Scudo Sports

''sezon başlangıcı ilk antreman bostancı-bıçkıdere-bostancı-4 eylül''

@utku ÇEÇEN

utku teşekkür ederim evet isaya ,özcana selam ederim utku bisikletin vites olayını değiştirdiğin vakit daha rahat edeceksin ,,,,,,,bayramın kutlu olsun dahada işi zorlaştıracağım dönüşte stabilize sert düz toprağa girerek ordan ballıca köyüne çıkacağım bakalım ekip ne diyecek ,,,,,,,,,,,,,,,,,iş dahada zorlaştı,,,,,,,,,,

Scudo
evet b takımı,,,,,,,,,,,,,,,,işi zorlaştıracağım ben dönüşte stabilize yola gireceğim biliyorsunuz şile dönüşü bıçkıdereden dönerken taşdelen su merkezinden sonra sağa giren toprak yol var iniş ve çıkışları olan son derece dik rampalara girmece buraya resimleri koyacağım akabinde soldan ballıca köyüne giden yol var ordan istanbul bulvarına ulaşmaca daha kestirme yol ama son derece sert zeminde gitmece,,,hasan o yolu biliyor ora kurtköy stabilize antreman yerlerimiz idi..

bıçkıdereden sonra taş delen su merkezinden sonra gelen kısa rampa bitiminde sağdan toprak ve stabilize yola giriş oldukça uzun inişli çıkışlı zemin asfalt değil sert düz toprak taşlı ama kartepenin son offroad yolu kadar değil...........

taşdelen burda su mola köpekler benim işim.sene 2009 mayıs ayı,,,,,

evet rampa örneği............

heyyyyyyyyyyy hasan hatırla buraları,,,,,,,,,,,,, azmı çalışmadık burda

hasan ile kaptırdık yokuş aşağı traktör yakalayamadı ,,,,,,,,,,,

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/291851_150681445020870_100002370465156_294137_3057279_n.jpg

vayyyyyyyyyyyyyy soner anlaşıldı gene seni tutamayacağım şile yolunda 1 saatte şileyi almıştın,,,, kömürlüğü 40 km i daha az zamanda alacaksın yol avantajı evet 65 km yi bi saatte alırsan 40 km i herhalde daha az zamanda alırsın ,,,,,,

Geldik.
toplamda nasıl başardıysak 75 km oldu.
katılımcılar ben, Bahadır Gürel ve Salih Dinçer oldu. yol boyuunca yalnızca bir kere uzun mola verdik. Oda sayın arkadaşlarımın kahvaltılarını yapmadan yola çıkmış olmaları yüzünden gerçekleşti. Bunlar bi güzel oturup menemencide menemen yediler. Tam kömürlük girişindeydi. Ve o mola toplam 45dk sürdü. Oysaki Kömürlük sapağına toplam 2saatte gelmiştik miss gibi.

Bu zorunlu 45dk dahil tüm yol toplamda 6saat sürdü. 75km oldu. elimizden geldiğince sıkı basmaya çalıştık.

Turla ilgili tüm fotoğraflar Salih'te kendisi henüz eve ulaşmamıştır. Ulaşır ulaşmaz fotoğrafları yükleyecektir.

Bunun haricinde çoooooooookkkkkkk güzel bir turdu. İnanılmaz yokuşlar var. Ancak doğa öyle güzelki insanın o yorgunlukta ruhu dinleniyor.

Tur sonundaki durum kendi adıma şudur. Çok uğraştık. Ancak buna değdi. Turu rahatlıkla çıkarabildiğimi gördüm. Ancak elbetteki şuanda çok yorgunum. Pazar günkü tur için o zamana kadar bu yorgunluğu atabilirsem katımak niyetindeyim.

pazar günü yapılacak olan yol son derecede dahada zor hale getirildi kurt doğmuş stabilize sondan vuracak,,,,,,,,,,,, evet bugün tura gidenleri tebrik ederim ,,,,,,,,,,,,cem şentin 112 km i tamamladı onuda tebrik ederim .............

kurt doğmuş rampa örneği stabilize küçük taşlar inişli ve çıkışlı oldukça uzun etap ...........

Bıçkıdere antremanını tamamladık. Ben 7:20'de Samandıra'da Rıdvan'la buluşarak yola çıktım. Ardından Paşaköy sapağında Salih'le buluştuk. Yolları yanlış hatırlamıyorsam Ömerli, Bıçkıdere, Göçbeyli, Kurtköy ve tekrar Samandıra'ya döndük, Salih Viaport'ta ayrıldı. Samandıra'ya dönüş saatimiz 13'ü buldu. 45 dk. kadar Salih'in gösterdiği yerde durmamız çok vakit kaybettirdi, bu tamamen gereksizdi. Özetle bugünkü tur gayet iyi geçti.

Ancak ben Pazar günü tura katılamayacağım. Geçmişten gelen bir sorunum yolda bana büyük sorun çıkardı. Tabii burda ifade etmem zor ama arkadaşlar biliyor. İyiki de bu turda başıma geldi, Pazar günü ortaya çıksaydı diğer günler bana pahalıya patlardı. Bir hafta kadar bisiklete ara vereceğim.

http://2.bp.blogspot.com/-Unyuwxg1w1M/TmC-u7ZME0I/AAAAAAAAAPo/7_S2YkSET80/s1600/s1.JPG

Genel bir değerlendirme yaparsam eğer (bugünkü tur hariç) açıkçası üç aylık bisikletçi olarak benden, birkaç yıldır bisiklet kullanan ustaların temposunun beklendiğini görüyorum. 43 yaşında 3 aylık bisikletçi olarak ustaların temposunu yakalayabilmem demek 6. ayda da yol yarışlarına katılmamı gerektirir herhalde. Tahmin ediyorum 6-7 ay daha çalışmadan yüksek tempoyu yakalayamam.

Dediğim gibi Pazar gününe katılamayacağım; kesinlikle yorgunluk vb şeyler değil.

• Beğen
Tepkiler: Rıdvan UĞUR
@Kudret Kurtcebe

Merhaba Kudret Abi, maalesef kısıtlı bütçem olduğu için İstanbul'dan bir arkadaşın bana yol lastiği hediye etmesini isterdim. Ama olmayacak gibi :( Şimdiki lastiklerle 4 Eylül'deki tura katılırsam epey zorlanacağımın bilincindeyim.

@Rıdvan UĞUR
Ben henüz gelmedim, Kurtköy'deyim. Rıdvan, bu paralı yola bisiklet alıyorlar mı?

Eve gitmek nasip olursa fotoları yüklerim inşaallah...

Dereceler şöyle:
07:45 Alemdağ
08:39 Kömürlük Sapağı
MENEMEN OLAYI
09:44 Kömürlük Yolu
09:53 BIÇKIDERE
10:00 Göçbeyli Yolu
ÇETİN YOKUŞLAR
11:07 Göçbeyli Çıkışı
12:15 Via Port

@Cem Şentin

cem ... yukarda gördüğün yola gideceğim teker silik ve bu yol ise küçük taşlar var arada sırada büyük taşlar ..ve paso rampa......şimdi cemo çok para iyi mal 112 ytl verdim zenith maxxis tekere dişsiz ve yukardaki yolu alıyor bu teker ..aynı yol tavşanlıda vardı burda yol bisikletinin işi zor olacak ...evet sen zati kendi rekorunu kırdın ...........112 km helal olsun sana 07.25 eve varış 21.00 çok saat olmuş önemli değil kafaya koydun ve yaptın ...

@Kudret Kurtcebe

Haritaya bakınca Ballıca köyünden İstanbul Bulvarı'na çıkan 2 yol var. İlki Okan Üniversitesi'nin önünden geçtikten sonra, ikincisi de Sultanbeyli-Tersane ayrımından 1 km önce bulvarla buluşuyor.

Merhaba arkadaşlar. Bende CST 26*1.95 dişli lastik var. Onun yerine almayı düşündüğüm yol lastiği için internetten araştırınca CST Traveller'ın bana olabileceğini gördüm. Bana hangi modeli uyar ve onu nerede bulabilirim ?

@Cem Şentin

cemooooooooooo cadde bisiklete uğra sana yardımcı olur,,,,, modeller onda var ,,,,,,,,,,,,sana en yakın muhanmed,,,,,,,,,,,,

evet b takımı ,,,
dönüşte ....kurtköyün inişli çıkışlı bol taşlı ve toprak yoluna evet diyenler el kaldırsın kimler diyor yada bıçkıderede kararlaştırırız ,,,,,,,,,,,, yalnız sonerin bisikleti haşat olur burda ve yol çok uzun ,,,,,,,,,,,,,,,

hey yavrum rampanın güzelliğine bak,,,,,,,,,
yemede yanında yat
ya şaftın kayacak ,,:46: :46: :46: :46:
ya da kaymayacak,,,:smily143: :smily143: :smily143: :smily143: ,,

ama akıllı olan bu yola girmez biz deli olduğumuz için bu yola gireceğiz,,,,

:Ahhh-1660 :Ahhh-1660 :Ahhh-1660 :Ahhh-1660 :Ahhh-1660 :Ahhh-1660 :Ahhh-1660 :Ahhh-1660

http://students.sabanciuniv.edu/~mertsevinc/2009-04-16%20tek%20g%fcn%20%feile/15042009996.jpg

kurt köy stabilize yola bizi ulaştıran rampa,,,,,,,,,,,,,,,

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/291851_150681445020870_100002370465156_294137_3057279_n.jpg

soner paris rube,,,,,,,,,,,,,,

aytek tanklarımı sollamış vay anasını ,,,,,,,,,,,,
askerde tank onbaşı idim ,,

:eek: :eek: :eek: :eek:

@Kudret Kurtcebe
Yanılmıyorsam bu yol yok artık; daha doğrusu toprak değil ve hatta hızla girince yokuşu alabileceğiniz cinsten. Sanırım çıktıktan sonra diğer taraftan çektiğim şu fotoğraf ile aynı yer:

http://farm7.static.flickr.com/6073/6106306789_9edfe2c432_z.jpg

Dip Not: Fotoğrafların yüklenmesi vakit alıyor. Birazdan paylaşacağım inşaallah. Beklettiğim için kusura bakmayın.

biz oraya 2009 gittik değişmiş olabilir ,geçen şile dönüşünde ordan resim çekilmedi çünki sürat yapıldı bu pazar hiç resim çekilmeyecek çünki herkez eceli ile boğuşacak ,,,,,,,,,sadece çıkış ve bıçkıdere varış olacak ,,,,,,,,,,yollarda durup resim çekilmeyecek bu tur acımasız olacak hiç kimseye acımayacağız kendimede acımayacağım bi başkasınada ,,arkada kalan kendi sorunları ile boğuşacak bu tur acımasızdır burda kardeşlik yoktur burda sadece kendi kendin ile yarış vardır b takımı acımasız olacak kendi adamlarına bile , şilede yardımlaşma oldu b takımı arasında ama bu sefer yok çünki değişik bi prosedür uygulanacak ......... bu prosedür aytekin erzanın prosedürüdür ,,,,,,,

haaaaaaaaaa bak aytekin gelirse o zaman çok şık olacak durum ,,,,,,

Bugün bile zaman zaman, bizde de kopmalar oldu. Kimi zaman fotoğraf çektiğim için arkada kaldım, kimi zaman yokuşta bir tempo tutturunca arkama bakıp durmak bile istemedim. Aksi halde daha yorucu oluyor...:(

Ben bunu otomatiğe alma diyorum ki tadı adrenalin gibi, sürat yapmışsınız gibi ya da defalarca nefes alıp verdikten sonra uzun süre nefes almaya ihtiyaç duymadığınız o baş dönmeli hal gibi. İlk defa bu yokuşlardan zevk aldığımı hissettim. Bu güzergah 10 numara...:)

İşte üçümüzün olduğu (hatta kendimin de!) günün hatırası tek fotoğraf:

(Aşağıdaki fotoğrafı, köylü bir amcaya çektirdik ama baş aşağı çekmiş. Ben de düzelteyim derken tek taraflı flip yapmışım. Anlayacağınız eski zaman hatıra fotoğrafları (A-R-I-T-A-H) gibi olmuş. Flip-flop olayını becerdiğimde düzelteceğim.)

http://farm7.static.flickr.com/6067/6106309645_0755a861d5_z.jpg

Yanımda olan arkadaşlarıma (Bahadır Gürel ve Rıdvan Uğur) teşekkürü borç bilirim. Onlar olmasa herhalde lay lay lom havasına gezer, 4 saatlik yol süresi (*) yerine 6 saatlik olan atıştırmalık versiyonunu seçerdim...:)

Diğer fotoğralar için şuraya bakabilirsiniz: (link)

@GPS Records

Dip Not: Fotoğrafların yüklenmesi çok vakit aldığından biraz küçültüp Flickr'a yükledim. Yoksa her biri bir kaç MB. yer kaplıyor; böyle hızlı oldu. Yüksek çözünürlükler için siteme yüklemeliyim. Yükleyince arkadaşlarıma haber vereceğim.

evet b takımı aytek kapıdağından geliyor bu pazar gelirse tur aynen kopar uçar aya gider bende yetişmeye çalışırım hadi hayırlısı ne olacak bakalım dehşet tempolar görülecek rakamlar çıldıracak ,,,,,
km fırlayacak aneyyyyyyyyyyyy.ultra ıronman geliyor koparacak bizi.......

çavuşum stabilize yol hani kuzu yaylasının gırısındeki gıbımı yoksa zırveye gıden off road gıbı mı ? kuzu yaylasının gırınsndekı yol gıbı ıse bana uyar ama kayalıklı taşlı yollar sıkıntı , bılıyosun yol bısıkletı..Ama yınede katılırım emir demiri keser.. :)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Geri