Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
327524 dosyayı görüntüle

Uçtuğum mazgal :') düşerken 10km bile değilmiş hızım onu farkettim bugün yanından geçerken...
Bunun gibi çok sayıda mazgal biliyorum muhitimde, yeni asfalt attıkça mazgallar çukurda kalıyor yükseltmesi de zorlarına gidiyor.

Ne yazık ki mağduriyet yaşayan insanlar belediyelerden tazminat alamadıklarından böyle gelmiş böyle gider çünkü insan hayatı ucuz memleketimizde.

Allah beterinden korumuş der geçeriz, ölümlü kaza olursa da Allah rahmet eylesin. Size geçmiş olsun. Bisiklet yolu da, kaldırım da, araba yolu da ayrı sorunlu.

Geçen günlerde çeneyi örten bir kask aradığınız okumuştum ben de kask almak istiyorum ama bisiklet kasklarına da bir anlam veremiyorum, kafa sadece saçın olduğu bölgeden ibaretmiş gibi saçların olduğu yer bile kısmen örtüyor. Tam kafayı örten motorsiklet kaskları bisiklet için abartılı duruyor ama Amerikan futbolunda kullanılan şekilde olmalı bisiklet kaskları da. Bunca insan yarışıyor, dünya turu yapıyor onlar bilmiyor mu diyen olacaktır. Daha geçen aylarda Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında kask olmasına rağmen bir sporcu beyin travması geçirdi. Reddit'te ebike başlığında insanlar kasklı olduklarında bile diş, çene dağılmış fotoğraflarını paylaşıyorlar. Bisiklet kaskı yavaş iseniz ölümden kurtarıyor ama yine de hasar alabiliyor sürücü yüzünden.

hero-be-iconic-img_3000x.jpg

Son düzenleme:
Bunun gibi çok sayıda mazgal biliyorum muhitimde, yeni asfalt attıkça mazgallar çukurda kalıyor yükseltmesi de zorlarına gidiyor.

Ne yazık ki mağduriyet yaşayan insanlar belediyelerden tazminat alamadıklarından böyle gelmiş böyle gider çünkü insan hayatı ucuz memleketimizde.

Allah beterinden korumuş der geçeriz, ölümlü kaza olursa da Allah rahmet eylesin. Size geçmiş olsun. Bisiklet yolu da, kaldırım da, araba yolu da ayrı sorunlu.
işin kötü tarafı, sahil yolu boyunca görebildiğim mazgallar genel olarak eşitti yola, benim şansım mı artık kör talihim mi bilemiyorum... annemin ameliyatı mevzu olduğu için merkeze çok gidip geldik, şimdi farkettim bu konuda belediyeye hiç bir bildirimde bulunmadım. güzel oldu hatırlatmanız, yarın direk gideyim hem artık fotoğraf ta var elimde. Burada malesef bisiklet yolu yok bu arada en azından benim sürdüğüm güzergahta, arabalar da maşallah yarış pistinde gibi, tatile gelen çoğunluk arabasının ipini koparıyor zira... Neyse, teşekkür ederim ayrıca 💐

Yukarıda paylaştığım kask hakkında yorumlarınız nedir sizce gereksiz mi, bisiklet kaskına tercih eder miydiniz? Ağız kısmında plastik bir aparat var ama o çıkabiliyor sanırım, klipsleri görünüyor. Dişler için ekstra bir koruma amaçlı konmuş o çünkü Amerikan Futbolu yapanlar son sürat birbirlerine kafa, omuz dalıyorlar.

Aslında kulağı örttükten sonra neden motorsiklet kaskı almıyorsun denebilir ama motor kaskları da çeşit çeşit şuna da motor kaskı deniyor ötekine de.

98335-15VM_F.jpg976260af3914df5540d641a148fe09a5_12dc3b0b065817e7.png

Geotech marka bir MTB buldum 27 vites shimano altus aktarıcı, kilitlenebilir maşa, hidrolik disk frene sahip. Çok iyi kondisyonda. 12 k gibi bir fiyatı var. Sizce şehir içinde kullanmak üzere başlangıç için mantıklı bir tercih olabilir mi? Teşekkürler

Dosyalar

• Screenshot_20250528_230131.jpg
    Screenshot_20250528_230131.jpg
    151,8 KB · Okunma: 19
Bu yine iyi, İzmirde bunların yola paralele yerleştirilmişleri var lastiği takıp direk zınk diye düşmelik.
Giresun'da da neredeyse hepsi öyle, bir defa yanımdan tır geçiyor diye girmek zorunda kaldım, iyice yavaşlamıştım ve ön tekeri kurtardım ama arka girip çıkmıştı. En azından sadece lastik patlamıştı ama çok riskli bunlar ya. Hiç umurlarında değil
Geotech marka bir MTB buldum 27 vites shimano altus aktarıcı, kilitlenebilir maşa, hidrolik disk frene sahip. Çok iyi kondisyonda. 12 k gibi bir fiyatı var. Sizce şehir içinde kullanmak üzere başlangıç için mantıklı bir tercih olabilir mi? Teşekkürler
Dağ bisikleti konusuna danışsanız daha iyi olur, ekstra oradan yazın ama göründüğü gibiyse bir problemi yoksa fiyat bence çok iyi

Geçen günlerde çeneyi örten bir kask aradığınız okumuştum ben de kask almak istiyorum ama bisiklet kasklarına da bir anlam veremiyorum, kafa sadece saçın olduğu bölgeden ibaretmiş gibi saçların olduğu yer bile kısmen örtüyor. Tam kafayı örten motorsiklet kaskları bisiklet için abartılı duruyor ama Amerikan futbolunda kullanılan şekilde olmalı bisiklet kaskları da. Bunca insan yarışıyor, dünya turu yapıyor onlar bilmiyor mu diyen olacaktır. Daha geçen aylarda Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında kask olmasına rağmen bir sporcu beyin travması geçirdi. Reddit'te ebike başlığında insanlar kasklı olduklarında bile diş, çene dağılmış fotoğraflarını paylaşıyorlar. Bisiklet kaskı yavaş iseniz ölümden kurtarıyor ama yine de hasar alabiliyor sürücü yüzünden.

327525 dosyayı görüntüle

Yukarıda paylaştığım kask hakkında yorumlarınız nedir sizce gereksiz mi, bisiklet kaskına tercih eder miydiniz? Ağız kısmında plastik bir aparat var ama o çıkabiliyor sanırım, klipsleri görünüyor. Dişler için ekstra bir koruma amaçlı konmuş o çünkü Amerikan Futbolu yapanlar son sürat birbirlerine kafa, omuz dalıyorlar.

Aslında kulağı örttükten sonra neden motorsiklet kaskı almıyorsun denebilir ama motor kaskları da çeşit çeşit şuna da motor kaskı deniyor ötekine de.

327526 dosyayı görüntüle327527 dosyayı görüntüle
mesajınızın bu kısmını sonradan gördüm, evet aradım ve hatta denedim ama muhtemel boyun fıtığım yüzünden, biraz da uzun saçın etkisiyle o kadar rahatsız hissettim ki iki seferde de, ağır olmayanlara yöneldim, emin değilim almayı planladığımı paylaştım mı ama, en azından vizörü var... bu arada, bendeki düz rüzgarlıklı kasktı ama evet benim de çenem ağzım ve burnum fena yüzüldü, üst dudağım davul gibi şişti ve yarın 1 ay olacak, hala dişlerim sabit, hala çiğneyemiyorum... yine muhtemelen çene kayışını 2 parmak girecek kadar gevşek bıraktığım için geri doğru sıyrıldı kask ben düşerken, yüzümü korumadı... ki ben bahsettiğiniz yarışların çeyrek hızında bile değildim muhtemelen, bugün oradan geçerken denedim, belki 10km bile hızla gitmiyordum... o kadar ki, 20 küsür km 1buçuk saat sürmüş, kaza günü ise arkamda oğlana aldığım lambader bağlıydı, o uçmasın diye 2. kademe destek çalıştırmıştım motor gücü, neyse ben uçtum işte...

kask hakkında görüşlerime de girmiş oldum sanırım azıcık ama, takabilen varsa bence gereksiz değil, eğer bünyem müsait olsaydı diyeyim, böyle bir kask alacaktım zaten, ben normal bisiklet kasklarının da genel görüntüsünü beğenmiyorum ama güvenliğine kazadan öncesine kadar çok güveniyordum, ona istinaden takıyordum... kulak bir de nedense çok elzem değil gibi sanki ağız ve çene daha korunaksız kalıyor, kask bir şekilde üst başı en azından birebir zeminle buluşmaktan koruyor ama ağız ve çene için çözüm yok gibi, onun için de ayrı maske edinicem gibi duruyor, henüz tam çözemesem de o kısmını, çözerim umarım eninde sonunda.

oğluma da dizlik dirseklik aldım mesela, kaskı var zaten, bir de onun elektrikli değil bu decathlonun katlananlarından, henüz hız yapamıyor, ana yola onu çıkartmıyoruz, biraz daha büyüsün ona da çözümler bulacağım bir şekilde, hepimiz hakkında hayırlısı diyelim, bol güvenlikli sürüşler ve insancıl sürücüler dilerim...

