Pazartesi normal olarak işime gittim çalıştım mart ayında taşındığımız dükkanda tavan aydınlatmalarını ayarladım. Mühendis olan patron saat 17:20 gibi arayıp yanına çağırdı.
"performansın bizim için yeterli olmadığı için yollarımız ayırıyoruz" dedi. Kendisine
"daha nasıl performanslı çalışacağım Kasım, Aralık, Ocak, Mart, Nisan Mayıs ve Haziran ayları boyunca sabah 8, akşam 22 veya 23te çıkıp verilen tarihlerden 2 yada 3 gün önce makine kurulumunu tamamladığımızı" söylediğimde bu sefer aslında meselenin performans olmadığını yarım ağızla aktardı. Asıl sorun benim. Bir çok patronun veya işverenin istemediği kanundaki hakkını bilen, yanlış olduğunda itiraz eden birisi olmam. Aslında çıkaracaklarını da tahmin ediyordum stajyerlerin ağızına verdikleri laflar bunu önceden duymuştum sadece tarihi şaşırtıcı geldi. Kendileri ile yaşadığım durumlardan bir kaç örnek vereyim.
Aslında çok daha detaylı yazmıştım ama sildim, çünkü
"eşeğe altın semer vursan da eşek, eşektir" sözü tam olarak teknisyen olan patron için geçerli. Buraya yazmakla bitiremeyeceğim seviyede cahillik seviyesi olan aynı zamanda tam bir komplo teorisi uzmanı. Şöyle ki dükkan üzerinden geçen tek pervaneli uçaklar için
"bizim dükkanı sabote etmeye çalışan ajanlar" demişti. İstanbul, Tekirdağ kurulumları ve işlerinde tarafıma sarf ettiği küfürler, Denizli'ye döndüğümüzde diğer personellere yediğimiz her şeyi gramajına kadar aktarması(sanki onları yemeyi ben istedim), köle gibi çalışıp 15 dakika olan çay molalarını mesai ücretimizden düşürtmesi, İstanbul'da kaldığımız evde saygıdan bir haber olup yanımızda neredeyse çıplak oturup orası burasıyla oynaması ve en son telefondan arayıp ailemin yanında telefonda bir ton küfür etmesi ve başkasının yaptığı suçu bana yıkması ile bardak zaten taşmıştı. İşten çıkışımı alıp ertesi gün kıyafet teslimi ve evrak imzalamak için gittiğimde hepsini yüzüne tarihleri ile aktardım, diğer patron bazı durumlardan haberinin olmaması ile yerin dibine girmiş ve özür dilemiş olsa da çok geçti. Unuttuğum bir olayı daha yazayım Greencard başvurumu duydukları hafta beni işten çıkarmaya da çalışmışlardı. 1 yıl olsun öyle istifa ederim diyordum kendileri 8,5 ayda çıkardılar kıdem tazminatı olarak da bir aylık maaş verdiler bitti.
Bu firmanın 8 yıllık tarihi boyunca 25 kadar kişi gelip geçmiş, yani ottan çöpten sebepten çıkarılan ne ilkim ne de son olurum. Sadece bir tane çalışanı 7,5 yıldır çalışıyor, o kadar saf birisi ki Denizli'de oturduğu halde bir çok merkezi noktayı bilmiyor(Bayramyeri, Dört Çeşme, Sulu Köprü vs). Hatta bir ara o arkadaş için dolandırılmaya çok müsait diyordum ki bayram haftasında "elimizde fotoğrafların var" diye 120bin lira dolandırmışlar.
Sonuç itibari ile yeniden işsizim, aslında bir yerde kurtuluşum olduğuna inanıyorum çünkü sabrımı gerçekten zorluyorlardı, şükür ki bir sakatlık çıkmadan bitti. Şimdi önümüzdeki hafta Beyağaç 'ta olan Gökyüzü Etkinliğine gitmek için plan yapıyorum. Sonra yeniden iş arama sürecine başlayacağım.
(link)
(link)
(link)