Öncelikle dilğiniz için teşekkür ederim.. Neden ? Haftanın 6 gunu sabahları işe giderken antreman yapıyorum, Poligondan-limontepeye yüzde15 eğim yollarda tırmanış antremanları, yokuşu tekrar inip tekrar tınaztepeye adından anlıycagın yine tırmanışlar.. Kameradaki elevation değeri yanlış editlediğim için farklı çıkıyor. Neyseki gelelim 158bpm olayına, o yol yokuş sürekli yüzde 3 eğim. Işıklardan kalkıp sprint attım, aslında videonun başlangıçı pedali çevirmeyi bıraktıgım zamandan itibaren. Otobuse yaklaştıgımda yol yüzde1 e düşüyor gorundugu gibi, o sırada pedal çevirmeyi bırakıp, termal dizliklerimi düzeltmek için tek elle surdum. Normalde tek elle kullanan biri değilim

Evden çıkar çıkmaz ilk 15dk düz yolda hızımı yavaş yavaş artırım dizlerimin ısınmasını ve kaslarımın kendine gelmesini bekliyorum. En sonda tırmanışa başlıyorum, İşe yaklaştıgımda son 10dk yavaşlıyorum fakat 10km ısınma ve soguma yapamam, iş yerine antremanla max 40km oluyor. Isınma ve sogumayı km olarak dahil edersek geriye bişey kalmıyor

Ayda 750-800km arası yol yapıyorum. Aktif olarak 3 yıldır sürekmekteyim yaptıgım yanlış olsa şu ana kadar dizlerim acıyor olurdu.
''Sağ eliniz görünmüyor, sol eliniz de frende bile değil sadece dropta... Şehir içinde, hele ki şu keşmekeşte droptan tutacak bir durum bence yok''
Droptan frenlere daha etkili ulaşıyorum güç açısından. Hoodlardan tuttugumda tepkilerim zayıf oluyor, yokuş aşağı neden hoodlardan tutarak inmiyoruz? Bir sebebi var droplardan tutmamın. Hoodları sadece sakin kullanımda, tırmanışlarda kullanıyorum.
''Bunları yazma amacım şu. Bu tip kazaları siz de ben de forumdaşlar da yine yaşayacağız. İstanbul'da sadece bugün kim bilir kaç kaza oldu bu şekilde. Her gün olmaya devam edecek. Yapılacak en mantıklı şey kendimizi güvene almak. Her an araçların arasından önünümüze yaya atlayabilir, her an bir arabanın kapısı açılabilir (kapıya çarpmak çok daha acı verici inanın) veya bir toplu taşıma aracından yolcu inebilir, hatta aniden motorlu kurye bile çıkabilir orta şeritten sağ tarafa geçmeye çalışan. Bunları zaten biliyorken temkinli olmak ve kendimizi düşünmek çok önemli.''
Bu yoruma katılıyorum.. Kapıya çarpıyordum, gidonun ucundan sıyırdım. Neden aynaya bakmıyorsun demişim adama, ağzında sigara tünen davarın biri boş boş bakındı sadece. Duran trafiklerde araçların arasından max 20km gibi hızla geçiyorum, kapı açılma riski yüzünden. Otobusun sağından 30la geçmemin sebebi durak olmaması, otobus kapıların dışa doğru açılmaması. Yoksa 30ile duran arabaların solundan yada sağından geçmek canına susamaktan başka bişey değil. Hesaplama hatası, diz termalleri düzeltme isteğine yenilmek
SON OLARAK YAZAYIM, KONUYU BAŞTAN OKUMAYANLAR İÇİN. NEDEN OTOBUSUN SAĞI? OTOBUSTEN SONRA SAĞA DONUŞ VAR, O YOLA GİRMEK İÇİN BU ŞEKİLDE GİTTİM. VİDEODA ELEKTRİKLİ MOTORSİKLETİ GORDUGUNUZ YOLA GİRECEKTİM. YOKSA BİLİRİM OTOBUSUN SOLUNDAN GEÇMEM GEREKTİĞİNİ. büyük harf için kusura bakmayın okusunlar diye
Kusur için teşekkür ederim, konuyu baştan sona okuyun lütfen
not:
Kazayı unuttum, bugun sabah keyifle antreman yaptım. Ta ki işe gelince bisikletforumdaki yanıtları gorunce. Daha once faceden paylaşırdım, saçma sapan yanıtlar nedeniyle bu tarz videoları paylaşmama kararı almıştım. Bisikletofruma paylaşayım dedim yine yaramı deşip durulan yanıtlarla karşılaştım. Bu saatten sonra video vs paylaşmam, arşivime eklerim ilerdeki yıllarda kendi çapımda izlerim. Kazayı sağ salim, kırıksız vs atlattıgına seviniyorum, olan oldu bitti artık dedim, şikayette edildi. Bisikletforuma ne zaman mesajları gorsem hala 5 dk once yaşamışım gibi hissettiriyor. En güzeli paylaşmamak,en fazla deniz kenarı, antreman rotasının screenshotu paylaşmak.