Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Köpek saldırmaz, köpek ısırmaz, köpek kovalamaz demiyorum. Bunlar olacaktır elbette. Ufak bir hikaye bırakayım buraya.

Bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür.
Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar.
Adam tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar.
Yakınlardaki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler.
Ama adam şöyle der:
“Sokmak akrebin doğasında vardır.
Benim doğamda ise sevmek var.
Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğam olan sevmekten vazgeçeyim?”
Sevmekten vazgeçmeyin. İyiliğinizden vazgeçmeyin.

@Mad Buddha Kimse mi demiyor. Emin misiniz?

Scudo
adam soruyor ''bu hayvanları öldürmemem için bir sebep söyleyin''... bana göre haklı.
bu tür şiddet içeren, suçu ve suçluyu öven, ayrımcılık, ırkçılık ve soykırım vs. gibi utanç verici suçlara çanak tutan söylemlerin ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından alakası yoktur ve hatta uygar bir düzeyde iletişim adabından da oldukça uzaktır. Hangi varlık üzerinden olursa olsun, şiddeti meşrulaştırma çabası güden bu tür söylemleri kınıyor, insanoğlunun bu kibrinden acilen vazgeçmesini diliyorum.

İşin özünde barınak dediğimiz yer, Toplama Kampı'dır !
Bunun herhangi bir canlı için daha iyi bir yaşam olabileceğini düşünmek yanlıştır.

İşin özünde barınak dediğimiz yer, Toplama Kampı'dır !
Bunun herhangi bir canlı için daha iyi bir yaşam olabileceğini düşünmek yanlıştır.
Çözüm üretmiyorsunuz, üretmediğiniz gibi çözüm üretenlerle tartışıyorsunuz. Amacın zaten sonuca ulaşmak olduğunu sanmıyorum. Bu tür konuşmalar yaparak kendinizi "Daha Hayvansever" olarak görüp içinizi bir bakıma rahatlatıyorsunuz. Belki de daha entelektüel ve duyarlı olma çabanızı bu şekilde destekliyor ve o bölümdeki eksikliği bu şekilde gideriyorsunuz. O toplama kampı, bu şiddet içeriyor. Ne yapalım yani köpekler için Dünya'da cennet mi hazırlayalım.
Köpek saldırmaz, köpek ısırmaz, köpek kovalamaz demiyorum. Bunlar olacaktır elbette. Ufak bir hikaye bırakayım buraya.

Bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür.
Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar.
Adam tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar.
Yakınlardaki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler.
Ama adam şöyle der:
“Sokmak akrebin doğasında vardır.
Benim doğamda ise sevmek var.
Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğam olan sevmekten vazgeçeyim?”
Sevmekten vazgeçmeyin. İyiliğinizden vazgeçmeyin.

@Mad Buddha Kimse mi demiyor. Emin misiniz?
O zaman bende böyle bir içerik paylaşayım. O konuşan adamın dışında böyle şeyler yapanlar da var. Ondan sonra gelip bunu yapan adamlar ile forumda karşıt görüşte insanları aynı kefeye koymaya çalışanlar çıktığında biz cani gibi görünüyoruz. Hayvanseverlik adı altında kuru kalabalık, laf gürültüsü değil de sonuca odaklı ortak paydada buluşabileceğimiz şeyler konuşsak daha iyi olur. Burada birbirimizi yediğimizle kalıyoruz. Bu konu ne zaman gündem olsa her seferinde hemde.

Son düzenleme:

sosyal medyadaki linç kurbanlarında bugün. adam soruyor ''bu hayvanları öldürmemem için bir sebep söyleyin''... bana göre haklı.

bu köpeklerin o sokaktan geçen küçük bir çocuğu parçalamayacağının garantisini kim verebilir? bu senenin başlarında Kayseri'de bir çocuk köpek saldırısında hayatını kaybetmişti mesela. böyle şeyler mi olması lazım illa ki?

öldürmemesi için gereken sebep videoda zaten, dikkat ederseniz bir adam gayet rahat yürüyerek geçiyor köpeklerin yanından. bu kendi kendine triplere girip hayvanlara zarar veren davaroların azalarak bitmesi dileğiyle. hayvanların tek sıkıntısı belki gürültü, ondan da bir kişi çıkıp şikayetçi olmamış, bu adam köpek havlıyor diye geçmeye korktuğu için hayvanları öldürecekmiş, umarım öldürmeye çalışırken geberip gidersin.

Çözüm üretmiyorsunuz, üretmediğiniz gibi çözüm üretenlerle tartışıyorsunuz. Amacın zaten sonuca ulaşmak olduğunu sanmıyorum. Bu tür konuşmalar yaparak kendinizi "Daha Hayvansever" olarak görüp içinizi bir bakıma rahatlatıyorsunuz. Belki de daha entelektüel ve duyarlı olma çabanızı bu şekilde destekliyor ve o bölümdeki eksikliği bu şekilde gideriyorsunuz. O toplama kampı, bu şiddet içeriyor. Ne yapalım yani köpekler için Dünya'da cennet mi hazırlayalım.

Yaşadığımız dünyada Homo Sapiens dışında canlılar da olduğunu kabul etmek gerek.
Bunun hayvan sevmekle sevmemekle alakası yok. Yaşama hakkını kabul görmek var.
Bunu benim entellektüel eksiğim olarak görmenize teşekkür ederim. İnşallah bu eksiğim hiç kapanmaz.

Yorumum da herhangi bir tartışma değil, durum tespitidir.

Bu durumu Hindistan'daki leopar krizine benzetiyorum. Yaşam alanlarının daralması ve yerleşim yerlerinin ormanlarla gitgide daha birleşmesinden dolayı, Hindistan'da uzun yıllardır leoparlar köy ve kasabalarda görülüyor.
Bizdeki sokak köpeklerinde olduğu gibi, tamamen insanın suçu bu durum.
Bu kediciklerin bir kısmının insanla bir işi yok ama evcil hayvan yakaladığı zaman götürüyor. Kedi, köpek, tavuk, maymun, bulduğunu avlıyor. Kimisi ise biraz daha iştahlı, yemek seçmiyor. İnsana rastlarsa onu da avlamaya çalışıyor.
Onların tehlikeli hayvanı bireysel avcı. Bizimkisi sürü avcısı. İkisinin de insana saldırıp öldürmüşlüğü var. İkisinin de sokaklarda olması insan hatalarından kaynaklanıyor. Acaba Hindistan bu sorunu nasıl çözüyor? ?

Bu durumu Hindistan'daki leopar krizine benzetiyorum. Yaşam alanlarının daralması ve yerleşim yerlerinin ormanlarla gitgide daha birleşmesinden dolayı, Hindistan'da uzun yıllardır leoparlar köy ve kasabalarda görülüyor.
Bizdeki sokak köpeklerinde olduğu gibi, tamamen insanın suçu bu durum.
Bu kediciklerin bir kısmının insanla bir işi yok ama evcil hayvan yakaladığı zaman götürüyor. Kedi, köpek, tavuk, maymun, bulduğunu avlıyor. Kimisi ise biraz daha iştahlı, yemek seçmiyor. İnsana rastlarsa onu da avlamaya çalışıyor.
Onların tehlikeli hayvanı bireysel avcı. Bizimkisi sürü avcısı. İkisinin de insana saldırıp öldürmüşlüğü var. İkisinin de sokaklarda olması insan hatalarından kaynaklanıyor. Acaba Hindistan bu sorunu nasıl çözüyor? ?
Özcan abi Armut'la Muz'u karşılaştırmayalım. Köpek insanlar tarafından genetik asimile edilip bir ölçüde evcilleştirilmiş bir hayvan. Diğeri o habitat'ın doğal alanında yüzyıllardır yaşayan bir canlı. Leopar için bi'şey diyemem ama bu sokaktaki köpeklerin asıl nedeni sözde hayvan sever insanlar. Çocuk istiyor diye evine alıp bakamıyor. Sokağa bıraktıktan sonra vicdan yapıp oturduğu yerden hayvan hakları savunuculuğu yapıyor.

Özcan abi Armut'la Muz'u karşılaştırmayalım. Köpek insanlar tarafından genetik asimile edilip bir ölçüde evcilleştirilmiş bir hayvan. Diğeri o habitat'ın doğal alanında yüzyıllardır yaşayan bir canlı. Leopar için bi'şey diyemem ama bu sokaktaki köpeklerin asıl nedeni sözde hayvan sever insanlar. Çocuk istiyor diye evine alıp bakamıyor. Sokağa bıraktıktan sonra vicdan yapıp oturduğu yerden hayvan hakları savunuculuğu yapıyor.
Evimde 3 kedim var, 5 olduğu zamanlar da oldu, yaşatmaya çalıştığım çokça canlı geçti elimden. 6 sene Ispartada baktım sokağımdakilere, hala da elime her geçen kuruştan, her kazandığım paradan onlara mama gönderiyorum. Askerliğim şuan engel olmayacak olsa iki tane de sokaktan köpek kurtarırdım, askerden sonra artık.

Her neyse sizin anlattığınız insanlar hayvansever değildir bunu anlamamış olmanıza şaşırıyorum. Burada bu konuyu savunanlar da anlattığınız gibi bir şeyi yapmayacaklarına eminim. Hiçbir hayvansever yapmaz. Bu anlattığınız karakterdekiler peluş hayvana bile bakmamalı, çocuk sahibi olmamalıdır, sorumluluktan haberleri yok bunların.

sosyal medyadaki linç kurbanlarında bugün. adam soruyor ''bu hayvanları öldürmemem için bir sebep söyleyin''... bana göre haklı.

bu köpeklerin o sokaktan geçen küçük bir çocuğu parçalamayacağının garantisini kim verebilir? bu senenin başlarında Kayseri'de bir çocuk köpek saldırısında hayatını kaybetmişti mesela. böyle şeyler mi olması lazım illa ki?

Mahalle arasında karısu çocuğu varken mafyavari adamlar rahatsız edip laf atsaydı aynı şekilde canlı açıp böyle konuşabilecek miydi acaba..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Yazık çok üzüldüm şu videodaki insancığın çaresizliğine :( Köpek her havlayışında bödüm okuma karışıyor da diyemiyor :D Kortuğunu, hatta 5 yaşındaki çocuğundan daha fazla korktuğunu bu kadar belli etmeseydin bari. Köpek buna doğru koşsa bisikleti,telefonu bir kenara atıp arkasına bile bakmadan kaçar bu tip :D Yapabildiği ve kendisine yakışan tek şey, zehirli etle köpeği öldürmek. Yapabildiği bu çünkü, adamlığı bu. Ben bu adamın çocuğuna üzülüyorum daha çok. Köpekle köpek olan bir adamın çocuğu o çünkü. O hayvanın orada olduğunu madem biliyorsun,madem hep havladığını söylüyorsun, madem hayvanın önünden geçmeye canın yemiyor, git alt sokaktan dolaş da cehaletini kendine sakla değil mi :D Ne bu gurur, bu çaresizlik, bu sinir arkadaş. Kendini çaresiz hissettiğini o kadar belli etmiş ki. Acayip üzüldüm bu ruh hastası vatandaş için :(

Allahın tontoşkosu seni. Mahalle arasında karın çocugun varken mafyavari adamlar seni rahatsız edip laf atsaydı aynı şekilde canlı açıp böyle konuşabilecekmiydin acaba..
üstadım gücü yeten yetene ne yazıkki.bir oğlum var evde beslediğim.dışarı bahçeye çıkartmaya kıyamıyorum.üşütüp hasta olur diye.böyle bir dingil ona vaya çevremde bir hayvana zarar versin sanırım kendimi tutamam.konu çözüm üretmekse burda mazlum olanı korumak konuşulmalı.onlara hayatı cehenneme çevirecek öneriler sanırım tam nazi düşünce yapısı. merhameti eksik olan, insanlığını sorgulasın lütfen.bu tüm dünya insanlar için yaratıldı ve her canlı ona hizmet için var diyen hastalıklı düşüncelerin eseri ne yazıkki...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Her türden köpekler yollarda maalesef bisiklet,motor v.s takılıyorlar Köpek Kovucu taşımakta fayda var bazı arkadaşlar işlemiyor diyorlar evet denk gelen sağır köpek veya koruma amaçlı yetiştirilmiştir fabrika çiftlik v.s yerden zaten onun hudutlarına girmeden kokunuzu alır ve gelir kovucuya direnir bu arada kovucunun düğmesini devamlı basılı tutun kaçmaz ise bu durumda bisikletten inip bisikleti kalkan olarak kullanmakta fayda var.Saldırı devam ederse mataradan su atın çoğu bırakıyor.Başıma çok geliyor bu şekilde sıyrılıyorum.Şahsen köpek dahil hayvanları severim.Köpek kovucu hayvana hiç zarar vermiyor sadece gelen sinyalı algıladığında kaçıyor.Köpek eğitmenleri de bu kovucuları kullanıyorlar.( Bisikletle yanınızda arkadaşlarınız varsa onlarda kovucu bulundururlarsa fayda oluyor)

• Beğen
Tepkiler: haldun31
BENI 2 KILOMETRE TAKIP EDEN HAYVAN.
ARKADASLARIM BENI KOPEKLERDEN KORKMAYAN OLARAK TANIYOR. KÖPEKLERIN HISLERI GUCLUDUR KARSINDAKI KISIYI IYI HISSEDERSE KUYRUK SALLAR VE KENDINI SEVDIRIR.
Grup sürüşlerinde , köylerde beni öne alıyorlar :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Allahın tontoşkosu seni. Mahalle arasında karın çocugun varken mafyavari adamlar seni rahatsız edip laf atsaydı aynı şekilde canlı açıp böyle konuşabilecekmiydin acaba..
21 yaşında, daha çocuksun. 34 yaşında adama tontoşko falan diyorsun. Hadi onu geçtim laf arasında karısı çocuğu falan geçiyor. Sen hiç mi aile terbiyesi almadın, hiç mi sporcu ahlakın yok. Bu ne biçim bir üslup. Haklı bile olsan bu şekilde kendini serseri durumuna düşürmeye utanmıyor musun?

Geçen bayram , Eşimle birlikte , motorsikletle İzmir 9 eylül üniversite hastanesinde hasta ziyaretine gitmiştim, çıkışta hastahanenin içinde köpekler saldırdı , eşim korkup kendini reflexle sol tarafa eğince motorun dengesi bozuldu , sol tarafımızda yerdeki su oluğunun içine girdik ve tam o sırada köpeklerle arayı açmak için motora gaz verdim fakat motora hakim olamadım ,, oluk beni sol tarafımdaki ağaçlara yapıştırdı ve düştük , bütün millet başımıza toplandı , Allahtan her ikimizde de kask olduğundan canımızdan olmadık ,resmen kafam ağaca çarptı. ,, sonuç olarak hanımın ayağı çatlak benim bacaklarım ezik bir şekilde , parçalanan motoru orada bırakarak eve döndük , bindiğimiz taksici ,, o köpeklerin orada her gün özellikle motorlu kuryelere saldırdığını , işin kötüsü hayvanları hastahanenin içinde sağlıkçıların beslediğini söyledi.
gittiğim başka hastahanelerde de köpeklerin barındığını gözlemledim ( özellikle tepecik ssk) resmen hayvanlar bekleme salonlarında geziyor,.
Şahsım olarak yıllarca yasal hayvan besledim ,halen de besliyoruz ve seviyoruz ,,canımız yandı onuda bir tarafa koydum,, gelgelelim hijyen olması gereken bir ortam da hayvanların ikamet etmesini uygun bulmuyorum, saygıyla.

21 yaşında, daha çocuksun. 34 yaşında adama tontoşko falan diyorsun. Hadi onu geçtim laf arasında karısı çocuğu falan geçiyor. Sen hiç mi aile terbiyesi almadın, hiç mi sporcu ahlakın yok. Bu ne biçim bir üslup. Haklı bile olsan bu şekilde kendini serseri durumuna düşürmeye utanmıyor musun?
Cevap yazıp yazmamak arasında kaldım. 'bu hayvanları öldürmemem için bir sebep söyleyin'' diyen adama tontoşko denilmesine mi takıldın sen ya :D Komik durumdasın kusura bakma

Selamun Aleyküm Canlar.(GEÇENLERDE 12 TANE KÖPEĞİN SALDIRISINA UĞRAMIŞ BİRİ OLARAK YAZIYORUM) evet haklısınız köpekler sorun ,sebebi ise yaratılış özelliği savunma ve sonrasında saldırma iç güdüsü olması ,aslında hayvanların çoğunun savunma iç güdüsü vardır avcı olanlar hariç(avcı grubunda olan hayvanların bir çoğu ilk olarak saldırmaya meyillidir) ,saldırıya ise tehdit olarak algıladıklarında geçiyorlar.Bu onların kötü olduğu anlamına gelmez.Elimizde şöyle bir güç olsa köpekleri dünyada bir anda silebilecek, heykel ve resimleri dahil tarih kitaplarından da kaldırabilecek.
EEE ne olacak bisiklet sürmenin ne tadı kalacak tilkiler mi kovalayacak bizi yoksa sincaplar mı :koptum: ? Adı üstünde it yaw bırakın itliğini yapsın.Önlemlerimizi alalım işimize bakalım, canımıza zarar gelmeyecekse geçip gidelim, ola ki saldırının boyutu arttı , benim anam ağlayacağına o itin anası ağlasın deyip kendini savunacaksın canını yakacaksın ,hayvan kaçmaya başlayınca yol vereceksin kaçsın, yada kendini zor mu kurtardın bir daha bisiklete binmeyeceksin ,hatta sokağa bile çıkma yolda yürürken mazallah ,ayağın kayar başına kiremit düşer, vel hasıl bir şeyler olabilir. Kutuplarda olsak ayı saldıracak ,Afrika da olsak aslan veya sırtlan olmadı yine vahşi köpekler....:harika:

Kurtuluş yok. Hollywodd filmlerinde çaktılar bize hayvan düşmanlığını (yok godzilla ,yok dev örümcekler, karıncalar vb.....) İntikam herşey den intikam alalım, şışt bana niye yan gözle baktın , ne iş bla bla bla.... Beynimize işlediler bencil kötülükleri Allahın yarattığı tüm mahlukata karşı tavır aldık, yok belediyeler önlem almıyor ,yok sen daha çok hayvan seversin , yok diğeri hayvanlardan nefret edermiş , bu forumda birisi bir şey dedi diye hemen saldırıya geçiyoruz, saldırı bittiğinde saldırıya uğrayan hucummm diyor karşı atağa ,yani insan yada hayvan olayı değil olay can olayı bir şekilde ya saldırıya uğruyoruz yada saldırıda bulunuyoruz.

Merak ettiğim köpek saldırılarına korksak ta alıştık, ya dinazorlarla aynı çağda yaşasaydık ne olurdu , cevap bisikletlere roket atar takar öyle pedallardık:).
Yine diyorum İnsanın en büyük düşmanı yine insan keyfimiz için her canlının alanına girdik, hor gördük, ittik onları onlarda asya ezikliği yaşayıp Bollywoood frekansına geçip karşı atağa geçtiler. Aklıma bir şiir geldi kopyalayıp yapıştırcam nolur , kırmayın birbirinizi , İnsan insan doğasını işler ,hayvansa kendi doğasını , vesselam kalın sağlıcakla.

Başkalarının aşkıyla başlıyor hayatımız
yaprakla yağmurun aşkı meselâ
kim olsa serpilen coşturuyor bizi
imreniyoruz başkalarının mahvına.
Yağmur mahvoluyor çarparak
kendini parçalıyor mâşukunun açılan kıvrımında
yaprak dirimle irkiliyor nazlı ve mağrur
silkiniyor vuran her damlayla.
bakıp başkasının başkayla kurduğu bağlantıya
aşka dair diyoruz ilk anı bu olmalı
ilkönce damarlarımızda duyuyoruz çağıltısını
uzak iklimlerin
kokusu gitmediğimiz şehirlerin önceden
bir baş dönmesiyle kabarıyor hafızamızda
sonra ayrılıklar düşüne dalıyoruz:
Bize ait olan ne kadar uzakta!
başkalarının düşünceleriyle değil.
“Üstümde yıldızlı gök”demişti Königsberg’li
“içerimde ahlâk yasası”.
Yasa mı? Kimin için? Neyi berkitir yasa?
İster gözünü oğuştur,istersen tetiği çek
idam mangasındasın içinde yasa varsa.
Girmem,girmedim mangalara
Yer etmedi adalet duygusu
içimde benim
çünkü ben
ömrümce adle boyun eğdim.
Yıldızlı gökten bana soracak olursanız
kösnüdüm ona karşı
onu hep altımda istedim.
ve devam ediyor başkalarının hınçlarıyla
düşmanı gösteriyorlar,ona saldırıyoruz
siz gidin artık
düşman dağıldı dedikleri bir anda
anlaşılıyor
baştan beri bütün yenik düşenlerle
aynı kışlaktaymışız
incecik yas dumanı herkese ulaşıyor
sevinç günlerine hürya doluştuğumuzda
tek başınayız.
Diyorum hepimizin bir gizli adı olsa gerek
belki çocuk ve ihtiyar,belki kadın ve erkek
hepimiz,herbirimiz gizli bir isimle adaşız
yoksa şimdiye kadar hesapların tutması lâzımdı
hayatımıza kendi adımızla başlardık
bilmediğimiz bu isim,hesaptaki bu açık
belki dilimi çözer,aşkımı başlatırım
aşk yazılmamış olsa bile adımın üzerine
adımı aşkın üstüne kendim yazarım.
(link) (Bir Yusuf Masalı)

Geçen bayram , Eşimle birlikte , motorsikletle İzmir 9 eylül üniversite hastanesinde hasta ziyaretine gitmiştim, çıkışta hastahanenin içinde köpekler saldırdı , eşim korkup kendini reflexle sol tarafa eğince motorun dengesi bozuldu , sol tarafımızda yerdeki su oluğunun içine girdik ve tam o sırada köpeklerle arayı açmak için motora gaz verdim fakat motora hakim olamadım ,, oluk beni sol tarafımdaki ağaçlara yapıştırdı ve düştük , bütün millet başımıza toplandı , Allahtan her ikimizde de kask olduğundan canımızdan olmadık ,resmen kafam ağaca çarptı. ,, sonuç olarak hanımın ayağı çatlak benim bacaklarım ezik bir şekilde , parçalanan motoru orada bırakarak eve döndük , bindiğimiz taksici ,, o köpeklerin orada her gün özellikle motorlu kuryelere saldırdığını , işin kötüsü hayvanları hastahanenin içinde sağlıkçıların beslediğini söyledi.
gittiğim başka hastahanelerde de köpeklerin barındığını gözlemledim ( özellikle tepecik ssk) resmen hayvanlar bekleme salonlarında geziyor,.
Şahsım olarak yıllarca yasal hayvan besledim ,halen de besliyoruz ve seviyoruz ,,canımız yandı onuda bir tarafa koydum,, gelgelelim hijyen olması gereken bir ortam da hayvanların ikamet etmesini uygun bulmuyorum, saygıyla.

benzer duruma üsküdar devletti galiba orda karşılaştım, kediler bekleme salonunun içinde uyuyorlardı, her ne kadar sevsemde desteklediğim bi hareket değildi. Millet olarak b.kunu çıkarmak milli sporumuz haline gelmiş durumda..

Cevap yazıp yazmamak arasında kaldım. 'bu hayvanları öldürmemem için bir sebep söyleyin'' diyen adama tontoşko denilmesine mi takıldın sen ya :D Komik durumdasın kusura bakma
Başka bir üye'nin yazdıklarından alıntı yaparak bunu yazdın. Hiç boşuna terbiyesizliğini örtmeye çalışma. Seni engelliyorum....

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri