Scudo Sports

Sorumsuz şoförün durak dışında kapısını açması

@Burak B. Önyargı yok!😕 Yanlış anladınız. Üşenmeden o trafiğe girmiş demek istedim.
20 yıl İzmir'de yaşadım ve takıldığınız yerde trafiğin işe giriş ve çıkış saatlerinde aktığını hiç görmedim.🙂
Ben olsam ya sahile iner akardım ya da ara mahallelerden çıkardım.
Bakın özellikle eve dönerken Zerek Petrolden aşağıya sallanmak daha zevkli olur.😉
Sahil/bisiklet yolu daha tehlikeli bana göre.
en son tercih edeceğim yol İzmir'de

Scudo
Sahil daha tehlikeli bana göre.

Mustafa kemal sahil bulvarı.. Çok hızlı akıyor, bisiklet için riskli en kral sprinter ol yine seni sollamaya çalışırlar, battı çıktı var karantinada. Orası daha tehlikeli, 80-90la akıyor trafik. Arkadaş sanırsam bisiklet yolundan bahsetmiş, bisiklet yoluda tehlikeli hiç sevmem.. Varyanttan indiğim zamanlarda, atatürk kültür merkezin onunden geçip, mithatpaşa cadde boyunca ilerliyorum, orası sahilden çok daha güvenli. Trafik oldukça yavaş akar.

Sahil daha tehlikeli bana göre.
Bisiklet yolu diye ayırdıkları, deniz kenarında ki yolu diyorsanız, haklısınız, daha tehlikeli.😁
Arkadaş sanırsam bisiklet yolundan bahsetmiş,
Uzun zamandır Türkiye'ye sadece bir ay gelebiliyorum. Ezbere bildiğim kent her yıl değişiyor.😕
Eski İzmir'li diyin bana. Dinar'lıyım ama İzmir'i iyi bilir(d)im.😅

Uzun zamandır Türkiye'ye sadece bir ay gelebiliyorum. Ezbere bildiğim kent her yıl değişiyor.😕

Artık izmir trafik kenti oldu.. Arabayı unutucaksın, o kadar kötü oldu :D Bisiklet kenti olcaktı güya..

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Yine her zamanki gibi ilginç ama artık bir o kadar da şaşırmadığım yorumlar görmeye devam ediyorum.

Şehir içi bisiklet kullanımı ile ilgili hep şu denir. Bisiklet yolundan ziyade trafikte bisiklet kullananların sayısının artması vurgulanır.

Konuyu açan arkadaşımız ilk başta olan hızlı gitme hatasını kendi de kabul ediyor, sonra başka bir görüntü gönderiyor ki işin normali bu yine sormaya ve öğrenmeye olan veya katkıda bulunan yorumların yanında yine bir kaç tane adama anormal muamelesi yapan yorum.

Motosiklet ve Bisiklet gibi 2 teker olan araçların bir özelliği de trafik de gitmeyi kolaylaştırmak değil mi ? Adam son video da gayet dikkatli şekilde trafiğin içinde güzelce sürmüş ama yine bazı abovvvlarla karşılaşmış.

Peki o zaman ne yapacak bu adam drone gibi araçların üzerinden mi uçacak ?

Hayır o zaman ya trafik de daha çok bisiklet olmalı gibi cümleler neden söylenir ? Popülizm için mi ?

Sanırım bu işe gönül vermek ve başarmak için en büyük engel önce içimizdeki engelleri aşabilmek.

@monder33 Bu konu tutulur :D Sesli güldüm bazı kısımlarına, drone ile uçmak, abbovlar :D

''şehir içi bisiklet kullanımı ile ilgili hep şu denir. Bisiklet yolundan ziyade trafikte bisiklet kullananların sayısının artması vurgulanır''

işte bu çok önemli, trafikte bisikletli sayısı arttıkça daha çok dikkat çekilir, bisiklete binmeyi düşünenler, trafiktede sürüyorler işe gidip geliyorar diyerek, arabasını park edip bisiklete başlayanlar oluyor.

Bisiklet yolu diye ayırdıkları, deniz kenarında ki yolu diyorsanız, haklısınız, daha tehlikeli.😁

İzmir değişmiş. Biz yinede arazide sürmeye devam edelim. İzmirin 10 yıl önceki trafiği adamı delirtmeye yetiyordu. Ara sıra muğla izmir yapardım. Şimdi hayal bile edemiyorum o trafiği.
Hem ben bisiklet sürerken Angaralım vay vay diye oyun havası eşliğinde Orta Karadeniz arazilerinde sürüşlere alışmışım. İzmirde ilk pedalda ham ederler beni. :koptum:

Yine her zamanki gibi ilginç ama artık bir o kadar da şaşırmadığım yorumlar görmeye devam ediyorum.

Şehir içi bisiklet kullanımı ile ilgili hep şu denir. Bisiklet yolundan ziyade trafikte bisiklet kullananların sayısının artması vurgulanır.

Konuyu açan arkadaşımız ilk başta olan hızlı gitme hatasını kendi de kabul ediyor, sonra başka bir görüntü gönderiyor ki işin normali bu yine sormaya ve öğrenmeye olan veya katkıda bulunan yorumların yanında yine bir kaç tane adama anormal muamelesi yapan yorum.

Motosiklet ve Bisiklet gibi 2 teker olan araçların bir özelliği de trafik de gitmeyi kolaylaştırmak değil mi ? Adam son video da gayet dikkatli şekilde trafiğin içinde güzelce sürmüş ama yine bazı abovvvlarla karşılaşmış.

Peki o zaman ne yapacak bu adam drone gibi araçların üzerinden mi uçacak ?

Hayır o zaman ya trafik de daha çok bisiklet olmalı gibi cümleler neden söylenir ? Popülizm için mi ?

Sanırım bu işe gönül vermek ve başarmak için en büyük engel önce içimizdeki engelleri aşabilmek.

Merhaba,

Motosiklet ve Bisiklet gibi 2 teker olan araçların bir özelliği de trafik de gitmeyi kolaylaştırmak değil mi ?

Degil. Motorsiklet ve bisikletler trafikteki diger araclar gibi ulasim amaciyla kullanilir. Trafik kurallari da otomobiller gibi bu araclari da baglar. Trafikte gitmeyi kolaylastirmadan kastiniz nedir tam olarak bilmiyorum ama bisikletliler de trafikteki diger araclar gibi duzenlenmis kurallara uymak zorundadir. Trafikte herhangi bir istisna ya da ayricaliga sahip degildir. Trafik akisi icerisinde gecis onceligi vardir ki bu bir ayricalik/istisna degildir.

Trafikte daha cok bisikletli olmasinin soylenmesi ile populizmin alakasi nedir onu anlayamadim ama trafikte daha cok bisikletli olsun demek, bisikletliler trafik kurallarina uymasin demek degildir.

@Burak B. Ya da sana KİT'de ki gibi bir Turbo sistemi yapalım. Bas düğmeye öndeki aracın üzerinden uç.

Çok eğlendim :D Bunu yaparsak , zincir kopmazmı? kopmasada çeki borusu büzüşürmü :D Çok tuhaf dizi.. rocket butonu olsa daha yerinde olurdu..

• Hahaha
Tepkiler: monder33
@umutcelik aynı konu da daha üstte de mesajlarım var. Trafiği yani kendi ve çevrenin güvenliği tehlikeyi atmadan ulaşımınızı pratik hale getirme ama sanırım siz anlamak istemiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Burak B.
@umutcelik aynı konu da daha üstte de mesajlarım var. Trafiği yani kendi ve çevrenin güvenliği tehlikeyi atmadan ulaşımınızı pratik hale getirme ama sanırım siz anlamak istemiyorsunuz.

Tekrar merhaba,

Trafiği yani kendi ve çevrenin güvenliği tehlikeyi atmadan

Bunu cumlenin basina koydugunuzda icerik degisiyor, bunu yazmadan anlamami beklemeniz iyimserlik olmus, o kadar da zeki bir insan degilim malesef.

Bu icerik icerisinde degerlendirirsek, benim kendi sahsi kanaatim @Burak B. 'nin trafikte hem kendisini hem de cevreyi tehlikeye attigi yonunde. Ben trafik konusunda otorite degilim, Burak'a nasil kullanacagini soylemek de haddim degil yetiskin akli basinda bir insan sonucta. Aldigi riskler kendi tercihidir, kendine gore hakli sebepleri var saygi duyarim.

Yine de terkar edeyim, bisikletli sayisi artar ve trafikte tum bisikletliler bu sekilde kullanirsa, mevcut trafik kaosu daha da icinden cikilmaz bir hal alacaktir.

@umutcelik

Peki o zaman kurallar diyorsunuzya hani o sizin sade kitaplar da yazan "bisiklet trafikte en sağ şeridi kullanır". İstanbul'da bir çok yol da sağda araç parkı olur, o zaman biz o şeritte park etmiş araçların yanından her an bir kapı açılma veya sağdan gelen bir sapaktan çıkan aracın çıkarken bizi göremeyeceği bir şekilde ilerleyelim. Eeeeee ne de olsa sizin dediğiniz gibi her şey kitap.

Sanırım kuralları ve düzeni savunan bir tek sizsiniz ve başka kimse değil. Bana etrafımda bir çok kişi ne güzel sende bisiklet var istediğin yer de ters yönde de gidersin dediler mi saçlarım diken diken olur. Hatta ters yönde gitmemeye o kadar alıştım ki geçen gün eve yakın her zaman bisiklet ile geldiğim güzergahtan yürüyerek gelirken yine aynı yola sapıyordum kendi kendime la yürüyorsun niye oraya sapıyorsun manyakmısın dedim.

Hah güzel bir de trafik kaosu demişsiniz. Profilinizden anladığım çok güzel ve sistemli bir şehir de yaşadığınız. MAdem oradan bize ders veriyorsunuz, buyurun İstanbul'a buraya gelin ve bize doğrusunu uygulamalı öğretin.

Ha tabi bunun yanında sırf saha da değil internet üzerinde bisiklet kullananlardan ziyade bunlarla uğraşmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Saygılar

@umutcelik

Peki o zaman kurallar diyorsunuzya hani o sizin sade kitaplar da yazan "bisiklet trafikte en sağ şeridi kullanır". İstanbul'da bir çok yol da sağda araç parkı olur, o zaman biz o şeritte park etmiş araçların yanından her an bir kapı açılma veya sağdan gelen bir sapaktan çıkan aracın çıkarken bizi göremeyeceği bir şekilde ilerleyelim. Eeeeee ne de olsa sizin dediğiniz gibi her şey kitap.

Sanırım kuralları ve düzeni savunan bir tek sizsiniz ve başka kimse değil. Bana etrafımda bir çok kişi ne güzel sende bisiklet var istediğin yer de ters yönde de gidersin dediler mi saçlarım diken diken olur. Hatta ters yönde gitmemeye o kadar alıştım ki geçen gün eve yakın her zaman bisiklet ile geldiğim güzergahtan yürüyerek gelirken yine aynı yola sapıyordum kendi kendime la yürüyorsun niye oraya sapıyorsun manyakmısın dedim.

Hah güzel bir de trafik kaosu demişsiniz. Profilinizden anladığım çok güzel ve sistemli bir şehir de yaşadığınız. MAdem oradan bize ders veriyorsunuz, buyurun İstanbul'a buraya gelin ve bize doğrusunu uygulamalı öğretin.

Ha tabi bunun yanında sırf saha da değil internet üzerinde bisiklet kullananlardan ziyade bunlarla uğraşmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Saygılar

Tekrar merhaba,

Eeeeee ne de olsa sizin dediğiniz gibi her şey kitap.

Ben boyle bir sey demedim. Bisikletliler de diger araclar gibi trafik kurallarina uymalidir dedim. Eger soylemedigim, yazmadigim seyleri yazmisim gibi cevap verecekseniz bana, diyaloga devam etmenin pek bir anlami yok.

Eger bisikletlilern trafik kurallarina uymamasi gerektigini dusunuyorsaniz, yarin obur gun bir baskasi cikip "Kamyonlar kurallara uymadigi icin biz otomobil suruculeri de kurallara uymuyoruz" derse ne diyeceksiniz?

Tekrar ediyorum, trafikte aldiginiz risk sizin kendi tercihinizdir sorumlulugu sizindir.

Ben size ders de vermiyorum

Ben trafik konusunda otorite degilim, Burak'a nasil kullanacagini soylemek de haddim degil

diyerek sahsi kaantimi soyledim. Internet uzerinde acik olarak paylasilmis bir forum postuna insanlarin kendi goruslerini/kanaatlerini yazmasi da gayet normaldir. Bu ders vermek degildir. Ders vermek, uygulamali ogretmek gibi bir amacim olmadigi icin de dogup buyudugum, 30 seneden fazla yasayip yillarca bisiklet surdugum Istanbul'a gelip ders vermek gibi mantiksiz bir talebin gerceklesmesi de pek mumkun degil. Bisiklet kurallari, sehir icinde bisiklet surusu hakkinda bilgi edinmek istiyorsaniz youtube uzerinden dunya kadar icerige ulasabilirsiniz.

@umutcelik diyaloğa devam edip etmemek sizin tercihiniz saygı duyarım. Siz nasıl dediğiniz gibi forum mesajında kendi görüşünüzü dile getiriyorsanız, bende aynısını yapıyorum. Yine sormak veya konu ile ilgili diyaloğa devam etmek istiyorsanız burada müsait olduğum zanalarda mutlaka mesajınız yanıtlarım. Eğer dediğiniz gibi diyaloğu şu anlık sonlandırlarım derseniz, o zaman size iyi forumlar.

@umutcelik diyaloğa devam edip etmemek sizin tercihiniz saygı duyarım. Siz nasıl dediğiniz gibi forum mesajında kendi görüşünüzü dile getiriyorsanız, bende aynısını yapıyorum. Yine sormak veya konu ile ilgili diyaloğa devam etmek istiyorsanız burada müsait olduğum zanalarda mutlaka mesajınız yanıtlarım. Eğer dediğiniz gibi diyaloğu şu anlık sonlandırlarım derseniz, o zaman size iyi forumlar.

Hocam kusura bakmayin ama okudugunuzu anladiginiza emin misiniz? Siz kendi gorsunuzu dile getirmiyorsunuz, siz bana soylemedigim seyleri soylemisim gibi davraniyorsunuz ve bunun uzerinden cevap yaziyorsunuz. Ben de bundan rahatsiz oldugumu anlatiyorum size.

Gayet iyi anlıyorum bey efendi. Kurallar kitaplar düzen diyorsunuz. Sonra konuyu kamyonlar kurallara uymazsa, arabalar da uymayız derseye bağlayıp (evet konu ile alakasını hiç anlamadım) isteseniz diyaloğu sonlandıralım diyorsunuz, bende o zaman saygı duyarım diyorum. Siz yine alıntı yapıp rahatsız olduğunuzu dile getiriyorsunuz.

Sizin rahatsız olmamanız için başka ne yapabilirim ?

Hocam kusura bakmayin ama okudugunuzu anladiginiza emin misiniz? Siz kendi gorsunuzu dile getirmiyorsunuz, siz bana soylemedigim seyleri soylemisim gibi davraniyorsunuz ve bunun uzerinden cevap yaziyorsunuz. Ben de bundan rahatsiz oldugumu anlatiyorum size.

Gayet iyi anlıyorum bey efendi. Kurallar kitaplar düzen diyorsunuz. Sonra konuyu kamyonlar kurallara uymazsa, arabalar da uymayız derseye bağlayıp (evet konu ile alakasını hiç anlamadım) isteseniz diyaloğu sonlandıralım diyorsunuz, bende o zaman saygı duyarım diyorum. Siz yine alıntı yapıp rahatsız olduğunuzu dile getiriyorsunuz.

Sizin rahatsız olmamanız için başka ne yapabilirim ?

Daha net ifadeler kullanabilirsiniz. Bisikletliler de trafikteki diger araclar gibi kurallara uymalidir diyorum. Sizin dediginiz su ifaden de

İstanbul'da bir çok yol da sağda araç parkı olur, o zaman biz o şeritte park etmiş araçların yanından her an bir kapı açılma veya sağdan gelen bir sapaktan çıkan aracın çıkarken bizi göremeyeceği bir şekilde ilerleyelim. Eeeeee ne de olsa sizin dediğiniz gibi her şey kitap.

son cumleniz sebebiyle, ilk cumlenin olumsusunuzu dusundugunuzu anliyorum. Bence her bisiklet surucusu, ilk cumlenizde oldugu gibi hem park eden araclarin kapisina, hem de kavsaktan cikacak araclarin bisikletliyi gormeme ihtimaline dikkat ederek ilerlemelidir. Bu da kanunen duzenlenmemis ya da herhangi bir kitapta yazili olmayan teamullerdir. Ben yanlis anladiysam kusura bakmayin lutfen, bunu samimi sekilde soyluyorum.

Benim sizin yukaridaki ifadenizden anladigim, trrafikte diger araclar kurallara uymadigi icin bisiketlilerin de kurallar konusunda esnek olmasi gerektigini soylemeniz. Tekrar ediyorum, bunu ben yanlis anladiysam, kendi hatam.

Ardindan ben de araba - kamyon ornegini verdim. Eger bisikletliler otomobiller kurallara uymadigi icin kurallari esnetecekse, otomobiller de kamyonlar yuzunden ayni seyi yapabilir diye.

Umarim daha net ifade etmisimdir kendimi, sizi kizdirdiysam/uzduysem kusuruma bakmayin.

40 yılın başı otobüse binmişligim olur hastaneye gitmek için falan. Ondada şöför kapıyı açtıgı andan beri kafam sağ tarafta olarak inerim ki gelen motorcu bisikletçi varmıdır tıpkı sizinki gibi.. Bilmem bir bisikletçi oldugum içinmidir.. Tabi ki bunu hiç motor veya bisiklet tecrübesi olmayan insanlardan bekliyemiyoruz..

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
@hamlet2006 kalaharide aslan yok ağabey hikayesine girme.😍

Bizdeki trafik canavarlarının yanında Kalahari'nin aslanları ancak bu şekilde kalır:
lion-cat-wig-640x533.jpg

Geri