Bu tarz olaylar gerçekten çok üzücü ama bu olaylar karşısında, dünya üzerinde ş...lik yapan tek ülkeymişiz gibi bahsedilip, herşeyin Avrupa ve Amerika'da çok güzelmiş gibi anlatılması da ayrıca üzücü bir durum.
Bir kere biz her türlü ekipmanımızla yollara çıkabiliyoruz. Dağlar, taşlar, ormanlar, akarsular eşliğinde extreme yapabileceğimiz sayısız yerler var. Belki oran olarak bisiklet kullanıcısı ve bisiklet bilinci kişi sayımız az olabilir ama doğu ülkelerinde insanlar bizim beyaz eşyacılarda satılan bisikletleri bile bulamıyor. Bulsalar dahi kullanacak doğru dürüst asfaltları yok. Bu yönüyle bir kere şükretmeliyiz. Diğer yandan Avrupa standartlarının altında donanım ve bilince sahipte olsak (ülke olarak) cahillik ve pislik yapacak insan heryerde var. Türkiye'den çıkmamış, görmeden etmeden biz şöyleyiz, biz böyleyiz diyoruz. Amerika ve Avrupa sadece filmlerinde öyleler. Ve o filmlerinde okullarının eğitimlerini de görüyoruz. Sanat ve festival filmlerini izleseniz halimize şükredersiniz. Çünkü o filmler gerçekleri yansıtıyor. Ayrca yabancı basını takip ederseniz yaşanan olaylardan aklınız hayaliniz durur.
Hasılı ülkemi seviyorum ve her yerde herşeyin başımıza gelebileceğini düşünüyor, eğitim ve şuurun insanlara verilmesini her zaman destekliyorum.