Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı

@Muhammet Ağrı O zaman biz de spdleri çıkarır da gideriz 👍 Cevap için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Yol kali vidası farklı galiba. Ben dağ kali için 6 vida rotorların vidasından kullandım :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@karamanyusufahmet O dikdörtgen pullar sırf kaller için üretilmiş olduğu için nalburda filan bulunmaz. Onun için yaratıcı olmanız lazım. Ben şöyle yaptım: Yuvarlak pulun iki tarafından eğeleyip o boşluğa oturacak şekilde dikdörtgen forma getirdim. Boşluk dolduktan sonda vidanın altına bir yuvarlak pul daha koyup işi hallettim.

Tekrardan merhabalar bugün civatacıdan @EnginK. abimizin bahsettiği vidadan aldım. Ama vidaların boğum kısmı ekte görüldüğü üzere düz değil konik şekilde. Yol kalinde bunları kullanmam sorun olur mu? Yoldayken yerinden çıkmasından veya bir zarar gelmesinden korktum da biraz.

Dosyalar

• IMG_20210223_185612.jpg
    IMG_20210223_185612.jpg
    46,3 KB · Okunma: 40
  • IMG_20210223_185543.jpg
    IMG_20210223_185543.jpg
    76,1 KB · Okunma: 40
@karamanyusufahmet siz havşa başlı almışsınız. Benim bahsettiklerimden değil.
@karamanyusufahmet Bahsettiğiniz civatalar sanayi sitelerinde hırdavatçılarda bulunur. İsmi de ''bombe baş imbus civata'' diye geçer. Üstelik çok da ucuzdur. Muhtemelen M3 veya M4 dür. Uzunluğunu da belirtirseniz (8mm-10mm gibi) verirler.
Şu örnekte olduğu gibi : (link)
Başı biraz daha geniş olsun istiyorsanız flanşlı bombe baş imbus civata dersiniz. Ama birincisi de kallerin içindeki boşluğa sığıyor.
.Havşa baş- bombe baş- flanşlı bombe baş birbirinden farklı şeyler.
Benim bahsettiğim iki cins bundan farklı. Ya satıcı yanlış vermiş ya da siz yanlış almışsınız.. Sizin aldıklarınız olmaz mı derseniz gevşemesini önleyici şeyleri yaparsanız vidalarken (daha önce bahsetmiştim ondan da) olmasına olur. Ama doğrusunu almanız daha iyi olur.

@EnginK. Satıcıda onlar yoktu, soket baş vardı o da kalın gelir diye bunu seçtim. Çok sorun teşkil eder diyorsanız başks yerlere bakayım hocam

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@karamanyusufahmet Civatanın boyu yeterli geliyorsa, spd yi sıkıyorsa ve gevşememesini sağlarsanız takın kullanın. Bir daha gittiğinizde başka nalbura telefondan söylediklerimin resmini gösterin, alıp değiştirirsiniz.

Selamlar

Carraro Gravel G2 bisikletim var. ( kendini şanslı hissedenlerdenim )

Bana önereceğiniz bir spd pedal ve ayakkabı var mı ? Çok pahalı olmasın , sadece işimi görsün yeter. Her bir sürüşte ortalama 100 km sürüyorum diyebliriz.

@Equilibrium Bütçeniz ne kadar size uygun ve kaliteli bir Mtb ayakkabısı önerebilirim. Kaç numara giyiyorsunuz. Market te ilanım var. Eğer o uygun değilse yeni aldığım ayakkabıları almanızı önerebilirim.

@Equilibrium Bütçeniz ne kadar size uygun ve kaliteli bir Mtb ayakkabısı önerebilirim. Kaç numara giyiyorsunuz. Market te ilanım var. Eğer o uygun değilse yeni aldığım ayakkabıları almanızı önerebilirim.
Mtb değil , sanırım yol ayakkabısı alacağım ben . Ayak numaram 41

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar rockrider 520 mtb spd pedal almayı düşünüyorum (link), kullanan arkadaşların yorumları nedir acaba? Altenatif olarak xlv ve wellgo kilit pedalları da var yorumlarsanız sevinirim.

Internetten spd sipariş ettim daha önce hiç takmadım bisiklete, takarken dikkat etmem gereken bir şey var mı ?

Arkadaşlar rockrider 520 mtb spd pedal almayı düşünüyorum (link), kullanan arkadaşların yorumları nedir acaba? Altenatif olarak xlv ve wellgo kilit pedalları da var yorumlarsanız sevinirim.
hocam aldınız mı bilmiyorum ama hayatımda böyle baştan sağma bir pedal görmedim. birincisi en gevşek modda ayaktan çıkmıyordu, ikincisi daha alışmadan iki pedal da mil boşluk yaptı. bilyeliydi ve ucubeydi_decatlon bunu yapamamış ya da yaptıramamış

Internetten spd sipariş ettim daha önce hiç takmadım bisiklete, takarken dikkat etmem gereken bir şey var mı ?
Diş kaptırmamaya bakın hocam,aksi halde yalama olur ve haliyle çöp olur,aman dikkat,birde göreceksiniz zaten anahtar ile saat yönünün aksine sıkılır kolay gelsin.

Diş kaptırmamaya bakın hocam,aksi halde yalama olur ve haliyle çöp olur,aman dikkat,birde göreceksiniz zaten anahtar ile saat yönünün aksine sıkılır kolay gelsin.
Sadece sol taraf 😉

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri