Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Çin i örnek göstermesek bari adamlar canlı maymunun kafayı açıp yiyor köpek yiyor son darbeleride gorona :)
@mali.ozdemir insanda canlı o da canlı insanın insana verdiği zararı hiçbir canlı vermemiştir zaten bu düşmanlıgınızı farklı alanlara yöneltmenizi öneririm örneğin insana :)
@HakanAydn çoğu hayvan sahibiyle de tartışıyorum bunları bazen, kısırlaştırma bana göre yanlış bi şey, kimse bizim üreme hakkımızı elimizden almıyorsa biz de almayacağız yani, kaçak güreş sevmem anlatmak istediğim şey her canlının yaşama ve üreme hakkı olmalı evimize alıp kısırlaştırıp bizi eğlendirmek için yaratılmış canlılar değil bunlar ki dine görede yanlış bence cinayet :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Dünyaya gelmiş her can kutsaldır, köyde büyümüş biri olarak hayvanları da çok severim ama Ankarada olduğum yıllarda Etimesgut tarafında işe giden adamı yemişlikleri var. Neticede iradesi olan canlı değil. Düzenleme yapılması kontrollü olması şart.

@sametmrc kral düzenleme olur da bunun çözümü kısırlaştırmak iğne vurup öldürmek değildir, alırsın birazını bi alana koyarsın birazını bi alana o vahşi toplulugu ayırırsın tek kalınca hayvan zaten fazla bi vahşiliği kalmıyor, hergün sevdiğim köpekler 20 30 kişi olduklarında etrafımı sardılar bi anda yani belkide şaka anlayışları budur hahahahah

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: Keno ve necmeddin
Ben kisirlastirmayi savunuyorum ama sadece kedi köpek için değil. Kısırlaştırılması gereken insanlar da var. Bizler akıllı varlıklarız (herşeye rağmen) dünyada ki canlı sayısını kontrollü bir şekilde tutmalıyız. Insanlar da üreme işini daha daha kontrollü yapmalı.

Arkadaşlar biz burada yokken bu tepeler araziler hep hayvanların kedilerin K öpeklerin gezip tozduğu alanlardı. Sonradan gelip hepsini kovalım mı bumudur gerçekten istediğiniz

Eskilerin bir lafı var " Eceli gelen it cami duvarına pisler" burdaki anlam camiden ziyade İnsana ve İnsanın doğasına zarar veren itin canının alınması. Köpek farsçası galiba bizde it derler.
Karnı tok olsa bile ne yapacağı hel kestirilemez.
Şehirlerde de çok gördüm. Koca it yada yetişkin it kurnayınca enikleri olur. Köyde ise bu yavrular doğdukları gün genelde seçilirler. Ana sütünü tam datmasına bile fırsat verilmez. Sonrasında kulağını ve kuyruğunu keserler.
Kulağı kuyruğu kesilen köpek çocuk yaşta gördüğü bu işkenceden sonra kolay kolay bir daha görmez işkence. Öldüğü güne kadar çoğunlukla krallar gibi yaşar ve hürmet görür. Diğer yavru enikler doğduğunda biraz sevilir , sonrasında Allah bilir duruma göre değişir.
Şimdi bu forumda şunu gördüm. Köpek sevdiğin zaman kaç tanesini alıp evinde besledin. Yada bir kaçını al evinde besle. Kırsalda yaşasam bu boş boğaz laf edenlere inat gücümün yettiği kadar besliyeceğim.
Bir çok arkadaş bisiklet sürerken saldırdığı için ite düşmanlık besliyor. Yanı yürüyerek aynı mevkide hareket etse bu hayvanlar saldırmayacak.
Forumda bazı sözde anti kapitalist anti emperyalist olan bu zatı muhteremler aynı Amerika Birleşik Devletleri gibi kendi doğasının gereğini yapan hayvana demokrasi vadediyorlar.
Şanslıysan kısırlaştırılsın, yok eğer ezilir gidersin. Ha biz birşey yapmıyoruz diyorsanız. Nefret ediyorsunuz bu bile yeterli.
Eğer size saldırıyorlarsa bildiğiniz her usulü kullanın savunun kendinizi. Yok hırlıyorlarsa geçin gidin ağalar bırakın zavallıları kendi haline.

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
İnsanlara saldırıyor, çocukları öldürüyor diyoruz, onların yaşamaya hakkı yok mu diye cevap alıyoruz. Kusura bakmayın o kadar çok seven varsa evinde bakabilir. Ben de hayvanları severim beslerim her gün sokak kedilerini doyururum ama insanlara zarar geliyorsa bunun kontrol altına alınması gerekir.

Bu olaylardan kimse memnuniyet duymuyor inanın, savunmasız çocuğun bir hayvan tarafından yaralanması gerçekten trajik.

Ancak şunu unutmayalım ki milyonlar olarak bulunduğumuz ülkede yüz binlerce de köpek yaşıyor bizimle birlikte.

Ve insan haricinde hiçbir varlığın kişisel sebeplerle bir başka canlıya zarar vermesi mümkün değil.

Dolayısıyla yaşanan olaylar bizi köpeklerden soğutmasın, önlemler alınsın, kısırlaştırma yapılsın ve travmalı köpekler rehabilite edilsin. Bunun haricinde hepsinin yaşam hakkı diğer tüm canlılar kadar kutsal ve köpekler sevimli canlılar. Binlerce yıldır insanlığa yardım ediyorlar unutmayalım

Bu arada yanılmıyorsam bisiklet kullanıcıları arasında köpeklerden rahatsız olan insan oranı yüksektir. Tavsiyem şunu aklımızdan çıkarmayalım, bizi kovalayan köpekler bize zarar vermek için değil, alanlarını savunmak için bunu yapıyor. Özellikle de bize karşı değil, otomobillerde olduğu gibi tekerleklere atak yapıyorlar.

Çok cesurum çoban köpeklerinin arasına bisikletimle atlarım diyebilen biri değilim. Bir köpek tehdidi hissedersem bisikletten iner, aracı kendime siper eder, sakince yanlarından yürüyerek geçerim. Kovalama niyetleri varsa havlamaya başlıyorlar ayaklanıp, o durumda bölgelerinden çıkmaya gayret ederim en kısa yoldan, mümkünse geri döner alternatif yol kullanırım.

İmkânım varsa beslemeye çalışırım ufak tefek şeylerle, dikkatleri de dağılıyor bu şekilde

Genelde umurlarında olmuyor hızımı azaltıp selam veriyorum

Gerilmeyelim, güzel bi hobimiz var tadını çıkaralım, doğayı sevelim, canlılara selam verelim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
olay sokakta başıboş dolaşmaları, yoksa tabiki her canlı yaşasın

Öncelikle şunu söyleyeyim; ben bisiklet işine başlamadan önce koşan bir insandım. Hala da bisiklete binmekten çok, koşarım. Günlük en az 20 km koşu antremanım vardır. Ve geçen sene koşarken köpek ısırdığı için 5 tane kuduz aşısı oldum.

Arkadaşlar her ülkenin her şehrin bir gerçeği, bir sembolü var.. Belçika'nın Brugge şehrine giderseniz sokak hayvanı kuğudur. Bizim ülkemizde işe sokak hayvanı kedi köpektir.

Çoğunlukla zararsız ve anca korkunca size zarar verir bu hayvanlar. Ama neyse ki ülkemizde kuduz aşısına ulaşmak kolay ve masrafsız.

Ben bu konu hakkında ne dersem boş,çünkü daha 15 yaşındayım.Açıkcası bu sokakta dolaşan kedi köpek mevzuları benim için sorun değil.Çünkü genelde nereye gidersem köpeklere zarar vermedikleri tespit edilmiş uzaklaştırıcılardan kullanıyorum.Genelde yaşlı köpekler tepki vermiyor,yavrular zaten pek sorun değil,genç olanlar sinyallerden kaçıyor.Benim tek dikkat ettiklerim yavruları olan köpekler oluyor.Çünkü onlar ne sinyallere cevap veriyorlar nede herhangi bir sese.Ben elimdeki alete güvenip böyle bir köpekten korunmak istemiştim,ancak ne yazık ki sonuç başarısız oldu ve diz kapağımın altındaki kas kütlesi (adını bilmiyorum) buradan ısırıldım.Neyse bu önemli değil artık bisikletliysem hızlıca oradan uzaklaşıyorum.Zaten şuana kadar pek bisiklet deneyimim olmadığı gibi pek köpekli yerlerden geçmedim ancak yürüyerek şu alet hayatımı kurtardı.Neyse çok uzattım yani kısaca bisikletliyseniz bence o sinyal gönderen sinyallerden alın benim kullandığım şu((link)) teşekkür ederim.

Sokak köpeklerini topluyorlar , kısırlaştırma da yapılıyor belediyelerde genelde. Fakat bana göre en önemli sorun kırsal bölgelerden fazla olan yavrular devamlı şehirlere bırakılıyor. Anlayacağınız aslında bu konuyla başa çıkmak çok kolay değil.

İzmir'de küçük kız köpek saldırısından son anda kurtarılmış.

İnsanlarda olduğu gibi her köpek, kedi hatta inek yani her canlı cinsleriyle aynı değildir. İnsanlarda nasıl psikolojisi bozuk ruh durumu iyi olmayan var aynısı hayvanlarda da var. Bu her sokak köpeği kötüdür veya hepsi uysaldır demek değildir.

Her ne kadar şehir içinde (uysal olanlarından tabi) gördüğümde sevmeye çalışsam da, bisiklet için ciddi sorun teşkil ediyorlar önce bunu kabul etmek lazım. Bazen hiç ummadığınız yerden bile bir çete çıkıp sizi tehdit edebiliyor. O yüzden bu iş daha sistematik olmalı. Bir kere bu canlıları imha etme veya kafeslere tıkmadan sorunu daha başından çözüme kavuşturmaya yönelik adımlar atılmalı. Tabi bunun için yasa ve kanun çıkmalı. Bir virus bile yüzlerce kanun maddesi çıkardı cezalar yasaklar geldi hepimiz bunlara uyduk. Mevcut durumu çözecek bir yasal zorunluluk şart. Mesela evcil hayvan kotası olmalı. Bir kere köpek alıp 6 ay sonra sokağa atanlar yeni bir hayvan almak için 5 sene beklemeli atıyorum. Sanayi ve tarım alanlarında bekçi ve koruma köpekleri bağlı ve kapalı ortamda tutulmalı. Yola çıkarılmamalı. Petshoplara denetim gelmeli sırf ticaret uğruna hayvanlar satılıp atılmamalı inanın bu konuyu tamemen çözer.

Bugün iş çıkışı biraz kafa dağıtayım diye yol bisikletine çıktım (büyük hata yapmışım sonradan anladım.) Kısa, 40 km'lik bir tur yaptım. Bu 40 km'de tam 5 kere köpek saldırdı. Çoğu ülkede insanlar saldırgan hayvan tehlikesi olmadan rahatça şehir dışında bisiklet sürüp, spor yapıp koşabilirken bizde bunun hayal bile edilememesi üzücü.

1592242896431.png

Köpek mağduru olmayan herhalde aramızda yok. Bende gece sürüşü esnasında köpek saldırısı sonrası yoldan çıkıp, kafamı yere vurdum. Çok şükür kaskım vardı. Olmasa halim ne olurdu bilemiyorum.

Bana Bakırköy akıl hastanesinin Zuhuratbaba girişinde saldırdılar, yeminle abartmıyorum 45-50 köpek vardı etrafta. Hepsi sakin sakin dururken ve ben içeri girip yolu ortalamışken önden biri saldırdı sonra hepsi, bisikletten inip bisikletimi havaya kaldırıp üstlerine atacakmış gibi yaparak bir yandan da onlardan daha çok bağırarak kaçırdım ama bir tanesi! Hepsi kaçarken bir tanesi dişlerini çıkarıp atak yapacak gibi hırlamaya devam edince bir kaçı sonra hepsi geri döndü. Bisiklet havada ben bir sağa bir sola sallayıp bağıra bağıra geldiğim yoldan geri çıktım ama ne kadar sürdü hiç hatırlamıyorum, Zuhuratbaba tarafında oturanlar bilirmiş, kara çete diye namları dahi varmış, işin güzel tarafı yetmişlerinde bir amca da azarladı :) sen kışkırtmışsındır!!
Bir yandan üzülüyorum, ağızları var dilleri yok açlıktan kırılıyor garibanlar bir yandan da kesinlikle toplanmalılar diyorum. Eğer o gün bisikletiyle oraya bir çocuk girseydi muhtemelen korkup kaçmaya çalışacak belki haberini gazetelerde okuyacaktık.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri