Scudo Sports

Spd pedal normal ayakkabı ile kullanılır mı?

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
arkadaşlar iyi akşamlar..
2. el bisiklet alıyorum ve üzerinde spd pedallar var. ama bende ona uygun ayakkabı yok.
normal ayakkabı spd pedaldan kayar mı ?

Scudo
@c. kırmızı

Bisiklet üzerinde ne marka spd pedal var? Bazı modellerin tek yüzü platform oluyor.
Pedalın her iki yönünde de kilit mekanizması varsa normal ayakkabı ile kullanmak çok zor. Ancak adaptör kullanarak pedalın bir yüzünü platforma çevirebilirsiniz. Piyasada 20 lira civarına bulunabilir.

shimano marka pedallar.
bilgi için teşekkür ederim. araştırıp alayım onlardan da.

biraz zordur ama şu aparattan takarsanız çok kullanışlı olur

http://www.dutchbikebits.com/image/cache/data/100_7865-500x500.JPG
http://www.dutchbikebits.com/image/cache/data/100_7866-500x500.JPG

@c. kırmızı
Ben de sizin gibi bir aralar maliyeti düşürmek amacıyla böyle bir şey düşünmüştüm : İlk önce ayakkabının altını uygun keserim spd aparatı yapıştırtırım veya dikerim sonra güle güle kullanırım fakat öyle olmuyormuş .... Spd ayakkabıların altı dirençli malzemelerden oluşuyor normal ayakkabıdan daha sert tabanı oluyor baskıya dayanması için , normal ayakkabıların bunu karşılaması zor neyse ben hala spd kullanmıyorum çünkü bakıyorum ki insanlar 15 tllik pedallarla dünyayı turluyor ben oraya şuraya gitmek için spd masrafı yapmama deymeyeceğini düşündüm .

pedallar çift taraflı ozaman bundan 2 şer mi takacağım. yada direk pedalları mı değiştirsem

hazir konu acilmisken spd pedallar ayakkabiya kitleniyor bildigim kadariyla herhangi bir ter harekkette ani dususde sikinti yaratmiyor mu ?

ilk kullanımda 4 -5 kere falan düşülüyormuş yere. ya ayakkabısını alıp toprak zeminde kendimi alıştırırım. yada pedalları değiştiririm. ama spd pedallar daha iyi diyorlar genelde.

• Beğen
Tepkiler: erkan_harman
@erkan_harman

Spd kullanıcılarından duyduğum kadarıyla alışma süresince vücutlarında bazı çizikler oluyormuş düşerken fakat alıştıktan sonra rahatmış yol yarışlarında izlediyseniz zaten ters ani hareketlerde hemen refleks olarak çıkarıyorlar pedalları .

• Beğen
Tepkiler: erkan_harman
bu arada başka bişe daha sormak istiyorum. forumda yeniyim..
açtığım konuya cevap geldiğini nereden görebilirim :D yani konu açtıysam ve unuttuysam ve 3 gün sonra foruma girdiysem nereye bakmam gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: energy
@adapolat

bende spd pedal kullanmak istiyorum ama suan kullandigim acemelik atmak icin salcano xrs 300 bisiklete deil onumuzdeki yil alacagim daha kalite bisiklete kullanmakda niyetliyim anlasilan alisana kadar yara bandi ile dolascaz yama yerine :D

@c. kırmızı
ikişer tane takamazsınız. Her pedala 1 tane takılır. En azından pedalın aynı anda her iki yönüne de takılan platform görmedim.

pedalın bir yüzünü platforma çevirmeniz yeterli olur.

peki spd ayakkabı alsam. pahalımı bu ayakkabılar. ?

Spd kullanın,spd'ye verdiğiniz paraya acımayın.Şimdi bana sorsalar;10000 tl'lik spd olmayan full carbon bir bisikletle mi yarışa girersin yoksa 1000 tl'lik aluminyum bir bisikletle mi direkt aluminyumu seçerim.Fark o kadar bariz,alışkanlık yapar bırakamazsınız:)Fiyatlar da ikinci ellere ve yurt dışı sitelere yönelirseniz, çok uçuk olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan G.
sanırım ayakkabıyı alıcam :D
onun haricinde şu konularıma gelen cevapları nereden görebilirim :D :D
birde başka konulara yazı yazdıysam onlarıda görebilirmiyim nerede oluyor o ayar.

@c. kırmızı

Yukarida fotografi paylasilan, kilitli pedal ustune takilan platformlardan 2 adet elimde mevcut. Hemen ayakkabi alamiyorsaniz, hediye edebilirim bunlari, kenarda duruyorlar, birinin isine yaramis olur.

@verisakeet

ilgin için teşekkür ederim :) başka arkadaş yararlansın. çünkü alabiliyorum. ama sadece hangisini alacağıma karar vermek için biraz zaman geçecek :))

@c. kırmızı

DH'deki sistem burada yok. Konunu takip edeceksin :) Alıntı ve beğeniler bildirim olarak gelir diğerlerine sen kendin bakıyorsun.

@c. kırmızı

sağ üstte "profiliniz" yazısına tıklıyoruz.
sol tarafta bütün mesajlarını bul diyoruz.
burdan mesajı bulup bakıyoruz.
ya da konu bize aitse konuyu bul diyip bakıyoruz.
ya da konuyu sık kullanılara ekliyoruz.
ya da mesajımızı sık kulanılara ekliyoruz.
mesela sizin mesajınızı sık kullanılara ekliycem.
mesajın üstünde yazıldığı gün ve tarih yazıyor mavi şerit üstünde.
mavi şeritin en sağın #burdadakaçıncımesajolduğuyazıyor
mesela sizinkinde #10 yazıyor.
işte oraya tıklayıp o linki sık kulanılara ekleyebiliriz.
bide konunun en üstünde seçenekler diyip konuya abone ol diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Geri