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Sıkıldım… Aynı güne uyanmaktan, aynı sahte gülüşleri görmekten, aynı yapmacık ilgilerin
içinde kaybolmaktan sıkıldım. Sabahları alarmı ertelerken hissettiğim o boşluktan, camdan dışarı
bakıp değişmeyen manzaradan, her gün aynı yolları yürüyüp aynı kelimeleri kurmaktan sıkıldım.
Hayaller kurmaktan, kurduğum hayallerin birer birer yıkılmasından, “Belki bu sefer olur.”
diyerek umut etmekten sıkıldım. En çok da kendimden sıkıldım. Kendime acımaktan, gözlerimin içine bakamayacak hâle gelmekten, bu son diye tekrarladığım hatalarımdan sıkıldım...

@selinnur 1748497807866.png
Şöyle kasklar var normalde dağ bisikletiyle yokuş inenler kullanıyor. Bir arkadaşımda var motor kasklarına çok çok daha hafif. Hava da alıyor hem. Biraz daha pahalı ama düşünebilirsiniz başka almadıysanız daha

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@selinnur
Şöyle kasklar var normalde dağ bisikletiyle yokuş inenler kullanıyor. Bir arkadaşımda var motor kasklarına çok çok daha hafif. Hava da alıyor hem. Biraz daha pahalı ama düşünebilirsiniz başka almadıysanız daha

Katlanır bisiklette downhill kaskı nasıl durur ki diye düşünürken istemsizce beliren görüntü

images.jpeg

Bu mazgal bisiklet dostu görünüyor duruşu dolayısıyla da siz nasıl takılıp düşmeyi becerdiniz onu anlamadım. 😅
ben uçarken pek öyle hissettirmiyordu, ancak teşekkür ederim, sanırım biraz yetenekli bir beceriksizim.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Sıkıldım… Aynı güne uyanmaktan, aynı sahte gülüşleri görmekten, aynı yapmacık ilgilerin
içinde kaybolmaktan sıkıldım. Sabahları alarmı ertelerken hissettiğim o boşluktan, camdan dışarı
bakıp değişmeyen manzaradan, her gün aynı yolları yürüyüp aynı kelimeleri kurmaktan sıkıldım.
Hayaller kurmaktan, kurduğum hayallerin birer birer yıkılmasından, “Belki bu sefer olur.”
diyerek umut etmekten sıkıldım. En çok da kendimden sıkıldım. Kendime acımaktan, gözlerimin içine bakamayacak hâle gelmekten, bu son diye tekrarladığım hatalarımdan sıkıldım...
Bisikletle bir dünya turuna çıkmayı düşünmez misin?

Kulakları çınlasın TT pinarellosunu yola çeviren meridalı Muhammet abimiz full face kask takmasa da kol ve bacak korumaları ile yol bisikleti sürerdi.

Bardağın dolu tarafına bakacaksınız. Zamanında benim için bırakın dolu tarafı o bardak yoktu. Karamsarlık maalesef bir şey kazandırmadığı gibi daha da götürüyor. Hayatımda iyi ki yapmışım dediğim şeylerin başında bisikletle ve dağcılık ile ilgilenmek yer alıyor. Normalde yapmamam gerek ama bazen eve yakın ormanlık bölgeye tek gider kafamı dinlet kahvemi çayımı içer gelirim. Tek başına olmanın en büyük tehlikesi yaralanma vs durumları yakın zamanda bir kaç örnekle yerelde ve ülke genelindeki basın ile gördük, keza bölgedeki hayvancılıkla ilgilenenlerin köpekleri de var. Neyse işte dağda doğada olmak hala bir şeylerin tadını çıkarabildiğimi hatırlatıyor. 5 duyu organın çok şükür çalışıyor sağlığım da keza yerinde ki oralara gidebiliyorum. Tabi burada siz ne istiyorsunuz o da önemli. Arkadaşım var sürekli aynı gün aynı şeyler diye şikayet edip farklı herhangi bir şeyi yapmak istemiyor, çağırıyorum gelmiyor. Olağan monotonluğu ve sürekliliği yıkmak sizin elinizde. Buraya şunu atayım hem keyiflenin hem de sözlere kulak verin.
Mehmet abimin dediği dünya turu vize işlemlerinden dolayı olmayabilir belki ama Türkiye turu olabilir.

Geri