ahmetbilgin208
Üye
- Tepki
- 24
- İsim
- Ahmet
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Tam olarak anlayamadım dediğinizi benim paylaştığım fotolardan sadece birinci fotoğraf kayıt verisi onda da yükselti eğrileri gözükmüyor. Yalnız 2. fotoğraftaki hazırlanmış rotadaki yükselti eğrilerine baktığımızda en yüksek noktanın 227 metre olduğunu söylüyor ve bunun gibi 3 tane büyük tırmanış var ben bu rotayı yaptığımda 900 metre kazanç gözüküyor ve yükselti eğrisine bakınca bana da mantıklı geliyor (3*220 artı küçük tırmanışlar). Yani kayıttan çok rotanın hesaplamış olduğu kazanç yanlışmış gibi hissediyorum. 3. fotoğrafa baktığımda da beşiktaş sarıyer arası neredeyse düz sayılır sonra tek tırmanış rumeli feneri ve oranın zirve yüksekliği 250m gibi görünüyor o yüzden 4. görselde benim aynı yolu kullanarak oluşturduğum rotadaki 338 metre değeri ve kayıtlardan aldığım veriler doğruyken bazı planlanmış rotalardaki değerler yanlış bence.Alt taraftaki yükselti grafiklerine bakınca telefonun yükseltiyi hatalı okuduğu görülüyor. Bi yol bilgisayarı kullandığınızda da Strava haritasından çıkan irtifa değeri metresi metresine tutmuyor, yolda ufak tefek farklılıklar olabiliyor çünkü. Örneğin bi üst geçide çıkıp indiğinizde Strava’nın teorik verisine göre bi 7-8 metre fazla irtifa kazanmış oluyorsunuz ama böyle 1.600-1.700’de 600-700 metre farklılık olması mümkün değil.
Evet hocam hassas ayara alıyorum strava güç tasarrufunu da kapattırıyor daha doğru veriler içinTelefon GPS'i hassas ayarda mı? Bazen ondan kaynaklı sapmalar oluyor