Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Keşke pandemi ile ekonomik kriz ayni anda olsaydi. İkisi bir arada olsa daha az acı verirdi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Lastiği söküp taktıktan sonra disk frenin ayarı bozuluyor mu?

Eger bozuluyorsa bu ayarı yapmak uzmanlık gerektirir mi?
Jant mandalını eskisinden çok sıkı veya gevşek bıraktığınızda ayar bozulabiliyor.
Fren olması gereken şekilde çalışıyorsa ve diskte bi yamukluk yoksa kaliper vidalarını kaliper kendini oynatabilecek şekilde gevşetip 2-3 kere fren bastıktan sonra sonuncu basışta freni sert bir şekilde sıkarken vidaları bi alt bi üst senkron şekilde tekrar sabitlerseniz ayarlanacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Lastiği söküp taktıktan sonra disk frenin ayarı bozuluyor mu?

Eger bozuluyorsa bu ayarı yapmak uzmanlık gerektirir mi?

Sokma milli (thru-axle) bir gravel bisiklete sahibim. Şimdiye kadar kaliper ayarı yapmam gerekmedi. Qr milli sistemlerde çok daha sık karşılaşılan bir durum olsa da, çözümü yukarıda açıklandığı gibi nispeten kolay olduğu için endişeye gerek yok.

• Beğen
Sosyal medyada bir yerlerde gördüm bence çok doğru bir tespit,sizlerle paylaşmak istedim.

''DÜNYANIN EN ZENGİN COĞRAFYASINDA,DÜNYANIN EN APTAL İNSANLARI SAYESİNDE,DÜNYANIN EN FAKİR İNSANLARI OLARAK YAŞAMAYA MECBUR BIRAKILIYORUZ...''

Sosyal medyada bir yerlerde gördüm bence çok doğru bir tespit,sizlerle paylaşmak istedim.

''DÜNYANIN EN ZENGİN COĞRAFYASINDA,DÜNYANIN EN APTAL İNSANLARI SAYESİNDE,DÜNYANIN EN FAKİR İNSANLARI OLARAK YAŞAMAYA MECBUR BIRAKILIYORUZ...''
Sayesinde değil, yüzünden olacak. :kötü:

Ama yol yabdı. Eved.

Ayasofyanın kapısınıda kemirdi ya bu aptallar, düşünsene kapısın ve 1500 yıldır aynı yerde duruyor ve korunuyorsun sonra cehaletten geberecek bir topluluk geliyor ve seni kemirmeye başlıyor,senden bir parca ısırıp sevaba gireceklerini zannedip medet umuyorlar! Aynı atmosferi soluduğumuz adamlara bak hele!

Yıllar sonra bir hafta arayla bu iki oluyor. İftarda sarımsak yemicem bir daha. Yerim antibiyotiğini, uyanamıyorum sonra. İtiraf ediyorum, evet bugün de orucu yedim.😒

• İnanılmaz
Ayağım alçıda, bu hafta havalar ısınıyor şöyle süreceğim, buraya gideceğim planları yaparken sürpriz oldu bu :D

• İnanılmaz
Bisiklet sürmek.

Bu insanlar çıldırmış artık, akşam üstü 70km lik turdan geri dönerken sahil yolunda durup arkadaş ile mola verdik ve sularımızı içiyorduk, arkasında çocuğunu taşıyan bir bisikletçi durup bize sordu: hiç utanmıyormusunuz oruçlu insanların karşısında su içmeye? dedi, bende dedim ki senin orucun seni ilgilendirir, senin ile Allah arasında olan şey bizi ilgilendirmiyor deyip adamın azının payını verdim. Nefret ediyorum bu zihniyetli insanlardan.

Ayağım alçıda, bu hafta havalar ısınıyor şöyle süreceğim, buraya gideceğim planları yaparken sürpriz oldu bu :D
Hayır olsun İnşallah. Benimde sağ ayakta sıkıntı var. Alçıya malçıya alırlar korkusuyla doktora gidemiyorum. :)

Bu insanlar çıldırmış artık, akşam üstü 70km lik turdan geri dönerken sahil yolunda durup arkadaş ile mola verdik ve sularımızı içiyorduk, arkasında çocuğunu taşıyan bir bisikletçi durup bize sordu: hiç utanmıyormusunuz oruçlu insanların karşısında su içmeye? dedi, bende dedim ki senin orucun seni ilgilendirir, senin ile Allah arasında olan şey bizi ilgilendirmiyor deyip adamın azının payını verdim. Nefret ediyorum bu zihniyetli insanlardan.
Keşke bu hassasiyetlerini yolda makas atan, kaldırıma park eden, ikinci şeride duran ve emniyet şeridinden giden insanlara da gösterseler. Asıl onlara sormak lazım utanmıyor musun diye. Bugün bir tane vardı, gittiğimiz yerin orada park yeri olmadığı için epey uzağa park edip geldik. Elemanın biri cipini kaldırıma çıkarmış park etmiş gitmiş mekanın önüne. Bir sen akıllısın sanki medeniyetsiz!

Keşke bu hassasiyetlerini yolda makas atan, kaldırıma park eden, ikinci şeride duran ve emniyet şeridinden giden insanlara da gösterseler. Asıl onlara sormak lazım utanmıyor musun diye. Bugün bir tane vardı, gittiğimiz yerin orada park yeri olmadığı için epey uzağa park edip geldik. Elemanın biri cipini kaldırıma çıkarmış park etmiş gitmiş mekanın önüne. Bir sen akıllısın sanki medeniyetsiz!
Hiç sormayın, bugün bisiklet ve yürüyüş yolundan son sürat iki adet motorlu serseri az kalsın insanların canını alıyordu, hem de motorlu araçların girmeye kapalı olan yerde. Hepsini lanetliyorum bu tarz zihniyetteki insanları.

Keşke bir gün böyle bir olay yanımda yaşansa da güzel kavga etsem.
1. O kişinin oruç tutmasına gerek yok. Açlık ve susuzluk onu başkasına sinirlenecek/saldıracak kadar etkiliyorsa ona farz değil.
2. Başkasının önünde yeme/içmesine sinirleniyorsa zaten orucu ibadet olarak tutmuyor. Toplum baskısından tutuyor.

Türkiye'de her konuda kırılganlarımız bol maalesef. Her şey bizim istediğimiz gibi olacak, başkası yanlıştır. Mağdur oluruz hemen.

1. O kişinin oruç tutmasına gerek yok. Açlık ve susuzluk onu başkasına sinirlenecek/saldıracak kadar etkiliyorsa ona farz değil.
2. Başkasının önünde yeme/içmesine sinirleniyorsa zaten orucu ibadet olarak tutmuyor. Toplum baskısından tutuyor.

Türkiye'de her konuda kırılganlarımız bol maalesef. Her şey bizim istediğimiz gibi olacak, başkası yanlıştır. Mağdur oluruz hemen.
Ben açıkçası kavga etmemek için kendimi zor tuttum, polise kadar giderdi olay lakin şiddetten uzak durmaya çalışan bir insanım çünkü bu ülke de yaşadığımız sürece bu tip insanları görmeye devam edeceğiz. Utanmaz herif bir de yanın da çocuğu vardı, çocuğunun önünde dayak yiyecek sonra gururu kırılacak. Ben dindar birisi değilim lakin kimsenin dinine ve inancına karışmam söz söylemem sonuçta herkesin inancı kendine, lakin bu tarz beyinsiz insanlar gelip seni beni bulur.

Siz yine de tepkinizi gösterin ama kavga etmeyin. Kavgada galip gelseniz bile ne size faydası olur ne de ona. Hatta suçlu siz olursunuz.

Burada bazı arkadaşlarımız sistematik olarak köpeklerden şikayet ediyor hatta bu hayvanların trafiği falan etkilediğini söylüyor ancak bu akıl ve mantığa sığmayan bir itham. Gelir düzeyi yüksek gelişmiş bölgelerde görüyoruz ki köpekler ve insanlar arasında düzgün bir ilişki kurulmuş. Örneğin (ankara için) bisikletçi arkadaşlarımızın besleme yaptığı Atderesi ve Eymir de köpek ve bisikletçi çatışması yok. Veya Eskişehir il merkezi için böyle bir şikayetden bahsedemeyiz. Bu arkadaşlar 3 seans ile çözülebilecek klinik sorunlarını (köpek korkusu 3 seansta çözülecek bir sorundur) hayvan mağduriyeti kisvesi altında bu forumda dillendirmekten beis görmüyorlar ve bu arkadaşların bu soruna çözümleri çözümleri bu hayvanların ölüm barınaklarına gönderilmesi oluyor. Cehaletin ve avamlıpın övüldüğü ülkemde her saçma vaklama düşünce olarak değerlendirilemez. İfade özgürlüğü masum bir canın ölümü ile kıyaslanamaz. Bu bir şikayet olmamalı, kaldı ki bizler kadar dünyanın hak sahibi olan diğer canlıları, “bisiklet süremiyorum korkuyorum” diyenlerin forum başlıklarına konu mezesi yapmamız mümkün değildir. Bu forumda bisiklet dostlarının buluşması ve sorunlarını paylaşması amaç olamkla birlikte hayvan düşmanlığını “promote” etmemiz mümkün değildir. Bu sorunlu zihniyetin burada yer almasına izin vermemeliyiz

Geri