Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Scudo
@Anonim

valla savaş şakası yok bu işin kalp krizi riski çok fazla sigara içenler için,valla genç ,yaşlı farketmez ,anında güm,bizim fuat şehlerin eski halinden eser kalmadı ,nedeni günde 1 paket sigara içiyor,kendini mahvetti,adam 20 yıl önce altında gıant atx 890 ile fırtına idi.selim giroki o yarışçı idi pro idi,baba dedim içme ,yok bana bi şey olmaz derdi, bisiklete biniyorum derdi,malboro ,neskafe birlikte ala ala gırtlak kanseri oldu.....

@Kudret Kurtcebe üzüldüm açıkçası abi yani genç yaş grupları bu durumları yaşına ve bünyesine güvenerek önemsemiyorlar. Umarım hep birlikte sigaradan kurtuluruz. Zor biliyorum ama ne yapacaksın başka işte.

1. Sigara içiyorum .

oy sayısı 69
      15,2%
    2. Arada sırada sigara içiyorum.

oy sayısı 34
      7,5%
    3. Sigara içmiyorum ancak nargile içiyorum.

oy sayısı 13
      2,9%
    1. Büyük bir keyifle sigara içiyorum.

oy sayısı 20
      4,4%
    1. Ben paket almam iyi sigara otlanırım.

oy sayısı 7
      1,5%
    2. Tütün sararak sigara içerim.

oy sayısı 15
      3,3%
    1. Ben zenginim cuba, havana pro içerim.

oy sayısı 14
      3,1%
    bunlar doğru ise önemli bir yüzde var demektir....

@Mehmet Altuğ

fenerbahçeli faruk kara listede zati,futbolcunun ne işi olabilir sigara ile ,taç spor bisiklet takımında yıllar önce sürmüş mehmet ali sigara içenleri antrenörü klübe almamış ,doğrusunu yapmış ,ayrıca antrenör askeri bir disiplin altında kışla disiplini altında yönetirmiş klübü,doğrusuda budur,öyle 100 km durmadan basabilmek için ,çoooook çalışmak lazım ,dünyanın en zor sporu futbol değildir ,bisiklet sporudur ve kardeşi triatlondur,yüzecen koşacan ,bisiklete binecen aynı anda,sondada 1 sigara içip nalları dikecen :komik::komik::komik: işin şakası tabi.

çok şükür askerden gelince biraktim cok rahatim gunde yarim saat yuruyorum bence herkes birakmali

@Cem Ç.

cem biliyorsun seni sahada uyardım içiyordun,ama son turda beraberdik görmedim içtiğini ,insan bi anda bırakır.

@Yusuf G.
@Erdal YILMAZ

Çok teşekkür ederim gerek tavsiyeleriniz gerekse moral için. Şuan kendimi daha da kararlı hissediyorum. Bugün paket falan almadım inşallah içimdeki şu canavarın kökünü kazıyacağım.

Bırakma sürecinde tek dal bile yetiyor tekrar başlamak için o yüzden kararlı bir şekilde ilerlemek gerekiyor. Öyle ki benim sigarayla tanışmam tam 3 sene oldu. Ondan öncesinde kesinlikle nefret ettiğim bir şeydi haklı olarak. Verdiği pis koku, soluduğumuz zehir, bizden ailemizden giden ömür...

Yıllar önce değil hastane kapısında, ameliyathane önünde içilirmiş. Otobüsler dolmuşlar duman altı olurdu. Sigaralara zam yapıyorlar ama yine caydırıcı olmuyor içen insan yine alıyor ve kendi bütçesine oluyor olan. Daha etkin caydırma yöntemleri olmalı. 4 sene önce İngiltere'ye gittiğimde sigara içmiyordum kardeşim içiyordu. Bir paket sigara en ucuzu 20-25 Türk Lirasına tekabul ediyordu. Evlerde bile yasaktı içilmesi, bir de yiyorsa sokağa izmarit at bakalım. :)

Alkol alırdım ama çok değildi ondan kurtulmak zor olmadı çok şükür. Nargile vardı sigara içince nargile içme isteğim gitti ama sigara da hepsinden beter etti ciğerlerimi. Sabah kalkarken öksürük, tıkanma rutin olanlar. Yeni farkettiğim etkiyse ki epeydir var olan bir şey, yüzerken artık zorlanıyorum, yokuşta pedal çeviremiyorum. Elle yürütürken bile tıkandım öyle söyleyeyim.

