Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

verilere bakmadan performans yorumu, yapan sözde iş takibi yapıyorum ayağına gereksiz ve amaçsız baskı kuran tüm yalak yöneticilerden nefret ediyorum.

Scudo
Şirkette bir toplantıya girdim ama sinsile yoluyla fırça üstüne fırça .

Pazartesi normal olarak işime gittim çalıştım mart ayında taşındığımız dükkanda tavan aydınlatmalarını ayarladım. Mühendis olan patron saat 17:20 gibi arayıp yanına çağırdı. "performansın bizim için yeterli olmadığı için yollarımız ayırıyoruz" dedi. Kendisine "daha nasıl performanslı çalışacağım Kasım, Aralık, Ocak, Mart, Nisan Mayıs ve Haziran ayları boyunca sabah 8, akşam 22 veya 23te çıkıp verilen tarihlerden 2 yada 3 gün önce makine kurulumunu tamamladığımızı" söylediğimde bu sefer aslında meselenin performans olmadığını yarım ağızla aktardı. Asıl sorun benim. Bir çok patronun veya işverenin istemediği kanundaki hakkını bilen, yanlış olduğunda itiraz eden birisi olmam. Aslında çıkaracaklarını da tahmin ediyordum stajyerlerin ağızına verdikleri laflar bunu önceden duymuştum sadece tarihi şaşırtıcı geldi. Kendileri ile yaşadığım durumlardan bir kaç örnek vereyim.

Aslında çok daha detaylı yazmıştım ama sildim, çünkü "eşeğe altın semer vursan da eşek, eşektir" sözü tam olarak teknisyen olan patron için geçerli. Buraya yazmakla bitiremeyeceğim seviyede cahillik seviyesi olan aynı zamanda tam bir komplo teorisi uzmanı. Şöyle ki dükkan üzerinden geçen tek pervaneli uçaklar için "bizim dükkanı sabote etmeye çalışan ajanlar" demişti. İstanbul, Tekirdağ kurulumları ve işlerinde tarafıma sarf ettiği küfürler, Denizli'ye döndüğümüzde diğer personellere yediğimiz her şeyi gramajına kadar aktarması(sanki onları yemeyi ben istedim), köle gibi çalışıp 15 dakika olan çay molalarını mesai ücretimizden düşürtmesi, İstanbul'da kaldığımız evde saygıdan bir haber olup yanımızda neredeyse çıplak oturup orası burasıyla oynaması ve en son telefondan arayıp ailemin yanında telefonda bir ton küfür etmesi ve başkasının yaptığı suçu bana yıkması ile bardak zaten taşmıştı. İşten çıkışımı alıp ertesi gün kıyafet teslimi ve evrak imzalamak için gittiğimde hepsini yüzüne tarihleri ile aktardım, diğer patron bazı durumlardan haberinin olmaması ile yerin dibine girmiş ve özür dilemiş olsa da çok geçti. Unuttuğum bir olayı daha yazayım Greencard başvurumu duydukları hafta beni işten çıkarmaya da çalışmışlardı. 1 yıl olsun öyle istifa ederim diyordum kendileri 8,5 ayda çıkardılar kıdem tazminatı olarak da bir aylık maaş verdiler bitti.

Bu firmanın 8 yıllık tarihi boyunca 25 kadar kişi gelip geçmiş, yani ottan çöpten sebepten çıkarılan ne ilkim ne de son olurum. Sadece bir tane çalışanı 7,5 yıldır çalışıyor, o kadar saf birisi ki Denizli'de oturduğu halde bir çok merkezi noktayı bilmiyor(Bayramyeri, Dört Çeşme, Sulu Köprü vs). Hatta bir ara o arkadaş için dolandırılmaya çok müsait diyordum ki bayram haftasında "elimizde fotoğrafların var" diye 120bin lira dolandırmışlar.

Sonuç itibari ile yeniden işsizim, aslında bir yerde kurtuluşum olduğuna inanıyorum çünkü sabrımı gerçekten zorluyorlardı, şükür ki bir sakatlık çıkmadan bitti. Şimdi önümüzdeki hafta Beyağaç 'ta olan Gökyüzü Etkinliğine gitmek için plan yapıyorum. Sonra yeniden iş arama sürecine başlayacağım.

(link)
(link)
(link)
1720089910933.png

bugüne kadar sıfırı tüketmişliğim hiç olmadı, şu an o yolda ilerliyor gibi görünüyorum ama hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyorum.

Çok sevdiğim bir arkadaşım, daha doğrusu ağabeyim, "Bende para bitmez, sadece azalır" derdi :)

30 seneye varan çalışma ve ticaret hayatımda, ilk defa bu ay, bugün itibariyle ticari ve şahsi hesaplarımda 0 (yazı ile sıfır) bakiyeyi görmüş bulunmaktayım... Herhalde "sıfırı tüketmek" durumunu, ucu açık bir süre boyunca tecrübe edeceğiz. Müşterilerden alacaklarımız var ama piyasada nakit akışı durma noktasına geldiği için ödemeler de durmuş halde... Ecnebilerin ekonomide "sudden stop" dediği noktaya varmak üzereyiz sanırım.

Silsile'dir o; sinsile olsa (günahtan) duramazsın...

Çok sevdiğim bir arkadaşım, daha doğrusu ağabeyim, "Bende para bitmez, sadece azalır" derdi :)

30 seneye varan çalışma ve ticaret hayatımda, ilk defa bu ay, bugün itibariyle ticari ve şahsi hesaplarımda 0 (yazı ile sıfır) bakiyeyi görmüş bulunmaktayım... Herhalde "sıfırı tüketmek" durumunu, ucu açık bir süre boyunca tecrübe edeceğiz. Müşterilerden alacaklarımız var ama piyasada nakit akışı durma noktasına geldiği için ödemeler de durmuş halde... Ecnebilerin ekonomide "sudden stop" dediği noktaya varmak üzereyiz sanırım.

Silsile'dir o; sinsile olsa (günahtan) duramazsın...
mecbur kalıp fazileri indirmeye başlayacaklar eylülde bu ayki inanılmaz düşük enflasyon değeri (%1.6) de onun ayarlaması diye düşünüyorum
Bisikletforum toplu istifa şöleni 😃
liqid olan varlıklarım 1m usd olunca istifa etmeyi düşünüyorum, öncesi mantıksız oluyor.

Sinan Ateş davası duruşmalarında çok ilginç şeyler oluyor. Olay neredeyse "Sinan Ateş'i eşi Ayşe Ateş öldürdü" noktasına gelecek...

#ulkuocaklarikapatilsin

Sinan Ateş davası duruşmalarında çok ilginç şeyler oluyor. Olay neredeyse "Sinan Ateş'i eşi Ayşe Ateş öldürdü" noktasına gelecek...

#ulkuocaklarikapatilsin
tabi ki öldürülmesi kabul edilemez ama Sinan ateş de belli ki çok fazla emir vermiş zamanında, doktora tezini okudum da adam akademisyen olmadığı gibi Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı

tabi ki öldürülmesi kabul edilemez ama Sinan ateş de belli ki çok fazla emir vermiş zamanında, doktora tezini okudum da adam akademisyen olmadığı gibi Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı

Var bir sıkıntı ki kendi partisi bile sahip çıkmadı.

• İnanılmaz
Tepkiler: RmzBurak
%90 nem gibi senin... Nefes alamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
60 almayı beklediğim bütünleme sınavından 16 aldım. İlk başta inanamadım. 5 sorudan 2 tanesinden tam puan, 2 tanesinden yarım puan almayı umuyordum. Hocamızda normalde bol puan veren biridir ama nasıl olduysa 16 aldım. Daha düşük olan notlarımda var ama beni en çok şasırtanı bu oldu.

• Üzgün
Tepkiler: Kerem Atalar
60 almayı beklediğim bütünleme sınavından 16 aldım. İlk başta inanamadım. 5 sorudan 2 tanesinden tam puan, 2 tanesinden yarım puan almayı umuyordum. Hocamızda normalde bol puan veren biridir ama nasıl olduysa 16 aldım. Daha düşük olan notlarımda var ama beni en çok şasırtanı bu oldu.

Sınav hangi ders içindi?

Tam diyecektim biz de ev arkadaşımla Fizik 2'de benzer olayı yaşamıştık diye ama forum ahalisinden "Fizik'ten de bu not alınır mı mühendis adamsın" şeklinde bi tepki alırım diye korkup yazmamıştım :p Finallerden sonra evde otururken bi akşam telefon bildirimi aldım, çok iyi geçmediğini biliyordum ama yine de bi 50-60 alırım dediğim Fizik'ten tam hatırlamıyorum ama baya komik bi not aldığımı öğrendim. Bütün arkadaşlar güldü halime. Tabi biz böyle gülerken gülerken patır patır herkese bildirimler gelmeye başladı, 5-6 kişilik bi grup içinde en düşük notu alacağını bekleyen ben, en yüksek notu almıştım. Neticede hepimiz kaldık, yaz okulunda bi kısmımız bi daha kaldık, sonraki sene ucundan anca geçtik :(

Şok market,mobil uygulamayla ücretsiz şekilde evlere ürün gönderiyormuş AMA gönderdiği ürünleri çalışan personele elinde taşıtıp adreslere gönderiyormuş.Sipariş de vermedim,uygulamayı da sildim.Şok çalışanları işlerinden olmamak için bu uygulamaya ses çıkaramıyormuş maalesef…

• İnanılmaz
Tepkiler: suyunsesi
Şok market,mobil uygulamayla ücretsiz şekilde evlere ürün gönderiyormuş AMA gönderdiği ürünleri çalışan personele elinde taşıtıp adreslere gönderiyormuş.Sipariş de vermedim,uygulamayı da sildim.Şok çalışanları işlerinden olmamak için bu uygulamaya ses çıkaramıyormuş maalesef…
bu olay pandemi zamanı orataya çıkmıştı hala öyle miymiş

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri