Scudo Sports

Sorumsuz şoförün durak dışında kapısını açması

@umutcelik son mesajınıza kadar sizinle ortak bir noktada bulunamayacağımız düşüncesindeydim. Üstüne bir de sanırım yorgunluğun etkisi ile son mesajınızı yanlış anladım.

Kesinlikle trafik de bir araç kurala uymuyor diye, bu başka çeşit bir araca uymama hakkını vermez. Zaten yukarıda dilimin döndüğü kadarıyla ters yönde gitme konusuna kadar bu konuda ki hassasiyetimi anlattım.

Size şöyle bir örnek daha anlatayım.

Bir kaç sene önce bizim semtte bir bisiklet grubu oluşumu başladı buna Facebook da denk geldim.

Hatta grubun kurucusu olan kişi geçen aylarda Avrupa yakası bölümüne grup adına mesaj yazmış sonra aynı gün foruma birkaç mesaj daha.

Ardından biri yazmış grup da sadece erkekler varsa katılırım diye. Sonra doğal olarak bir tartışma olmuş ama kimse de dememiş bu mesajı atan adam nerelerde diye. (Çünkü forumda sadece 1 gün aktif kalmış ve geri dönüşleri takip etmeye bile gelmemiş)

Bu grupla ilk kurulum aşamasında ben dahil 4 kişi Unkapanı üzerinden Eminönü'ne sürdük.

Grubu kuran arkadaş diyordu bu grup da her şey demokratik oylama ile ve kendisinin sahil yolu isteğine karşı 3 oyla Unkapanı seçilince bir hayli bozulmasına rağmen Unkapanı'na mecbur kaldı.

Dönüşte tutturdu sahil de sahil diye. Çok güzel bisiklet yolu var orada niye trafikte sürüyoruz diye. (düşündüm benim bildiğim yok acaba ne ara yaptılar neyse bir bakalım)

Demokratik arkadaşı bir tek o istemesine rağmen bozmayıp sahil yoluna girdik, sonra sahil tarafına yayalarla olan yola girdik Cankurtaran'a doğru gidiyoruz. Bisiklet yolu nerede diyorum. Burası bisiklet yolu bağlantı yolu diyor. Hem de nereye kadar ta oradan Samatya'ya kadar (sadece Kumkapı'ya doğru 1 km. yi bile bulmayan kesik bir bisiklet yolu var).

Bu sırada bisiklet yolu bağlantı yolunda (kaldırım) yol bisikleti kullanan genç bir kardeşimizin lastiği doğal olarak dayanamadı ve patladı.

Lastiği yaptık içeri Aksaray'a girdik aman Allah'ın grubu kuran vatandaş bizi her yerde yayaların en aktif olduğu kaldırımlara dalarak grubu peşine takıyor orada yayayamı çarpmayım yok sa bir yere mi neye uğradığımı şaşırmak bir yana adam yayaların arasında deli gibi gidiyor.

O grupla ilk ve son sürüşüm oldu. Umarım kurallara ne kadar önem verdiğini dilim döndüğünce anlatabilmişimdir.

Aynı şekilde benim de kendi açımdan size karşı kırıcı veya yanlış anlaşılan bir tutumum olduysa sizde kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Scudo
Yolcusun ve iniyorsun her xaman gelen taşıt olduğuna bakmalısın. Şöförsün indriyorsun aynadan gelen giden olup olmadığını yolcuya belirt.
Bisikletli abi , otobüs dolmuş araç ne varsa o kapı açılabilir. Kapı açıldığı gibi kucağında yolcuyu da bulabilirdin :) Kısmetin ayağına gelmiş derdik.

@Burak B. Hocam çok büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Şoför zaten hatalı ama otobüsten inen yolcu arkadaşta otobüs durağında iner gibi inmeside yanlış trafikte iniyorsun mübarek kafanı çıkar bir sağına bak dediğiniz gibi motorsiklet olsaydı daha üzücü bir kaza olabilirdi.

Yolcusun ve iniyorsun her xaman gelen taşıt olduğuna bakmalısın. Şöförsün indriyorsun aynadan gelen giden olup olmadığını yolcuya belirt.
Bisikletli abi , otobüs dolmuş araç ne varsa o kapı açılabilir. Kapı açıldığı gibi kucağında yolcuyu da bulabilirdin :) Kısmetin ayağına gelmiş derdik.
Adam evli, evli. Karımı seviyorum diyor. Sen neyin peşindesin arkadaş.🤣
Dervişin fikri neyse zikri odur mu diyek, ne diyek?🤪

Adam evli, evli. Karımı seviyorum diyor. Sen neyin peşindesin arkadaş.🤣
Dervişin fikri neyse zikri odur mu diyek, ne diyek?🤪
Ne bilelim abi görmedik biz !
Hayalle yaşarken gerçek dünyada , zamanı içmişiz haberimiz yok.

