Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sabır denemeye birebir insansın yemin ediyorum. Neyi kimi kimden alıntı yapmışım. Ne saçmalıyorsun?

Scudo
Sabır denemeye birebir insansın yemin ediyorum. Neyi kimi kimden alıntı yapmışım. Ne saçmalıyorsun?

sen sabrını dışarda bi dene bence, klavyede sabır denemekle dışarda denemek farklı şeyler malum...

edit 1 :
başlık başka biyere doğru kayıyor ama ebeveynler çocuklarını doğurup sokağa salması onların gelişimini olumsuz yönde etkiliyor, köpekler kadar bu tarz yetiştirilmiş genç kardeşlerimizi de toplayıp, bu gençlerin bilinçaltındaki eksiklerini giderilmesi gerekiyor... örnekteki arkadaşımız gibi. konuyu başka bir sayfada girince ettiği hakaret içerikli entryi editlediğini gördüm :)

(link)

edit 2 : okula da mı gitmiyor bunlar ya, noktalama, edat, bağlacı geçtim insan kral nasıl yazılır bilmez mi

Son düzenleme:
sen sabrını dışarda bi dene bence, klavyede sabır denemekle dışarda denemek farklı şeyler malum...

edit 1 :
başlık başka biyere doğru kayıyor ama ebeveynler çocuklarını doğurup sokağa salması onların gelişimini olumsuz yönde etkiliyor, köpekler kadar bu tarz yetiştirilmiş genç kardeşlerimizi de toplayıp, bu gençlerin bilinçaltındaki eksiklerini giderilmesi gerekiyor... örnekteki arkadaşımız gibi. konuyu başka bir sayfada girince ettiği hakaret içerikli entryi editlediğini gördüm :)

(link)

edit 2 : okula da mı gitmiyor bunlar ya, noktalama, edat, bağlacı geçtim insan kral nasıl yazılır bilmez mi
Gerçekten bu ithamlarindan sonra senle yüzyüze görüşmek isterim. Ben bagcilardanim sen maltepe fazla uzak degiliz. Burada ileri geri konuşarak kendi cahilligini yansitirsin , umarim geldigimde denk geliriz. Umarim sorunlarini anlatirsin bana.

Sokakların başı boş köpeklerle dolması medeniyetin değil medeniyetsizliğin göstergesidir. Bu sorun ülkemizde büyüyerek devam etmekte. Buna en uygun ve en insani nasıl önlem alınacaksa alınmalı artık. Hem yurt dışında hem yurt içinde hayatımın önemli bir kısmı köy ve çiftliklerde geçmiş birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki saldırgan köpek saldırgandır. İlk önce insan sağlığı ve güvenliğini gelir bence. Saygılar.

Şehirlerdeki sokak köpekleri iyice kontrolden çıkmaya başladı. Bursa Nilüfer’in merkezi bir semtinde yürüyüş parkına çıkıp 5 tane azman köpekle karşılaşabiliyoruz ve parkta huzur içinde yürüyüşe devam edemiyoruz. Belediyenin bu konuda yaptığı en ufak bir icraat da yok. Yanımda eşim korkmasın diye dazzer taşımaktan bıktım artık fakat yapacak birley yok sanırım ne de olsa ortadoğu bataklığında yaşıyoruz.

Sokakların başı boş köpeklerle dolması medeniyetin değil medeniyetsizliğin göstergesidir. Bu sorun ülkemizde büyüyerek devam etmekte. Buna en uygun ve en insani nasıl önlem alınacaksa alınmalı artık. Hem yurt dışında hem yurt içinde hayatımın önemli bir kısmı köy ve çiftliklerde geçmiş birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki saldırgan köpek saldırgandır. İlk önce insan sağlığı ve güvenliğini gelir bence. Saygılar.

Elin gavurunda tanıdık birinin irlanda cinsi köpeği vardı , havlayarak yaşlı bir teyzeyi korkutmuştu . Neyse yetkili kurum bu köpeğe bir kaç gün hapis cezası verir ve bu köpeği eğitim amaçlı tazyikli su ile dövmüşler ... inanın köpek insana dönmüştü hapis sonrası .

Bizim sorunumuz hayvani insan , insanı ise hayvan yerine koymaktır . Köpekten put yapacaklar bütçe yetmiyor galiba . Bu sorunu aşarsak canlıların bir birilerine saldırganlık oranı ciddi şekilde düşer sanırım.

Elin gavurunda tanıdık birinin irlanda cinsi köpeği vardı , havlayarak yaşlı bir teyzeyi korkutmuştu . Neyse yetkili kurum bu köpeğe bir kaç gün hapis cezası verir ve bu köpeği eğitim amaçlı tazyikli su ile dövmüşler ... inanın köpek insana dönmüştü hapis sonrası .

Bizim sorunumuz hayvani insan , insanı ise hayvan yerine koymaktır . Köpekten put yapacaklar bütçe yetmiyor galiba . Bu sorunu aşarsak canlıların bir birilerine saldırganlık oranı ciddi şekilde düşer sanırım.
Muhteşem çözüm bence hatta köpekleri filistin askısına bağlayıp elektrik verelim, bu forumda sizin gibiler olduğu sürece haklısınız dediğiniz gibi insanı hayvan, hayvanı insan olarak kabullenmek daha kolay oluyor.
Bu başlık burda durduğu sürece bisiklet camiasına hiç bir faydası yok. Sadece sadistçe yaklaşımlarla bunları okuyan biraz manipüle edilmeye açık insanları suça teşvik ediyor. @cazci

Muhteşem çözüm bence hatta köpekleri filistin askısına bağlayıp elektrik verelim, bu forumda sizin gibiler olduğu sürece haklısınız dediğiniz gibi insanı hayvan, hayvanı insan olarak kabullenmek daha kolay oluyor.
Bu başlık burda durduğu sürece bisiklet camiasına hiç bir faydası yok. Sadece sadistçe yaklaşımlarla bunları okuyan biraz manipüle edilmeye açık insanları suça teşvik ediyor. @cazci

bi bakıma kalmalı hangi insanı hayvan, hangi insanı insan yerine koycağımızı görüyoruz...

Arkadaşlar saldırgan köpek yoktur. Bunun kanıtı benim. Bakın bir köpek gördüm ve bana saldırmadı. Bu da demek oluyor ki köpek sorunu diye bir şey yok. Çünkü ben üstün yeteneklerimle inanılmaz karmaşıklıkta bir canlı türünün davranışlarını sadece kendi tecrübe ettiğim örneklerden yola çıkarak kesin olarak hesap edebiliyorum. Köpek saldıran insanlar benim kadar hayvan davranışlarından anlamıyor, köpekleri bilmiyorlar. Gördüğüm köpekler bana saldırmadı, bu da beni davranış bilimlerinde profesör yapar. Ayrıca sizden çok daha iyi bir insanım, köpeklerin insanlar tarafından evrimleştirilen canlılar olduğunu bilmeden, köpeklerin yaşam alanını işgal ettiğimizi iddia edebilecek kadar da duyarlıyım.

Tekrar belirtmekte fayda var, köpekler durduk yere insana saldırmaz çünkü bana hiç köpek saldırmadı. Benim kişisel tecrübemden daha iyi kanıt da olamayacağına göre bu konuyu artık kapatabiliriz.

/s

Başlığın kapatılmasını isteyen arkadaşları duygusal olarak anlıyorum ama doğru bir talep değil bu. Kimi başka başlıklarda da benzer süreçleri yaşıyoruz ve o başlıkların da bir şekilde kapandığına, diğer bir deyişle kapatılmasının sağlandığına şahitlik ediyoruz. Bazen iletişim gayet sağlıklı ve insani düzey korunarak ilerlerken, bazıları sırf kendi fikrine aykırı olduğu için başlığı sabote de ediyor. Din ve siyaset bu konuların başında geliyor ve her zaman denir ki din ve siyasetten uzak durulmalı. İyi ama hayvan haklarından da mı uzak duralım, türcü nefret söylemi nedeniyle? Bu tür sabotajcılar her yerde olacak. Bisikletin maşasını konuştuğumuz bir başlığı bile sabote edebilirler, o kadar meziyetliler ve sanki sırf bu meziyetlerini sergilemek için yaşıyorlar buralarda.

Ne yapalım? Hak temelli bir yaklaşımla modere edelim başlıkları. Ne demek "hak temelli"? Bunu burada anlatmam uzun sürer ama bilinmedik, gizemli bir kavram değil bu. Google'a "hak temelli yaklaşım" ya da "right based approach" yazınca hemen ilgili kaynaklar seriliyor önümüze. Giriş düzeyine bir okuma bile, hayvan haklarının konuşulduğu bir başlığın nasıl modere edilebileceğini bize öğretir. Daha önce yazıldı burada da, hayvanlara şiddeti olumlamak ifade özgürlüğü değildir dendi, ama söylem devam ediyor. Yapılması gereken, forumun kurallarında da hak temelli yaklaşım olduğunu gösterip ya da o kuralları gerekirse hak temelli yaklaşımla modifiye edip gerekli müdahaleyi yapmaktır. Nedir o müdahale? Hak temelli yaklaşım bizim bu başlıktaki sorunu başlığı kapatarak değil, ayrımcılığı nefreti ve şiddeti olumlayan teşvik eden ifadeleri ayıklayarak, önleyerek çözer.

Kimse kimseyi kırmasın üzmesin herkes medenice konuşsun istiyoruz elbette ama bu arzumuz hakları değersizleştiren ifadelere karşı toleransımızı koruyacağımız anlamına gelmemeli. Hayvanlara yönelik nefret ve şiddet söylemi ve eylemleri mutlaka önlenmeli, bu forumda da, hayatın başka alanlarında da.

Belki inanmayacaksınız ama ben de hayvanları seviyorum . Sizin gibi hayvanseverlerle karşılaşınca inanın insan hayvandan soğuyor .
Belki bir az saldırgan üslupta konuşmasaydınız güzelce çözüm amaçlı bir şeyleri tartışa bilirdik. Her türlü saldırgan türden ( özellikle sürü halinde )nefret ettiğim için bunu gereksiz görüyorum .
Hoşça kalın

Böyle diyor olması senin hakaret etmeni haklı kılmaz. Sana bu hakkı vermez.

Konuyu tartışmak yerine karşıdaki insanın kişiliğine saldırmaya başlayınca tartışmalar da bambaşka bir yöne gidiyor malesef. “Senin gibi” ve benzeri kalıplar kullanmaya başlayınca oluyor bu. Kimse küsüp gitmesin, öğrenelim tartışmayı...

@Mad Buddha Bilginiz yok fikriniz var, bu başlık altında onlarca sayfa çözüm önerisi konuşuldu önce onları okuyun.
Hiç bir konuda yapıcı bir görüşünüz yok sadece olayların içine dalıp yapıcı olmaya çalışan ve bilgi paylaşmaya çalışan insanları eleştirip yorum kirliliği yaratıyorsunuz. Burada kimsenin üslubunu konuşma şeklini eleştirmek sizin işiniz değil o görev başkalarının. Burada kimse kimseye sırf yaşından konumundan dolayı saygı duymak zorunda değil sürekli iki kişinin arasındaki tartışmalara anlamsızca girip taraf olma isteğinizde çok yersiz, bu tartışmalara müdahale etmek yine başkalarının işi sizin değil. Bu forum zamanında sizin gibi sözde ahlakçı kullanıcılar yüzünden çok zarar gördü, fikriniz varsa söyleyin sizinle ilgisi olmayan ikili yazışmalara yerli yersiz girip olayı kişiselleştirmeyin

O yaş gurubunda zaten katılan sayısı az oluyor. 25 desek totalde. 5 tanesi hatıra madalyası için gelen parası bol tombiklerden diyelim. Kaldı 20. 10 tanesi kondisyonu kötü diyelim. Kaldı 10 . 5 kişi de teknik problem yaşadı veya kaza yaptı diyelim kaldı. 5 kişi. binlerce km yapıp 5 kişinin içinden de kürsü olmazsa ben bi'şey demiyorum artık.
Kusura bakmayın ama o "şöyle tırmanırım" lar KOM lar kolay kolay alınmıyor. Müsade edin de adam biraz havasını atsın. Anladığım kadarıyla siz hobi bisikletçisisiniz ve herhangi bir hedefiniz yok. Bu sebeple bahsi geçen arkadaşları anlamanızı beklemiyorum. O mantıkla düşünürsek sizde rumuzunuzun başına DR yazmışsınız. Bende kendi çapınca bir sporcu olarak doktor ve avukatların her yerde dr - av kısaltmalar kullanmalarına aynı yönden bakıyorum.
Forum üyelerinin %99'u Türkiye sınırlarında yaşarken bizimle alakası olmayan bu 2 ülke hakkında böyle bir paylaşım yapılması bana saçma geldi. Kendi içerisinde gelişmek yerine, başkalarını kötüleyerek kendini yukarı çıkartmaya çalışma çabası son yıllarda ülkemizde nedense çok moda oldu. Keza bu yazılanların doğru olduğunu sanmıyorum. Yapmış olduğunuz paylaşımın üstü kapalı siyasi bir algı yönlendirme olduğunu düşünüyorum.

Burada "hakaret etmeni haklı kılmaz" diyen,

şurada sırf selam vermedi diye "ahmak herif" diye bağırıyor.

Bırak sporcuları, hizmet bisikleti ile gördüğüm yaşlı amcalara bile selam veriyorum. Pazar günü birine selam verdim (full forma ve kask - yol bisikletli) almadı. Arkasından ahmak herif diye bağırdım. Umarım kendine bir pay çıkarmıştır.

Başlıkları sabote ediyorsunuz. Ben kimseyi forumlarda moderasyona şikâyet etmeyi kendi adıma doğru bulmuyorum ama siz sorun çıkartmak, saldırmak ve hakaret etmek için buradasınız. Bu yüzden sadece yarattığınız sorunlar dile getiriliyor ve sizinle başlık konusu tartışılmıyor.

Bırakın da başlık konusunu usulünce ve adabınca konuşalım, edebinizle konuşmayacağınız başlıklarda dolaşmayın. İnsan ister istemez sinirleniyor ve siz de amacınıza ulaşmış oluyorsunuz.

Çok sayıda sokak hayvanı olan bir yerde yaşıyorum. Saldıran da oldu köpeklerden, halen de ani bir köpek saldırısında refleksle gidonu kırıp yandaki arabanın altına girmekten korkarım. Çok şükür önemli bir zarar görmedim şimdiye kadar. Biraz da öğrendim agresif köpekleri yönetmeyi, yani ben kendi adıma biraz idare edebilirim. Ama bu sorunun çözümünü toplumumuz için önemli ve gerekli görüyorum.

Araba kullanırken bile sokak köpekleri hem kendileri hem arabadakiler için kaza tehlikesi yaratırken hiçbir şey yokmuş gibi davranıp bir sorun olduğunu görmezden gelemeyiz.Herkesi kendimiz gibi görmeyelim. Arabalı, yaya veya bisikletli herkes bizim kadar korkusunu, tepkisini kontrol edemez. Ani panik tepkiler çok sevimsiz sonuçlara, hayvan saldırısı veya trafik kazalarına yol açabilir.

Öte yandan bir çözüm bulunmasını zorlaştıran temel bir durum var, bu hayvanlar doğada kendileri yaşayamıyorlar. İhtiyacımız kalmadı size diye doğaya salamayız ve kendi kaderlerine bırakamayız. Barınak ve çevrelerinde sürünmeyi, ya da aç kalıp yollarda eski sahiplerinin arabalarıyla çiğnenmeyi de hak etmiyorlar. Onlara borçluyuz ve bu işi güzel bir yöntem bulup çözmeliyiz.

Diğer taraftan bu forumdaki insanların entellektüel seviyesini yüksek bulduğumdan bu konuyu ve ortaya konulan fikirleri de önemsiyorum. Rica ederim tartışırken heyecana gelip olayı kişiselleştirmeyin, kişiliğe saldırmayın. böyle değil bu forumdaki bir yabancıyla, evinizdeki eşinizle, ailenizle bile sağlıklı tartışamazsınız.

@Mad Buddha Bilginiz yok fikriniz var, bu başlık altında onlarca sayfa çözüm önerisi konuşuldu önce onları okuyun.
Hiç bir konuda yapıcı bir görüşünüz yok sadece olayların içine dalıp yapıcı olmaya çalışan ve bilgi paylaşmaya çalışan insanları eleştirip yorum kirliliği yaratıyorsunuz. Burada kimsenin üslubunu konuşma şeklini eleştirmek sizin işiniz değil o görev başkalarının. Burada kimse kimseye sırf yaşından konumundan dolayı saygı duymak zorunda değil sürekli iki kişinin arasındaki tartışmalara anlamsızca girip taraf olma isteğinizde çok yersiz, bu tartışmalara müdahale etmek yine başkalarının işi sizin değil. Bu forum zamanında sizin gibi sözde ahlakçı kullanıcılar yüzünden çok zarar gördü, fikriniz varsa söyleyin sizinle ilgisi olmayan ikili yazışmalara yerli yersiz girip olayı kişiselleştirmeyin
Bana saygı duyma ama insanlara da laf arası hakaret etme. Uklalalık etmeye istediğin gibi devam edebilirsin. Çok seviyorsan evine al bak. Burada kafa şişirme.

Türkiye’nin İlk “Deneysiz Belediyesi" Didim Oldu
Belediyenin korumakla yükümlü olduğu hayvanları hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara göndermeyeceğine yönelik bir karar çıkaran Didim Belediyesi Türkiye'nin ilk deneysiz belediyesi oldu.
(link)

Türkiye’nin İlk “Deneysiz Belediyesi" Didim Oldu
Belediyenin korumakla yükümlü olduğu hayvanları hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara göndermeyeceğine yönelik bir karar çıkaran Didim Belediyesi Türkiye'nin ilk deneysiz belediyesi oldu.
(link)
Vay be! Böyle denek menek olayları olduğunu ben hiç bilmiyordum. İlk defa şimdi haberim oldu hatta. İlginçmiş.

215734 dosyayı görüntüleKöpek insanın en sadık dostudur. Ancak sokak köpekleri kısırlaştırılıp o şekilde sokağa bırakılmalıdır...Tanıştırayım : Bu, Reis. Kendisi özel eğitimli Alman çobanı. 55 kg ağırlığında bir aslan. Bana ormanda saldıran başka bi kurt köpeğini elinden zor aldım...Bisiklete çıktığım zamanlarda onlarca köpekle karşılaşıyorum. Bir tanesi bile saldırmıyor. Nedendir bilmiyorum. Köyümdeki bütün köpeklerle arkadaş ilişkim var. Her zaman yanımda mama taşırım (bir avuç ) çağırdığım zaman yanıma gelen köpeğe biraz veririm. Köye girerken peşimde bir kaç köpekle görüldüğüm çok olmuştur. Çocukluğumda köpek tarafından ısırıldım ve çok korkardım. Ama onlarında canı var, onlar da sevgiye muhtaç..
215774 dosyayı görüntüleArkadaşlarımdan bir diğeri...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri