Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Mutlaka görmüşsünüzdür; onlarca kediyle aynı evde yaşayan ve evi çöplüğe dönmüş insanlar, kedi veya kediler sahiplendikten sonra diğer insanlarla ilişkileri kopan insanlar..
Onların insanlarla bağları kedilere sevgilerinden dolayı kopmuyor. İnsanoğlunun ne kadar çiğ süt emmiş olduğunu bizzat deneyimleyince, hayvanların sevgiyi insanların çoğundan daha çok hak eden canlılar olduğunun farkına varmış oluyorlar, hepsi bu.

Alt mesaj: Hayvanları "yenilebilenler" ve "sevilebilenler" olarak ayırmayalım, hepsini sevelim, hiç birini yemeyelim.

Scudo
Sıkıntı büyük arkadaşlar

Bu arada toksoplazma taşıyan insanların kendi işlerini kurma konusunda 1,5-2 kat kadar daha cesur olduklarına dair bi araştırma da varmış :)

Iki kedi sahiplendikten birkaç ay sonra istifa edip kendi işimi kurdum. Lanet olsun toksoplazmaya. 😅

Iki kedi sahiplendikten birkaç ay sonra istifa edip kendi işimi kurdum. Lanet olsun toksoplazmaya. 😅
Berlin, iki kedi, hesabın geçen yaz açılması, Canyon...

İstatistik istediğin sonucu çıkarma sanatıdır, o yüzden makalenin sonuç kısmını okumaktan ziyade bu makaleleri yorumlamak, değerlendirmek daha önemli. Google'da her yazana güvenmeyin.
Ben bi çalışma yaparım müstakil evde oturanların daha fazla kendi işini kurduğu sonucunu bulurum :D

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Buraya içimi dökeceğim hiç aklıma gelmezdi, yarın sabaha sınavım var. Gram çalışmak içimden gelmiyor. Doktoramı geçen hafta tez aşamasındayken bıraktım. Zaten hoca da yetiştiremezsin imkanız diyor. Canım istemiyor sıkıldım diyerekten de geçen sene işi bırakmıştım. Umursamaz davranışlarım dolayısı ile de nişanlım nişanı attı, zaten mutlu hissetmiyordum. Kıza yazık oldu ama, onun adına üzüldüm. Hayattan keyif aldığım tek bişey vardı, Panigale 899; 5 sene önce bir kaza sonucu onu da zaten kullanamayacak vaziyete gelmiştim. (Motor sağlam, sattım bir arkadaşa) Yeniden alsam diyorum, ama kendime güvenemiyorum. Belki yeniden herşey düzelir diye hayatımın güzel zamanlarını hatırlatacak olan canım sporum yüzmeye 2024te yeniden başladıydım. Ama o da olmadı, klora karşı vücudum alerji geliştirdi. Şimdi öyle boş boş duvarlara bakıyorum...
yalanlar bilimi psikiyatri, yazarı thomas szasz. kitap ayrı güzel. ben de şimdiye kadar gittiğim psikiyatristlerden sadece birini anlatmak istiyorum. Ankara'da meşhur bir yer. parası ile değil mi, bastırdık parayı gittik doçente. ablamız çıtıpıtı, yaşça doçent yaşını aşmış, profesörlüğe çoktan gitmiş olması lazım iken hala doçent. birinci seans ben anlattım, o bluzünü düzeltti, sağına soluna bakındı, tek satır not almadı. 1 hafta sonra aynı durum. 3. seans aynısı. bu arada bizim taksi metre doçent doçent fırfır dönüyor. parasıylan değil mi? 4. seansın tam ortasında, o arada son 3 haftadır olduğu gibi ispanyada şato kurarcasına ortam dışı davrana doktor perdone doçent hanıma zınk diye sustum. anlatacaklarım bu kadar benim neyim var diye sordum. valla Pinokyo ben sizi anlamadım diye karşılık verdi. demek ki ben 15 seans daha durmasam, kendi kendini belki de tedavi edeceğim. bir bisiklet parası da havaya gidecek. işin diğer boyutu da, arabanız hastalandı mı, ustaya götürürsünüz. iyi bir usta ise, bu benlik değil filanca ustanın işi der, sizi çözüme yönlendirir.

sizin durum, iyi değil. major depresyon belirtileri yazdığınız. çözümü ilaçlar olacağı gibi, hazır mevsimi gelmişken, dahası bu forumda olduğunuza göre, bisiklet varken, kendinizi en az 1 saat dışarı atmanız. sonra ertelediğiniz şeylerden başlamanız. ilk olarak tuvaletinizi temizleyebilirsiniz mesela. gerisi yavaş yavaş hızlanarak gelir.

yalanlar bilimi psikiyatri, yazarı thomas szasz. kitap ayrı güzel. ben de şimdiye kadar gittiğim psikiyatristlerden sadece birini anlatmak istiyorum. Ankara'da meşhur bir yer. parası ile değil mi, bastırdık parayı gittik doçente. ablamız çıtıpıtı, yaşça doçent yaşını aşmış, profesörlüğe çoktan gitmiş olması lazım iken hala doçent. birinci seans ben anlattım, o bluzünü düzeltti, sağına soluna bakındı, tek satır not almadı. 1 hafta sonra aynı durum. 3. seans aynısı. bu arada bizim taksi metre doçent doçent fırfır dönüyor. parasıylan değil mi? 4. seansın tam ortasında, o arada son 3 haftadır olduğu gibi ispanyada şato kurarcasına ortam dışı davrana doktor perdone doçent hanıma zınk diye sustum. anlatacaklarım bu kadar benim neyim var diye sordum. valla Pinokyo ben sizi anlamadım diye karşılık verdi. demek ki ben 15 seans daha durmasam, kendi kendini belki de tedavi edeceğim. bir bisiklet parası da havaya gidecek. işin diğer boyutu da, arabanız hastalandı mı, ustaya götürürsünüz. iyi bir usta ise, bu benlik değil filanca ustanın işi der, sizi çözüme yönlendirir.

