Geçen günlerde çeneyi örten bir kask aradığınız okumuştum ben de kask almak istiyorum ama bisiklet kasklarına da bir anlam veremiyorum, kafa sadece saçın olduğu bölgeden ibaretmiş gibi saçların olduğu yer bile kısmen örtüyor. Tam kafayı örten motorsiklet kaskları bisiklet için abartılı duruyor ama Amerikan futbolunda kullanılan şekilde olmalı bisiklet kaskları da. Bunca insan yarışıyor, dünya turu yapıyor onlar bilmiyor mu diyen olacaktır. Daha geçen aylarda Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında kask olmasına rağmen bir sporcu beyin travması geçirdi. Reddit'te ebike başlığında insanlar kasklı olduklarında bile diş, çene dağılmış fotoğraflarını paylaşıyorlar. Bisiklet kaskı yavaş iseniz ölümden kurtarıyor ama yine de hasar alabiliyor sürücü yüzünden.
327525 dosyayı görüntüle
Yukarıda paylaştığım kask hakkında yorumlarınız nedir sizce gereksiz mi, bisiklet kaskına tercih eder miydiniz? Ağız kısmında plastik bir aparat var ama o çıkabiliyor sanırım, klipsleri görünüyor. Dişler için ekstra bir koruma amaçlı konmuş o çünkü Amerikan Futbolu yapanlar son sürat birbirlerine kafa, omuz dalıyorlar.
Aslında kulağı örttükten sonra neden motorsiklet kaskı almıyorsun denebilir ama motor kaskları da çeşit çeşit şuna da motor kaskı deniyor ötekine de.
327526 dosyayı görüntüle327527 dosyayı görüntüle
mesajınızın bu kısmını sonradan gördüm, evet aradım ve hatta denedim ama muhtemel boyun fıtığım yüzünden, biraz da uzun saçın etkisiyle o kadar rahatsız hissettim ki iki seferde de, ağır olmayanlara yöneldim, emin değilim almayı planladığımı paylaştım mı ama, en azından vizörü var... bu arada, bendeki düz rüzgarlıklı kasktı ama evet benim de çenem ağzım ve burnum fena yüzüldü, üst dudağım davul gibi şişti ve yarın 1 ay olacak, hala dişlerim sabit, hala çiğneyemiyorum... yine muhtemelen çene kayışını 2 parmak girecek kadar gevşek bıraktığım için geri doğru sıyrıldı kask ben düşerken, yüzümü korumadı... ki ben bahsettiğiniz yarışların çeyrek hızında bile değildim muhtemelen, bugün oradan geçerken denedim, belki 10km bile hızla gitmiyordum... o kadar ki, 20 küsür km 1buçuk saat sürmüş, kaza günü ise arkamda oğlana aldığım lambader bağlıydı, o uçmasın diye 2. kademe destek çalıştırmıştım motor gücü, neyse ben uçtum işte...
kask hakkında görüşlerime de girmiş oldum sanırım azıcık ama, takabilen varsa bence gereksiz değil, eğer bünyem müsait olsaydı diyeyim, böyle bir kask alacaktım zaten, ben normal bisiklet kasklarının da genel görüntüsünü beğenmiyorum ama güvenliğine kazadan öncesine kadar çok güveniyordum, ona istinaden takıyordum... kulak bir de nedense çok elzem değil gibi sanki ağız ve çene daha korunaksız kalıyor, kask bir şekilde üst başı en azından birebir zeminle buluşmaktan koruyor ama ağız ve çene için çözüm yok gibi, onun için de ayrı maske edinicem gibi duruyor, henüz tam çözemesem de o kısmını, çözerim umarım eninde sonunda.
oğluma da dizlik dirseklik aldım mesela, kaskı var zaten, bir de onun elektrikli değil bu decathlonun katlananlarından, henüz hız yapamıyor, ana yola onu çıkartmıyoruz, biraz daha büyüsün ona da çözümler bulacağım bir şekilde, hepimiz hakkında hayırlısı diyelim, bol güvenlikli sürüşler ve insancıl sürücüler dilerim...