Scudo Sports

Spd pedal normal ayakkabı ile kullanılır mı?

@HakanAydn İzmir-Antalya turumda spd pedal ve ayakkabı kullandım tabii 2017 mayıs ayıydı. Bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@Hami Bulut peki molalarda, kampta ne giydiniz, ben şimdi spd ile gitsem illaki sandalet ve terlik te olacak. üstelik spd kapalı deri temmuzda o ayaklar ne olur...birde asfaltta kayması (mtb kalli olsada) o metalik yürüme sesi, ne bileyim rahat olmaz gibi geliyor..

• Beğen
@HakanAydn Yanımda 1 çift parmak arası ve bi çift spor ayakkabı vardı. Btwin mtb ayakkabısı vardı o zaman çok rahatsız etmiyordu. :) Zaten sürüşlerimizi 6-12 arası yapıyorduk daha fazla sürmüyordu.

@can_celik ciddi olmadığını söyle n'olur..😁@Hami Bulut e yer kaplıyordur o spor ayakkabı?

@can_celik çarşı pazar gezintilerinde yapıyorum, yapılır yani neyine şaşırdın :) SL pedalın arka tarafı pek rahatsız etmiyor. bunun için hususi pedallar bile var :
618hUTPMxML._AC_SL1000_.jpg

@HakanAydn abi 100 km yi aşacaksan programında spd daha verimli olmazmı. Ufak bir terlik yada bez cinsinden bir ayakkabıyı pekala yanına alabilirsin. Çok yerde kaplamaz diye düşünüyorum.

@necmeddin gianttaki spdleri aliden 95 e almıştım..takası konuşurken alan arkadaş çok rica etti, son paramı sana veriyorum, dahada pedal alamam, nolur ver vs..damardan girdi yani...bende arkaya bagaj al bende pedalı vereyim dedşm, o halde gitti bisiklet..😁..sirrus taki pedallar stock ama güzeller, ilk gün tecrübe ederken uyandı bu tura spor ayakkabıyla gitme fikri..vites oranlarıda rahat hani, çok asılmak gerekmiyorda yokuşlarda...bir spor birde sandalet götürmeyi planlıyorum şuan..terlik belki..ama değişebilir kararım..bakalım..

@HakanAydn abi @aytu_14 antalya istanbul sahil turunda terlik olayına değinmiş, ayaklarının rengi terlikle aynı şekli almıştı. Olayı fotoğraflamıştı. Gidilmez diye birşey yok. Gidenleri var örneği çok. Terlik ayaklarına vurabilir. Önce bir dene nasıl rahat hissediyorsan o şekilde çıkarsın zaten.

@necmeddin daha konuşuruz, topiğide meşgul etmeyim, haziran sonu universite sınavı sonrası (küçük oğlum) çıkıyorum sanki...ufaktan ilan etmiş gibi olayım..🙂..
peki arkadaşlar tur için düşünürsek en uygunu hangisi olur
önceki pedalım m530 replikaydı..düz kısmını hemen hiç kullanmamıştım..
Screenshot_20200525-222039~2.pngScreenshot_20200525-222050~2.png

Son düzenleme:
  • Beğen
@hamlet2006 teşekkürler, alıp incelemissiniz bile. Şu an kendimi her koşulda kilitli pedal kullanmaya odakladim ama yine de bi sormak isterim bu platform deneyimi nasıldı, sık sık kullandığınız bir araç mi oldu yoksa cok uğraşmayip normal kilitli sekilde mi kullanmaya devam ettiniz?

@HakanAydn naptın hocam bu mtb pedallar yakıştı mı sana... forum olarak seni sıkı yolcu yapıcaz az kaldı, yol pedalı al bence şimdiden. şaka bi yana, bunlarla kullanacağın ayakkabılar da ağır hantal ayakkabılar oluyor. bulunduğun yer itibariyle çok bunaltırlar seni.

@hamlet2006 teşekkürler, alıp incelemissiniz bile. Şu an kendimi her koşulda kilitli pedal kullanmaya odakladim ama yine de bi sormak isterim bu platform deneyimi nasıldı, sık sık kullandığınız bir araç mi oldu yoksa cok uğraşmayip normal kilitli sekilde mi kullanmaya devam ettiniz?

Spd sl(yol spdsi) denedim, beceremedim.Sonra mtb spdsine geçtim.Bir kere düştüm , ondan da soğudum sonra normal platform pedala geçtim.Sonra baktım ki spdsiz olmuyor tekrar spd'ye geçtim, buna da platform taktım.Yarı mtb spdsi yarı platform takılıp gidiyorum.

başlığın paralelinde soracağım biraz , yol bisikletim var mtb ayakkabısı kullanıyorum , spd pedal daha verimli olur diye çok diyen var ama hali hazırdaBu güne kadar olan ayakkabı ve pedal harcamam boşa gitsin istemiYorum . Gerçekten çok mu fark eder xtr pedal ve xc701 ayakkabım var

Screenshot_20200525-230202.png
ayakkabım bu..başkasını alamam..e peki hangi pedal olabilir? ya da bu ayakkabıyla hiç çıkılmaz mı? @can_celik

@HakanAydn daha kaba, trekking ayakkabısı görünümlü mtb ayakkabıları var ondan zannetmiştim seninkini. tabandaki plastik kramponlar olmasa şekil olarak direkt yol ayakkabısı zaten bu. iki sürücü sınıfını da kapsamak için böyle ortaya karışık bir tasarım yapmışlar. ağırlık olarak fazla gelmiyorsa kullanabilirsin. fakat "yol ayakkabısı + yol pedalı" ikilisine göre en az 500 gr ağır olacağını bilmelisin. buna ne tip kal takılır ne pedal kullanılır hiç bilgim yok ben direkt üç vidalı SL kal ve ayakkabıyla başladım.

@can_celik bu ayakkabıda + şeklinde kal var..üçgen değil, yani mtb tarzı..yolda yürünebiliyor..üçgenler gibi yüksek değil kaller tabana sıfır..

Geri