verdi. Yoldaki her tümseği hissediyorum. Alışmışım dev gibi tekerlerle yumuşacık gitmeye. 😅 Tabi teker biraz sert, o yüzden kışın kullanmaya cesaret edemedim. Yağışta falan kayar gider.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri