Scudo Sports

Shimano 105 mi yoksa Ultegra mı?

@Fatih Yasin Söndüren şimdi siz bu setleri Salcano XRS 050'ye takmayacaksınız değil mi? Salcanoyu satıp, sıfırdan bir kadro alıp, ona 105 ya da ultegra takacaksınız. İşte o bisikleti bilsek daha uyumlu olanı önermeye çalışırız.

Birkaç göze çarpan nokta var, eğer yeni alacağınız kadro aluminyum olacaksa Ultegra takmanıza pek gerek yok mesela.
Karbon kadro olacaksa, Ultegra bir adım daha önde.

Başka açılardan da bakabiliriz. 105 piyasadaki açık ara en iyi antrenman grupseti. Uzun ömürlü, sorunsuz, yedek parça bol ve ucuz. Yarış da koşar, onda da sorun yok. Ultegradan aşağı kalır yanlarını söylüyorum: 300 gram civarı daha ağır, sprintte özellikle aynakol farkı olacaktır. Yük altındaki vites geçişlerinde de 105 biraz zor geçecektir. Ne demek peki bu yük altındaki vites geçişi, yani ayağınız gazdayken vites değiştirmenizden bahsediyorum. Ayağınızı gazdan biraz almadan, 105 vitesi yerine oturmak istemez. Ama Ultegra bu konuda daha iddialı.
Bunun dışında ultegra profesyonellerin de kullandığı bir set. Çok sayıda kıta takımının Ultegra kullandığını, hala kullanmaya devam ettiğini biliyoruz. Yani ultegra bizim düşündüğümüzden daha profesyonel bir set aslında.

Yeni 105'i alıp olayı kapatmanızı öneririm mesela ben :D R7000

Shimano-105-R7000_.jpg
105-intro-1522797632714-orp9oly5l92w-630-80.jpg

Yeni modelse yeni model, shadowsa shadow, 11 vitesse 11 vites :harika:

Scudo
Serkan Mıstınoğlu,
Mıstınoğlu iftiharla sunar :harika: karbonla ultegra neden daha önde abi? Yani 105 li karbon olamaz mı (Aslında olur ama ) nedenini merak ettim ?

@Serkan Mıstınoğlu hahaha hocam simdi ki kullandigim bisiklete monte edilmeyecek full karbon kadro alip ona monte edilecek mesela almayi dusundugum merida reactolar gibi hastasiyim aero tasarimina veya bu aero kadrolu kadro da olabilir bende bu mesajinizla beraber 105 set almaya karar verdim en ucuz erdoganlar bisiklette sanirim enpara kartim geldiginde alacam insallah hocam birde bir sorunum var benim kilo 103 full karbon kadro bana dayanir mi

@Fatih Yasin Söndüren 120-130 kilo arası taşıma kapasitesi oluyor karbon kadrolarda. :harika:

@isosel i3 işlemciye 16 gm ram takmak gibi olacak, veya i7 işlemciye 4 gb ram takmak gibi :) İkisi birlikte çalışacak parçalar, denk performansta olmalılar. En uç örnek olarak da F10 kadro setine tourney takıp sprint atmayı denediğinizi düşünün. Anlam veremezsiniz değil mi "neden gücümü aktarmıyor bu kadro çok iyi halbuki" deriz. Veya tersi durum da düşünülebilir, salcano xrs 060'a dura ace 9100 takıp sprinte kalksak, kadro zangır zangır, jelibon gibi esnese ama aynakol gram esnemese? Yine ciddi bir enerji kaybı yaşamış oluruz. Çok uç örnekler verdim ama daha iyi ifade edebilmek için verdim :D

Son olarak, mesela 105 setin 10 üzerinden performans puanı 7 ise, yine benzer şekilde puanı 7 civarı olan bir kadro ile kullanmak en mantıklısı olacaktır :)

@Serkan Mıstınoğlu delta bisikletteki adam bana kaldirmaz seni demisti moralim bozulmustu aluminyum al dedi bana bende bisey diyemedim tabi oyle dusunceliydim sizin mesajinizi gorunce endisem gecti gibi insallah bir sorun cikmaz zaten rejimdeyim :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Fatih Yasin Söndüren firmaların bazıları, karbon kadrolarının taşıyabilecekleri üst limitleri açıklıyor. Fakat her firma açıklamıyor. Açıklayan firmalar da ya 120 diyor ya 130 diyor. Ama deltada hangi markaya baktınız? Corratec mi canondale mi Geotech mi bunların hepsinin kendine ait bir üst limiti olabilir. Belki de adamların üst limiti gerçekten de 90'dır. Geotech bir Türk kuruluşu yanlış bilmiyorsam, marjinal bir üst limit açıklamaları olası :D Siz alacağınız modeli belirledikten sonra, son olarak üst limiti sorun

@Serkan Mıstınoğlu evet çok uç örnekler olmuşlar demek istediğini anladım ama sanki karbon 105 çok da abes değil bence. Sonuçta karbonda da kendi içinde kalite farkları oluyor. Orta seviye bir karbona 105 set olur gibi. Keşke herkesin cebi iyi olsa da en iyisini alıp geçsek :)

Serkan abi hidrolik frenin r7000 105'e inmesinden dolayı bir sonraki grupset tercihimi r7000 olarak planladım. R8000 de kullandım ve gerçekten harika bir sistem olduğunu söyleyebilirim fakat güncel dolar kurunu da gözönünde bulundurarak çok pahalı olduğunu düşünüyorum.

@Serkan Mıstınoğlu hocam bisiklet hakkinda konusuyorduk adama da dedim bole bole full karbon bisiklet dusunuyorum ama kaldirir mi dedim o da kaldirmayabilir aliminyum al dedi cukurlarda falan kirabilirsin dedi ve de kadroyu farkinda olmadan catlatirsin bisikletciye goturursun farkinda olmaz herkese anlayamaz gibisinden konusup korkuttu saolsun kendisini de cok severim :)

• Beğen
105i kullandiktan sonra ilerleyen zamanlarda parca parca ultegra ya upgrade etmek de bir seçenek. Uyum sıkıntısı yaşanmayacağını düşünüyorum.
Bu arada DoubleTap çiler daha damlamamış. :) ilginç.

@Serkan Mıstınoğlu ALLAH gonlune gore versin hocam merida reacto icin kaldirir mi dersiniz bu koca sisko vucudu haha

@Ozan :) hocam ilerleyen zamanlarda jant setine iyi para yatirmak istiyorum iyi paradan kastim 5000 6000 en fazla zipp tarzi jant seti almak mumkun mudur ve de hocam doubletapcilar kimdir :)

• Beğen
Zipp fiyatlari hakkında çok bir bilgim yok. Site olarak R&A sitesinde ucuza oluyor bazen.

DoubleTap çiler Mars'tan gelmektedirler. Shimano kullanıcılarinın aklını çelmeye çalışmaktadırlar. Fark ettiğiniz üzere Mars=sraM olmakla beraber ön aktarıcının az kullanılmasını bahane ederek onun için ayrı bir degiştiricinin olmamasının artilarından bahsedip sizin Sram vites gruplarını tercih etmenizi sağlamaya çalışırlar. Ama kanmayın!! Mars'taki yer çekimi Dünya'dan az olduğu için ön aktarıcıyı az kullanmaktadırlar. Saygılar.

Bir bilgim yok Dura Ace kasetlerde sorun yaşayanlar varmış ama Red kasette de sorun yaşayanlar da var. Hepsini deneme şansımız da yok (en azından benim). Firmalar kendileri açıklamadıkça karşılaştırmak biraz zor ve kişisel olur.Pek bir fikrim olmadığı için yanlış bir şey söylemek istemem. Forumdaki başlığı bana özel mesaj olarak atabilirseniz benim de okuma şansım olur. Teşekkürler

Geri