Scudo Sports

Strava yardım

Benzer sorunu wikilocta yaşamıştım, wikilock gpx i import ederken dosyadaki tüm koordinatları değil sadece 500 koordinatı almış. Benzer şekilde import ederken tüm konumları değil de daha az sayıda nokta alıyorsa bunları hesaplarken hızı daha farklı bulabilir.

• Beğen
Tepkiler: mr.kowalsky
Scudo
328071 dosyayı görüntüle

Magene C606 kullanıyorum ve Onelapfit uygulaması aracılığıyla sürüş kayıtlarımı Strava ya geçiyorum. Ama arada farklar göze çarpıyor az da olsa. Örneğin max hızım bilgisayar da 66.6, onelapfit de de öyle ama Strava da 65.2

Bu kaybı neden yaşıyor olabilirim? Biliyorum sadece %0.5 liğe yakın bir farka tekamül ediyor ama nerede bu kayıp yaşanıyor olabilir?
328073 dosyayı görüntüle
Alternatif olarak cihazındaki ya da programındaki teker çevresi ölçümü yanlış olabilir. Aradaki milimlik fark birkaç km bile fark ettirebilir. Mesela benim eskiden kullandığım cycplus M1 her 100km de 1km fazla ölçüyordu.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Abiler şimdi taşlar oturdu teşekkür ederim 🙏

• Beğen
Tepkiler: Phenacenix
Gpx dosyasında ufak tefek tanımlama bilgileri (cihaz modeli, uygulama, vs) dışında temeli detaylı saat ve koordinat bilgisidir. Kaydı alan cihaz saati ve konumu sırasıyla dosyaya yazar. Daha sonra strava, garmin, wikiloc gibi uygulamalar aradaki zaman ve konum farkını hesaplayarak hızı ve haritayı oluşturur. Her uygulamanın algoritması farklıdır. Kimi doğrudan bu datayı alır, kimisi yüksekliği hesaba katar, aradaki sapmaları siler vs. Bu sebeple aynı dosyadan her uygulama farklı veri çıkartabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Geri