Kimse bahane yaratmasın yok zevk veriyormuş, rahatlatıyormuş, stresini gideriyor mutluluğuna ortak oluyormuş... Bir gün o "derman arkadaş" sizi de aldatır, hem çevrenizden hem sağlığınızdan olursunuz.

Bütçe olarak da bunun hesabı yıllardır yapılır şu kadar yıl içersen motorsiklet, araba, ev vs. Valla onu bilmiyorum da ben iki ay içmesem rahat rahat bisikletimin parasını amorti etmiş oluyorum düşünün sadece 2 ayda ve bu vesileyle de şimdiden 4 kilo verdim (84 idim 78'e düştüm ama evdekiler sağolsun 2 kg daha aldık 80'e çıktım :krnz:).

Kusuruma bakmayın yazılarım biraz çorba gibi olmuş olabilir. Umarım herkes sigara illetinden en kısa zamanda kurtulur.

Saygılar

12 yıl boyunca günde bir paket içtim. Son iki yıldır elektronik sigara kullanıyorum. Memnunum. Elektroniği asla bırakmam. :))

#Tapatalk

Hiç bir faydası yok lanetin. Bıraktığımda öyle enerjik ve iyi oluyorum ki.. Sinirlendiğimde dayanamıyorum. Belli kişilerin yaptığı sinir sonucu öyle her sinir stress durumunda değil. Ama ben bu mereti bırakacağım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4 seneye yakin organik yerine e-sigara tuketiyorum. Tutun kokusundan nefret eder hale geldim. Su an gayet memnunum.. E-sigarayi birakir miyim? Denek olarak katildigim test sonuclarim ciktiktan sonra karar verecegim :) En guzeli hic bir sey icmemek elbette..

2004'te basladim, 2014'te biraktim. Ac karnina icmeye baslayip gunu 2 paket ile tamamlardim. 2.5 sene oldu birakali. Muhtesem bir duygu sigarayi birakmak. Umarim sizlerde birakirsiniz.

@Bango Ben bırakmanın sürekliliğini sağlayamıyorum. Dolayısı ile ara vermiş gibi oluyor.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

85 de başladım 2010 yılında bıraktım.bıraktığım günden beri elimi dahi sürmedim.ancak nefes ve kondisyon olarak bir fark göremedim.

@Kudret Kurtcebe

değil 100 km gitmek 10 15 km performans yaptıkdan sonra ciğerler açılmışken sigara içmek mahfeder bünyeyi. nargile içenler sigaraya hiç binmesin nargile nedir yahu 2 paket sigaradan farkı yok bir nargilenin ben o cafelerin yanından geçerken rahatsız oluyorum nargile dumanından onu bir de çiğerlere çekiyorlar. sonrada o çiğerlerle bisikletle rampada çakılırsınız. nefes darlığını geçtim kalp krizi ani ölüm bir numaralı sebebi dumanlı maddeler

@amoush00

bende çok içiyordum sigara 2 senedir sigara aklıma gelince atlıyorum bisiklette inmiyorum 8 saat sele ustunden, bir de yol bisikleti istesende içemezsin :D

daha hiç içmedim. kokusunu aldığım zaman bile kaçacak yer ararım. yanlız ağzımda puro olan bi fotoğrafım olsun çok istedim ama dokunmaya çekindim

Puro içenler olarak şimdilik 15 kişiyiz :)

Geri