Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı

@C.Koc
Click'r ct41L kullanıyorum. Aslında click'r serisi bir ayakkabı kullanmak zorunda değilsiniz. Ancak trekking olarak geçiyor click'r ayakkabılar. Çok rahat ve yürürken de normal ayakkabı gibi neredeyse. Kaller tabanda gömülü kalıyor.
Pedal ise 2000 kmye yakın kullanmışımdır. Teki nadiren pedal çevirirken çıkmaya başladı ama ilgilenmedim. Kal değiştirmem yeterli olur belki. Bu kadar kullanım için gayet sorunsuz aslında.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Scudo
click r ayakkabının en öne cıkan özelliği günlük kullanıma çok uygun ve rahat olmasıdır. Onun dışında arkadaşların dediği gibi herhangi bir ayakkabı ile kullanılabilir.

@C.Koc

Bunlar ağırdı diye hatırlıyorum, 490 gram tekinin ağırlığı olmasın? Shimano MT44'ler daha hafif örneğin (çifti 755gr diye yazılmış, benimkileri tartarım akşama)

• Beğen
Ben yol bisikletinde m540 pedal ile mt44 ayakkabı kullanıyorum. Her beklentimi karşılıyorlar. Pedalları yumuşak ayarlarsanız, kolayca çıkarabiliyorsunuz. Düşme tehlikeniz de olmuyor. Shimano'nun mtb pedalları genel olarak başarılı. Diğerlerini denemedim.

• Beğen
Crankbrothers Candy pedalların yayı bir kere alıştıktan sonra çıkarmakta hiç sorun yaşamadım ben de, tam "bu sefer galiba çıkaramayacağım düşüyorum" diyorum, refleks bir hareket yapıyorum, hop çıkıyorlar. (Takarken de rahatladı, eskiden zor oluyordu, artık yanlışlıkla bile kilitlendiği oluyor... Kolay çıktığı için sorun değil)

• Beğen
@ekranciYazarsanız sevinirim...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ekranci

@C.Koc

Bugün tartabildim, 43 numara, yağmurdan hafif nemli halde (aşırı yağmurda sürdüm bugün, daha tam kuruyamamış) tek ayakkabı 410 gram. Çifti 820gr ediyor. Üzerinde Crankbrothers kalleri ile, ama kal pek farketmeyecektir.

• Beğen
@ekranciTeşekkür ederim ayakkabı seçimini yaptım bu gün elime ulaştı umarım memnun kalırım...
988eafb68935fa1cfe565607e0592116.jpg

Bu gün spd pedalı ayakkabılar gelince deneye bildim...İşin garip tarafı sanki senelerdir spd pedal kullanıyormuş gibi kolay oldu kitleme ve ayrılmak çok kolay hemen alıştım bunda sanırsam pedal ve kal ın click'r olması büyük etken oldu ayakkabılar gayet rahat sıkıntı yaşamadım ve kal içinde kalıyor yere değince tık tık ses yapmıyor 10 km civarında bir yol yaptım özellikle rampa çıkmaya çalıştım ve evet gerçekten fark var denemek isteyen alacak arkadaşlara gerçekten tavsiye ederim tek beğenmediğim şey pedalların biraz ağır oluşu o da platformlu ve iki yönlü spd oluşu sanırım...

@C.Koc CLICK'R farkı hocam. Kendi adıma spd öncesi sonrası istatistiklerimi paylaşayım:

Burası benim sürekli sürdüğüm rotamın başlangıcı Screenshot_20171027-223443.png
Kayıtlarım :
Screenshot_20171027-223358.png Screenshot_20171027-223405.png Screenshot_20171027-223413.png kendi tempomda 7.30 civarı sürüyordu. 8 dakikadan yüksek olanlar yeni tanıştığım biriyle yaptığım sürüşler. 13 Ekim' deki sürüşüm ilk spd kullanışım. Arada ciddi ciddi fark var. Spd ye geçtikten sonraki sürelerim zaten her şeyi söylüyor. Antrenman sıklığım, sürüş tempom, donanımım değişmedi. (son 2 sürüşte gidon değiştirdim)

Bu kadar kısa bir segmentte bile ciddi fark ediyor. İnişlerde de çok çok daha rahattım. Taş tarlalarına korkmadan girebildim.

@Mustafa ZeybekAynen bu gün bende daha önce 6-7 ortalamayla tırmandığım 3-4 km lik 10 ile tırmandım ve bacakları ısıtmamıştım yokuşun sonuna doğru ısındı ama [emoji3] daha önemlisi bisiklet üzerinde hakimiyet arttı daha güvenli bir biniş oldu bu günkü biniş epey para verdik ama iyiki aldım diyorum şimdi...Hepinize yardımlarınızdan ötürü teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@C.Koc aynen öyle. Verdiği keyif, parasını hakediyor. Hatta bisikleti alırken 1 seviye düşüğünü alıp spd+ayakkabı bile alınabilir. İlk kullandığım gün kendime kızmıştım o zamana kadar kalsiz kullandığım için. Keyifli kazasız sürüşler :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve C.Koc
@Mustafa ZeybekTeşekkürler hepimize kazasız belasız sürüşler inşallah...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ben de dün Shimano RP5 ve Shimano Ultegra 6600 SPD pedal ikilisiyle bir başlangıç yaptım ama iki kez pedaldan ayrılamadım ve çuval gibi olduğum yerde yana düştüm :)

İlki Karaköy'de tramvayı dik kesen yolun oradaki ışıklarda oldu. Kaldırıma tutundum, tam düşmedim ama ayağa da kalkamadım. Bir dakika kadar debelendikten sonra bir turist yardımıma geldi de ayağa kalkabildim :D Kalktığımda etraftaki herkesin ne yapıyor bu bakışları efsaneydi :D

İkincisi de Arnavutköy'de kallerin birinin vidasının gevşeyip yola düşmesi sonucu aniden durma isteğim yüzünden oldu :/ Bu kez direkt yere yapıştım, düşünce her iki ayağım da kurtuldu pedallardan :D

Bir sonrakinde çok daha dikkatli ve alışmış olarak süreceğim. Apartmanın döner merdivenlerini çıkmak da işkenceymiş, beş dakikada üç katı aşağı inebildim merdivende korkuluk da olmadığı için. Ama sonuç olarak verdiği bisikletle bütünleşme hissi güzel, ortalamama da belki placebo bilmiyorum ama olumlu katkı sağladı SPD pedallar.

İlk olarak yol ayakkabısı ve yol pedalı ile bu işe başladım. İlk 4 denememde 3 kere yeri öptüm. İlk gün önüme aniden çıkan köpeği görüp fren yaptıktan sonra oldu. İkinci düşüşüm arkadaş bir tepeyi çıkıp cep telefonuyla foto çekiyordu ben de tepeyi tırmandım arkadaşa pozumu verdim ve yeri öptüm. Üçüncü düşüşüm spd pedalda imkansıza yakın bir olasılıkla çıkardığım ayağın pedala tekrar kilitlenmesi ile kırmızı ışıklarda kaldırımı öptüm. Hala ayakkabı pedala tekrar nasıl kilitlendi anlamış değilim. Yol pedallarında önce burun sonra topuk oluyor çünkü. Merdivenlerden bisikleti indirmek eziyet haline gelmeye başladığında bu işin bana göre olmadığına kanaat getirdim. Platform pedala geçiş yaptım. Sonra MTB pedalı ve ayakkabısı denemeden şu dünyadan göçmeyeyim diye M520 pedal ve M065 ayakkabı ikilisini kullanmaya başladım. Gerçekten kilitleme kolaylığı, kilitten kurtulma kolaylığı ve yürüme kolaylığı ile dünya varmış dedim. Benim gibi amatör düzeyde bisiklet süren arkadaşlara tavsiyemdir. Pedalın diğer kısmına plastik platform taktım ufak turlarda yada ayakkabım ıslak olduğu zamanlarda (geçen hafta pazar yağmurdan sırılsıklam olmuş ayakkabılarım daha dün kurudu) bu kısımı kullanıyorum. Eyyorlamam bu kadar :)

(link)

Bu ekipmanı veya benzerini kullanan var mı varsa görüşlerinizi alayım. Almayı düşünüyorum

@EroserosNe tür bisiklete takacaksınız bu arada bende bilmiyorum yol bisikletindemi kullanılıyor ?

Sedona 340 için düşünüyorum. Kullanışlı ve işe yarayacak birşeyse alacağım. Sanırım takıp çıkarması kolay ve ayağın pedala düzgün basmasına ve stabil kalmasına epey faydası oluyor. Pedal ve ayakkabıya şu an gücüm yetmiyor, bu biraz işimi görür sanırım.

• Beğen
Geçen yol ayakkabısı ile çıktığımda biraz yürürüm diye sırt çantama normal ayakkabı koydum. Lastik patladı, yanımda da ne iç lastik ne de pompa vardı. Ayakkabılarımı giyip yürüyerek döndüm. Eksiklikler hiç bitmiyor maalesef. Bütçemde kara delik oluştu:confused:

Geri