arkadaşlar iyi akşamlar..
2. el bisiklet alıyorum ve üzerinde spd pedallar var. ama bende ona uygun ayakkabı yok.
normal ayakkabı spd pedaldan kayar mı ?
Bisiklet üzerinde ne marka spd pedal var? Bazı modellerin tek yüzü platform oluyor.
Pedalın her iki yönünde de kilit mekanizması varsa normal ayakkabı ile kullanmak çok zor. Ancak adaptör kullanarak pedalın bir yüzünü platforma çevirebilirsiniz. Piyasada 20 lira civarına bulunabilir.
@c. kırmızı
Ben de sizin gibi bir aralar maliyeti düşürmek amacıyla böyle bir şey düşünmüştüm : İlk önce ayakkabının altını uygun keserim spd aparatı yapıştırtırım veya dikerim sonra güle güle kullanırım fakat öyle olmuyormuş .... Spd ayakkabıların altı dirençli malzemelerden oluşuyor normal ayakkabıdan daha sert tabanı oluyor baskıya dayanması için , normal ayakkabıların bunu karşılaması zor neyse ben hala spd kullanmıyorum çünkü bakıyorum ki insanlar 15 tllik pedallarla dünyayı turluyor ben oraya şuraya gitmek için spd masrafı yapmama deymeyeceğini düşündüm .
ilk kullanımda 4 -5 kere falan düşülüyormuş yere. ya ayakkabısını alıp toprak zeminde kendimi alıştırırım. yada pedalları değiştiririm. ama spd pedallar daha iyi diyorlar genelde.
Spd kullanıcılarından duyduğum kadarıyla alışma süresince vücutlarında bazı çizikler oluyormuş düşerken fakat alıştıktan sonra rahatmış yol yarışlarında izlediyseniz zaten ters ani hareketlerde hemen refleks olarak çıkarıyorlar pedalları .
bu arada başka bişe daha sormak istiyorum. forumda yeniyim..
açtığım konuya cevap geldiğini nereden görebilirim yani konu açtıysam ve unuttuysam ve 3 gün sonra foruma girdiysem nereye bakmam gerekiyor.
bende spd pedal kullanmak istiyorum ama suan kullandigim acemelik atmak icin salcano xrs 300 bisiklete deil onumuzdeki yil alacagim daha kalite bisiklete kullanmakda niyetliyim anlasilan alisana kadar yara bandi ile dolascaz yama yerine
Spd kullanın,spd'ye verdiğiniz paraya acımayın.Şimdi bana sorsalar;10000 tl'lik spd olmayan full carbon bir bisikletle mi yarışa girersin yoksa 1000 tl'lik aluminyum bir bisikletle mi direkt aluminyumu seçerim.Fark o kadar bariz,alışkanlık yapar bırakamazsınızFiyatlar da ikinci ellere ve yurt dışı sitelere yönelirseniz, çok uçuk olmaz.
sanırım ayakkabıyı alıcam
onun haricinde şu konularıma gelen cevapları nereden görebilirim
birde başka konulara yazı yazdıysam onlarıda görebilirmiyim nerede oluyor o ayar.
sağ üstte "profiliniz" yazısına tıklıyoruz.
sol tarafta bütün mesajlarını bul diyoruz.
burdan mesajı bulup bakıyoruz.
ya da konu bize aitse konuyu bul diyip bakıyoruz.
ya da konuyu sık kullanılara ekliyoruz.
ya da mesajımızı sık kulanılara ekliyoruz.
mesela sizin mesajınızı sık kullanılara ekliycem.
mesajın üstünde yazıldığı gün ve tarih yazıyor mavi şerit üstünde.
mavi şeritin en sağın #burdadakaçıncımesajolduğuyazıyor
mesela sizinkinde #10 yazıyor.
işte oraya tıklayıp o linki sık kulanılara ekleyebiliriz.
bide konunun en üstünde seçenekler diyip konuya abone ol diyebiliriz.