Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

@Sadettin Z. Hükümetin yerinde olsa Togg yerine Tofaş gibi araba yapar şu ana kadar hiç araba sahibi olmamış benim gibi alt kesim grubuna bir umut ışığı olurlardı. Togg beni hiç heyecanlandırmadı. Çünkü alt gelir grubunun bunu hayal etmesi, alması imkansız.

Yolların, köprülerin yapılması alt kesimi etklemiyor. Çünkü o garipler o yol ve köprülerden zaten geçemiyor.

İmamoğlu Kent Lokantaları ile alt kesime direkt dokunmasını bildi. Bunun için siyasi deha olmaya gerek yoktu.
Bunun için düşük kalitede araç imal etmesine gerek yok ki, ÖTV denen garabeti kaldırsa yeterliydi. Ötv yi yerli ithal her araca eşit uygulamak zorunda, e yüzyıllardır üretim yapandan daha ucuza imal edemeyeceği de bir gerçek, bu durumda söylediğiniz malesef mümkün olamıyor.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Scudo
@Sadettin Z. Hükümetin yerinde olsa Togg yerine Tofaş gibi araba yapar şu ana kadar hiç araba sahibi olmamış benim gibi alt kesim grubuna bir umut ışığı olurlardı. Togg beni hiç heyecanlandırmadı. Çünkü alt gelir grubunun bunu hayal etmesi, alması imkansız.

Yolların, köprülerin yapılması alt kesimi etklemiyor. Çünkü o garipler o yol ve köprülerden zaten geçemiyor.

İmamoğlu Kent Lokantaları ile alt kesime direkt dokunmasını bildi. Bunun için siyasi deha olmaya gerek yoktu.

tofaş gibi 2 ye bölünen ve yaklaşık 25 yıl hemen hemen hiçbir değişiklik ve geliştirme olmasan banttan inmiş bir araç mı istiyorsunuz? Kalsın gelmesin.

o garipler köprüden yoldan geçemiyor demişsiniz de nakliyecilik bu yollardan yapılıyor. Dolaylı olarak soframıza gelen hemen hemen her üründe bu yollardan faydalanıyor.

imamoğlu tam bir showmen idi

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
tofaş gibi 2 ye bölünen ve yaklaşık 25 yıl hemen hemen hiçbir değişiklik ve geliştirme olmasan banttan inmiş bir araç mı istiyorsunuz? Kalsın gelmesin.

o garipler köprüden yoldan geçemiyor demişsiniz de nakliyecilik bu yollardan yapılıyor. Dolaylı olarak soframıza gelen hemen hemen her üründe bu yollardan faydalanıyor.

Bir taraf yıllardır bu şov işini o kadar olağan hale getirdi ki, başkası yapınca garipsemeniz de normal. Bakın hemen bir örnek;

1756291470268.png

Şimdi gelin buna şov değil deyin. Bunda garip bir durum da yok bu arada, maalesef siyaset bizde şov biznız, aksi halde çalışmıyor oluyorsunuz. Öyle ki hırsızlığı bile şova çevirdiğinizde “helal olsun” diyecek insan var memlekette. İmamoğlu en azından en temel ihtiyaçları olan vatandaşa elle tutulur fayda sağlıyor, diğer taraftaki gibi pırlantanın, yat yakıtının falan vergi muafiyetlerine kafa yormuyor.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve gurkan
Togg BYD veya Tesla gibi bir ölçeklenebilirliğe ulaşamadığı sürece ki bence imkansız gibi bir şey, batmaya mahkum. H batmaz fonlanır onu bilemem, keşke öyle olmasa ve siyasileştirmeselerdi ama şu an durum bu

Hükümete en çok oy veren kesim de onlar değil mi peki? Bu arada ben de katılıyorum artık nasıl yapılır bilmiyorum ama devlet destekli, yerli milli diye lanse edilen bir araç olacaksa toplumun her kesimi kolaylıkla ulaşabilir olmalı.

Siz istanbulda yaşamadığınız için farkında değilsiniz muhtemelen ama İmamoğlu şu ana kadar yaşadığım yerlerde karşılaştığım en iyi belediye başkanı, çok iyi bir vizyonu var ve bunları hayata geçirecek kadroları toplama konusunda da uzman bir insan, her konunun en iyisini -nasıl yapıyor ediyor bilmiyorum ama- bulup bir ekip kurmuş ve arkalarında da dağ gibi durmuş adam. Tüm engellemelere rağmen de işini çok iyi yaptı.

Son düzenleme:
Togg doğru zamanda, doğru yerden trene binen bir proje. Tabi trene binmek işin sadece başlangıcı. Doğru hamleleri zamanında yapamazsanız ilk durakta inersiniz.

Eğer gerçekten rekabetçi, toplumun her kesimine hitap eden bir marka yaratma hedefi olsaydı işe görece pahalı olan bir C-Suv araç yerine daha ulaşılabilir rakamlara satılacak daha kompakt bir araçla başlanırdı.

Eğer pazarın talebi bu boyutta bir araç ise kamu kurumlarına, örneğin trafik polislerine Hyundai Tucson değil T10X alınırdı. Mercedes Ali, Togg Ali olmazdı belki ama belediye başkanları, daire başkanları ve eşdeğer kademeli kamu personeline T10X kullanma zorunluluğu gelirdi. En azından havalanında çalışan ve turkuaz taksi filosuna Togg araçlar eklenir, gelen giden yolcuların aracı deneyimlemesi sağlanırdı.

Bu kadar talebe üretim yetişmez denirse, onun için savunma sanayii için uygulanan kümeleşme modeline geçilmeli. Batarya için ekonomik olarak zor durumdaki tek tedarikçiye (Farasis) bağımlı kalmak yerine hepsiyle masaya oturulmalı. LFP ve NMC batarya teknolojilerini hibrit kullanan CATL gibi üreticilere gidilmeli.

Bir taraf yıllardır bu şov işini o kadar olağan hale getirdi ki, başkası yapınca garipsemeniz de normal. Bakın hemen bir örnek;

329941 dosyayı görüntüle

Şimdi gelin buna şov değil deyin. Bunda garip bir durum da yok bu arada, maalesef siyaset bizde şov biznız, aksi halde çalışmıyor oluyorsunuz. Öyle ki hırsızlığı bile şova çevirdiğinizde “helal olsun” diyecek insan var memlekette. İmamoğlu en azından en temel ihtiyaçları olan vatandaşa elle tutulur fayda sağlıyor, diğer taraftaki gibi pırlantanın, yat yakıtının falan vergi muafiyetlerine kafa yormuyor.

bahsi geçen kişi de o şekilde zaten. İşini doğru yapmak isteyenler ya görevden uzaklaştırıldı yada şehit edildi.
...

Siz istanbulda yaşamadığınız için farkında değilsiniz muhtemelen ama İmamoğlu şu ana kadar yaşadığım yerlerde karşılaştığım en iyi belediye başkanı, çok iyi bir vizyonu var ve bunları hayata geçirecek kadroları toplama konusunda da uzman bir insan, her konunun en iyisini -nasıl yapıyor ediyor bilmiyorum ama- bulup bir ekip kurmuş ve arkalarında da dağ gibi durmuş adam. Tüm engellemelere rağmen de işini çok iyi yaptı.

evet hocam yaşamıyorum.
Ama yaşayan bir çok tanıdığım(ocu bucu fark etmeksizin) memnun değildi.
Bursa da geçmiş dönemde yapılan hırsızlıkları çok iyi gördük. Bu yönetimin başarılı olmasından başka şansı yok.

evet hocam yaşamıyorum.
Ama yaşayan bir çok tanıdığım(ocu bucu fark etmeksizin) memnun değildi.
Bursa da geçmiş dönemde yapılan hırsızlıkları çok iyi gördük. Bu yönetimin başarılı olmasından başka şansı yok.
Prensip olarak başkasından duyduklarımla insanları değerlendirmem mesela çoğu Izmirli arkadaşım belediyeden memnun ;) ama ben orada yaşadığım dönemde hiç memnun kalmadım.

Prensip olarak başkasından duyduklarımla insanları değerlendirmem mesela çoğu Izmirli arkadaşım belediyeden memnun ;) ama ben orada yaşadığım dönemde hiç memnun kalmadım.
Sizin tercihiniz.
Bir kişiye arkadaşım diyorsam sözüne inanır güvenirim.

Şile'de küçük bir esnaf lokantam var. 15 ay önce açtım. Aralık ayında da Kent Lokantası açıldı. Yoğun bir nüfus yok burada. İnsan sirkülasyonu diğer ilçeler gibi çok değil. Cirosal %40 düşüş yaşadım. Rekabet etmem imkansız o fiyatlarla.

İmamoğlu halka dokundu kabul ama bana daha fazla dokundu 😀

Bu arada İmamoğlu'nu övüyor gibi görünmek istemem. Gram hazzetmem kendisinden. Yukarıda ki satırlarla alakası yok bunun. Yaptığı bazı hamlelerin halka direkt etki ettiğini anlatmak istedim sadece.

Vuelta'da bugün takım zamana karşı var,biraz önce başladı canlı yayın.uzun turlarda en seviğim forMatlardan biri takım zamana karşı yarışı,keşke tdfyede koysalar.
Bu konuya tanık olunca (çevremde bisiklet konusunda muhatap olabileceğim kimse yok) aklıma gelen tren. 😅

Bisim elektrik destekli modeller de dahil edilerek geri dönüyormuş

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Bisim elektrik destekli modeller de dahil edilerek geri dönüyormuş
Belediyeye, insanlara, ülkeye daha fazla zarar yani.
Açıklayayım; bizim milletten bir kısım kişiliksizler mutlaka o bisikletlere zarar verecek. 😕

Şile'de küçük bir esnaf lokantam var. 15 ay önce açtım. Aralık ayında da Kent Lokantası açıldı. Yoğun bir nüfus yok burada. İnsan sirkülasyonu diğer ilçeler gibi çok değil. Cirosal %40 düşüş yaşadım. Rekabet etmem imkansız o fiyatlarla.

İmamoğlu halka dokundu kabul ama bana daha fazla dokundu 😀

Bu arada İmamoğlu'nu övüyor gibi görünmek istemem. Gram hazzetmem kendisinden. Yukarıda ki satırlarla alakası yok bunun. Yaptığı bazı hamlelerin halka direkt etki ettiğini anlatmak istedim sadece.

Ah Musa Ah,
Şile'nin gücünü kullanmalısın.
Bütün bisikletçiler ne yapar?Binerler bisikletlerine giderler Şile'ye.Kaşarlı alabalıklarını ya da kendilerini susatacak gözlemeleri gömerler :ssrtcbya: Aç bir alabalık restaurantı gör bak bisikletçiler seni ihya eder, ne yapalım adamlar soğuk kaşarlı alabalık seviyorlar :D

Bu arada Musa'nın lokantası pırıl pırıl, yemekleri de güzel görünüyor.

Belediyeye, insanlara, ülkeye daha fazla zarar yani.
Açıklayayım; bizim milletten bir kısım kişiliksizler mutlaka o bisikletlere zarar verecek. 😕
yok bu sefer firmalara lisans verecekler

• Beğen
yok bu sefer firmalara lisans verecekler
Son kullanıcıyı nasıl kontrol edecekler? Sözettiğim kişiliksizler (küfürsüzlük çok zor) onların içinde. 😒

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Son kullanıcıyı nasıl kontrol edecekler? Sözettiğim kişiliksizler (küfürsüzlük çok zor) onların içinde. 😒
vandallar her ülkede var onları lisan alans firma önlemeye çalışır önleyemediğini görev zararı yazar

• Üzgün
Geri