sizin durum, iyi değil. major depresyon belirtileri yazdığınız. çözümü ilaçlar olacağı gibi, hazır mevsimi gelmişken, dahası bu forumda olduğunuza göre, bisiklet varken, kendinizi en az 1 saat dışarı atmanız. sonra ertelediğiniz şeylerden başlamanız. ilk olarak tuvaletinizi temizleyebilirsiniz mesela. gerisi yavaş yavaş hızlanarak gelir.
sizin işi iyi bir barmen halledermiş aslında boşuna doçente gitmişsiniz.

Hocam cok haklisiniz

Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir. 22 Eylül 1924
Mustafa Kemal ATATÜRK.

Son düzenleme:
Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.22 Eylül 2019
Mustafa Kemal ATATÜRK.
Şu satırlarda doğruluğundan şüphe duyduğum tek şey tarih :)

Son düzenleme:
Selamlar herkese. 17 senedir bursa'da aktif olarak bisiklet kullanıyorum. Bursa'da kamplı tur yapmadığım yer kalmadı sanırım, sahil lerden tutunda dağ köylerine kadar teker izi bırakmadığım yok kalmadı bilenler bilir. 3 gündür harita üzerinden kamplı bir rota bakıyorum ama maalesef 😁hadi bilmediğim yada bursalı arkadaşların keşifleri olan bir yer önerisi bekliyorum. Sağlıcakla kalın🖐
Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir. 22 Eylül 1924
Mustafa Kemal ATATÜRK.
Anlayabilene👏👏👏

Squat yapamayan bisikletçi :)

Zamanla kas dengesizliğinden belim ve omuzum ağırmıştı. Spor salonunda ağırlık kaldırınca bazı kas grupları zayıf kalıyor ve dengesizlik oluşuyor, örneğin omuz ağırılarımı skapular kasları güçlendirerek çözdüm.

Konuyu bisiklete getireceğim, düzenli olarak bisiklete binmeme rağmen bacak ile alakalı başka egzersiz yada esneme gerdirme yapmıyorum. Sanırım bu da diz ağrılarına sebep oluyor.... Tahminime göre bacak kaslarım dengesiz, örneğin squat ve lunge gibi hareketlerde zorlanıyorum.

Evde ağırlıksız squat çekmeye başladım. Akşamları bazen ayakta olduğum zaman, ön ısınma niyetine 2-3 tane derine inmeden sonra da 4-5 normal squat çekmeye çalışıyorum... 4-5 ile başladım, hedef 10, sonra 10x3, sonra da ağırlıkla.. Ağırlıkla en son pandemiden önce 20kg ile set yapıyordum...

Bakalım ne kadar sürdürebileceğim bu hareketleri :)

Squat yapamayan bisikletçi :)

Zamanla kas dengesizliğinden belim ve omuzum ağırmıştı. Spor salonunda ağırlık kaldırınca bazı kas grupları zayıf kalıyor ve dengesizlik oluşuyor, örneğin omuz ağırılarımı skapular kasları güçlendirerek çözdüm.

Konuyu bisiklete getireceğim, düzenli olarak bisiklete binmeme rağmen bacak ile alakalı başka egzersiz yada esneme gerdirme yapmıyorum. Sanırım bu da diz ağrılarına sebep oluyor.... Tahminime göre bacak kaslarım dengesiz, örneğin squat ve lunge gibi hareketlerde zorlanıyorum.

Evde ağırlıksız squat çekmeye başladım. Akşamları bazen ayakta olduğum zaman, ön ısınma niyetine 2-3 tane derine inmeden sonra da 4-5 normal squat çekmeye çalışıyorum... 4-5 ile başladım, hedef 10, sonra 10x3, sonra da ağırlıkla.. Ağırlıkla en son pandemiden önce 20kg ile set yapıyordum...

Bakalım ne kadar sürdürebileceğim bu hareketleri :)
Squatta ağırlık kullanmasan da barı omzuma koyman lazım ki dengeli bir egzersiz olsun, inip kalkarken barı düz olarak koru bu aynı zamanda proprioseptif dengeni de geliştirir. Diz ağrıların bikefitindeki sorunlardan kaynaklanıyor olabilir onları da düzeltmeni öneririm. spd kullanıyorsan kal açılarını kontrol et özellikle.

Mustafa Kemal ATATÜRK.
Mürşit = Doğru yolu gösteren, rehber, kılavuz

Dindar insanlar bu ikilemle nasıl başa çıkacak? Bir yanda peygamberler ve dini öğreti, diğer yanda ilim ve fen.

Bir taraf "Adem ve Havva'dan geldik; senin deden maymun olabilir ama benim dedem insandı. O fosilleri de insana vesvese versin diye şeytan koydu oralara" diyor, diğer taraf "Tek hücreli canlılardan evrimleştik, ortak bir atadan türedik. Fosil kayıtları böyle gösteriyor". Gel de çık işin içinden!

Screenshot_20250406-220815_Chrome.jpg

Şöyle beyaz bir Vsf Tx 400'e ne zaman kavuşacağız. Canyon hayalimiz vardı 6 sene sürdü. Bakalım bu meret kaç sene bekletecek bizi :)

Geri