Scudo Sports

''sezon başlangıcı ilk antreman bostancı-bıçkıdere-bostancı-4 eylül''

@Salih Dinçer

En erken kapalı mekana ki o da Bıçkıdere'de 10.00-11.00 arasında girilebileceğini tahmin ediyorum. Çünkü sapaktan sonra 4km virajlı bir iniş var Kömürlük'e. Ondan sonra çok hafif bir tırmanış yapacağız Bıçkıdere'ye kadar. Bu arada Göçbeyli'nin 1 km ilerisinde bir çeşme biliyorum. Ama oradaki köpeklere dikkat etmek gerek.

Scudo
@Salih Dinçer

Gelirim tabi Salih
antrenman antrenmandır kaçmamalı
bu arada bence cemide benide boşu boşuna cıkarmayalım dudulluya
cemle samandırada buluşalım ve dirk paşaköyden girelim şile otobana orda buluşuruz sizinle okadar yolu teptirmeyin bu antreman turunda ikimizede:)

Sorun değil istediğiniz yerden başlarız. Bu durumda saati ileri çekebiliriz. Örneğin 09:00 uygun mu herkes için?

Rıdvan FB kullanıyorsan oradan devam. Ozan ya sen?

• Beğen
Tepkiler: Rıdvan UĞUR
@Cem Şentin
Cem, Bıçkıdere girişinden sonra takım kaptanı sensin. Ben bilmiyorum oraları bizi götürür müsün?

@Salih Dinçer

Tabii ki götürürüm. Bahsettiğin giriş Kömürlük sapağı olmalı. Ondan sonraki yolu bilmiyorsunuz. Herhalde öğle yemeğini Bıçkıdere'de yeriz.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
@Rıdvan UĞUR

Bence de en mantıklısı bu. Yalnız Rıdvan'ın ulaşım bilgilerini bilmiyorum. Eğer özel mesajda belirtirse, kendisiyle Samandıra'da buluşacağımız yeri kararlaştırırız. Salih'in ekibiyle de Paşaköy sapağında buluşur ve yola devam ederiz.

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi bişey dicem
sende gelsene bizle salı günü. Neden gelmiyosun? <sonuçta sende bisiklete bineceksin. Eğer bayramdır seyrandır işim gücüm olur benim demezsen sende gel bence bizle. Neler yapabileceğimizi görelim. Sende bize hatalarımızdan bahsetmiş olursun. Hem Cem'in performansınıda ilk defa olarak görmüş olursun.
Ne dersin?

Salih selam, bayramın ilk günü kendime zaman ayıramayacağım, ziyaretler olacak. 2. veya 3. günü olsa daha uygun olur. Ancak diğer arkadaşlara uyuyorsa programı bozmayın.

@Salih Dinçer

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Rıdvan UĞUR

rıdvan bu bayram bayağı ziyaret var eski dostlar felan çarşamba hastane test olacağız ....en müsait cuma olur cumartesi zati bi olay olmaz pazara ağır tur çünki yalnız ben zati burdan bildiğim teknik konuları yazıyorum yalnız dikkat edersen polinez turunda ben yokuş aşağı bastım ama kontrollü indim en tehlikeli virajı hatırlarsan orda utku ne dedi buraya ilk gelen kesin kaza yapar salı günü yapacağınız turda kömürlükten sonraki yollara dikkat etmeli ilk kez gidenler için konuşuyorum çok dik inişler olup olmadığını bilmiyorum çünki ordan hiç gitmedim yalnız bıçkıdereden biliyorum dönüşü ,,orda rampa var yalnız yol stabilize olduğu için sarsıntı sizi yoracak çünki biliyorsun sarsıntılı yollarda efor malesef gitmekte bu iznik yolu daha beter tavşanlıdan ta izmite ve hatta izmitten ta orhangaziye kadar yol berbat sarsıntılı mıcır asfalt en beğenmediğim asfalt türü mıcır asfalttır takır takır gidon oynar ,,,,,,,,,,,,,,,yolun durumu kötü olunca mesafe uzayınca performansı direk engeller ,,,,,,,,,,şimdi bıçkıdereden sonra taşdelen su merkezi var oraya gelmeden önce keskin virajlı yer var oraya dikkat edin dönüş orda çok serttir ,,direk asağıya inerken su merkezi solda kalır ordan su alın tuvaletteki su dahi içilir orda duş bile alabiliyorsunuz ,,,,hemen karşınıza bi rampa çıkacak diktir ordan devam edin rampa sonunda sağdan kurtköy stabilizeye girer o yola girmeyin o yolda çok iniş ve çıkış vardır ayrıca toprak yoldur taşlıdır ,,,,,,,,,,,,,asfaltı takip edin orada asfalt yol fena değil göçbeyliye gelirken gene mıcır asfalt göçbeyliden istanbul bulvar yolu güzel şimdi isterseniz yolu kısaltır pendik tersane yoluna kaçarsınız yada yolu uzatarak dede paşa caddeden aydos ormanın güneyinden uğur mumcuya, ordan biliyorsun o yolu gittik başı büyük kayış dağı rampaları ,,,,,,sona gelen rampalar yolun uzunluğunu hesaba katarsan epey yorucu olacaktır 160 km ye denktir yani adamda 160 km lik yorgunluk yaratır bu etap,,,, şunu asla unutmayın her rampada kalori harcarsınız harcadığınız her kaloride km demektir,,, km olarak size yansır, diyelim etap 100 km ama üzerine rampada harcadığın kalorinin hesabını km ye çevireceksin rakam çoğlacak tabi,, bence herkez şunu yapmalı inişlerde pedal çevirmeli ama virajlara gelirken yatma olayını gerçekleştirmeli diyelim sağa dönüyorsunuz iyice eğilip hafif sağa sizde eğilin ama fazla değil bunun bi açısı var fazla eğilirsen sağa aynen güm ben nasıl indim bu pazar dikkat ettinmi ,arkaya iyice gerilme yapıyorum eğiliyorum tabi pedalı iyice basarak aşağıya doğru hız aldıktan sonra eğilme yapıyorum arkaya doğru vücudu geriyorum bu bende iyi bi motivasyon sağlıyor,,çünki rüzgar karşıdan esiyor ve sağa dönerken ben de hafif sağa ağırlığımı veriyorum sola dönerken aynı durum inişlerde pedal basmadan inmek size vakit kaybettirir

@Bahadır Gürel

Devlet Meteoroloji Enstitüsü, İstanbul'da yarın kısa süreli sağanak yağış olacak diyor. Eğer bu gerçekleşirse Çarşamba daha uygun oluyor. Şu an havada bayağı bulut var. O civarda yağmur yağdı mı deli gibi yağar. Çünkü ormanların yoğun olduğu Bıçkıdere-Göçbeyli tarafında Karadeniz iklimine daha yakın bir iklim var.

a- b takımlarında olan arkadaşlar ,,,,,
bıçkıdere etabında durmak yoktur rampa bitimlerinde ,tekrarlıyorum rampa bitimlerinde gidişte şile rampalarında asla durulmayacak 3 saat sele üstünde gitmeye antremanlı arkadaşlar hazır olsun çünki ben 3 saatte şile benzinciye asla durmadan gittim şile benzinci şile merkezden 5 km dışardadır burda şile benzinciye gidilmeyecek ve 3 saat sonra sele üstünden inerek 10 dakikadan az bi mola yaparak derhal yola devam ederek ki kesin kömürlük yolundan girmiş olurum bıçkıdereye ulaşacağım bizim bıçkıderede fazla durmamız aynen dönüşü riske atmamızdır fazla durulmayacak yarım saat bile değil arkadaşlar derhal başlayacağız 15 dakika fazla yok ben giderim bilmiş olun ,,,,,,,,,,,,ben geçen sefer bıçkıderede fazla bekleme olduğu için dönüşte zorlama olmuştur hazır vücut sıcakken ben duramam kusuruma bakmayın b takım beni arkadan zati yakalar ve geçer ama a takım ne yapar onu bilemem bu polinez turu antreman açısından herkez kendi öz eleştirilerini yapmıştır benim ekleyebileceğim bi olay artık yoktur sözün bittiği yerdir pazar günü herkez kendisini bu anlayışa yukardaki prosedüre göre lütfen ayarlasın acı çekilecek ama kısa zamanda bu tur tamamlanacak ben kendi saatlerimi yazarım zati amacım şudur teknik arıza yaşadığım tavşanlı dan iznik e giden yolu 2 saat 10 dakikanın altına düşürmek yolun yarısı rampa eğim 10-19 arası ,,,,,,,,,,,,benim derdim bu,,

@Bahadır Gürel

Evet beyler bayramın 1'ci günü yerine 2 veya 3. günü yaparsanız bende katılırım size.Zaten ilk antremana katılamadım .....

arkadaşlar çıkıyorum ,,,,,,,sele altındaki aliminyum çubuk polinez antremanında kırıldı evet bu bisiklet iznikte laçka oldu malesef,,, yolun sarsıntıları yolun kalitesizliği kompenantlarda yorulma riskini beraberinde getirmekte ,,,
evet yeni sele alacağız bu sele ile bıçkıdereye asla gidilmez bisikletleri kontrol edin herşeyini fren ayarlarını yoksa yolda kalırsınız ,,,,,vites ayarlarına bakın ,,,

@Bahadır Gürel
Çoğunluk ne derse o olsun. Aslında şöyle bir önerim de var bilmiyorum bayar mı! Ama baymaması için ikinci öneri getireceğim, hazır olun...:)

Yarın bayram namazı İstanbul'da 07:10'dur ve saat 09:00 Alemdağ/Paşaköy sapağı için güzel zamandır. Ne erken ne geç, keza dün ki antrenmanda Üsküdar hareket 09:00 idi. Biz bunu yapalım artık kim geliyorsa. Sonra yine yapalım kimler gelmek isterse...

Eğer gün aşırı aynı yol çekilmez derseniz, bir gün de Maltepe tarafından yaparız ve Bahadır ağabey de katılır. O gün de Perşembe günüdür. Çünkü Çarşamba dinleneceğiz. Tersten almak da iyi bir antrenmandır çünkü o yolun dönüşü gidişinden daha çetindir.

Bu arada Kudret ağabey o gün bekleme olmayacağını belirtti. Keza performans grubu (ekip-b) da olacağı için işin doğasına uygun ve doğru bir karardır. Ama ben de dahil ardı ardına gelen yokuşlarda biraz dinlenmek istiyorum. Artık bizim grup (ekip-a) durumu nasılsa o şekilde yaparız. Ancakkkk...

Ömerli'de durmak yok... Buna hazırlanın çünkü adamı yokuş aşağı dinç eden bir inişi var; tehlikesi de! O yüzden biraz yavaşlamakda fayda görüyorum çünkü o yolda ~70 km/saat yaptığımı hatırlıyorum. Tamam, otomobiller için hız sınırı budur ama bisiklet için risktir. Belki 50 km/saat daha uygundur.

Özetle Salı günü Alemdağ/Paşaköy Sapağı, Perşembe günü Maltepe/Başıbüyük Sapağı (mezarlığın orası). Kalan günlerde de dinlenir asıl gün için hazırlanırsınız.

İyi bayramlar ama yarın gelin fiziki bayramlaşma yapalım...:)

@Salih Dinçer

Salih ben gelicem dedim sabah ama heralde gelemeyeceğim
hem cemde hem senden hemde gelecek diğer arkadaşlardan özür dilerim
iyi bayramlar dilerim

Estağfirullah Rıdvan ne özürü. Bu durumda çoğunluk bayramın diğer günlerine kaymış durumdadır. O zaman Çarşamba ve Cuma yaparız inşaallah.

arkadaşlar cuma malesef çok önemli bi misafir var ağbey geliyor evde karşılama yapacağız ,,,,,,,,,,,,,şimdi a takım elemanları pazara hazır olun artık sözün bittiği saat 08.00 bostancı adalar iskele önü buraya gelecek olanlar

b takımı

1- soner ,,,,,ses yok bakalım topiğe yazmadı
2- hasan bostancıya geleceğini söyledi ,,,,
3- hasan gelirde mehmet gelmezmi ,,
4- bahtiyarda gelir o gelirse kuzende gelir erkan tabi
5 -ogün kesin gelecek bostancıya

b takım hazır bi soner haber verirse iyi olacak

bu arada a takımı ne yapıyor ,,,,

valla cem çalışıyor ama yeterli olurmu pazara genede bilemem ama gene bence şansını denemeli etap zordur zati onu kesin salihe emanet ediyorum nedeni artık bu ağır turda prosedür herkez takımını kaybetmeyecek ve takımına sahip çıkacak takımdan geri kalan olursa takım arkadaşları bekleyecek ben orta sahada olacağım serbest sürüş şekli........yalnız bu anlayış sadece a takımı için geçerlidir b de bekleme yoktur ve hatta grup içersindeki arkadaşlar kendileri için yarışacak ve bekleme olayları olmayacak beklemek b takımına yaramaz çünki çok süratli olacaklar lastik patlamalarında b takımı tek başınadır bende dahil..bahadır bey rıdvan ve ozan ve somer evet kendinizi hazır hissetmiyorsanız pazara kadar bi antreman yapabilirsiniz yalnız cumartesi kimse bi olay yapmasın ,,,

evet son durum budur

erkan ile ben hazırım kudret abi kilitli pedalıda aldım görüşürüz

• Beğen
Tepkiler: Bugsbunny
Geri