Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yağmurda bisiklet sürmek çok keyifli ama çamurluk şart.

Scudo
öde öde bitmiyor ömür boyu şu nafaka.

• Üzgün
Tepkiler: sahrana
acaba bisiklete grupset yükseltmesi mi yapsam ? şöyle bir 105 ya da neyse

acaba bisiklete grupset yükseltmesi mi yapsam ? şöyle bir 105 ya da neyse
Dün çağrı terzioğlunu izledim .Yükseltmeye önce lastik iç lastik kilitli pedal kullanmıyorsanız kilitli pedal bunlardan başlayın dedi .Tiagradan 105 e geçmeniz çok fark etmez dedi 😉

Dün çağrı terzioğlunu izledim .Yükseltmeye önce lastik iç lastik kilitli pedal kullanmıyorsanız kilitli pedal bunlardan başlayın dedi .Tiagradan 105 e geçmeniz çok fark etmez dedi 😉
Çok doğru söylemiş. Bunu Farkettiğim için geçen hafta cst lastiği schawalbe ile değiştirdim. Hatta kendi kendime dedim eski bisikletin maşa karbon değil ama lastik iyiydi şimdi bu karbon lastik odun gibi :D. Lastiğin verdiği hissiyat yumuşaklık bence karbon masadan daha önemli. 2 defa karbon bisiklet kullandım birini hala kullanıyorum ve ikisinde de farklı seviyede kalitede lastikler denedim. Farkları görmek beni baya sasırtmıstı ilk denememde

microshift R8 den 105 çok fark eder :D ama haklısınız öncelik iç dış lastik olmalı. Spd için bir şey diyemeyeceğim çünkü kilit mekanizması beni tedirgin ediyor.

microshift R8 den 105 çok fark eder :D ama haklısınız öncelik iç dış lastik olmalı. Spd için bir şey diyemeyeceğim çünkü kilit mekanizması beni tedirgin ediyor.
Tedirgin olmayın bir günde alışıyorsun. İlk başta evde veya sokağa çıkınca duvarda dene, çabuk adapte oluyor insan

Tedirgin olmayın bir günde alışıyorsun. İlk başta evde veya sokağa çıkınca duvarda dene, çabuk adapte oluyor insan
Ayrıca bir şeyi merak ediyorum. Mekanik disk frenli bisikletim için eğer fren kolu değiştirmek istersem ; alacağım fren/vites kolunun da mekanik disk fren desteği mi olması lazım yoksa zaten v-frende de aynı mantık olduğu için herhangi bir v frenli fren/vites kolu da olur mu ? Sporda yeniyim cevaplarınız aydınlatıcı olacaktır. Teşekkür ederim :)

Ayrıca bir şeyi merak ediyorum. Mekanik disk frenli bisikletim için eğer fren kolu değiştirmek istersem ; alacağım fren/vites kolunun da mekanik disk fren desteği mi olması lazım yoksa zaten v-frende de aynı mantık olduğu için herhangi bir v frenli fren/vites kolu da olur mu ? Sporda yeniyim cevaplarınız aydınlatıcı olacaktır. Teşekkür ederim :)

Kaliper ve mekanik disk fren için kullanılan kol aynı (örneğin 105 (link)), hidrolik fren için kullanılan kol farklı (örneğin 105 (link)).

O zaman bu demek oluyor ki ; V-frenli yol bisikletinin fren/vites kolunu söküp mekanik disk frenli bisikletime takabilirim

O zaman bu demek oluyor ki ; V-frenli yol bisikletinin fren/vites kolunu söküp mekanik disk frenli bisikletime takabilirim

Sizdeki sistemin özelliklerini tam olarak yazsanız en baştan beri yükseltme ile ilgili konulardaki mesajlarınıza cevap vermek daha kolay, bir de bu konuları uygun başlıklarda yazsanız daha doğru olurdu (daha uygun başlığa yazdığınızı da gördüm ama onda da eski sistem belli değildi). Mesela şimdi önceki bir mesajınızda eski sistemin Microshift R8 olduğunu belli eden bir paylaşım gördüm; model bilindiğinde cevaplar daha isabetli oluyor:
Satıcılar uyumluluğu belirtmiş: (link) + (link) + (link)
"V-frenli yol bisikleti" derken bu Microshift R8'li bisikletten bahsediyorsanız, ondaki kollar 2x8 vitesli mekanik disk frenli bisiklete taşınabilir. 105'li sisteme taşınamaz.

Forumda neresi canlı ise oraya yazmayı uygun bulmuştum, haklısınız.
  • Compatibility: Shimano 8 speed... İfadesi yazdığını ilk defa görüyorum. Teşekkür ediyorum. Konuyu yanlış başlıkta uzatmayayım

Sokak köpeklerini kürekle öldüren veled - i zina ve bunu normal gören etrafındaki diğer veledi zinalar.
Sokak köpeği deyip de geçersin belki o köpeğin tesbihatı yüzü suyu hürmetine bu dünya dönüyordur da bilemezsin. Allah gazap ismiyle tez zamanda siz gibi merhametsizleri helak etsin.

Sokak köpeklerini kürekle öldüren veled - i zina ve bunu normal gören etrafındaki diğer veledi zinalar.
Sokak köpeği deyip de geçersin belki o köpeğin tesbihatı yüzü suyu hürmetine bu dünya dönüyordur da bilemezsin. Allah gazap ismiyle tez zamanda siz gibi merhametsizleri helak etsin.

Köpek öldürmenin güzellendiği konular engelli tabii, değil mi? (Bende öyle)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
madem herkes yazıyor bende yazayım :) ;
arkadaş şu bisiklet işine başladık en başında sadece işe gitgel yapıcaz diye sonra iş aldı başını gitti şimdi elimde 2 ad bisiklet var biri mosso biri trek acil satmam lazım da onu da satamadık ne yapıcaz bakalım öyle içimden geldi yazmak istedim. gravel ile takas ta edebilirim bu arada. :)

neyse konuyu dağıtmadan sanırım herkes kafayı sıyırıyor

• Beğen
Tepkiler: sahrana
madem herkes yazıyor bende yazayım :) ;
arkadaş şu bisiklet işine başladık en başında sadece işe gitgel yapıcaz diye sonra iş aldı başını gitti şimdi elimde 2 ad bisiklet var biri mosso biri trek acil satmam lazım da onu da satamadık ne yapıcaz bakalım öyle içimden geldi yazmak istedim. gravel ile takas ta edebilirim bu arada. :)

neyse konuyu dağıtmadan sanırım herkes kafayı sıyırıyor
Siz gene iyisiniz bende öyle başladım yıllar önce bir bakdım restore ediyorum bisikletleri ev bisikletten geçilmiyor😊

• Hahaha
Tepkiler: nhtpkl
Geri