Öncelikle dilğiniz için teşekkür ederim.. Neden ? Haftanın 6 gunu sabahları işe giderken antreman yapıyorum, Poligondan-limontepeye yüzde15 eğim yollarda tırmanış antremanları, yokuşu tekrar inip tekrar tınaztepeye adından anlıycagın yine tırmanışlar.. Kameradaki elevation değeri yanlış editlediğim için farklı çıkıyor. Neyseki gelelim 158bpm olayına, o yol yokuş sürekli yüzde 3 eğim. Işıklardan kalkıp sprint attım, aslında videonun başlangıçı pedali çevirmeyi bıraktıgım zamandan itibaren. Otobuse yaklaştıgımda yol yüzde1 e düşüyor gorundugu gibi, o sırada pedal çevirmeyi bırakıp, termal dizliklerimi düzeltmek için tek elle surdum. Normalde tek elle kullanan biri değilim

Evden çıkar çıkmaz ilk 15dk düz yolda hızımı yavaş yavaş artırım dizlerimin ısınmasını ve kaslarımın kendine gelmesini bekliyorum. En sonda tırmanışa başlıyorum, İşe yaklaştıgımda son 10dk yavaşlıyorum fakat 10km ısınma ve soguma yapamam, iş yerine antremanla max 40km oluyor. Isınma ve sogumayı km olarak dahil edersek geriye bişey kalmıyor

Ayda 750-800km arası yol yapıyorum. Aktif olarak 3 yıldır sürekmekteyim yaptıgım yanlış olsa şu ana kadar dizlerim acıyor olurdu.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
İzmirli bir bisiklet sporcusu olarak, İzmirde yaklaşık 18 yıl bisiklete binmiş bir sporcu olarak birkaç cümlede ben yazmak istiyorum.
Öncelikle, trafikte duran toplu taşıma araçlarının(Otobüs,minibüs,belki taksi) sağından geçerken normalde olduğunuzdan %100 daha dikkatli olmanız, elleriniz herhangi acil bir durumun oluşabilmesi maksadı ile tercihen frenlerde olması elzemdir.
Bu tip ani olaylar bizzat benimde başıma geldi fakat kaza olmadı(en azından şimdiye kadar,bundan sonra ne olur bilemem, kimse bilemez)
Şahsi olarak bu tip sıkışık trafikte 20-21 kilometre hızları pek geçmiyorum( Motorla olsa dahi

) 3 Yıl boyunca hergün İstanbulda işim gereği Motor ile köprü trafiği geçmek durumunda kaldım. Benim uyguladığım teknik, araçların sağından geçmem veya sağında seyir etmem gerekiyorsa ki 45 kilometrelik yolun %80 i bu şekilde seyir ediyordum, o anki trafik akış hızının %10 unu geçmiyorum.
Sizin girdiğiniz kadar dar aralıklara ,özellikle sizin süratinizde girmiyorum.
Sağ tarafta seyir edecek veya araç geçecek isem mümkün değil gidonu tek elle kontrol etmeye çalışmam.
Şu pozisyonda fren yapmayı düşünseydiniz bile yine yerdeydiniz. Tek elle ani fren !!!
Bu arada bende poligon tarafında oturuyordum. Eski Dolunay pastanesinin hemen orda
Siz hergün Limontepeye tırmanmak için çevreyolunu mu kullanıyorusunuz? Yoksa Eski İzmir tarafından gecekonduların arasından mı çıkıyorsunuz Limontepeye?
Benim çok sık kullandığım güzergah, ama işe giderken değil antrenman amacı ile. Hergün hergün çevreyolu kullanıyor iseniz riski maksimize ediyorsunuz.
Aman dikkat.