@umutcelik

Peki o zaman kurallar diyorsunuzya hani o sizin sade kitaplar da yazan "bisiklet trafikte en sağ şeridi kullanır". İstanbul'da bir çok yol da sağda araç parkı olur, o zaman biz o şeritte park etmiş araçların yanından her an bir kapı açılma veya sağdan gelen bir sapaktan çıkan aracın çıkarken bizi göremeyeceği bir şekilde ilerleyelim. Eeeeee ne de olsa sizin dediğiniz gibi her şey kitap.

Sanırım kuralları ve düzeni savunan bir tek sizsiniz ve başka kimse değil. Bana etrafımda bir çok kişi ne güzel sende bisiklet var istediğin yer de ters yönde de gidersin dediler mi saçlarım diken diken olur. Hatta ters yönde gitmemeye o kadar alıştım ki geçen gün eve yakın her zaman bisiklet ile geldiğim güzergahtan yürüyerek gelirken yine aynı yola sapıyordum kendi kendime la yürüyorsun niye oraya sapıyorsun manyakmısın dedim.

Hah güzel bir de trafik kaosu demişsiniz. Profilinizden anladığım çok güzel ve sistemli bir şehir de yaşadığınız. MAdem oradan bize ders veriyorsunuz, buyurun İstanbul'a buraya gelin ve bize doğrusunu uygulamalı öğretin.

Ha tabi bunun yanında sırf saha da değil internet üzerinde bisiklet kullananlardan ziyade bunlarla uğraşmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Saygılar
Kim İsrail malı olduğu gerekçesiyle Coca-Cola'yı boykot etmek amacıyla Fanta içen bir adama güvenir ki?

Olaylar farklı yere gelmiş :D Soluksuz okudum.. Şikayetler henüz sonuçlanmadı, darbe aldıgım yerler geçiyor artık, seleyide tamir ettim antremanada devam.. Yolcu arkadaşda iyileşme sürecinde :)
@Burak B. Hocam çok büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Şoför zaten hatalı ama otobüsten inen yolcu arkadaşta otobüs durağında iner gibi inmeside yanlış trafikte iniyorsun mübarek kafanı çıkar bir sağına bak dediğiniz gibi motorsiklet olsaydı daha üzücü bir kaza olabilirdi.
Teşekkür ederim.. Benim hatamda var onuda kabul ettim, yolcuda yolun ortasında atlamasıda riskli.. Motosiklet olsaydı yolcunun bacagı ve kaburgaları kırılırdı. Motorun grenajları kırılırdı en fazla, muhtemel düşerdimde..

İlk olarak çok geçmiş olsun. Tartışmaya dair herkesin yorumlarını okuyamadım ama genel olarak tarafların haklı ve haksız yönleri ve trafik kuralları tartışılmış.

Yanlış okumadıysam hemşire yolcu ve Burak abi hafif atlatmış ve iyi durumdalar, benim için bir sıkıntı yok o zaman 🙂 sadece umarım herkes dikkatli olur trafikte. Tekrar geçmiş olsun 🌱

@umutcelik son mesajınıza kadar sizinle ortak bir noktada bulunamayacağımız düşüncesindeydim. Üstüne bir de sanırım yorgunluğun etkisi ile son mesajınızı yanlış anladım.

Kesinlikle trafik de bir araç kurala uymuyor diye, bu başka çeşit bir araca uymama hakkını vermez. Zaten yukarıda dilimin döndüğü kadarıyla ters yönde gitme konusuna kadar bu konuda ki hassasiyetimi anlattım.

Size şöyle bir örnek daha anlatayım.

Bir kaç sene önce bizim semtte bir bisiklet grubu oluşumu başladı buna Facebook da denk geldim.

Hatta grubun kurucusu olan kişi geçen aylarda Avrupa yakası bölümüne grup adına mesaj yazmış sonra aynı gün foruma birkaç mesaj daha.

Ardından biri yazmış grup da sadece erkekler varsa katılırım diye. Sonra doğal olarak bir tartışma olmuş ama kimse de dememiş bu mesajı atan adam nerelerde diye. (Çünkü forumda sadece 1 gün aktif kalmış ve geri dönüşleri takip etmeye bile gelmemiş)

Bu grupla ilk kurulum aşamasında ben dahil 4 kişi Unkapanı üzerinden Eminönü'ne sürdük.

Grubu kuran arkadaş diyordu bu grup da her şey demokratik oylama ile ve kendisinin sahil yolu isteğine karşı 3 oyla Unkapanı seçilince bir hayli bozulmasına rağmen Unkapanı'na mecbur kaldı.

Dönüşte tutturdu sahil de sahil diye. Çok güzel bisiklet yolu var orada niye trafikte sürüyoruz diye. (düşündüm benim bildiğim yok acaba ne ara yaptılar neyse bir bakalım)

Demokratik arkadaşı bir tek o istemesine rağmen bozmayıp sahil yoluna girdik, sonra sahil tarafına yayalarla olan yola girdik Cankurtaran'a doğru gidiyoruz. Bisiklet yolu nerede diyorum. Burası bisiklet yolu bağlantı yolu diyor. Hem de nereye kadar ta oradan Samatya'ya kadar (sadece Kumkapı'ya doğru 1 km. yi bile bulmayan kesik bir bisiklet yolu var).

Bu sırada bisiklet yolu bağlantı yolunda (kaldırım) yol bisikleti kullanan genç bir kardeşimizin lastiği doğal olarak dayanamadı ve patladı.

Lastiği yaptık içeri Aksaray'a girdik aman Allah'ın grubu kuran vatandaş bizi her yerde yayaların en aktif olduğu kaldırımlara dalarak grubu peşine takıyor orada yayayamı çarpmayım yok sa bir yere mi neye uğradığımı şaşırmak bir yana adam yayaların arasında deli gibi gidiyor.

O grupla ilk ve son sürüşüm oldu. Umarım kurallara ne kadar önem verdiğini dilim döndüğünce anlatabilmişimdir.

Aynı şekilde benim de kendi açımdan size karşı kırıcı veya yanlış anlaşılan bir tutumum olduysa sizde kusura bakmayın.
Arkadaşlarımla 3 hafta önce yaptığım tur aklıma geldi ki tam olarak bisiklet turu bile sayılmaz martı kiralayan kardeşim ve arkadaşlarının arkasına bisikletimle takıldım. Yan tarafta sahildeki bisiklet yolu, diğer yanımızda da Bağdat caddesi olmasına karşın bizimkiler kaldırımda yayaların arasında makas ata ata (martı kullanmanın ilk kuralıdır kendisi) martının çıkabileceği son hızda gittiler. Yayaların yanından 0 geçtik kaç kere kaza atlattık martının üstündeki arkadaşlarımın umrunda bile değil. Çarpmaktan çok korktum o gezide. Caddebostan-Pendik arası sahilde otomobillerin yolunda 45+ km/h hızla giderken, D100 karayolunda bisiklet sürerken, şehir/tur bisikleti ile dağ bisikleti grubuna karışıp Aydos'un en balta girmemiş kayalıklı yollarında çırpınırken bu kadar korkmadım.

Paylaşmadan duramayacagım.. Ön yargılarınızı kırma amaçlı bugunku işten eve donuşum, trafiğin en yoğun kısmını editleyip yükledim youtubeye. ÖNYARGILARI hiç sevmem..

öncelikle dileğiniz için teşekkür ederim. Yazdıklarnıza katılıyorum, tek el muhabbetine gelirsek tamamen şans işi. 15le giderken matarayı alıp su içerkende başıma gelebilirdi. Limontepe seniye hasan saray ilkokulun oraya kadar çıkıp kavşaktan u donuşu yaparak, temiz bir inişle poligona iniyorum :) İnonu caddesinden devam ederek (Poligon-üçyol segmentte 1.sıradayım) üçyol-eşrefpaşa-yağhaneler-nato-şirinyer-heykel (şirinyer-heykel segmentte 1.ci sıradayım) ordan tınaztepe. Güç patlamaları seviyorum, bu yüzden tarmac sl tercihim oldu :) Çevreyolunu kullanıyorum oda arabamla :D bisikletle geçiceksem intihar etmeyi planlamış olmalıyım.. İşe giderken antreman yapmak zorundayım 6 gunçalışıyorum, bu yüzden tek fırsatım işe gidiş antremanları. Sonuç güzel 98kilodan 72kiloya düştüm. Kas kütlesi arttı :)

Videoda dk. 2.11
Tavsiyelere kulak asmışsınız, nabzınız 110 küsür, hızınız 17 km/h, 2 el birden frende, aynı senaryoda yayaya çarpmadınız :harika:

12.png

Hadi rica minnet şöfor durak dışında iyi niyetinden indiriyor bu ne kadar doğrudur tartışılır da otobüsten de öyle öküz gibi inmezsin ya. Bir bak araçtan yola iniyorsun sağını solunu kontrol et öyle in. Arkadaşında dediği gibi bisiklet yerine bir motosiklet olsaydı daha ciddi yaralanmalar veya ölüm meydana gelebilirdi. Geçmiş olsun umarım tekrar böyle bir kazayla hem sen hemde bizler karşılaşmayız.

Böyle bir kuralı ilk sizden duyuyorum.

Maalesef burası sizin yaşadığınız ülke olan Fransa gibi değil. Burada martıyı (paylaşımlı elektrikli kick scooter) kapan trafiğe saatli bomba gibi dalıyor aslında amacına uygun kullanımda çok da güzel aletler bunlar diyelim ki acele kısa mesafe bir yere gitmek gerekiyor ve bisiklet o an yanımda değil tercihimi taxi yerine martıdan yana kullanırım. Muhtemelen Fransa'da o şekilde akıllı uslu kullanılıyordur bu aletler.

@turbotx150 konunun benim Fransa'da yaşamamla, insanların kurallara harfiyen uymasıyla alakası yok ki zaten büyük şehirlerde öyle değil.
Her gün Paris trafiğine giriyorum ve resmen kaos hakim.
Benim dediğim "keşke siz o arkadaşlarınıza uymasaydınız".
Bir ara çok konuşuldu ya "sürü psikolojisi" diye bir şey, bu da aynısı. Yanlış yapana uyduğun zaman suçlu yanlışı ilk yapan kişi olmuyor. Ya da yanlışı normal yapmıyor, yapmamalı. Yanlışı yapan herkes yanlış yapmış oluyor.

Çok geçmiş olsun dilerim öncelikle. Belediyeye idarenin hizmet kusurundan dava açabilirsiniz. Lakin o kadar vaktiniz var mı bilemiyorum. Bizim ülkemizde bir dava en az 1-2 sene sürüyor.

Çok geçmiş olsun dilerim öncelikle. Belediyeye idarenin hizmet kusurundan dava açabilirsiniz. Lakin o kadar vaktiniz var mı bilemiyorum. Bizim ülkemizde bir dava en az 1-2 sene sürüyor.
Dileğin için teşekkür ederim.. Gelelim konuya; 2 seneye zarar gören selemin pestili çıkar, yerine üst sınıf spec yada fizik gelir :D

Dileğin için teşekkür ederim.. Gelelim konuya; 2 seneye zarar gören selemin pestili çıkar, yerine üst sınıf spec yada fizik gelir :D
Gönül ister ki bir iki ayda davalar sonuçlansın fakat maalesef böyle bir yargı mekanizmamız yok. Zarar gören zarar gördüğü ile kalıyor. Bisikletiniz kullanılmaz hale gelseydi kesinlikle açmanızı tavsiye ederdim .Ama şuan zararın boyutuna bakıldığında mantıklı durmuyor. :)

Şu an da bir de en çok ters yönde kullanma huyları var. Bu konu da şu an motosikletleri bile geçmiş durumdalar. Kurallardan bir haber eline geçiren kullanıyor.

Arkadaşlarımla 3 hafta önce yaptığım tur aklıma geldi ki tam olarak bisiklet turu bile sayılmaz martı kiralayan kardeşim ve arkadaşlarının arkasına bisikletimle takıldım. Yan tarafta sahildeki bisiklet yolu, diğer yanımızda da Bağdat caddesi olmasına karşın bizimkiler kaldırımda yayaların arasında makas ata ata (martı kullanmanın ilk kuralıdır kendisi) martının çıkabileceği son hızda gittiler. Yayaların yanından 0 geçtik kaç kere kaza atlattık martının üstündeki arkadaşlarımın umrunda bile değil. Çarpmaktan çok korktum o gezide. Caddebostan-Pendik arası sahilde otomobillerin yolunda 45+ km/h hızla giderken, D100 karayolunda bisiklet sürerken, şehir/tur bisikleti ile dağ bisikleti grubuna karışıp Aydos'un en balta girmemiş kayalıklı yollarında çırpınırken bu kadar korkmadım.

Gönül ister ki bir iki ayda davalar sonuçlansın fakat maalesef böyle bir yargı mekanizmamız yok. Zarar gören zarar gördüğü ile kalıyor. Bisikletiniz kullanılmaz hale gelseydi kesinlikle açmanızı tavsiye ederdim .Ama şuan zararın boyutuna bakıldığında mantıklı durmuyor. :)
Karbona zarar gelseydi, peşini bırakmazdım :) Çarpma anından sonra, bisikletle birlikte havalanıp ilk darbeyi sele alıyor sonra yan devrilip pedalin üstüne düşüyor. Bu yüzden sele yamuldu, kızaklar cro moly, söküp çektirme yöntemiyle su terazi ve kumpasla ölçüp düzeltip, topladım seleyi :)

Geri