Scudo Sports

Single Speed Custom Bisikletler

Selamlar bir süredir yazamadım,

ebay.com dan frame siparişi verdim fakat yamuk geldi maşa kısmı,

ayrıca 5 kollu pembe Aerospoke jant siparişi ve minik ayrıntı parçaların siparişini verdim gidon bandı vs. gibi.

Fakat framein maşası yamuk geldi aglıcam simdi resmen.

sorun1.jpg sorun 4.jpg sorun3.jpg

Sizce bu maşa sıkıntısı halledilemez mi?

Geri mi yollamalıyım? ebay.com a yazacagım bu durumu.

Ama halledilebilecek birşey ise hiç shipping mipping ugrasmayayım.

:(

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
Satıcıya yazın bunu. Ben çoğunlukla olumlu dönüşler aldım bildirince.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@deniziko
Aldığınız yerin linki varmı?Ve kaç günde geldi?

@deniziko
boş yere geri yollamaya uğraşma sanayiye bir tornacıya maşayı götür rahatlıkla hallederler hatta belki para bile almazlar :)

Büyük ihtimalle parasını geri iade ederler ama geldiği gün yazmanız lazım durum böyle diye

@emre önen tornacı oto sanayicilerde olan birşey oyle mi?

Yapayım derken bozmazlar iyice di mi?

yani anlarlar mı bisiklet parcasından?

@deniziko
oto sanayicilerde mutlaka vardır bozmazlar merak etme ama maşa ile beraber yanında furç takımının vidasını da götür düzeltme işlemi yaparken vidanın yerinde çalışıp çalışmayacağını kontrol etmek isteyeceklerdir.

kadro ile maşayı birbirine montaj etmek için furç takımına ihtiyacın olacak
öncelikle kadro ve maşan ile birlikte bir bisikletçiye gidip kadrona uygun furç takımı satın al.
sonra maşa ve satınaldığın furç takımı ile birlikte tornacının yolunu tut düzeltme işlemini yaptıktan sonra kadro , maşa ve furç takımı ile birlikte tekrar bisikletçide montajını yaptır.
tornacıya gitmeden önce bisikletçiye maşanın ezilen kısmını düzeltebilir misin diye bir sor istersen adam yapabilirim derse tornacıya gitmeden bütün işleri bisikletçide halledebilirsin. yapamam derse düzeltme işlemini tornacıda yaptırdıktan sonra furç takımının montajını bisikletçide yaptırırsın

@emre önen'in dediği gibi yamuğu bisikletçi de düzeltebilir. Önce ona danışmakta fayda var.

Burada akla gelen soru şu arkadaşlar: @deniziko arkadaşımız hangi bisikletçiye gitmeli? Bulunduğu semtte nereyi tavsiye edelim kendisine. Hanım başına elde maa ve kadro ile sokak sokak gezdirmeyelim. :)

Tüm koşturmalardan önce maşa ile ilgili satıcıya bilgi verin. Maşayı geri göndermenin maliyetli olacağını söyleyin ve size yenisini göndermesini isteyin. Ürünün elinize yamuk gelmesi satıcının hatası. Daha iyi şekilde paketlemesi gerekiyordu ürünü. Unutmayın, siz onay vermeden ödediğiniz para satıcıya aktarılmaz.

@deniziko Tavsiye ettiğim parçaları almışsın, yararı olduğuna sevindim. Maşadaki deformasyon çok küçük, göndermekle uğraşma bence burada bir ustada halledilir.

Yalnız jant, fren yüzeyi boyalı (non-machined) olan model. Bu şekilde kullanırsan zamanla boyası aşınarak fren yüzeyi ortaya çıkacaktır muhtemelen ama o süreçte fren güvenli olur mu emin değilim. Maşayı düzelttirirken metal işlerinden anlayan birine danışmak lazım bunu. Belki makineye sokarak o yüzey uygun hale getirilebilir.

Cok teşekkür ederim arkadaslar inanın cok uzgunum umarım bi sekilde halledebilirim...

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
Bu resimde gördüğüm kadarıyla ortada dişli kısmında da sorun var gibi. Satıcıyla irtibata geçip yenisini göndermesini isteyin. Almışken düzgün olsun, düzelttirmek için uğraşmayın.

@enqinHLC
furş takımının üst vidaları o resimdeki yaralı kısma kadar vidalanmıyor bu yüzden bahsettiğin ezik kısım problem teşkil etmeyecektir.

@emre önen peki burada problem teskil eden şey ne tam olarak?

o ezik kısım nereye denk geliyor?

gidonun takıkldıgı yere mi ?
yani tam olarak dumduz bir yuvarlak mı olması lazım illa?

@deniziko @enqinHLC
arkadaşın bahsettiği kısım senin bahsettiğin ezik kısım değil. alt tarafta dişlerin üzerinde ufak bir yaralanma mevcut ondan bahsetmiş bu herhangi bir sorun teşkil etmez.
herşeyi bir kenara bırakalım.
aslına bakarsan eğer satın alacağın furç takımının somunu , maşa üzerindeki ezik olan kısımdan vidalanarak geçiyorsa bu maşayı hiç düzeltme işlemine tabi tutmadan olduğu gibi kullanabilirsin hiç bir problem çıkarmaz.
bence kadro ve maşanı al git bir bisikletçiye furç takımını satın al ve vidayı hemen orada maşanın vidalı kısmına vidalamayı dene eğer bir sorun olmadan ezik olan kısmı geçene kadar vidalanıyorsa hiç düzelttirmeye falan uğraşma olduğu gibi kullan korkma hiç bir problem çıkmaz.

@emre önen Üstteki ezik kısım tamamen düzeltilmeden eski tip boğazla birlikte olan gidonun bağlanması mümkün mü? Bence değil.. Beklememek adına gidip yaptırması tabiki olumlu olur fakat yinede sıfır ürünün böyle gelmesi satıcı suçu olduğu için, zamanla ilgili de problem yok ise yenisinin istenmesi daha mantıklıdır. Düzeltme işlemide yapılabilir. Her bisikletçi o yamukluğu birebir silindirik olarak düzeltecek teçhizata ve bilgiye sahip değildir.Yolunuz sanayiye falan düşse tamam yaptırın diyeceğim fakat bayanların da sanayide pek işi olmuyor. Belirttiğim gibi vakit sıkıntınız yok ise yenisini isteyin göndersinler.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf_AZE
@enqinHLC @deniziko
haklısın gidon boynunu hesaba katmayı unutmuşum bu ezik olan kısımdan dediğin gibi gidon boynu geçmeyecektir.
o zaman yapacak tek bir şey var eğer yeni maşayı beklemek istemiyorsan ezik kısmı düzelttirip tam silindirik olmasını sağlamalısın.

@emre önen Ben inanıyorum ki bunu halledicem,

acıkcası gönder et, iade vs. ugrasmak istemiyorum.

Zaten yalnızca buna 500 TL verdim totalde, shippingi framein kendisinden pahalı.

Geri iade etmek istediğimde geri gönderim shippingini ben verdiğimden bu işlere girmek yerine bir tornacıda halletmek istiy0orum.

son mesajından sonra gercekten iim rahatladı. Nedense ben de halledebileceğime inanıyorum.

Furç takımı da neyse onu da birşekilde temin ederim ilk kez duyuyorum.

İyi bir bisikletci bilyor musunuz KAdıköy bostancı civarlarında?

Ben bu yamuklugu otosanayide tornacıda düzelttiricem.

yapacak birşey yok :(

Baya üzgünüm ama.

Geri