@Yusuf G.
@Erdal YILMAZ
Çok teşekkür ederim gerek tavsiyeleriniz gerekse moral için. Şuan kendimi daha da kararlı hissediyorum. Bugün paket falan almadım inşallah içimdeki şu canavarın kökünü kazıyacağım.
Bırakma sürecinde tek dal bile yetiyor tekrar başlamak için o yüzden kararlı bir şekilde ilerlemek gerekiyor. Öyle ki benim sigarayla tanışmam tam 3 sene oldu. Ondan öncesinde kesinlikle nefret ettiğim bir şeydi haklı olarak. Verdiği pis koku, soluduğumuz zehir, bizden ailemizden giden ömür...
Yıllar önce değil hastane kapısında, ameliyathane önünde içilirmiş. Otobüsler dolmuşlar duman altı olurdu. Sigaralara zam yapıyorlar ama yine caydırıcı olmuyor içen insan yine alıyor ve kendi bütçesine oluyor olan. Daha etkin caydırma yöntemleri olmalı. 4 sene önce İngiltere'ye gittiğimde sigara içmiyordum kardeşim içiyordu. Bir paket sigara en ucuzu 20-25 Türk Lirasına tekabul ediyordu. Evlerde bile yasaktı içilmesi, bir de yiyorsa sokağa izmarit at bakalım.
Alkol alırdım ama çok değildi ondan kurtulmak zor olmadı çok şükür. Nargile vardı sigara içince nargile içme isteğim gitti ama sigara da hepsinden beter etti ciğerlerimi. Sabah kalkarken öksürük, tıkanma rutin olanlar. Yeni farkettiğim etkiyse ki epeydir var olan bir şey, yüzerken artık zorlanıyorum, yokuşta pedal çeviremiyorum. Elle yürütürken bile tıkandım öyle söyleyeyim.
Kimse bahane yaratmasın yok zevk veriyormuş, rahatlatıyormuş, stresini gideriyor mutluluğuna ortak oluyormuş... Bir gün o "derman arkadaş" sizi de aldatır, hem çevrenizden hem sağlığınızdan olursunuz.
Bütçe olarak da bunun hesabı yıllardır yapılır şu kadar yıl içersen motorsiklet, araba, ev vs. Valla onu bilmiyorum da ben iki ay içmesem rahat rahat bisikletimin parasını amorti etmiş oluyorum düşünün sadece 2 ayda ve bu vesileyle de şimdiden 4 kilo verdim (84 idim 78'e düştüm ama evdekiler sağolsun 2 kg daha aldık 80'e çıktım

).
Kusuruma bakmayın yazılarım biraz çorba gibi olmuş olabilir. Umarım herkes sigara illetinden en kısa zamanda kurtulur.
Saygılar