Scudo Sports

Spor sonrası gelen aşırı açlık hissi

Uzbay YELCE

Aktif Üye
Tepki
40
Bisiklet
Giant
Öncelikle hepinize İyi Akşamlar.. Böyle bir konu bulamadım forumda açılmış ise affola..

17 Yaşındayım , 1.83 boyunda 85 kiloyum. (8-10 kilo fazlam var)

Spor yaptıktan sonra özellikle şöyle 1000 kalori üstü yaktığım zamanlarda (STRAVA) eve geldiğimde aşırı bir açlık hissi oluyor. Yemek yedikten sonrada geçmiyor. Aynı açlık devam ediyor. Bu durumda yemem mi gerekiyor kilo vermek için yememem mi gerekiyor anlamadım. Eğer ki yeme derseniz ne yaparak bu açlık hissini bastırabilirim? Bir kaç tavsiye istiyorum abi ablalarımdan :) Şimdiden teşekkür ediyorum , tekrardan İyi Akşamlar dilerim. :mlk:

Scudo
protein ihtiyacın oluşur. cam şişede sütler var ondan içersen faydalı olur açlığınıda keser

Öncelikle sabah kahvaltınızı kesinlikle atlamayın. Haşlanmış yumurta gün boyu tok tutar ve açlık hissini giderir. Yeşil yapraklı sebzeleri tüketiniz potasyum açısından zenginlerdir. Kalp ve kaslarınızın dostudur. Baklagillerin de tok tutucu özelliği fazladır, abartmamak koşuluyla tüketiniz. Bu saydıklarım tarafımca fayda gördüğüm tavsiyelerdir. Ama size önerim asla öğün atlamayın ve bugün çok kalori yaktım deyipte abur cubura abanmayın. Kilo verme sürecinde irade çok önemlidir. İradenize hakim olduğunuz vakit gerisi gelir.

eskiden ben de senin gibiydim. 1000 kalori ve üzeri yakıyorsan antreman sırasında da yiyecek tüketebilirsin. bu antremandan sonra acıkma hissini büyük oranda azaltır. tabi antreman sırasında bol sıvı da önemli. ben antreman sırasında bol su içiyorum. çıkarken formanın cebine mısır ve pirinç patlağı atıyorum yalnız büyük paket değil 27g olan küçük paket. antreman sırasında yiyorum. anteman bitip eve dönerken de yavaş tempoya girip bir maden suyu içiyorum. böylece antreman bitiminde çok acıkmıyorum. dediğim üründe şu:
https://www.onlinemarket.com.tr/cache/images/393x435/products/1690/eti-form-misir-ve-pirinc-patlagi-27gr__1392036561.jpg
Hhem kalori olarak 80kcal civarı, hem de midede şişip tokluk hissi oluşturuyor.

Antreman sırasında kuru üzüm falan duymuştum bir onları deneyeyim bu pirinç patlağı olayını deneyeyim. Birde cam şişede süt. Yarın deneyeceğim sonra durumu buraya yazarım. Teşekkür ederim hepinize. :)

Boyuna göre pek fazlan yok bence 3-4 kilo verdin mi ideale yaklaşırsın, gerisi vücudu sıkılaştırmaya kalıyor tabii...

Ben de ise tam tersi ne zaman bisikletten gelsem iştahım kesiliyor,yiyesim gelmiyor ama o akşam bisiklete çıkmazsam bu seferde doymak bilmiyorum...Sırf abur cubur yemiyim diye 40-50 km yapıp geldiğimi bilirim

• Beğen
Tepkiler: bikehero
Antrenman öncesi kan şekerini ani yükselten yiyecekler tüketirseniz kola, reçel, pekmez, çikolata gibi besinler tüketmemeye özen gösterin. Bu tarz besinler ani kan şekeri yükselmesi yaptığı gibi kan şekerinin düşmesi de ani oluyor. Kan şekeriniz ani düştüğü için açlık hissiniz de çok oluyor. Açlık hissinizi geçirmek için antrenmandan sonra kola için bir de bakalım açlık hissiniz geçiyor mu?

@Uzbay YELCE

Bu kuru üzüm de @Hamza Hakkı'nın bahsettiği ani kan şekeri yükselten besinlere dahil, üzüm glikoz deposudur zira. Eğer kilo vermek istiyorsanız biraz irade sergilemelisiniz. Bir iki hafta o açlık hissine direnebilirseniz sonrasında o kadar şiddetli olmayacaktır, bir nevi vucudunuzu terbiye etmiş olacaksınız.
Antreman sonrası yemeklerde de karbonhidrat değil protein ağırlıklı beslenmelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Uzbay YELCE
@Uzbay YELCE

Aşırı acıkma susuzluk belirtisidir. Bol bol su iç.

Berkem ceylan demisti eurosportta susadini ve aclik olustunu anladigi an sporcular bong eder ve cok gectir gercektende oyle performans turlarinda ozellikle 10 dkda bir bir su almak yada enerji dusmeye basladinda birseyler yemek cok onemli bkylece eve gelince fazla aclik olmuyor :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Uzbay YELCE
Dün antremana çıkamadım. Bugün çıkacağım. Bol bol su içerim antreman sırasında bir de şu pirinç patlağından yerim antreman ortalarında. Antreman sonrasında da bir küçük şişe süt içerim o zaman. Ve dediğiniz gibi biraz da iradeli olmaya çalışacağım. Hadi hayırlısı diyorum :) Teşekkür ederim hepinize..

@Uzbay YELCE

Bol bol su içmekten kastın ne bilmiyorum ama saatte 500 ml den fazlasını vücut işleyemiyor. İçeceğin suyu buna göre ayarlamalısın. Antreman sonrasında da su iç. Sütün hiçbir faydası yok, yerine yoğurt, ayran ya da kefir tüketmen daha yararlı.

1 saat 24 dakika - 776 kalori..

Bu ilk 1 saat içinde 500ml su tükettim. Sonra 24 dakika içinde 500ml kadar su tükettim. Eve geldikten sonrada 500ml su tükettim. :D Çok mu içmişim şimdi ?
31.7km yaptım ve 2 adet mısır ve pirinç patlağı yedim. Eve gelirkende 500ml günlük süt aldım. Bundan da bir bardak içeceğim. Şuanlık bir açlık söz konusu değil inşallah böyle devam eder :) Sütün hiç bir faydası yok demişsiniz bilemedim şimdi biri süt diyor biri faydasız diyor. :) Neyse önce sütü deneyelim 1 hafta. Sonraki haftada yoğurt , ayran veya kefir tüketiriz. Hepinize teşekkür ederim.

@Uzbay YELCE

Suyun fazlası rahatsız eder, rahatsız olmadıysan sorun yok. Fazla çikolata yenir ama fazla su içilmez, bir şey insanı durdurur.

Sütün ergen bireylere faydası yokmuş. Süt ürünlerini tercih etmelisin. Ayrıca antremana çıkmadan önce de suyunu iç.

potasyum(muz,kuru kayısı da mevcut), sodyum(tuz) ve magnezyum alırsan fazla açlık hissetmezsin. atışdırdıktan 10dk sonra açlık hissi kalmıyor zati

Geri