@deniziko, aramıza hoş geldin. Bu alt forumun modu ben olduğum ve Single kullanıcısı olduğum için sana en çok benim yardımcı olmam lazımdı ama Perşembe'den beri izci kampında idim.

Single Speed bisikletler beni de çok cezbediyordu. Gördüğüm fotoğraflara hayranlıkla bakıp hayal kuruyordum. Derken netten hazır bir bisiklet almak fikrine tutunarak yaptığım araştırmada sonradan forum üyesi olduğunu öğrendiğim
@dincer_colak 'tan hazır bir Single Speed aldım. Hazır dediysem de zaman içerisinde tekerleklerini, göbeklerini, aynakolunu (pedal ve ön dişli), gidon sargısını, zincirini ve maşasını değiştirdim. Bu haliyle bile beni uğraştırdı.

Ama çok şey öğrenmiş oldum. Bir konu açıp yaptığım çalışmayı anlatmaya da çalıştım.
Single Speed olayına ben de girdim. :)
Öncelikle kadro konusundaki tavsiyelere ben de katılıyorum. Her ne kadar Aero jantlar ilk bakışta göze çarpsa da bisikletin duruşunu belirleyen kadrodur. Mesela ilk bakılacak şey kadronun Single Speed için uyumlu olup olmadığıdır ki aşağıdaki görsel ile bir kaç sayfa önce gündeme gelmişti.
@Turan
İkinci olarak Single Speed istediğiniz için kadroda fren kablosunu geçirmek için uygun yuvanın olup olmadığına bakmalısınız.
Üçüncü olarak kadronun arka tekere bakan kısmında ve maşada takmak istediğiniz fren türüne uygun delikler olup olmadığına bakmalısınız.
V Fren şöyle görünecektir.
Kaliper Fren ise şöyle:
Ben olsam kaliper tercih ederdim. Ki öyle de yaptım.
Teker boyu / Jant boyunu da kadroyu alırken belirlemek gerekiyor.
@Murat Cömez'in dediği gibi kadroyu aldıktan sonra teker boyunu değiştirmek pek mümkün olmuyor.
Teker boyu demişken 28 jantın daha verimli olacağını ve sizin boyunuzla da bu boyun rahatlıkla kullanılacağını belirtmek isterim. 27" jantlar 29" jantlardan daha büyükleri hatta 27.5" hepsinden büyük buradaki karışıklık ölçüm şeklinden kaynaklanıyor. 26, 27 ve 29 jantlar dıştan dışa ölçülürken 27 ve 27.5 jantlar içten içe ölçülüyor.

Biraz karışık yani.
Kadroyu belirleme konusunda bizler size destek olmaya çalışalım. Sonraki süreçte yine desteği esirgemeden diğer parçalar konusunda size yardımcı olmaya çalışırız. Fakat bu süreç aylar alabilir, hatta aksaklıklardan dolayı bu yaz Single Speed'inize binemeyebilirsiniz bile. Bu kadar sabırlı olmayı göze alıyorsanız toplama işine girelim birlikte, yoksa Carraro, Fuji veya Purefix'ten beğendiğiniz modeli alıp zaman içerisinde özelleştirme yoluna gidelim derim.
Kendi bisikletimin fotoğrafı profilimde kapak fotoğrafı olarak duruyor. Benim bisikletimde sizin aldığınız kırmızı KMC zincir takılı.