Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Köpege gocunanlar zamanında köpek tarafından totosu ıssırılmış insanlardır :D Bu tartışmada bolca var :D :D

Scudo
Köpekten korkanlara da çok sevenlere de saygı duyarım. Ben de sevmeme rağmen tenhada büyük bir köpekle karşılaşırsam ve beni görünce gerildiyse yolumu değiştiririm. Şansımı zorlamam.

Naçizane bir paylaşım yapayım: Köpek kuyruğunu dimdik havada sallıyorsa sizi tehdit ediyordur. Kuyruğunu kıstırmış geliyorsa saldırma ihtimali yüksektir. Kuyruğunu aşağıya salmış yavaş yavaş sallıyorsa sorun yok demektir.

İki aylıktan son anına kadar benimle yaşayan aslanımın küçük bir fotoğrafını da koyayım aşağıya.

Nikoş.jpg

Sevgili bisiklet ve hayvan severler artık bu başlık altında yazı yazmayacağım ve yazılanlarıda okumayacağım, başlığın agresif ve yönlendirici olduğunu düşünüyorum bu sebepten benim gibi bu başlığı her seferinde forumun tepesinde görmek istemeyen arkadaşlarımında yazmamasını öneriyorum. Konunun daha medeni bir şekilde tartışılabilmesi için
- “sokak hayvanları ve bisiklet” veya - “köpekler bisikletlilerden ne istiyor” gibi daha yapıcı bir başlık altında tartışılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bu başlık burada kaldığı sürece insanlar burada bisikletle hiç alakası olmayan köpek haberlerini paylaşıp kötü algı oluşturmaya devam edecek ve aynı yapıcılıktan uzak kısır tartışmalar devam edecek.

Gelişmiş ülkelerde sokakta köpek göremezsiniz. Sokaklarda köpeklerin yaşamasını isteyen bir insanda göremezsiniz. Köpeklerin aheste aheste sokakta gezmesini isteyen kitle kesinlikle hayvansever değildir. Hayvansever olanlar onları sahiplenip evinde bakıyorlar. Hem köpeği seviyorsun hemde onu sokakta aç aç gezmeye mahkum ediyorsun? Hayvanların hepsi kıymetlidir ama bir çocuğun beden bütünlüğüne zarar verme ihtimali olan köpeklerin sokakta kontrolsüz dolaşması uygun değildir.

Köpeklere dokunmayın diyenler onları sahiplenerek bir yerden başlayabilirler. Senin fetişizmin yüzünden benim çocuğumun bir travma yaşamasına izin vermem.

Son düzenleme:
Gelişmiş ülkelerde sokakta köpek göremezsiniz. Sokaklarda köpeklerin yaşamasını isteyen bir insanda göremezsiniz. Köpeklerin aheste aheste sokakta gezmesini isteyen kitle kesinlikle hayvansever değildir. Hayvansever olanlar onları sahiplenip evinde bakıyorlar. Hem köpeği seviyorsun hemde onu sokakta aç aç gezmeye mahkum ediyorsun? Hayvanların hepsi kıymetlidir ama bir çocuğun beden bütünlüğüne zarar verme ihtimali olan köpeklerin sokakta kontrolsüz dolaşması uygun değildir.

Köpeklere dokunmayın diyenler onları sahiplenerek bir yerden başlayabilirler. Senin fetişizmin yüzünden benim çocuğumun bir travma yaşamasına izin vermem.
Hocam 41 sayfa konuşma var, 20 sayfasında bu yazıyor, verilen cevaplara bakabilirsiniz.

Her gelen okumadan yorum yapıyor, ilerleme vs yok. Aynı kişi ayda bir dönüp aynı şeyleri yazabiliyorlar. Onun için yukarıda arkadaşın dediği gibi cevap yazıp uğraşmaya değmez.

Onun dışında şiddet eğilimli olan arkadaşlar, araştırmamış, bilmeyen arkadaşlardan ricam yazacaklarını önce bi googlede aratsınlar. Şimdi cevap gelmedi diye kendini haklı sanmasınlar.

Hadi sağlıcakla :D

Benzer şeyleri, farklı cümlelerle, teee geçen Mart ayından beri yazıyor, tartışıyoruz. Avrupa'daki örnekleri hakkında da sert görüş alışverişleri oldu. Ama bizim millet okumayı pek sevmediği için bunlar hep forumun derinliklerinde tozlanmaya mahkum kalacaklar.

Bu konu da maalesef karşıt görüşlerin burada tepişmesinden öteye gitmeyecek. İnsanlar neredeyse birbirlerini düelloya davet eder duruma gelmişler. Entelektüel retorikten yoksun, kaba bir güç savaşı izliyoruz artık. Kimse kimseyi dinlemiyor, kimse kimseyi anlamaya çalışmıyor.

Daha önce de söylediğim gibi,

Sorun kartopu misali büyüyor ve maalesef altından kalkılamaz hale dönüşüyor. Yine maalesef ki, böyle giderse, sorunun çözümü çok daha agresif ve katı yöntemleri gerektirecek boyuta varacak. Bu bir kehanet de değil, dünyadaki çözümleri incelemek bunun için yeterli kanıya varmamızı sağlıyor.

Bir maalesef daha ki, bu sorunun çözülmemesinde tüm tarafların ve özellikle devlet aygıtının payı çok büyük.

Burada hayvan severlerden (ama özellikle hayvan sevicilerden) bir ricam var benim...

Lütfen hayvan haklarını gündeme getirir ve tartışırken SOKAK KÖPEKLERİNİN özel durumunu dikkate alarak argüman üretin. Çünkü bir kez daha söylemek zorundayız ki, asıl tartışma konusu tüm katmanlarda SOKAK KÖPEKLERİDİR. Çünkü sosyal yaşamı en çok tehdit eden varlıklar bunlardır. Zaten bizim ülkemizde sokaklarda kedi ve köpeklerden başka hayvan görmek de pek mümkün değildir. Hani Kurbanda biraz dana vs görülür :) , belki kırsalda at eşek, biraz da arka sokaklarda fare olabilir ama işte o kadar.

Yeni Zelanda'da yazsak bak işte o zaman işler değişir ama...:)

Bakın. Çok güzel bir Türkçeyle, tane tane yazmışsınız. Hepsine katılıyorum. Unutmayın ki sadece sizin değil bizim çocuklarımız da kıymetli. Hiçbir hayvansever bir çocuğun kılına zarar gelmesini istemez, emin olun.

Yalnız şunu eklemeden geçemeyeceğim. Son cümlenizdeki fetişizm ithamınız yakışıksız oldu bence. "İzin vermek" vurgunuza hiç girmiyorum.

@Punctum abimizin de "hayvan sevicilik" ifadesi için makul bir açıklama yapacağına inanıyorum.

@Punctum abimizin de "hayvan sevicilik" ifadesi için makul bir açıklama yapacağına inanıyorum.

05 Mart 2019 #509 nolu mesaj. Hadi sayfa numarası da vereyim, 26

Dedim ya, yazdıklarımız forumun derinliklerinde tozlanmaya mahkum...

• Beğen
Tepkiler: efaruk
05 Mart 2019 #509 nolu mesaj. Hadi sayfa numarası da vereyim, 26

Dedim ya, yazdıklarımız forumun derinliklerinde tozlanmaya mahkum...

Hepsini okudum. 2007'den beri takip ediyorum ben bu forumu.

Hatta şunu da ekleyeyim, yazdıklarınızı okuyunca emekli belediye başkanı izlenimi bırakıyorsunuz. Bilginiz olsun.

Bu köpekleri öldürelim kaldıralım demiyoruz. Şehirlerde mamalarla beslenip doğal seçilimin dışında kalıp yapay bir üremeye maruz kalmaları eğer yaşadığımız yerin başında devlet varsa engellenmelidir. Bu hayvan içinde zulümdür. Milyonlarca yıldır evrilip adapte olduğu şekilde annesi babası avlanmıyor bu köpeklerin. İnsanların önlerine koyduğu mama ile hayata tutunan bir köpekten betonun üzerine köpek doğuyor. Ait olmadığı yerde yaşamaya çalışıyor. Bu durum belki 100 yıllık bir yanlışın sonucu ama bugün bazı şeyler değişmelidir. En iyisi alınıp kısırlaştırılmaları ve zulüme uğramaktan korunmalarıdır.

Hayvansever diye ortaya çıkan bir güruhun baskısından dolay insanlar bu düşünceyi dillendirmiyor ama ben dillendirmiş olayım.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa ve Punctum
Yeni hayvan hakları yasası ile sokakta başıboş kedi köpek kalmayacak. Her yıl abd de olduğu gibi barınaklarda katledilecekler. Medeniyetin beşiği abd de her yıl toplam 5 milyon kedi ve köpek barınaklarda uyutuluyor. Petshoplarda özel ırklar binlerce dolara satılıyor. Hevesi geçen, bakamayan, ay ben aslında bu cinsi sevemiyorum diyen evcil hayvanının barınağa bırakıyor. Barınak ne yapacak ömrü billah bu canları mı besleyecek? Onlarda öldürüyor. Bu alım satım zincirini kırmak lazım. Her hangi bir kedi ve köpek satışı yasaktır ve alım satanlar hakkında binlerce dolarlık ceza uygulanır dediğinizde, parası çok olan bu işe gayrı meşru yoldan yeltenir.

Size bir sokak köpeği neden iyi ki toplanmamış hikayesi. Ankara 100.yılda oturuyordum. Akşam arabanın anahtarını bagajın üstünde unutup eve çıkmışım. Sabah anahtarı arandım bulamadı yedek anahtarla indim. Bir baktım sürücü koltuğunda bir dış hekimi kartviziti. Camı kontrol ettim nasıl konduğuna aklım ermedi. Ben sanıyorum ki araba anahtarının aslı evde, araba açılmış ve reklam babında kartvizit konmuş. Yaklaşık 180 saniye karta baktıktan sonra arkasını çevirecek ilk reflekse sıra geldi. Mahallemizdeki dış doktoru, arabanızın anahtarı bende ne zaman isterseniz buyrun yazmış.
Normalde o tarafta işi yokmuş o gece. 100. Yıldaki tüm sokak köpeklerini tanırım dedi. Onlarda beni tanır. Ama bir tanesi o akşam hırlamış dış hekimine, o da merak edip köpeği takip etmiş. Benin arabanın oradan geçerken bagaj üzerindeki anahtarı farketmiş. 1 saate yakın gelirimmdiye beklemiş. Hikaye özetle bu. Bana, araban çalınmadıysa bunu sokak köğeğine borçlusun. Senden birşey istemiyorum ama sokaktaki canlara lütfen iyi davran demişti.

Sokaktaki bir canlı, belki sizin malınızı mülkünüzü korumayacak ama size bir zaman bir iyilik yapabilir. Yapabiliyormuş ben deneyimledim. Ölümüne korkarım köpeklerden ve evde kedi beslemeye başladığımda onların bizden daha fazla çekindiklerini farkettim. Şehirler insan doğasına aykırıyken, peşinizde sürüklediğimiz bu canlara, işimiz bitince defolsunlar demek pek ahlaki değil. Peki ne yapmalı? Kısırlaştırıp sokağa bırakmalı. Zamanla sayıları azalacak zaten. Ama duyarlı hayvan severler, duygusalca birkez doğum yapsınlar dediği sürece sayıları azalmıyor.

Sebepsiz yere hayvana eziyet başka bir şey, hayvandan zarar görme korkusuyla kendini savunmak başka bir şey.

İnsanoğlu ahsen-i takvimdir.yani en güzel surette yaratılmıştır. O halde gerikaln tüm cs lılsr içinde en iyi olan bu mükemmel canlı, kendisinden aşağı statüde olan tüm canlıları da korumakla yükümlüdür. Büyük olan asil değilse rezildir. O halde koruyalım sahip çıkalım. Bu birinci önceliğimiz. Bize yakışan budur.

Korkup kaçan, savunmak için mecbur kalıp zarar veren olabilir. Ama bu bambaşka bir şeydir.

Tüm doğaya, tüm canlılara saygı ve sevgi duymak bizim için bir mecburiyettir. Aksi taktirde hayvan olan kimdir? Hayvanlık eden kimdir?

Dün ben de baldirdan ufak bir diş yedim sokak köpeğinden.
Şöyle bir teklifim olacak madem belediyeler umursamıyor sokak köpeklerini hayvansever arkadaşlar birer ikişer alıp kendi evlerinde bakabilirler mi?
Not:kendilerine mama yardımı yapılacaktır

Dün ben de baldirdan ufak bir diş yedim sokak köpeğinden.
Şöyle bir teklifim olacak madem belediyeler umursamıyor sokak köpeklerini hayvansever arkadaşlar birer ikişer alıp kendi evlerinde bakabilirler mi?
Not:kendilerine mama yardımı yapılacaktır

Bende bir tane var. Parayla alınma değil, sahiplenme. Mama yardımı yapacaksanız ikinciyi koyacak yerim de var. Alan geniş.

Mamalar için adres:

Muslihittin Mah. Atatürk Bul. No.47 Menteşe, Muğla

Not: Anladığım kadarıyla isminizi paylaşmak istemiyorsunuz. Alıcı ismine "Cem Coşkun" yazarak online alışverişle gönderebilirsiniz. Ben de buradan köpeklerin resmini vs paylaşırım.

@Cem Coşkun özel bir çeşit isteğiniz mama var mi? Köpek arkadaşlarınızın damak tadına uygun gondereyim

@Cem Coşkun özel bir çeşit isteğiniz mama var mi? Köpek arkadaşlarınızın damak tadına uygun gondereyim

Çok ucuza kaçmadığınız sürece sorun yok. Hatta yolunuz düşerse sizi de beklerim. Adımı ve adresimi zaten paylaşmıştım Tutmosis Bey. Birlikte besleriz.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
ankara armada arka sokaklarında sürekli gördüğüm 4-5 köpek dostumuzu son 2 haftadır göremiyorum muhtemelen birileri yine garibim hayvanları..... armada arka tarafı hayat sokağı diye ciks mekanlarla dolunca sanırım ordaki insanların rahatsızlığına binaen bu hayvanlara operasyon yapılmış olabilir diye düşünüyorum yada kış geldi diye acaba barınaklaramı toplayıp taşıdılar?

bu hafta içerisinde size bu güne kadar gördüğüm en tombiş sokak köpeğinin fotoğrafını atacağım. Resmen yürüyen bir macar salam.

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri