Scudo Sports

Sizce yapabilir miyim?

@Saim Karagöz
Hayatin her alaninda risk var ki?
Gecen aksam yuruyerek para cekmeye atmye gidiyorum. Kaldirimdayim. Birdenbire 2 metre onume kocaman bir kalas dustu. Ki evden ciktigimda esim arayip "gelirken yogurt al" demisti. Telefonu cebimden cikarabilmek icin birkac saniye duraklamistim. Iste yogurdun bir faydasi da bu herhalde :)
Kimin basina ne zaman ne gelecegi belli mi bu ulkede? Insanlar durakta otobus beklerken, ustgecitten gecerken ölüyor. O zaman riskleri minimize etmek icin hic cikmayalim evden, degil mi? :)

Scudo
Ailenin rızasını alman çok iyi olacaktır. Ayrıca olumsuz bir durum olduğunda ilen gelip yoldan alabilecek konumdaysa (Araba varsa) çok rahat bir şekilde tura başlayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: berkex
@Kuzey Ege abi tam içimden geçenleri yazmışsın :harika:

@Saim Karagöz hocam ayrıca size karşı cephe almak gibi sakın algılamayın ama ben bu turu yaptığımda bir çok şekilde rahatlayacağımı düşünüyorum, çünkü önümde büyük bir ygs-lys maratonu var... Tabi ki risk var onları da göze alarak çıkıyorum. Ayrıca başıma bir şey gelse suç kimsede olmaz... Ben sadece siz tecrübeli abilerimin düşüncelerini almak istedim. :)

@becoca ailem ulaşamasa bile yol üstünde çok tanıdık var yani biraz da ona güveniyorum :D küçüklüğümden beri her sene gidip geldiğimiz yol :)

@Kuzey Ege Benim söylediğimle sizin anlattığınız farklı şeyler. Ben tecrübeye vurgu yapıyorum. Amacım tartışma çıkarma muhalif olmak değil. Tabiki tur yapmak güzel. Ama kardeşimizin yaşı daha 17. Böyle turlar için tecrübesiz olduğundan bahsediyorum.

kitli pedal varsa çok rahat gidersin. kilonda iyi. zorluk çekmezsin bence. yolun açık olsun

• Beğen
@berkex daha önce bu civarda km yaptınmı diye sormuşlar 60 km yaptım ama bi 60 daha yapardım demişsin 60 yaparım demekle olmuyor bu işler daha önce yapmadıysan bu civarda km(160) işin zor bunun rüzgarı var , rampası var , kondüsyon meselesi var

• Beğen
Bisikletim elime ulaştığı günün ertesinde direk Konya-Beyşehir den İzmir'e gittim. 10 yıldır bisiklet kullanmazken hemde. Yapabilecegine inaniyorum ama ailenin rizasi önemli.
Ben 22 yaşındayım babam bana yapamazsın oyle kolay mi sanıyorsun demişti tura cikmadan önce :) Bende cevap olarak 'sen benim arkamda dur desteğini ver benim yapamayacağım bisey yok ' demistim. Benzer tarzda uzun diyologlarla onlara yapabilecegini hissettir derim ben :)

• Beğen
@Saim Karagöz hocam yaşım 17 diye bu küçük turu ertelersem bu sene üniversite sınavı var uzun maraton ondan sonra da üniversite telaşı derken ben bir iki yıl böyle bir fırsatım olacağını düşünmüyorum o yüzden bu kadar çok istiyorum, dediğiniz gibi tecrubesizim ama bunları yarına ata ata pişman olacağımı ve imkanım kalmadığında üzüleceğimi düşünüyorum...

