Arkadaşlar scott ve giant bisikletlere baktım.
Son durak specialized'lara baktım. Specialized'ın diverge modeli için bütçeyi biraz arttırabilir misin dediler arttırmaya karar verdim ama kadronun tek renk gri olması disk fren olması hoşuma gitmedi yine başa döndüm 58 kadro specialized secteur da karar kıldım.
Baştan beri karbon düşünmemiştim. Yol bisikletine yeni başlayacağım için en başta da yönlendirilmemiştim.
Secteur kadrosu görsel olarak hoşuma gitmişti festivallere gitmeyi düşündüğüm için arkadaki bagaj delikleri ve 700*25 lastikler de fonksiyoneldi, canlı görünce daha da çok etkilendim. Aklımda bir takım kuşkular vardı secteur ile ilgili specialized markasının sulandırılmış, düşük bütçe ile alınsın diye yapılmış bir modeli olabilir mi acaba diye ama böyle bir kuşkunun yersiz olduğunu Allez, Tarmac, rubaix modellerine de bakarak ve Cadde Bostan Aktif Pedaldaki Cihan Bey'in verdiği bilgiler doğrultusunda atlattım. Specialized donanım ve bileşen olarak modeller arasında bütçe farkı uygulamış fakat mühendislik ve kadro geometrisi olarak amaca yönelik her modelde gerekli özveriyi vermiş.
Japonyadan tr'dekinden daha uygun ultegra seti alırsam montaj Konusunda tabiki ücretini ödemem şartı ile servis verecekler.
Oradan alacağım ultegra sette farkını vermek gibi bir durum olmayacağından, yani orda ultegra set taktırmak istesem sora sistemin çöp olacağından, alır almaz değişim yapmayalım aradaki farki anlayacak kadar kullan, belki hiç ihtiyaç hissetmezsin, belki de satıp başka bir specialized almak isteyebilirsin dediler.(Uzun süre satmak isteyeceğimi zannetmiyorum)
Onların dedikleri doğrultuda hareket etmeye karar verdim.
Pazartesi ön kurulum, ayarları yapıp kargolayacaklar, en geç salı - çarşamba dedilerse de bence perşembe cuma gibi bisiket bana yalnızca sele gidon ve pedallar monte edilmemiş halde gelecek ve geri kalanı bana bakıyor.
İçimde en ufak acaba şunu mu alsaydım kuşkusu kalmadan ben de artık bir yol bisikleti sahibi oldum.
Baştan beri yardımı olan tüm siz değerli forumdaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.
Önümüzdeki hafta yeni yol arkadaşımla yollardayız.
(link)