Scudo Sports

Strava yardım

Benzer sorunu wikilocta yaşamıştım, wikilock gpx i import ederken dosyadaki tüm koordinatları değil sadece 500 koordinatı almış. Benzer şekilde import ederken tüm konumları değil de daha az sayıda nokta alıyorsa bunları hesaplarken hızı daha farklı bulabilir.

• Beğen
Tepkiler: mr.kowalsky
Scudo
328071 dosyayı görüntüle

Magene C606 kullanıyorum ve Onelapfit uygulaması aracılığıyla sürüş kayıtlarımı Strava ya geçiyorum. Ama arada farklar göze çarpıyor az da olsa. Örneğin max hızım bilgisayar da 66.6, onelapfit de de öyle ama Strava da 65.2

Bu kaybı neden yaşıyor olabilirim? Biliyorum sadece %0.5 liğe yakın bir farka tekamül ediyor ama nerede bu kayıp yaşanıyor olabilir?
328073 dosyayı görüntüle
Alternatif olarak cihazındaki ya da programındaki teker çevresi ölçümü yanlış olabilir. Aradaki milimlik fark birkaç km bile fark ettirebilir. Mesela benim eskiden kullandığım cycplus M1 her 100km de 1km fazla ölçüyordu.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Abiler şimdi taşlar oturdu teşekkür ederim 🙏

• Beğen
Tepkiler: Phenacenix
Gpx dosyasında ufak tefek tanımlama bilgileri (cihaz modeli, uygulama, vs) dışında temeli detaylı saat ve koordinat bilgisidir. Kaydı alan cihaz saati ve konumu sırasıyla dosyaya yazar. Daha sonra strava, garmin, wikiloc gibi uygulamalar aradaki zaman ve konum farkını hesaplayarak hızı ve haritayı oluşturur. Her uygulamanın algoritması farklıdır. Kimi doğrudan bu datayı alır, kimisi yüksekliği hesaba katar, aradaki sapmaları siler vs. Bu sebeple aynı dosyadan her uygulama farklı veri çıkartabilir.

Tarayıcının ve uygulamanın filtre önseçimleri muhtemelen aynı değil. İki tarafta filtreleri karşılaştırır mısınız?
Uzun zaman sonra bugün çözdüm mevzuyu. Dediğiniz gibi, bir filtre uyguluyor masaüstünden açınca, Commute sürüşleri otomatik olarak 'gösterme' seçeneği aktifmiş. Tebrik ve teşekkür ederim :)

Merhabalar. Daha önce kaydettiğim rotalara bir türlü ulaşamıyorum uzun süredir. Çözümü konusunda bir fikriniz var mı?Screenshot_20250913_001542_Strava.jpg

Aldığım bir KOM'u "araçla yapıldı" diye Strava'ya bildirmişler. Strava araçla yapılan kısmı crop-kırp diyor. Ben de yanlışlıkla yaklaşık 40km'lik turu 0,1 km haline getirdim. Hem KOM gitti, hem de tur kaydı gitti..
Geri de döndürülemiyormuş..
Bir daha böyle olursa böyle bir durumdan nasıl kurtulurum?

Etinliği silip yeniden yükleyin.Bir değişiklik olabilir mi bilmiyorum.Daha önce denemedim.

• Beğen
Tepkiler: benben ve lrfan
dasboard'da takip ettiklerimin yakın tarihten uzak tarihe göre nasıl sıralayabilirim , 1 hafta önce yapılmış bir antramanı en önde gösterebiliyor ?

dasboard'da takip ettiklerimin yakın tarihten uzak tarihe göre nasıl sıralayabilirim , 1 hafta önce yapılmış bir antramanı en önde gösterebiliyor ?
Ayarlarda böyle bir seçenek var. Deneyin bakalım olacak mı?

Screenshot_20250922-150009.jpg

• Beğen
Tepkiler: altayfun
Anladığım kadarıyla siz, "bisiklet bilgisayarından tekrar yükle" diyorsunuz. Kayıtları telefonla aldığım için tekrar yüklemem mümkün değil.
Yanlışlıkla kaydı 0,1 km'ye düşürmeseydim, kırpma kısmında "araçla yapılan kilometreleri seç" yerindeyken, tam sürüş mesafesini, üstteki kilometreyle alttaki kilometreyi aynı hale getirseydim tekrar görüntülenebilir kalacaktı.
Kırpma kısmı: (link)

Şöyle bir yazı buldum:
(link)
Burada dikkatimi çeken şey "Mümkünse, Strava web sitesinde "Aktivite iyi, bana güvenin" seçeneğini belirleyebilirsiniz. Aktivite ikinci kez işaretlenirse, işaretlemeyi iptal etme seçeneği kullanılamaz ve diğer seçeneklerden birini seçmeniz önerilir." kısmı. Bu durum kötüye de kullanılabilir..
Etinliği silip yeniden yükleyin.Bir değişiklik olabilir mi bilmiyorum.Daha önce denemedim.

Anladığım kadarıyla siz, "bisiklet bilgisayarından tekrar yükle" diyorsunuz. Kayıtları telefonla aldığım için tekrar yüklemem mümkün değil.
Yanlışlıkla kaydı 0,1 km'ye düşürmeseydim, kırpma kısmında "araçla yapılan kilometreleri seç" yerindeyken, tam sürüş mesafesini, üstteki kilometreyle alttaki kilometreyi aynı hale getirseydim tekrar görüntülenebilir kalacaktı.
Kırpma kısmı: (link)

Şöyle bir yazı buldum:
(link)
Burada dikkatimi çeken şey "Mümkünse, Strava web sitesinde "Aktivite iyi, bana güvenin" seçeneğini belirleyebilirsiniz. Aktivite ikinci kez işaretlenirse, işaretlemeyi iptal etme seçeneği kullanılamaz ve diğer seçeneklerden birini seçmeniz önerilir." kısmı. Bu durum kötüye de kullanılabilir..
Güncelleme: Tekrar KOM aldım, tekrar araç olarak işaretlendi. Ya KOM sahibi egolu biri, başkası alınca flaglıyor, ya da başka bir sorun var.. Bu sefer yukarıda bahsettiğim şekilde yaptım. Yol ve rakım değerleri tamamen "0" oldu..
Ama denemeye devam. Bir dahaki sefere @TeamO2.cc'nin dediği tarzda, Strava web sürümünde rotayı dışa aktarıp yedeğe alacağım.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Hız genel sürüşe göre çok fazla ise otomatik flag atma özelliği bu yılın başlarında geldi diye hatırlıyorum.

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: benben ve Özcan
Güncelleme: Tekrar KOM aldım, tekrar araç olarak işaretlendi. Ya KOM sahibi egolu biri, başkası alınca flaglıyor, ya da başka bir sorun var.. Bu sefer yukarıda bahsettiğim şekilde yaptım. Yol ve rakım değerleri tamamen "0" oldu..
Ama denemeye devam. Bir dahaki sefere @TeamO2.cc'nin dediği tarzda, Strava web sürümünde rotayı dışa aktarıp yedeğe alacağım.
Sürüşünüzü paylaşırsanız, bi bakalım. Abest görünen nedir, acaba neden flaglamış olabilirler.
Sizin gözünüzden kaçan bir durum vardır, başkası farkedebilir.

• Beğen
Tepkiler: benben
Sürüşünüzü paylaşırsanız, bi bakalım. Abest görünen nedir, acaba neden flaglamış olabilirler.
Sizin gözünüzden kaçan bir durum vardır, başkası farkedebilir.
şu sıralar hava yağmurlu. önümüzdeki günlerde havalar biraz düzelirse tekrar deneyip buraya atarım inş.
Hız genel sürüşe göre çok fazla ise otomatik flag atma özelliği bu yılın başlarında geldi diye hatırlıyorum.
hocam ilkinde 3.02 olan KOM'u 2.58'e çektim flaglandı. Sonraki denemede 2.45'e çektim o da flaglandı.

Link paylaşırsanız bir bakalım nesi var nesi yok. Ticket açarsanız ve Strava onaylarsa bir daha flag atamazlar eğer veriler normal ise

• Beğen
Tepkiler: benben ve safex
paylaşacağım hocam

• Hahaha
Tepkiler: safex
Geri