@Angel kilitli pedalım yok ama yinede başaracağımı düşünüyorum hocam :harika:

@Melih Çolak uzun süre bisiklete ara verdikten sonra 60km yapmıştım yani şuan kondisyonum yerine oturmuşken sıkıntı çekmem inşallah :)

@Hkaraca42 aileden destek önemli tabi :) bir çok kez pes edecekken onları düşünüp kendimi ateşlediğim oldu bu da onlardan birisi olacak inşallah :harika:

değerli yorumlarınız için teşekkür ederim tekrar

ben yaptım 45 yaşım da...bisiklet ile ilgili teknik bilgim az.buna rağmen kafaya taktım ve yaptım.hemen hemen tüm turcuların yazılarını okudum.(hala okuyorum)gerekli olan ne kadar malzeme ve edavat varsa aldım.tam bir ay her sabah 30 kilo yükle.kadıköy kartal arası antreman yaptım.(40 km)yola çıkacağım sabah heyecandan kalbim gümbür.gümbür attı.deli diyenler oldu.ne gerek var bu yaşta diyenler oldu..yenikapı .bandırma.çanakkale..gökçe adaya kadar gittim.180 km.1.5 gün de.yolda kendimle çok konuştum.ne işim var burda diye.çıkamadığım rampalar oldu.yürüdüm..şimdi daha uzun tur planlarım var))...Ailenin desteğini arkana alarak sen de yaparsın.yap.yapmalısın. bol şanslar

@serdar süleyman insan isteyince yapıyor hocam yaşla pek alakası yok, kaç yaşında hissettiğinizle alakası var.:) Bende sürekli tur yazıları okuyorum artık bende küçük bir şey yapıyım diye içim içimi yiyor :D

Uzun yolların üstesinden gelirsin, bundan hiç şüphem yok. Ama yapabiliyorsan çevrenden bir arkadaşınla birlikte çık. Ne olur ne olmaz. Başına bir sorun gelse birilerinin durup yardımcı olacaklarına güvenme.

29-30 Ağustos'ta Yalova-İzmir turu yaptık, 10 kişiyle, 380 km. İnsanın yanında biri olması çok önemli.

Bir olayı anlatayım fikir versin: Osman Şirin, 24 saatte 553 km yol yapıp rekor kırmış arkadaşımız. Bir çıktı mı hızını alamaz 200-300 km gitmeden geri dönmez. Bir sabah erken saatte Kurtköy'deki İstanbul Park'tan dönüşte yokuş aşağı 70 km hızla inerken bir köpeğe çarptı; 10-15 dakikayı hatırlamıyor çünkü baygın halde yatmış, işin kötüsü in-cin top oynuyor yolda, kimse yardım edemedi. Hiçbir kırığı, iç kanaması filan olmadı da rahat döndü evine.

yallah dostum daa yola koyulmaktan aksini düşünmeyesin :) sadece temkinli yol al, sen her şeyi dört dörtlük uygulasan bile tacizle karşılaşabilirsin; sadece tetikte olmayı unutma daima kazalara karşı vs. yolun açık olsuun :)

@Bahadır Gürel uyarılarınızı dikkate alacağım tabi ki ama davet ettiğimde kimsenin katılacağını pek sanmam :) Evet Osman abiyi takip ediyorum çok harika işler başarmış kendisi:harika:

@bua şuan başka bir şey düşünemez hale geldim zaten her gece her gece :koptum: teşekkürler bu arada...

@berkex
Tum yorumlari okumadim ama herkes asagi yukari hakli anlattiklarinda.
Teknik olarak benim tavsiyem:
Lastik yamamayi bilin, yedek lastik tasiyin, fren, zincir, vites, akort konularinda azbucuk bilgi sahibi olun ve minimum duzeyde de olsa bu tip onarimlar icin gereken aletleri bulundurun.
Cunku yalniz gideceginizi soyluyorsunuz! Mumkunse bir yoldas bulun ;)

Bir gunde gidip donmeyi mi dusunuyorsunuz? Eger oyleyse uzun mesafelerde ortalama hizinizi bulun ve hesaplama yapin. Bu ortalama ile durmaksizin gideceginizi farzederek toplam sureyi hesaplayin. Ortalama molalar icin sureyi ve aksilikler icinde minimum 30 dakika fark ekleyin. Buna gore baslama ve bitis saatinizi tahmini olarak belirlemeye calisin.

Ufak tefek ilkyardim malzemesi edinin ve ilkyardim bilginiz olsun.

Konaklamali ise zaten yaklasik 85 km gidis ve 85 km donus 2 gunde sizi cok zorlamayacaktir kondisyonunuza gore. Ama konaklama noktaniz olmali veya kamp ekipman ve tecrubeniz olmali. Yoksa bu konuyu arastirip bilgi sahibi olun.

40 - 60 km turlarda rahat hissedebilirsiniz. Ancak mesafe ve efor arttikca vucudunuz zorlanmaya baslayacaktir. Beslenme ve sivi tuketiminizi iyi belirlemelisiniz!
Ben bir defasinda 105 km ye varan bir turu 60 km diye hesaplayip cikmistim. Yol arkadaslarima uyup spontone olarak fikir degistirince, yetersiz gida ve sivi, asiri enerji kaybi ve dehidrasyonla turun bitimine 10 km kaldiginda resmen surunuyordum. Pedal basamayip yurudum ve en son dolmusa bindim. Onlar 115 km yapti ben 105 km de kaldim :) Yani evdeki hesap carsiya uymadi :)

En onemli konu izin mevzu! Aileniz istemiyorsa gitseniz bile sorun yasarsiniz. 17 yasinda ve 1,75 boyda olmaniz avantaj sayilir. Tifil gorunmezsiniz :) Malum memlekette her turlu yasam formu var artik. Saygi sevgi ve yardimlasma her ne kadar olsa da tersi tiplerde karsimiza cikabiliyor :( Tur planinizi bildirin. Ne zaman nerede olacaginizi, telefonla gorusme saatlerini belirleyin ve uyun ki sizi merak edenler haber alamazlarsa panige kapilmasinlar. Veya olmasin ama bir problem yasadiysaniz nerede olabileceginiz yetkilşlere bildirilebilsin.

Yapilmaz degil! Insana basarma duygusu, motivasyon, ozguven ve kisisel gelisim katacak bir tecrube olur kesinlikle!
Ama ilk sefer icin bilgi ve tecrubenizden emin olun ve mumkunse bir yoldasla cikin. Bir kaza gecirseniz o anda hemen mudahale edip yardim cagiracak bir desteginiz olur ;)

• Beğen
Arada elmadağ var biliyorsun. İnerken dikkat edip frenlerini çok ısıtmadan kullanman lazım. Dönüşte çıkarken öttürür :)

Ayrıca bu tür uzun kilometlereleri daha önce yapmadıysan patlak tamiri vs çok tecrübeli değilsen, hava kararmadan gidemeyeceksen, telefon ettiğinde gelip alacak otomobilli birileri yoksa bu yapacağın delilik olur. Bence daha tecrübeli abilerinle mesela kazan'a kızılcahamam'a falan git sonra yine grupla daha uzun kmler denersin...

• Beğen
@suat akman çok işime yarayacak bilgiler vermişsiniz hocam. Ayrıca gelecek hafta cuma günü gidip bayramdan sonra döneceğim duruma göre :)

@suat akman
aile işine gelince tabi ki onların izni olmadan yapılmayacak bir şey ve belirli süre aralıklarında sürekli haberdar etmeyi düşünüyorum :)

@Ozan k. bisiklet tamiri konusunda her şeyini kendim hallettiğim için bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum zincir konusu hariç. Ve de günün ilk ışıklarında çıkmayı düşündüğüm için akşama kalacağımı düşünmüyorum :) kalırsamda bir akrabamıza uğrar bir günlük istirahat edip ertesi gün devam ederim :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bence çok rahat yapabilirsin ve üstelik yolun yarı kısmında akrabalarım da var diyorsun.
Ayrıca zaten sabah akşam 40km yapıyorsan, bu yol sana koymaz. Ama büyüklerine bilgi vermeden çıkma yola.

• Beğen
Peki, Allah korusun bacağına kramp girdi süremiyorsun daha Ankarada çıkalı 40km olmuş, akrabalarına da ankaraya da uzaksın ne yapacaksın? Gelip seni alabilecekleri mı?

Kamyoncular duracak gel seni götürelim diyecekler güvenebilecek misin?

Zincir attı-sıkıştı ne yapacaksın? İnsanlar boş yere grup sürüşü yapmıyorlar. Dediğim gibi forum vasıtasıyla ankarada süren kişilerle tanış, grup sürüşlerine çık. Çok daha fazla keyif alırsın inan...

• Beğen
Tepkiler: bua ve berkex
Geri