Kilo bisiklette baz alınmaz. Nedeni de çok basittir. Hiçbir bisiklet kitapçığında kilo sınırı yazmaz.
Kilo sınırı yazsa amenna denilen geçerli olur ama kilo sınırı yazmadığına göre imalat hatasıdır.
Benim anlamadığım o kadar mühendislik falan,filan kelimeler kurulurken neden kitapçıklarına sınır kilo koymazlar. Ürünün başına en ufak hata gelse hemen kullanıcı hatası denilmesi çok saçmadır.
Olayın markanın saygınlığıyla da açıklanamaz. Öyle olsa idi şu anda 11.000.000 adet markası çok bilinen otomobil geri çağrılmazdı.
Birde Decatlonda aynı şey başıma geldi ( 93 kiloyum ) Abi sen kilolusun demez mi satıcı. Ben sadece güldüm ve 3 yıllık ürünün değişimi ile bir üst model satın aldım. bir haftada vitesler ayar kaçınca ( bozulunca ) abi bununla atlayıp, zıplanmış demesi ile bisikleti para iadesi ile biten duruma getirdi. ve bir daha benim hayatımda Decathlon bisikleti yok.
Burada da markaları ilahlaştırmayalım. Dünya üzerinde hiç bir ürün yoktur ki tek tek test edilsin, kontrolden geçirilsin.
O yüzdendir ki üretim ve imalat hatalarına karşı 2 yıl garanti vardır.
Tekrar yazayım garantinin asıl gayesi ÜRETİM ve İMALAT hataları içindir.
@Şeref ARSLAN
Bunun yerine,,,Markalar Bizi Sevsin, Müşterilerine Güvensin, Müşterilerini Desteklesin Demek daha doğru olur.
Neticede Para bizden çıkıyor.