Scudo Sports

Strava yardım

Alt taraftaki yükselti grafiklerine bakınca telefonun yükseltiyi hatalı okuduğu görülüyor. Bi yol bilgisayarı kullandığınızda da Strava haritasından çıkan irtifa değeri metresi metresine tutmuyor, yolda ufak tefek farklılıklar olabiliyor çünkü. Örneğin bi üst geçide çıkıp indiğinizde Strava’nın teorik verisine göre bi 7-8 metre fazla irtifa kazanmış oluyorsunuz ama böyle 1.600-1.700’de 600-700 metre farklılık olması mümkün değil.
Tam olarak anlayamadım dediğinizi benim paylaştığım fotolardan sadece birinci fotoğraf kayıt verisi onda da yükselti eğrileri gözükmüyor. Yalnız 2. fotoğraftaki hazırlanmış rotadaki yükselti eğrilerine baktığımızda en yüksek noktanın 227 metre olduğunu söylüyor ve bunun gibi 3 tane büyük tırmanış var ben bu rotayı yaptığımda 900 metre kazanç gözüküyor ve yükselti eğrisine bakınca bana da mantıklı geliyor (3*220 artı küçük tırmanışlar). Yani kayıttan çok rotanın hesaplamış olduğu kazanç yanlışmış gibi hissediyorum. 3. fotoğrafa baktığımda da beşiktaş sarıyer arası neredeyse düz sayılır sonra tek tırmanış rumeli feneri ve oranın zirve yüksekliği 250m gibi görünüyor o yüzden 4. görselde benim aynı yolu kullanarak oluşturduğum rotadaki 338 metre değeri ve kayıtlardan aldığım veriler doğruyken bazı planlanmış rotalardaki değerler yanlış bence.
Telefon GPS'i hassas ayarda mı? Bazen ondan kaynaklı sapmalar oluyor
Evet hocam hassas ayara alıyorum strava güç tasarrufunu da kapattırıyor daha doğru veriler için

Scudo
Tam olarak anlayamadım dediğinizi benim paylaştığım fotolardan sadece birinci fotoğraf kayıt verisi onda da yükselti eğrileri gözükmüyor. Yalnız 2. fotoğraftaki hazırlanmış rotadaki yükselti eğrilerine baktığımızda en yüksek noktanın 227 metre olduğunu söylüyor ve bunun gibi 3 tane büyük tırmanış var ben bu rotayı yaptığımda 900 metre kazanç gözüküyor ve yükselti eğrisine bakınca bana da mantıklı geliyor (3*220 artı küçük tırmanışlar). Yani kayıttan çok rotanın hesaplamış olduğu kazanç yanlışmış gibi hissediyorum. 3. fotoğrafa baktığımda da beşiktaş sarıyer arası neredeyse düz sayılır sonra tek tırmanış rumeli feneri ve oranın zirve yüksekliği 250m gibi görünüyor o yüzden 4. görselde benim aynı yolu kullanarak oluşturduğum rotadaki 338 metre değeri ve kayıtlardan aldığım veriler doğruyken bazı planlanmış rotalardaki değerler yanlış bence.

Evet hocam hassas ayara alıyorum strava güç tasarrufunu da kapattırıyor daha doğru veriler için
Faaliyetinizi Strava mobil uygulamasında açın. Sağ üst köşedeki üçnoktaüstüste simgesini tıklayın. Adjust elevation seçeneğini seçin ve onaylayın.
Strava, kendi veritabanında yer alan oldukça doğru verilere göre faaliyetinizi yeniden yapılandıracak. Elde edeceğiniz yeni elevation değerini inceleyin. Değiştiyse sizin cihazınızın yanlış ölçtüğü kesinleşir.

Faaliyetinizi Strava mobil uygulamasında açın. Sağ üst köşedeki üçnoktaüstüste simgesini tıklayın. Adjust elevation seçeneğini seçin ve onaylayın.
Strava, kendi veritabanında yer alan oldukça doğru verilere göre faaliyetinizi yeniden yapılandıracak. Elde edeceğiniz yeni elevation değerini inceleyin. Değiştiyse sizin cihazınızın yanlış ölçtüğü kesinleşir.
Add media, edit activity, crop activity gibi seçenekler var adjust elevetion gözükmüyor.

Merhabalar yeni konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim, Strava uygulamasında yaptığım rotaları sürdüğümde rotada gözüken yüksekliğin yarısı kadar kazandığımı farkettim (Görsel 1 ve 2). Tam yarısı gibi olması acaba sürüşteki iniş ve çıkışların toplamını mı gösteriyor sorusunu getirdi aklıma ama bu seferde farklı birinin yaptığı rotanın aynısını ben yapınca yine ortalama yarısı kadar elevation gösteriyor (Görsel 3 ve 4) anlam veremedim sebebini bilen var mı acaba
Görsel 1-2:
319583 dosyayı görüntüle319582 dosyayı görüntüle

Görsel 3-4:

319585 dosyayı görüntüle
319587 dosyayı görüntüle
Rotayı stravadan elle çizince elevation bilgileri fazla gösteriyor. Size tavsiyem rota oluştururken ridewithgps sitesini kullanın. Gerçek değerlere en yakın veriyi bu site veriyor.

Stravayı telefondan kullandınız için adjust elevation seçeneği çıkmaz. Harici bir cihaz ile kayıt alınca düzeltme amaçlı o seçenek çıkar. Siz telefondan direk kayıt yaptığınız için eğer GPS verilerinde hata yoksa çıkan elevation bilgisi gerçeğe çok yakındır.

Merhabalar yeni konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim, Strava uygulamasında yaptığım rotaları sürdüğümde rotada gözüken yüksekliğin yarısı kadar kazandığımı farkettim (Görsel 1 ve 2). Tam yarısı gibi olması acaba sürüşteki iniş ve çıkışların toplamını mı gösteriyor sorusunu getirdi aklıma ama bu seferde farklı birinin yaptığı rotanın aynısını ben yapınca yine ortalama yarısı kadar elevation gösteriyor (Görsel 3 ve 4) anlam veremedim sebebini bilen var mı acaba
Görsel 1-2:
319583 dosyayı görüntüle319582 dosyayı görüntüle

Görsel 3-4:

319585 dosyayı görüntüle
319587 dosyayı görüntüle
1. görsele baktığımızda Öğümceden itibaren dönüş yolunda GPS'in koptuğu çok açık belli oluyor. oralarda o kadar dümdüz bir çizgi çok zor.

Strava'daki aktivite kayıtlarımızı dışarı almanın bir yolu var mıdır? Excel olur, pdf olur, txt bile olur :)

Strava'daki aktivite kayıtlarımızı dışarı almanın bir yolu var mıdır? Excel olur, pdf olur, txt bile olur :)
Evet var.
GPX veya Fit şeklinde var ama toplu alımdan bahsediyorsanız onu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

Aradığınız site tam olarak bu. Excell olarak istediğiniz veriyi toplu bir şekilde dışarı aktarıyor.
(link)

• Beğen
Strava'nın hesap ayarları bölümünde, tüm strava aktivitemi indirmek istiyorum şeklinde bir seçenek var.
Strava'dan ayrılmak isteyenler için sunulmuş bir imkan. Birkaç kez elimde yedek bulunsun diye indirmiştim.

• Beğen

Download Request (optional)​

Your archive will include activities, photos, posts, routes and more. It could take several hours for us to compile and send you all this information – thanks for your patience.

To protect your archive from being download by another person, we’ll send a link to your file to email adresiniz yazar. Arşive bastığınızda size arşivi durumuna göre bir kaç saat içinde gönderir.

• Beğen
Stravada sensör ekleme var, denedim sadece adım/kadans sensörü görüyor. Nabız için kolumdaki Garmini görmüyor.
Bu sorunu bende yaşıyorum saatin kendi uygulamasında verileri görürken stravaya aktardığı veride nabız gözükmüyor. Suunto race saat kullanıyorum, anlamadım gitti

Kendi heatmapimi açtığımda telefonda gördüğüm bazı kayıtları bilgisayarda göremiyorum. Böyle bi fark gören oldu mu daha önce?

Aynı bölgenin uygulama ve masaüstü versiyonlarını paylaşıyorum, uygulamada 3 farklı çizgi görünürken (sağdan gelip sağ üst çapraza dönen rota) masaüstünde tek çizgi görünüyor.

4535903B-ED9A-4055-AAD8-9DE9879DBACC.png 1742737166133.png

Strava üzerinden telefon ile oluşturduğum rotanın gpx ini almayı bir türlü beceremedim, daha önce almıştım sanki ama şuan debelendim bulamadım. Yeri mi değişti acaba bilen var mı?

Strava üzerinden telefon ile oluşturduğum rotanın gpx ini almayı bir türlü beceremedim, daha önce almıştım sanki ama şuan debelendim bulamadım. Yeri mi değişti acaba bilen var mı?
Web tarayıcısında açıp indirebilirsiniz diye biliyorum?
Kendi heatmapimi açtığımda telefonda gördüğüm bazı kayıtları bilgisayarda göremiyorum. Böyle bi fark gören oldu mu daha önce?

Aynı bölgenin uygulama ve masaüstü versiyonlarını paylaşıyorum, uygulamada 3 farklı çizgi görünürken (sağdan gelip sağ üst çapraza dönen rota) masaüstünde tek çizgi görünüyor.

325707 dosyayı görüntüle 325708 dosyayı görüntüle
Tarayıcının ve uygulamanın filtre önseçimleri muhtemelen aynı değil. İki tarafta filtreleri karşılaştırır mısınız?

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Web tarayıcısında açıp indirebilirsiniz diye biliyorum?

Tarayıcının ve uygulamanın filtre önseçimleri muhtemelen aynı değil. İki tarafta filtreleri karşılaştırır mısınız?
Hemen bakıyorum çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
şöyle bir rotada sürüş yaptım bugün.
1743937575547.png

sürüş verilerine bakınca strava saçmalamaya başlamış. bu rota normalde 70 km civarında. ortalama hızı ise 8.2 km/saat olarak gösteriyor. sürüşte kullandığım cihaz garmin 530. gelecek sürüşler için hatayı nasıl düzeltebilirim acaba? önceki birkaç sürüşümde de ortalama hızımı garminden dolayı olsa gerek çok düşük göstermişti ama mesafede bir sorun yoktu. şimdi mesafe de yanlış gösteriyor.

1743937653353.png

şöyle bir rotada sürüş yaptım bugün.
326015 dosyayı görüntüle

sürüş verilerine bakınca strava saçmalamaya başlamış. bu rota normalde 70 km civarında. ortalama hızı ise 8.2 km/saat olarak gösteriyor. sürüşte kullandığım cihaz garmin 530. gelecek sürüşler için hatayı nasıl düzeltebilirim acaba? önceki birkaç sürüşümde de ortalama hızımı garminden dolayı olsa gerek çok düşük göstermişti ama mesafede bir sorun yoktu. şimdi mesafe de yanlış gösteriyor.

326019 dosyayı görüntüle
Sanki sorun Strava’da değil de Garmin’de gibi geldi bana ama siz bilirsiniz tabi yine.

Geri