Sunday
| (link) | Cloudy skies early will become partly cloudy later in the day. High near 13C. Winds SE at 10 to 15 kmh. |
Sunday night
| (link) | Cloudy skies early, followed by partial clearing. Low 9C. Winds SSW at 15 to 30 kmh. |
| Hourly | 6AM | 12 Noon | 6PM | 12 Midnight |
|---|
| Temp. | Dew Point | 9 | 6 | 11 | 7 | 12 | 7 | 11 | 7 |
| Wind | 8 km/h East | 13 km/h ESE | 8 km/h SW | 19 km/h SSW |
evet 2 mart
saat 08.30 dudullu
etap kartepe hazırlık etabı ,
(link)
kartepe demek ne demek ,,
1- 16 km rampa demek
eğim 7 demek
2- istanbulda 16 km rampa varmı tabi yok
istanbulda 1300 rakımlı dağ varmı yok
3- 1976 rakımda yapsanız istanbulda ve de hatta 2200 rakımda toplasanız bu dağa çıkmaya benzemez,
4-onun için istanbulda yapılan etapların hiç biri kartepe gibi olmayacaktır ,
5- biz burada baştan kuralları koyduk
bunlar ne idi 160- km de çalışma yapmış olanlar
ve herhangi bi rahatsızlığı olanları kabul etmiyoruz
ve 18 yaş altınıda kabul etmiyoruz
6-burada yapılacak antreman çalışmaları bizi sadece motive eder ama kartepe için herkes şunu düşünecek evet zora gidiyorum
son çalışmada 70.7 km de tam 3 saat 35 dakika makara yaptım bu şu demek ,topçulardan suadiye köyüne pedal kesmeden devam edeceğim demek ,topçular -suadiye köyü arası tam 60 km olduğuna göre ve yolda fazla eğim olmadığınıda biliyorum öyle oruçoğlu köyü gibi eğim yok topçular -suadiye köyü arasında sadece gölcüğe gelirken bi tırmanış kısa olacak,3 saat diyorum ben ona
ama önemli olan ise şudur 10 dakika mola olacak o vakit tırmanışa başlarken süratli başlamamakta fayda var ,
06.50 çıkış yapsak topçulardan 3 saat sonra zirvenin başlangıç yerine vardım demektir yani saat
09.50 ve 10 dakika mola ve saat tam 10.00 da 1300 rakıma tırmanış başlar bence çok iyi bi zamanla olacak tabi buda anca saat 04.30 da erkan ile bostancıdan ekibi aynen alarak kartepe istikametine gitmek olacak
| Mayıs | | | | | | | |
| Pt | Sa | Ça | Pe | Cu | Ct | Pa |
| 18 | | | | 1 | 2 | 3 | 4 |
| 19 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
| 20 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
| 21 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
| 22 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
evet 3-10 -17-24-31 aportta olacağız
istanbuldan kartepe etabına katılma koşulları
1- en az 160 km de deneyimi olmak
2- kısa mola anlayışı ve tempolu sürüşlerde bulunmuş olmak
3- yüksek tansiyonu olmamak ilaca bağlı olmamak kalp ameliyatı geçirmemiş olmak
4- daha önce istanbuldan kartepeye bisiklet ile gidip gelmiş olmak
istanbul ekibini bekleyen ağır koşullar ,,
1- herkes tekdir
2- lastiği patlayan en kısa zamanda lastiğini onaracak ve derhal ekibe yetişecektir
3- iç lastik pompa şarttır ve de kask
4- rotaları herkes ceb telefonuna kopye etsin
5- kerimde cep var muzafferde sinan da erkanda irtibatlar sağlanacak bende cep yok
6- düşme olursa ağır yaralanma olursa tur biter ,
ölüm olayı allah göstermesin
7- çıkın alınacak ne kadar çıkında alsanız çok fazla kalori gidecek ,pratik düşüneceğiz mataralara energel su ile karıştırılırsa pratik olur
8- zirve yollarında tek bir bakkal yoktur ,su vardır 23 nisanda bazı çeşmeler akmıyor idi bu nedenle kesinlikle suadiye merkez caminin önündeki çeşmeden su tedariki şarttır ,
alışveriş işi 10 dakika ile sınırlıdır
9- suadiye merkez camiye varan 10 dakika bekler sonra devam eder,topçulardan suadiye köyü 60 km çekecektir bu 60 km boyunca non stop pedal olacaktır herkes gücüne ayar çeksin 60 km sonra 10 dakika mola olacağından
mola sonrası rampa başladığından temponuzu yavaş başlatın aksi takdirde 12 'inci km de sorunlar olur
etap kartepe
(link)
ilk 57.8 km ,,
(link)
zirve 1300 rakım kartepe otel 16 km rampa eğim 7
iniş aynı yer,,
(link)
dönüş 71. 8 km yalova feribot iskelesi,