Scudo Sports

Sizce yapabilir miyim?

Scudo
@Orhan Akarkut çok teşekkür ederim orhan abi, topallaya topallaya ayağa kalkabiliyorum artık yaralarım da kabuk bağlamaya başladı sağ dirseğimde deri kalmamış belli bir bölümde pembe doku var onda da deri yenilendiğinde sorun ortadan kalkacak gibi... Tamamen ayağa kalksam yaralar hallolur bir şekilde başka bir sıkıntım yok şükür

Öncelikle çok geçmiş olsun, bu davadan kesinlikle vazgeçme ayrıca ceza davası haricinde maddi-manevi tazminat davası açarak zararlarının tazmin edilmesini talep et. Sen bisikleti sıfır olarak tekrar aldırabilirmiyim diye düşünüyorsun ama emin ol o magandadan daha fazlasını alacaksın. Hastane masraflarını, bisikletinin uğradığı hasarı ve en önemlisi bedenine verilen zararın tazmin edilmesini talep et. Bu davayı ceza mahkemesinden ayrı olarak hukuk mahkemelerinde açmalısın.
Tur konusuna gelince, benim birlikte bisiklet sürdüğüm 5-6 kişilik bir grup var. Otoyoldaki bu magandalarla uğraşmaktansa mtb yapmayı tercih ediyoruz. Daha dün İzmir'de Narlıdere-Çatalkaya-Behzat Tepe-Uzundere parkurunu tamamladık. Her ne kadar koyun sürüsünün yanından geçerken peşimizden dört tane kangal kovaldıysada çok eğlenceli bir turdu. Elbette dağda da tehlikeler var, yabani hayvanlar vs. Ama dağdaki hayvanlar trafikteki hayvanlardan daha az korkutuyor beni. Sana da bisiklet hayatının devamında mtb yapmanı öneririm. [Extreme downhill mtb'den bahsetmiyorum]
Umarım en kısa sürede iyileşirsin, haberlerini bekliyor olacağım.
Ayrıca bisiklet kullananlara naçizane önerim gidonun sol kısmına bir ayna takmalarıdır. 15-20 TL gibi bir fiyata edinebilirisiniz, monte etmesi çok basit.Trafikte daha rahat gitmenizi ve bu tarz kazalardan korunmanızı sağlayacaktır.
Fotoğraf dünkü tura aittir.

Dosyalar

• IMG_1584.JPG
    IMG_1584.JPG
    241,6 KB · Okunma: 59
  • Beğen
Tepkiler: berkex
@berkex çok geçmiş olsun kardeşim, konuyu başından sonuna okudum. Diğer dostların da dediği gibi hakkını sonuna kadar ara, işin peşini bırakma ki hem ceza alsın, hem de sana verdiği maddi ve manevi hasarı karşılasın insan müsvettesi. Süreç sonuçlanana kadar konuyu takip ediyor olacağım. Bakalım sonu nereye varacak. Sağlıcakla kal.

• Beğen
@Hypn0tize o güzel önerileriniz için çok teşekkür ediyorum, bizde dediginiz gibi maddi-manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz. O ilk günlerin bilgisizliğiydi diyelim. Biraz araştırma yaptım ve bir çok kişiden aynı yorumu aldım yani bisikletimden daha fazlasını alabileceğim konusunda ve sonuna kadar da devam etmeyi düşünüyoruz. Çok teşekkür ederim tekrar :harika:

@anilimaca Çok teşekkür ediyorum... Olay hakkında adli gelişmeleri bizzat burada paylaşacağım.

Ayriyeten bugün tamamen ayağa kalktım diyebilirim ve yavaş yavaş basmaya başladım ayağımın üstüne. Hastaneye kontrole gittik ve hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür, hastane masraflarını belirlemek içinse adli tıp anabilim dalından bir belge alacağız ve savcılığa ulaştıracağız. Hepinize çok teşekkür ederim, destekleriniz için

• Beğen
Tepkiler: Hypn0tize
Çok geçmiş olsun Berke çoğu zaman kontrolün sende olmadığını tekrar farketmemi sağladı başına gelenler,ne kadar bağımsız saf bir şekilde de başlarsan başla bir şeye senden bağımsız gerçekleşebilecek o kadar çok olay yaşanabiliyor ki...Mutlak suretle gelişmelerden haberdar et bizi,tekrar geçmişler olsun

