Scudo Sports

Spd pedal normal ayakkabı ile kullanılır mı?

Spd pedala decathlondan aldığım RockRider ayakkabı , pd-m520 pedal ve sh-51 kaller ile başlamıştım geçen yıl. Bir tarafına da platform takmıştım düz spor ayakkabı vs ile kullanmak için.
Bu haliyle çok verimli oldu olmasına ancak, sh51 kaller zaman zaman sorun yaratıyordu sonunda sh56 kaller ile değiştirdim ve farkı muazzam iyi oldu. Artık ayaklarımı çok rahat ve çok daha kolay çıkarabiliyorum. Kanalımda iki kal arasındaki farkı da göstermeye çalıştım. Belki faydalanmak isteyen olabilir .

Scudo
@TatanQa_tr Şu an sh 51 var diğerinin siparişini verdim. Sh 56 yorumlara bakarak bu kararı vermiştim. Videoyu izleyince acaba kaygısı gitti sağolun hocam. Elinize sağlık. :harika:

@TatanQa_tr Şu an sh 51 var diğerinin siparişini verdim. Sh 56 yorumlara bakarak bu kararı vermiştim. Videoyu izleyince acaba kaygısı gitti sağolun hocam. Elinize sağlık. :harika:

Rica ederim , kanala koyduğum videolar işinize yaradığında çok keyif alıyorum inanın ;)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Eray736 anladığım kadarıyla siz zaten spd(mtb için) pedal ve ayakkabı kullanıyorsunuz. Spd-sl(yol bisikleti için)ye geçmem gerekli mi diye soruyorsunuz.

Yol bisikletinde de spd(MTB) pedal kullanılır, yol bisikleti için illaki spd-sl kullanılır diye bir durum yok.

Yol ayakkabisi ve pedalı, mtb pedal ve ayakkabisina göre ağırlık olarak biraz avantajlidir ve yine yol ayakkabı ve pedalınin birbiriyle temas yüzeyi daha geniş oldugudan güç kaybinin daha az olduğu soylenilir ama bu avantajlar yüzdelik olarak endekslendiginde çok düşük kalacaktır. Aman aman bir fark olacağını düşünmeyin. (Prof bisikletçi degilseniz bu soylediklerim geçerli.)

Yeni bir spd-sl pedal ve ayakkabi almaya kalksaniz en kötüsü 700-800 TL, kilit kilittir bence spd'niz ile devam edin.

Ritcheyler vardı bende kontrol çok azalıyor ve kayıyor spor ayakkabılar sakat

Hangi spd ayakkabı ile başlarsanız başlayın , can’dır. Alıştıktan sonra diğer türlüsü artık bana çok tuhaf ve verimsiz geliyor.

SH56 .... unutmayın ;)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben de dün bir bugün iki SPD ayakkabı düşünüyorum.
Decathlondaki ayakkabılara bakacağım normal hayatta da kullanabileceğim mtb tarzı bir ayakkabı almayı düşünüyorum.
Pedal decathlondakiler iş görür mü ve kaller için sanırım Shimano SH56 daha iyi.

Sh 56 aldım yedekte bekliyor sh 51 e alıştım 2 düşüş bir uçuştan sonra. :ssrtcbya: Biraz eskitiyim 3000 km kadar sonrasında sh 56 yı takacağım.
Spd pedal spor ayakkabısıyla sürülse bile çok tad vermiyor. Alışmak lazım arkadaşlar. Performans ve verimlilik için .

Dostlar acaba decothlonda satılan bu pedal SH56 kal için uyumlu mudur?

(link)

@bonder76 denemedim ama videoyu izlediğim kadarıyla uyumlu geldi. Ürünün avantajları kısmında spd kallerle uyumlu diyor. Mağaza çalışanları yardımcı olurlar. Sor bakalım bir.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Biraz önce şu pedal ve kal setini aldım iş forur sanırım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri