Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Sigaraya hiçbir zaman bağımlı olmadım, en çok içtiğimde günde 1 paket içtim ancak bırakmadan önce 1 paketi 4-5 gün içiyordum. Bisiklete başlayınca bıraktım. Kırk yılda bir, alkolün yanında falan içiyorum ama. Bir de otomobille kaza yaptıktan sonra içmiştim. :D

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Scudo
4 yıldır içiyorum neredeyse. Bırakamadım gitti şu zıkkımı. Babam öğrense bu yaşımda güzelce döver beni. Napalım? İçmeyipte napalım? Bazı şeyleri dindiriyor gibi sanki, bazen de rahatlatıyor, mutlu ediyor. Hayatta gülemediğim için içiyorum açıkçası.
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
7 aydır kullanmıyorum çok şükür.

Sporu küçük yaşlardan beri hayatıma soktuğumdan dolayı ve müzisyen olup hep enstrumanlarımla uğraştığım için 1 kere bile içmedim..
ve bu yaşıma kadar geldik.. Allah da içirtmesin..

• Beğen
Tepkiler: serati
@Serkan Mıstınoğlu hocam ne antrenman ı adam paintball oynarken maskenin altından yakmaya çalışıyor "ya olm sigara yakıyodum niye vuruyonuz " sahilde eşofmanıyla sigara içip yürüyüşe başlayan liseli kızlardan bahsetmiyom bile.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bisiklete başlayınca bıraktım. İçmiyorum ben artık bunu dedim son kalanları da içip bıraktım. 10 sene falan aktif tüttürdüm ilk hafta çok zor geçti eve gelen arkadaşlarım, sırf eğlence olsun diye bilerek sigara paketi bırakıp gidiyorlardı belki içerim diye, hemen çöpe atıyordum :)

Sigara ve spor aynı anda olmaz, sigara içenler ikisinden birini bırakmalı.

15 yıl boyunca hafta da 1-2 paket içiyordum. Bırakalı 1,5 yıl olmak üzere. Sigara'nın rahatlatıcı etkisi filan da yok, bu durum tamamen psikolojik.

Icmemeye çalışıyorum.canim çektiğinde bisiklet varsa yüksek tempo sürunce geçiyor anlamadığım şekilde. Bisiklet yoksa sabrediyorum.Ama tek dal bile icsem yüzerken koşarken ve bisiklet sürerken olumsuz etkisini hissediyorum

Ne yazık ki içiyorum... Utanarak söylüyorum... Çünkü bisikleti ulaşım aracı olmaktan çok genellikle spor anlamında kullanıyorum. Bırakmayı denedim bir kaç sefer başaramadım ama hala kararlıyım. Bırakanlardan tavsiye alabilirim. İçtiğim zaman şu zıkkımı kendimi sanki daha iyi hissedecekmişim gibi geliyor. Maddi yönünü saymıyorum zaten...

Henüz 12 yaşındayken etrafımdaki bacaksız tiryakilerin gazıyla bir adet sigara içmeyi denemiş, onu da beceremeyip yarısında okul müdür yardımcısına yakalanmıştım. Sonrasında aralarında müdür ve öğretmenlerimin de bulunduğu 7 farklı kişiden sıra dayağı yemiştim.

Günün sonunda patlıcan rengi yanaklar, çekiştirilmekten eşek kulağı gibi uzamış kulaklar ve çizilmiş bir karizma ile sigaranın sağlığa zararını ilk elden test etme imkanım oldu.

Şimdi elleri dert görmesin diyorum da, o müdür yardımcısı daha hafif girişebilirdi sanki.

@Sadettin Z.
dayagi kaldirdilar artik sokakta goruyorum 3-5 cocuk bir araya gelip sigara iciyorlar yaslari 13-15

Daha önce 2 ay ve 3 ay olmak üzere 2 kere bırakmıştım. Bu sene direk bırakmak değilde bir bırakmayı deneyeyim dedim, ne kadar süre içmeyeceğim. Bugün itibarıyla 5 ayı geçti:)
Hala bıraktım deyip şartlamıyorum kendimi, denemedeyim.
Bıraktığımın 2. haftasında rüyamda bile tam sigara yakacakken bıraktım ne yapıyorum dedim 2 hafta olmuş zaten:harika:
Sonra dedim ki madem içmiyorum spor yapabilirim. Sonrası bu forum ve bisikletim...

Sigara içmiyorum. Fakat birkaç arkadaşım sigara içtiği için dumanına maruz kalabiliyorum. Egzoz dumanı maalesef sigara kadar zararı olduğunu düşünüyorum.Yani sigara içmesek bile (pasif içici) içmiş gibi olabilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: tesla42
@ahmetyavuz
Kesinlikle evet . Pasif içiçi durumu da tehlikeli . Bunun için bol bol süt ürünleri ve kefir içerek vücut ve akciğer için yenileme yapmak gerek . Yapabilirseniz orjinal ev kefiri yapıp icmelisniz .....
Bisiklet ve spor ile de bu akciğer temizlenmesi daha sağlıklı olup yenileme süreci de hızlı olur .

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@azizakgn Keşke tüm sigara kullananlar sizin gibi düşünse. Kendilerine ve çevresindekilere verdiği zarar yetmezmiş gibi birde pişkin pişkin "ben memnunum hayatımdan, bırakmak istemiyorum, beni etkilemiyor, yemekten sonra, kahvenin yanına, üzülünce, sevinince..... İyi gidiyor, ben çok içmiyorum günde iki paket bitiriyor millet, ne yapalım bir tek bu keyfimiz var" vs. saçma laflarla kendini kandırıp karşısındakini de ikna etmeye çalışanlara deli oluyorum. İnsan hangi konuda olursa olsun yanlışını kabul etmeli ve düzeltmek için çaba harcamalı. Sigara kullanımını engellemek ve içmeyenlerin hakkını korumak için gerçekleştirilen her türlü yaptırıma da sonuna kadar destek veriyorum, hala hastane bahçesinde içen hayvanlar var, kaldırımda yürürken de içilmemesi gerekiyor önümden yürüyen adamın dumanını koklamak zorundamıyım ben! 10-15 sene öncesine kadar devlet dairelerinde, kapalı mekanlarda, toplu taşıma araçlarında fosur fosur sigara içiliyordu :hasta: Adam çocuk mu var hasta mı var demeden yakıyordu sigarayı, emin olun yasak kalksın 2-3 seneye yine aynı seviyeye döneriz. Bisiklete gönül vermiş arkadaşlara hiç de umarım en kısa zamanda kurtulursunuz bu bağımlılıktan.

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@azizakgn

Merhaba,

En başından yazayım, sigara azaltılarak bırakılmaz. Bugün 1 paket içtim, yarın 10 tane içeyim, sonra ki günler 5 tane içerim şeklinde bırakmak çok daha zordur. Sigara'yı bir anda kesip atmanız, size sigara'yı hatırlatan her şeyden uzaklaşmanız gerekiyor.

Sigara içmek istediğiniz zaman 5dk. kadar başka bir şey ile ilgilenip unutmaya çalışın. O an yapabiliyorsanız dişlerinizi fırçalayın, sigara'nın yerine abur cubur dediğimiz tüketim ürünlerini koymayın, yani el ve ağız alışkanlığınızı, atıyorum çekirdek veya sürekli şeker tüketerek değiştirmeye çalışmayın. Bunun yerine bol bol su içebilirsiniz. Suyun verdiği tokluk hissi, sigara içme isteğinizi azaltacaktır.

Eskiden sigara ile beraber tükettiğiniz çay, kahve vb. ürünler varsa, bunları daha az tüketin. Yani size Türk Kahvesini sigara ile içmek büyük keyif veriyorsa, Sigara'yı bırakana kadar Türk Kahvesi içmeyin. İlk 1 ay çok önemli, bir süre sonra sigara içme isteğiniz körelecek, farklı alışkanlıklar edindiğinizi göreceksiniz. 6 ay 1 yıl arası sigara içme isteğiniz zaman zaman oluşabilir, bu krizleri de bahsettiğim şekilde geçiştirin. Sigara'yı bıraktığınız zaman çok daha sağlıklı olacağınızı unutmayın.

Kolaylıklar diliyorum.

@Serkan Mıstınoğlu

serkan, bu durum benim idmanda oldu ,ama sigara paketini her idmanda alacağımı söyledim,sigara içenleri almıyorum,
nedeni çok sert eğimlerde durmadan basıyoruz, adam kalp krizi geçirir,yeni topiğede yazdım (18-25 yaş arası gençler)

@Kudret Kurtcebe abi beni de çok uyarmıştın abi iyi bilirim yani. Ama haklısın bize hava hoş geliyor ama rampalarda sigara içen biri kalbini öyle bir zorluyor ki... Dikkat etmek lazım.

Geri