Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı

Selamlar, f/p ürünü mtb spd pedal ve ayakkabı arıyorum. Ne önerirsiniz ?

Scudo
@Haggard1963
hocam yaylada kullancam pikniğe filan gidince kullanabilirmiyim bunu ? 1 numara büyük alın diyolar kalıbı nasıl ? Rahatmı ?

@StartPy
Bisiklet ayakkabıları arasında bu tarzdaki yürümesi en rahat modellerden biri. Bu tarzdaki diyorum, kast ettiğim yol bisikleti ayakkabıları çünkü bu ayakkabı tarz ve görünüş olarak yol bisikleti ayakkabılarına daha yakın; tabanı tamamen sert ve perfprmans odaklı. Diğer mtb ayakkabılarına bakarsanız farkı anlayacaksınız. Onlar yumuşak tabanlı ve normal spor ayakkabı gibi.
Hem bisiklete bineyim hem de normal ayakkabı gibi kullanayım derseniz uygun olmaz. Sadece gerektiğinde yürümek mümkün.
Ayağımda gayet rahat, uzun sürüşler yapıyorum. Numara konusunda, gidip denemeniz lâzım.

@StartPy
Ben tabanı ben kadar sert olursa o kadar zor yürürsün ama sürüş performansı artar şeklinde düşünüyorum. Ben de shimano mt44 var onunla bile rahat rahat yürünmüyor bir spor ayakkabı değil yani taban sert ama kaller takılıyken de gezebiliyorsun. MT44 için bir numara büyük almak şart ama rockrider için gidin Decathlona deneyin derim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Rockrider 500 aldım ve çok kısa denedim.
Sadece gerektiğinde yürümek için kullanılabilir bence.
Yol ayakkabısına göre daha rahattır eminim ama yine de normal ayakkabıdan hayli sert

• Beğen
Ve bugün ilk defa spd ile bisikleti kullandım. Düşmedim ama ayarını da En hafife almama rağmen çıkaramıyorum.. Ayakkabıyı ayagımdan çıkarıp indim elimle zar zor çıkardım. Ama hakikaten bisikletle bir oluyorsunuz..

• Beğen
Arkadaşlar bu hafta içi, mall of ve marmaraforum dekatlonda shimano ayakkabı 199 tl ye satılırken gördüm. Fırsatı kaçırmayın

47 numara olarak tek kalmış sanırım. 199 tlye :)

Alırken ayağıma tam olan ayakkabı şu an hafif bol geliyor ve dolayısıyla çıkarırken ki bilek hareketini yaparken nispeten zorlanıyorum.
ne yapmak lazım taban mı koyalım? var mı böyle saçma bi durum yaşayan daha önce

• Beğen
Çok pahalı:eek:
Örnek..Erdoğanlar bisiklete girin..Yol ayakkabılarına tıklayın..640'dan başlıyor,2690'a kadar çıkıyor:eek:

fiyatlar çok uçuk ne alacağız?

Rockrider 500 aldım ben 46 numara o da 199 du sanırım

@özgür duygu

Elinizle ayakkabıyı pedaldan çıkarmak çok çok daha zordur zaten. Ayağınızı dışa doğru çevirdiğinizde pedaldan kurtulması gerek. Hem de en düşük ayarda. Bir yerde hata yapıyor olmalısınız...

@özgür duygu
Hocam düşmeden ayağınızdan ayakkabıyı çıkarmayı nasıl başardınız vallahi tebrik ederim. Deneme için sabit bir yerde mi denediniz? Ben sürüş sonrasında ayağımı çekemezsem yerle bir oluyorum resmen

@özgür duygu
Benim aynı durum olmasa da normalde 46 kullandığım için yeni sipariş verdiğim ayakkabıları da 46 numara verdim, ancak fizik marka ayakkabılar dmt'ye göre yarım numara kadar büyük oluyormuş heralde, biraz bol geldi. Tabanlık kullanarak ve kilit sistemini iyice sıkarak sorunu giderdim. Şimdi gayet iyi kullanıyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.
Ayrıca ilk başlarda alışmak için imkanınız varsa bir home trainer üzerinde tak-çıkar alıştırmasını yaparsanız yolda çok rahat edersiniz. Youtube'da da birçok video bulabilirsiniz spd pedala ilk geçişle ilgili olarak

benim yol bisikletim var doğal olarak yol ayakkabısı almam gerek

@Reprezant
Öyle Bi kural yok tercih sizin hangisi işinize gelirse onu kullanırsınız.

Kürsü kovalayan yarışçı değilseniz tabiki

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Vallahi çıkardım bi şekilde ilk seferde.
Dün tekrar denedim çıkardım daha rahat şekilde ama anlık reaksiyonlarda kesin düşerim.
Tabanlık bulup deneyeceğim bir de.. Ama gerçekten fark ediyor..

Geri