• Beğen
@akify. ben şekle bakmam ya, daha çok sürüş konforu ve güvenlik önemlidir benim için. Fakat ayna almamıştım. Bisikletimi tekrar kullanmaya başladığımda yapacağım ilk şey ayna almak olacak

@Sedat Arda aynen öyle abi biz ne kadar dikkatli olursak ne kadar güvenlik önlemi alırsak alalım bizim dışımızda gerçekleşiyor bazı olaylar. Ha güvenlik önlemi aldığın için daha az yaralanıyor, hayata tutunuyoruz. Çok teşekkür ederim, tüm gelişmeleri yazacağım buraya inşallah, iyi forumlar tekrar :harika:

Çok geçmiş olsun.
En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanızı dilerim. Allah beterinden korusun..

• Beğen
@berkex öncelikle çok geçmiş olsun maalesef insanımızde empati yok otoyolda tüm kurallara uyarak otomobille giderken arkadan trenin gelip arabayı biçmesi gibi

@big bike abi her şeyine tamam derim anlarım, insan yaptığı şeyden pişman/rahatsız olup hiç arayıp sormaz mı ya. Bu nasıl bi vicdansızlık...

Berke kardeşim geçmiş olsun ucuz atlatmışsın ancak bu işin sonunu sakın bırakma Türkiye de Trafik konusunda cezai yaptırımlar fazla ağır değil bundan dolayı ülkede birçok kural ihlali yapan sürücüler oluyor bu bana göre bir kaza değil adam öldürme ve yaralamaya teşebbüstür.Hakkınızı sonuna kadar arayın.

• Beğen
@ertanmrtz dediğinizde çok haklısınız, biz de peşini bırakmamayı düşünüyoruz inşallah. Teşekkür ederim...

Geçmiş olsun dostum. Hızlı sürede bisiklete dönmek istiyorsan biraz topladıktan sonra devlet hastanelerindeki fizik tedavi bölümlerine 2-3 hafta git gerçekten yararını görürsün hızlıca toplarsın kendine gelirsin.
Biz de istanbulda böyleleriyle uğraşıyoruz ülkede araba kullanmayı bilen yok fakat herkeste ehliyet var.
Davalarının sürecini ve sonuçlarını buraya da yazarsan böyle bir sıkıntıyla karşılaşanlara yardımcı olursun.
Kısa sürede iyileşmen dileğiyle.

• Beğen
@byhsyn34 fizik tedaviye falan gerek kalacağını sanmıyorum ya, önceden futbolda da bir çok sakatlık atlattığım için ne tür küçük antrenmanlar yapacağımı biliyorum az çok. Tamam futboldaki bir sakatlık değil ama çok benzer şeyler. Naçizane öneriniz için teşekkür ediyorum. Malesef ülkemiz dediğiniz gibi maganda kaynıyor...

@berkex son durum nedir, bir gelişme var mı? Ya da sonuç...

Konuyu yeni gördüm, baştan aşağı okudum. Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben işin adli boyutuna döneceğim. Kendim Adliye'de görev yapıyorum. Gördüğüm kadarıyla adli süreç kolluk kuvvetleri tarafından başlatılmış. Bu etaptan sonra dosya savcılığa intikal edip, basit yaralama suçundan dava açılacak. Müşteki sıfatıyla dosyada yer alacaksınız. Duruşmaya çağrıldığında mutlaka şikayetçi ol, davaya katılma talebin var mı dendiğinde katılmak istiyorum de ve maddi zararını belirt. Eğer vücudunda sabit iz kalırsa ( ki inşallah geçer ) , iz kaldığından dolayı cezası artacak. Sabıkası yok ise 5 sene denetime girip hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir. Eğer daha önce suç işlemiş ise cezası 2 yıldan başlıyor. Kafana birşey takılırsa sıkılmadan sorabilirsin. Şuan Adliye'deyim, çarpan şahsa çok sinir olduğum için elimden ne gelirse yaparım. Tekrar geçmiş olsun kardeşim.

@Emre Akçay Çok teşekkür ederim Emre abi, şuan şikayetçi olduk ve duruşma için çağrılmayı bekliyoruz. Ayrıyeten ygs-lys sınavım olduğu için çok aşırı derecede kapanmış durumdayım ve bugün tesadüfen baktım foruma. Elbette bu iş ilk defa başıma geldiği için tecrübesizim, sizi de rahatsız edebilirim sık sık :) Tekrar teşekkür ediyorum :harika:

Geri