Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Veteriner Hekim öğrencisiyim.Kısırlaştırma amacı ile barınaktan birçok köpek okulumuza gelmekte.
Av köpeği,golden cinsi,çok çeşitli cinslerde hayvanlar geliyor barınaktan.Birçoğu da olukça evcil,uysal köpekler,birçoğunda korku ve terkedilmişliğin verdiği üzüntü gözlerinden okunuyor ne yazık ki.
Ne yazıkki o sokak köpekleri bir yerden gelmiyor suçlusu ne yazıkki duyarsız insanlar.Birçoğu sahipleri tarafından terkediliyor.
Eğer şu masum hayvanlar sokaklara terkedilmese,geri kalan sokak köpekleri de kısırlaştırılırsa zaten bu sorun çözülmüş olacak20191211_095536_HDR.jpg

Scudo
Eğer şu masum hayvanlar sokaklara terkedilmese,geri kalan sokak köpekleri de kısırlaştırılırsa zaten bu sorun çözülmüş olacak

Doğru bir tespit yapmışsınız. Çözüm sürecinde bu iki husus hayati önem taşıyor. Yasama faaliyetinde de bu ikisine odaklanılıyor bildiğim kadarıyla ama ne kadar samimiler, göreceğiz. Belediyelerin de çok sıkı denetlenmesi gerekiyor, birçok belediye oy uğruna sokak köpeklerini bulundukları yerden alıp şehirden uzaklara bırakıyor, ilçelere köylere gittiğinizde karşılaştığınız manzara o hayvanların oraya nasıl geldiğini kendiliğinden anlatıyor.

çocuk istiyor, sevinsin diyerek aldıkları yavru golden köpekler büyüyüp kocaman olunca, birde üstüne üstlük çocuk günlük gezdirme gibi basit bakımını yapmamaya başlayınca, en yakın ormanlık alana götürüp salıyorlar. Daha sonrasında her gün yemeği önüne gelen hayvan karnını doyurmak için kendini vahşi yaşam kuralları içerisine bulunca nevri dönüyordur. Yaşadığı travmanın sonuçlarını biz ısırılarak ödüyoruz.

Evde köpek beslemek kilo vermek için birebir. Akşam yemekten sonra yürüyüşe çıkartmanız gerekiyor haliyle. İstinasız hergün yapılınca süper kilo verdiren bir aktivite haline geliyor. Rahmetliyle her akşam istinasız 1 saat yürüyüş yapardık.

Yassıören i geçince resmen 30 tane başıboş köpek var.Bunları kim besler bunlar nasıl hayatta kalır anlamıyorum

Yassıören i geçince resmen 30 tane başıboş köpek var.Bunları kim besler bunlar nasıl hayatta kalır anlamıyorum
Besleyenlere saldırmadıkları için onların tarafında problem yok. Sonrasında oradan geçecek bisikletli veya yaya ne olacak? Bu insanlar biz bir daha yiyecek getirene kadar aç kalır da gelip geçene sarar mı diye düşünen yok.

• Beğen
Tepkiler: Punctum ve hgercek
Parkta bisiklet süren çocuğa köpek saldırmış.
(link)

Arkadaşlar görüyorum ki yaşama üreme hakkını sadece insanlarda görüyorsunuz, kimi kısırlaştırma peşinde bazıları toplatma peşinde, onlarında birer canlı olduğunu unutmayalım bence.. bizden üstün bir ırk olsa diyelim sapiensler değil de ultra sapiensler çıktı ortaya gelse seni kısırlaştırsa ya da hapsetse hoş olur mu olmaz onlara birer eşya muamelesi yapmaktan vazgeçelim bence ve son olarakta geçen sene 30 köpeğin saldırısına uğradım ve hala bu düşüncenin arkasındayım tşkler havhav

Arkadaşlar görüyorum ki yaşama üreme hakkını sadece insanlarda görüyorsunuz, kimi kısırlaştırma peşinde bazıları toplatma peşinde, onlarında birer canlı olduğunu unutmayalım bence.. bizden üstün bir ırk olsa diyelim sapiensler değil de ultra sapiensler çıktı ortaya gelse seni kısırlaştırsa ya da hapsetse hoş olur mu olmaz onlara birer eşya muamelesi yapmaktan vazgeçelim bence ve son olarakta geçen sene 30 köpeğin saldırısına uğradım ve hala bu düşüncenin arkasındayım tşkler havhav
İnsan 1 yavruya hamile kalıyor ama köpek 6 yavruya birden hamile kalıyor onu nasıl halledelim?

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
@turbotx150 O altı candan ikisi erişkin olabiliyor geri kalanı ya araba altında ya zehirlenerek en iyimseri hastalıktan hayatını kaybediyor.. arabayla ezene zehirleyen hastalıklı canlılar hakkında çözüm öneriniz var mı?

@seko28 hocam kısırlaştırmak kötüyse kesip yemeyi nereye koyacağız..inek köpekten değersiz mi?

• Beğen
Tepkiler: seko28 ve beermug
@turbotx150 O altı candan ikisi erişkin olabiliyor geri kalanı ya araba altında ya zehirlenerek en iyimseri hastalıktan hayatını kaybediyor.. arabayla ezene zehirleyen hastalıklı canlılar hakkında çözüm öneriniz var mı?
Silah bulundurma ruhsatı verilirken uygulanan testlerin otomobil ehliyeti verilirken de uygulanması lazım bana göre. 1 tonun üstündeki ağırlığı ve 3 haneli beygir gücü sayesinde otomobil de yeri geldiğinde iyi bir silah olabildiğinden öz denetimi yeterli kişilerin kullanması lazım. Zaten bu "iki ayaklı köpekler" otomobille ezme işini 4 ayaklı köpeklerle sınırlı bırakmıyorlar, trafikte bisikleti sıkıştıran, ensesine şaplak kafasına bira şişesi vb. atan tipler de bunların arasından çıkıyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: cazci ve seko28
İyi madem hayvanlarla olan problemlerden önce, insanlarla olan problemlerin üstesine gelelim.
Zira sonrası çok daha kolay olcaktır

@turbotx150 1 insanlık olarak dünyayı hergün mahvediyoruz öldürüyoruz gerçekten bu dünyada havlayan köpekler mi korkutuyor sizi ? hiç bi canlının üreme hakkının elinden alınmaması gerekiyor bence.
@HakanAydn hocam o kısırlaştıralım dediğiniz bi köpeğin 6 yavrusunu birden gömdüm günlerce yavruların başından ayrılmadı sürekli ağladı köpek dersin geçersin belki ama onlarda birer canlı ana baba biz insan olarak hiç bir şeyin üstünde egemenlik kurma yaşantısını değiştirme hakkına sahip değiliz diyorum sadece özellikle bu en temel olan yaşama ve üreme hakkı olunca bence böyle olması gerekiyor. İnek konusuna girmeyelim boşver ben zaten veganım :)

• Beğen
Tepkiler: BveP ve Serrchi
@seko28 sen vegansın ama dünya değil, insanoğlu hayvanları herşekilde kullanıyor hayvanları...biniyor...yüklüyor...yiyor...giyiyor..balını çalıyor...bekçi yapıyor..suda psikolojik terapi yaptırıyor..evde esini dinliyor...tüyü bile sanayi maddesi...
yani kedinin fareyi yakalamasındaki faydasal işbirliğinde bile bir hayvan hayatını yitiriyor..
bir köpek kısırlaltırılsa nee 1000 yavrusu olsa ne...😁
bence kısırlaştırılmalılar...dünyada sanırım medeniyetle yaşayan 3 büyük nüfus var..insan, köpek, kedi...köpek ve kedi bizi kandırarak başarmıştır bunu....yoksa kurtların arslanların populasyonu belli ve yok oluyorlar...
velhasıl kelam bizimle yaşıyorlar ok, ama bunun bir bedeli var..çinde eskiden tek çocuk uygulaması vardı, bilen bilir...nüfus kontrolünü insan kendine bile uyguluyor...

@HakanAydn hocam etinden sütünden yararlanmıyorsun bu hayvanın hadi onlar ihtiyaç veganlığı falan boşver, köpeklerle ne derdiniz var tam olarak anlayamadım açıkcası, 1000 yavrusu olsa napacak devrim yapıp dünyayı ele mi geçirecekler sanki :D valla 25 yaşındayım bi kez köpek saldırısına uğradım o kadar onun haricinde sokakta kendi halimde dolaşırken 10 dan fazla kez insan türünün saldırısına uğradım kim kısırlaştırılmalı tekrar düşünelim bence :D
Anlatmak istediğim şey biz üstün ırk falan değiliz başka türlerin yaşama üreme hakkını elinden almamamız lazım, bazıları diyor 6 tane doguruylr sokakta ölüyor bırak ona doğa karar versin yani ölen ölür kalan kalır arkadaşların dediği gibi zaten 6sının birden yaşama olasılığı çok düşüktür

İnsanlara saldırıyor, çocukları öldürüyor diyoruz, onların yaşamaya hakkı yok mu diye cevap alıyoruz. Kusura bakmayın o kadar çok seven varsa evinde bakabilir. Ben de hayvanları severim beslerim her gün sokak kedilerini doyururum ama insanlara zarar geliyorsa bunun kontrol altına alınması gerekir.

@seko28 kaçak güreşiyor, etrafından dolaşıyorsun..😁..profil resmim sana cevap olsun..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri